pondělí 25. srpna 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina

Celkově vládní vojska postupují, uprchlíci z oblastí bojů jsou nadále zabíjeny, k čemuž se obě strany svorně nehlásí. Část vládních vojáků utrpela debakl tím, že byla zajata povstalci a následně vedena na přehlídce na povstaleckém území.

Islám

Vojáci Izraele

zdemolovali domy, v nichž údajně bydleli vrahové tří izraelských mladíků, jejichž zavraždění odstartovalo současné kolo násilí. Je to pomsta, odpovídající zvyklostem orientálních primitivů.

Kurdští bojovníci

dobyli přehradu nad Mosulem, která byla několik dnů v moci chalífátu. Islamisté však přehradu zaminovali a při jejím odpálení hrozí až třicetinetrová vlna, procházející Mosulem. Na druhé straně tím Kurdové dokázali, že dobře ozbrojení a odhodlaní vojáci mohou bojovníkům chalífátu vzdorovat.

K zastavení islamistů

vyzval už i papež František. Bezděky tím navázal na své předchůdce, kteří z podobných až identických důvodů vyhlásili křížové výpravy. Tak daleko ovšem ochota současného papeže k boji proti islamistům, bohužel, nesahá.

Nikáb strhl

úředník bruselské radnice zahalené muslimce, která se ho ptala na cestu. Ta nyní kvílí, že došlo k natržení jejího ucha zachycením stržené části oděvu o náušnici (což může a nemusí být pravda). Navíc dostala pokutu, protože chůze ve zcela zahalujícím oděvu je v Bruselu (k lítosti multikulturalistů) zakázána. Nyní bude třeba ustát útoky multikulturalistů a islámistických agentů na úředníka.

Utopením v krvi

vyhrožovali aktivisté chalífátu USA. Je nutno zdůraznit, že oni to myslí absolutně vážně a jediná možná odpověď je realizace stejných opatření proti nim.

Saúdský muftí

označil bojovníky chalífátu za "největší nepřátele islámu". IMHO má pravdu v tom, že chalífát vznikl silně předčasně v době, kdy civilizované státy mají ještě sílu se islámu a islamizaci ubránit a působí jako faktor burcující obyvatelstvo k takovéto obraně (včetně prosazování "zlých nácků" do politiky všude tam, kde se "demokratičtí" politici s islámem prostituují). Další věcí je, že uvedené prohlášení není spojeno s žádnou sankční doložkou (typu "muslimové, jděte a zabíjejte je"), takže se zdá, že je to jen mlžení pro uši a oči "nevěřících psů". Navíc jeho výzvu ignorují především mladí muslimové (včetně vyrostlých v civilizovaných zemích, kteří by měli údajně být "umírnění") a naopak se nejrůznějšími cestami snaží dostat do chalífátu coby další bojovníci.
Už jsem zachytil i úvahu, že pobití islámistů je v podstatě win-win strategií, protože islamisté dostanou, co chtějí (odchod k nekonečným orgiím chlastu žrádla a sexu), a civilizovaní lidé rovněž - zbaví se islamistů.

Teroristy, kteří vraždili

odsoudili v Saúdské Arábii.

Bojovníci chalífátu

upižlali hlavu Jamese Foleyho, novináře, který byl držen v zajetí islamistů cca dva roky. Vražda byla zachycena na videu a zveřejněna na internetu. Způsobila vlnu nesmělých protestů, nevázaných na žádná konkrétní opatření ani proti vrahům, ani jejich ideovým a věroučným souputníkům. Zapípal si i president USA i Rada Bezpečnosti. Novináři blekotají o "popravě", čímž bezděky (či zámerně) chalífát legitimizují. Diskutuje se o možno identitě vraha jako dřívějšího britského rapera (podle digitální analýzy jeho pohybů a řeči).
Islamisté údajně za jeho propuštění požadovali 100 000 000 eur.

Izrael zaútočil

na sídlo teroristy z Hamásu Dífy, ale podařilo se u zabít pouze jeho partnerku a děti. Nicméně i to je úspěch, protože v takové rodince by nic jiného než další teroristé vyrůst nejspíš nemohlo.

Zachránit rukojmí

v rukou chalífátu se pokusily USA. Operace skončila fiaskem, podobně jako svého času pokus vysvobodit zadržované diplomaty v Iránu.

Islámský stát

donutil stovky jezídů ke konverzi na islám.

Irán slíbil

pomoc proti chalífátu za povolení obohacovat uran. Viděl bych to jako vyhánění čerta ďáblem.

Hamás

povraždil Palestince, podezřelé ze spolupráce s Izraelem.

Sunitskou mešitu

zničili bojovníci chalífátu v Iráku.

V táboře

pro uprchlíky v Iráku umírá denně dvacet dětí. Poměry jsou tam tedy +- srovnatelné s nacistickými koncentráky. Za vše může islám bojovníků chalífátu, tedy ideologie nacismu velice blízká.

Rakku

v Sýrii dobyli bojovníci chalífátu. Opět lze čekat masové vraždění těch, kdo nestačili utéct.

Další chalífát

vyhlásili islamisté z organizace Boko Háram v Nigérii. Nákaza se tedy šíří jako "republiky rad" po první světové válce. Recept na ni by měl být stejný: Obklíčit vojáky a protipovstaleckými milicemi a zlikvidovat, včetně poprav vůdců.

Theo Curtis,

americký novinář zajatý přede dvěma roky v Sýrii, byl propuštěn. Zalekli se islamisté celkové negativní reakce na vraždu jeho kolegy?

Ebola

Zákaz cestování

pro lidi s horečkou doporučila WHO zemím, de se vyskytuje ebola. Ta se dále nekontrolovatelně šíří.

Žena s příznaky eboly

byla zachycena v Německu. Další průběh choroby a výsledky vyšetření ebolu nepotvrdily.

Bylinkářka

údajně může za rozšíření eboly. Prohlašovala, že dokáže nemoc vyléčit a chodili za ní nemocní i s rodinnými příslušníky ze široka a daleka. U ní se nakazili od těch, kdo ebolu opravdu měli, a zatáhli ji do svých domovů.

Hranice zavřelo

s Guineou a Libérií Pobřeží slonoviny kvůli ebole.

Už i v Kongu

se objevil první případ eboly. Je to dosti daleko od ohniska současné epidemie.

Ostatní

Na rasové nepokoje

ve Fergussonu musela být povolána Národní garda. Ta při svém zásahu zastřelila dalšího afroameričana.

Ekologičtí radikálové

z Animal Liberation Front zaútočili na farmy kožešinových zvířat a vypustili zvířata "na svobodu" (což zpravidla vede k jejich smrti, protože se o sebe nedokáží postarat. Bezděky tím dokázali správnost zařazení ekologistů na seznam teroristických organizací.

Comenia Script

dostal konkurenta v podobném, nespojitém písmu pro prváky. Problém Comenia Scriptu spočívá v jeho vysoké ceně, která znemožňuje jeho uplatnění v řadě škol. IMHO existuje řada podobných písem jako fonty k TeXu, k nimž by stačilo pouze doplnit diakritiku a případně je upravit pro čáru konstantní tloušťky a problémy s licencemi by odpadly zcela (nehledě k tomu, že písanky by bylo možno vytvořit přímo v TeXu.)

Televize Prima

byla potrestána Nejvyšším soudem za zveřejnění fotografie chlapce, za něhož se vydávala Barbara Škrlová v tzv. Kuřimské kauze. IMHO rozsudek spíše problematický a nadržující pachatelům trestné činnosti.

Úroda

je v rozporu s globálně otepleným červencem rekordní, spíš sklizeň komplikuje teplotně podprůměrný a srážkov nadprůměrný srpen.

Na umělé srdce

čeká osm pacientů na IKEM. Problém je s úhradou zákroku, pokud není proveden v rámci nějaké klinické studie kryté grantem. První aplikaci umělého srdce (tenkrát ještě se zdrojem mimo tělo) provedli na IKEM před rokem 1989, přístroj byl vyvinut v Brně na kozách a telatech. Výzkum tehdy začal prodělávat krizi, spočívající v tom, že další prodlužování života pokusných zvířat bylo v rámci řešení podrovností, v nichž se tato zvířata od človka významně liší, tudíž přestávaly být takto získané poznatky snadno přenositelné na člověka.

Jako ve filmu

Anton Špelec ostrostřelec si museli připadat kriminalisé, kteří při hledání spolupachatele vraždy nakonec zjistili, že dotyčný "sedí" za někoho jiného.

Ústavní soud

zrušil novelu horního zákona, která by umožnila vyvlastnění pozemků potřebných k těžbě. Novela byla kontreverzní, ovšem na druhé straně nevyvlastnění (tj. nákup za cenu nabídky a poptávky) předpokládá "normální" majitele pozemků a nemovitostí, a nikoli situaci, kdy pozemky skoupí nějaké ideologicky zaměřené organizace (či jejich členové) po metrových pruzích, rozhodnutí z ideologických důvodů je neprodat za jakoukoli cenu. Jak se už stalo např. v souvislosti s obchvatem Plzně.

Navrtávat nádrže

začali zloději benzínu a nafty. Jsou schopni jít do "akce" i za bílého dne. Mimo jiné jistě i proto, že jim zákony nadržují a naopak každého, kdo by se chtěl jejich aktivitám bránit, staví mimo zákon.

Sopka Bárdarbunga

hrozí explozí. Ta by měla mít větší rozsah než eruoce sopky Eyjafjallajökull v dubnu 2010, která znamenala zablokování letecko dopravy v Evropě na více než týden.

Další "vlastněná slova"

bývalý textař skupiny Katapult vysoudil na Zelených půl milionu za použití jeho textu "A co děti, mají si kde hrát?" v kampani Zelených. Hájí se tím, že kvůli tomuto použití jeho textu s ním jeden klient rozvázal kontrakt. Druhou věcí je, že on sám citoval v písni sousloví, které se v té době b ěžně používalo v "zelených" agitkách. Třetí je fakt, že ono sousloví užil svévolně M. Bursík, který mezi tím přešel k TOP, a nešlo o oficiální volební heslo strany.
Podobně se vydal do boje Svaz chovatelů zvířectva, který si v devadesátých letech nechal "zaknihovat" léta užívaný název "Zverimex". Což mu v důsledku idiocie tehdejších regstrátorů prošlo.

K tretu smrti

byl odsouzen Němec v Číně, za ubití expřítelkyně a jejího nového partnera kladivem. Holt si neuvědomil, že za to tam nebude pár let fešáckého kriminálu s až absurdní péčí, ale něco daleko tvrdšího.

Vyvlastnění

památek, o něž se majitel nestará, navrhuje soudruh Křeček. Opět je to ince s rubem a lícem, kdy  na jedné straně jsou památky zakoupené v rámci pozemkových spekulací, jejichž zhroucení a vyřazení ze seznamu památek je majiteli od počátku plánováno jako součást té spekulace, na straně druhé jsou majitelé památek, které majitelé nemohou opravit kvůli přehnaným požadavkům památkářů na použité technologie a materiály (což může opravu a údržbu prodražit o několik set procent proti běžné nepamátkové stavbě). Mezi tím se plácají ti, kdo by rádi památku obývali a dále zvelebovali, ale nejsou ochotni chodit místo na WC na hromádku hnoje na dvůr, pít vodu donášenou z veřejné studny (nebo výpusti vodovodu) a svítit si svíčkami a loučemi (o topení dřevem v krbu nemluvě), aby se zachovala plná historická hodnota památky.

Václav Klaus

kritizoval jak oslabení koruny ČNB, tak i komentář presidenta M. Zemana ve smyslu, že celoEUnijní banka by byla lepší. Připomenul, že ČNB můžeme alespoň kritizovat a do jisté míry zasahovat do složení jejího vedení.

Hořící vodík

se učili zvládat temelínští hasiči. Vodík může vzniknout v souvislosti s nehodou jaderného reaktoru a je to velmi specifický a vysoce rizikový plyn, který si speciální přístup a hasební postupy vyžaduje.

Evropsky chráněného motýla

objevili v Rudolfovském lomu, který má být zlikvidován zástavbou. Pikantní na nyní řvoucích ochráncích přírody je fakt, že "rekultuvace" podobných lokalit si svého času vyřvali jejich předchůdci proti hlasům odborníků, že tak budou ničeny z přirodovědného hlediska velice cenné a mnohdy unikátní lokality.

Operátoři mobilních služeb

se silně vzpěčují dávat zákazníkům, kteří s nimi ukončili smluvní vztah, vyúčtování faktur a potvrzení o bezdlužnosti. Mnohdy "automaticky" služby bez vědomí zákazníka prodlužují a vybírání poplatků pak svěřují zločineckým firmám, provádějícím exekuce.
Patrně nepomůže nic jiného než tvrdé až likvidační pokuty za podobné aktivity ze strany státu (miliony, desítky milionů, stovky milionů v progresi), případně odebrání licence.

UNESCO

přestalo trvat na likvidaci jedinečného divadla s otočným hledištěm v zámeckém parku v Českém Krumlově.

Nedostatečnou kvalitu spermatu

u poloviny vyšetřených českých mužů nalezli lékaři. Jedná se ovšem o selektovaný vzorek z párů, které mají problémy z plodností. Důležité však je, že nyní je vina neplodnosti páru rozdělěna mezi partnery zhruba půl na půl, zatímco ještě někdy na začátku 90. let bylo výrazně víc neplodných žen.

Žádné komentáře:

Okomentovat