sobota 13. listopadu 2021

Soudruzi se snaží ovlivnit Tik-tok

Tik-tok je Čínou organizovaná sociální síť, na niž si lidé vyměňují krátká videa. Je oblíbena nejmladší generací uživatelů počítačů a podobných zařízení. Soudruzi skřeti, pardon, elfové, a jim podobní zjistili, že i zde se objevují "závadné" informace, které mohou "negativně ovlivnit" tuto generaci, od níž si hodně slibují především progresivistické skupiny.

Soudruzi tedy vytáhli do boje s tím, že bude nutné do Tik-toku uveřejňovat i videa, která by ony "nesprávné" (= většinou pravdivé) informace uváděla na pravou míru (tj. nějakým způsobem podpořila progresivistické a ekologické lži).
Faktem je, že platí ono úsloví o lži a krátkých nohou, zejména v situaci, kdy není ta lež podporována nějakými cenzurními zásahy, jak se běžně děje třeba na Facebooku, který řadu prokazatelně pravdivých informaci automaticky maže a banuje ty, kdo je vystavili (je otázka, zda tento fašistický shit ještě vůbec používat).
Jsem tedy toho názoru, že v relativně svobodném prostředí může ono "upravování nepravd na pravou míru" narazit a ještě více kompromitovat autory. Důležité také je, že "druhá strana" není úplně hloupá, a může na ony "opravy" cíleně reagovat a demonstrovat je jako nesmysly, což by nemělo dát mnoho práce.
Dalším problémem je, že cílové skupině konzumentů Tik-toku by patrně prospěla velice krátká videa spíše naučného charakteru.
Řečeno upřímně: Takové "tajemství trojčlenky" nese daleko destruktivnější potenciál než nějaká cílená polemika s nějakou konkrétní zelenou idiocií. Onen postup lze totiž použít v řadě situací, kdy ekologičtí politrukové spoléhají na neschopnost cílové skupiny si ověřit předkládané nesmysly elementárním výpočtem.

Je tedy docela dobře možné, že Tik-tok se stane v dohledné době dalším bojištěm války proti zeleným blábolům a desinformacím, doufejme, že vítězným.

Žádné komentáře:

Okomentovat