pondělí 3. června 2024

Proč budu volit SPD a Trikolóru

Asi každý, kdo si tu a tam na tomto blogu něco přečetl, chápe, že nejsem příznivcem politické levice, která nám nyní vládne, byť zahalená do kožichu, staženého z mrtvoly kdysi alespoň pravostředové ODS. Jinými slovy, podporuji více práv pro občany, bez jejich restringování svévolnými úředníky. A jistě i větší míru jejich odpovědnosti tam, kde bylo něco skutečně špatného skutečně spácháno. A to jak na úrovni státu, tak na úrovni EU.

Výběr - koho ne

  1. O vládní koalici jsem se už zmínil v perexu. Je to levicový až levičácký politický subjekt, podporující oklešťování práv občanů, navíc je to tlupa lhářů, kteří snad od svého nástupu k moci nerealizovali jediné pravdivé prohlášení a nedodrželi snad jediný předvolební slib. A platí to pro všechny, ať už jdou do voleb spojeni, nebo samostatně. S výjimkou pana Vondry mezi jejich europoslanci také v končícím volebním období nebyl nikdo, kdo by alespoň tak, jako on, hájil zájmy ČR a jejích obyvatel při hlasování v parlamentu EU.
  2. ANO má sice program sympatičtější, ale jeho zástupci v řadě případů jako europoslanci či eurokomisaři poškozovali zájmy ČR a jejích obyvatel. Eurokomisařka za ANO je přímo etalonem antidemokratického politika.
  3. Pokud se podívám na mimoparlamentní strany, jednak pořád není jistota, zda se někdo z nich do europarlamentu dostane. Nevěřím předvolebním průzkumům, které mohou být manipulovány tak, aby co nejvíce hlasů pro mimoparlamentní opozici propadlo, jako v posledních parlamentních volbách. Fandím z této heterogenní skupiny asi nejvíc koalici Motoristů a Přísahy i koalici Stačilo. Oběma přeji, aby se do europarlamentu dostaly. Fandím jim pro jejich kritický postoj ke Green Dealu, či alespoň některým jeho složkám a vůči celkovému dopadu tohoto totalitního projektu na životní úroveň občanů i jejich občanská a lidská práva. Nicméně i tato seskupení, stejně jako ta předchozí, jsou stoupenci onoho nešťastného hesla "S EU na věčné časy a nikdy jinak", které v určité drobné obměně pamatuji z dětských let, z dob totalitního režimu.


SPD

Až na naprosté výjimky hlasovali poslanci SPD za zájmy občanů ČR i tohoto státu jako celku. Jsou členy nejradikálnější frakce v europarlamentu a budou s to i touto cestou prosazovat z našich zájmů to, co je reálně možné.
Co je ale ještě důležitější, EU pro ně nepředstavuje fetiš, zlaté tele, které je nutno uctívat, ať se děje co se děje. Naopak, SPD má ve svém programu referendum o našem setrvání nebo nesetrvání v EU. Což je jistě vnitrostátní záležitost, nicméně lze důvodně očekávat, že v případě nějakých odstředivých tendencí na úrovni EU, směřujících k oklešťování moci jejích centrálních orgánů a rozvolňování již tak nebezpečně pevných vztahů, budou stát její poslanci a politici na té správné straně. SPD také patří ke kritikům omezování práva veta a spíš bude podporovat jeho návrat do těch oblastí, v nichž ho současná eurokomise za přispění kolaborantů ze členských států (u nás pětikoalice) zrušila.
SPD patří rovněž ke kritikům Green Dealu, k jedněm z nejdůslednějších na kandidátkách, které přistály v našich poštovních schránkách. To je velice důležité, protože Green Deal má jistě potenciál zničit EU. To se může jistě zdát jako dobrá věc, ale cena, kterou bychom za to zaplatili by byla hrozná. Došlo by k pauperizaci obyvatelstva a navíc lze předpokládat, že zbídačelé, ekonomicky i vojensky zcela impotentní státy by rychle upadly do něčího područí. Pro nás se rýsuje možnost připochodování ruské armády, západ EU by mohla obsadit třeba Čína, pokud by ji nepředběhly USA. Na jihu rozpadlé EU hrozí i případné vyhlášení islámského chalifátu.
Pokud se tedy Green Deal podaří zastavit, nebo alespoň odstranit to, co nejvíce vadí (nehledě k tomu, že je tento projekt jen snůškou naprostých nesmyslů, zhusta škodících životnímu prostředí a klimatu víc, než současný stav, který hodlá zlikvidovat), lze očekávat růst životní úrovně obyvatel.
A ještě tedy k tomu referendu o odchodu z EU: Je třeba mít na dobrých pozicích politiky, kteří jsou s to jasně prohlásit, že takové či makové opatření ze strany centra EU je pro nás za červenou čárou, a že bude-li skutečně prosazeno, začneme pracovat na odchodu z tohoto spolku. A opět zde nikdo takový, kdo má navíc slušnou naději na překročení oné magické pětiprocentní hranice, mimo SPD není.
Ano, existuje mnoho námitek proti odchodu z EU nebo jejímu rozpadu, nicméně naprosto stejné námitky padaly i v případě našeho odchodu ze svazku Rakousko - Uherska, a nesplnily se. Vyjma let hospodářské krize, jejíž příčiny byly mimo nás, byla první republika prosperujícím státem a ostrovem demokracie ve střední Evropě.
A navíc rozhodně není v našem zájmu setrvávat v EU až do jejího výše popsaného katastrofického konce.

Trikolóra

Trikolóra je koaliční partner SPD. Vzhledem k tomu, že s touto stranou úspěšně zabodovala při volbách do místních a městských zastupitelstev, a že na této úrovni tato strana spolu s SPD opravdu hájí zájmy občanů proti různým šílenostem, prosazovanými zelenými, kryptozelenými a jinými prototalitními stranami, jsem přesvědčen, že pokud se spolu s kandidáty za SPD dostane do europarlamentu i někdo z Trikolóry, bude tam hájit moje i vaše zájmy naprosto stejně.
Možná v některých momentech budou poslanci za Trikolóru hlasovat pravicověji než poslanci za SPD, ale to mě vadit nebude.
Koalici SPD a Trikolóry jsem uvítal, jsem rád, že vydržela i do eurovoleb a doufám, že zaboduje i ve volbách krajských, které nás ještě letos čekají.

V pátek či sobotu zcela jistě půjdu volit. Vyzývám všechny čtenáře, aby učinili taktéž, do toho, koho volit jim zcela jistě kafrat nehodlám, jen jsem nastínil zdůvodnění svých preferencí. Dovolím si poprosit ty, kteří rozvažují, zda raději nezůstat doma, aby raději k volbám přišli. A pokud nejsou s to volit menší zlo (či nejmenší z nabízených), tak ať dají hlas nějakému subjektu, který s vysokou pravděpodobností propadne, protože vyšší počet odevzdaných hlasů s velkou pravděpodobností více poškodí pětikoalici než opozici.
Do voleb se už k tomuto tématu vyjadřovat nebudu, abych nebyl obviněn z agitování bezprostředně před volbami.
Nám všem i tomuto státu držím palce, aby vítězi voleb byli občané, a ne parazité, žijí z jejich peněz (cestou podpory státem či EU) a ještě svým živitelům škodící.

2 komentáře:

  1. Ahoj, volím stejně. Jinak ten chalífát hrozí jak rozpadlé, tak nerozpadlé EU. Bohužel.... dokonce u nerozpadlé by to mohlo být horší.

    Pergille, nauč se rozlišovat mezi totalitama, není každá stejná. TA co podpoří vědu je jistě lepší než nábožensky pošahaná. Čína je lepší než islamizace či neomarxismus. Uvědom si to. Existují i racionální verze totality a iracionální verze svobody (měnit pohlaví 2X ročně atd.) - Azazel.

    OdpovědětVymazat
  2. Jinak piš určitě dál. Až bude nový ateistický web, tak už mě tam sluníčkář Tomek a Werner asi nepustí, Jelena už vůbec ne. Od libtardství se posunuli k neomarxismu. Ale kdybych se tam dostal, rád se tam s tebou setkám. Azazel

    OdpovědětVymazat