pondělí 18. října 2021

Máme tu opravdu jen 45 ilegálních migrantů?

Piráti a další lháři z okruhu progresívní levice blekotají, že program boje proti ilegální imigraci je "naprosto nesmyslný, protože tu máme jen 45 ilegálních imigrantů".

Realita

Za první polovinu tohoto roku bylo oficiálně na našem území zadrženo už něco přes 4000 ilegálních imigrantů (oficiální policejní výkaznictví), byť většina z nich směřovala do Německa, rozhodně těch, kteří u nás hodlali zůstat, bylo víc než 45 (cca tisícovka).
Naší výhodou je, že naprostá většina z těchto ilegálů zde chce pracovat a nijak nevyčnívat. Jen menšinu z nich tvoří vysloveně kriminální živly a lidé, kteří zde chtějí pobírat sociální dávky (ty, je mi líto, nevidím důvod nestavět na úroveň těch předchozích). Jistěže za tuto skutečnost může náš ne příliš štědrý sociální systém, který stále ještě aproximuje k tomu, k čemu má skutečně dobrý a potřebný sociální systém sloužit, totiž k řešení:
akutní životní havárie (nemoc, úraz, invaliditu, ztrátu zaměstnání apod.)
chronické nezaviněné problémy typu trvalé invalidity
Řádně fungující sociální systém by měl s co nejvyšší účinností detekovat lidi programově nepracující, ač by pracovat mohli, a ty nejrůznějšími cestami omezovat a postihovat.

Hrozby

Patrně největší hrozbou, snad i větší než opakovaně odvracené "kvóty na imigranty" jsou zločinné snahy EU zglajchšaltovat plošně sociální dávky. V takovém případě by se postkomunistické země (nejen my) ocitly ve velkém ohrožení snahou všech ilegálů nalézt do nich, protože evropsky unifikované sociální dávky by měly v těchto zemích, vzhledem k cenovým hladinám, podstatně vyšší kupní sílu, než třeba v tom Německu, které je nyní hlavním cílem ilegálů (včetně kriminálníků, teroristů apod.).
Protože by se s Německem svezly státy prakticky celé původní E12, nebylo by pro tyto země problémem přehlasovat "kvalifikovanou většinou" středo a východoevropské členy. I to je ukázka, proč by pro opravdu důležité problémy mělo platit právo veta (tj. naprostá jednomyslnost všech členských států), jinak by patrně nastala situace řešitelná pouze odchodem nových členů z EU. To by jistě také nebylo špatné, ale než by k tomu došlo, mohly by vzniknout těžko (pokud vůbec) napravitelné škody, jako např. masové teroristické útoky apod.

Odvrácení

Jednou z možností je, že budeme pracovat na přípravách odchodu z EU. Referendum s kladným výsledkem v této věci by bylo docela dobrým argumentem proti dalším nesmyslům ze strany EU požadovaných. Dokázal bych si představit i petici za odchod z EU tehdy, jestliže dojde k realizaci New Green Dealu, nebo dokonce požadující odchod, pokud se EU k určitému termínu nevrátí zpět před Lisabon. Pokud by se na ní sešlo dostatek podpisů, byl by to opět argument pro jednání s EUrokomisaři.
Další možností by bylo odmítnutí nadřazenosti heuristické EUrolegislativy nad našimi zákony s tím, že nějakou smlouvu o imigrantech jsme nepodepsali a nepodepíšeme. Obávám se, že volby tuto možnost přinejmenším ztížily.
Obecně jakékoli posílení antiimigračních a EUroskeptických stran v našem parlamentu by zcela jednoznačně v tomto problému pomohlo (a mnoha dalších rovněž), zatímco posílení EUrohujerských stran (tč. nejdůležitější je PirSTAN) by nás naopak existenčně ohrozilo. Faktem je, že voliči rozumně vykroužkovali piráty ze společných hlasovacích lístků se STAN, nicméně to považuji za málo radikální, už proto, že STAN jsou také EUrohujeři, byť (snad) o něco rozumnější než piráti (čímž ovšem není řečeno mnoho).

Ilegálních imigrantů zde tedy máme daleko víc než to, co uvádějí proEUrounijnní hlasatelé nepravd a blábolů. Jediné štěstí pro nás je, že pro tyto potenciálně nebezpečné a vždy ekonomicky vysoce nákladné osoby nejsme dosud atraktivní cílovou zemí. Měli bychom tvrdě pracovat na tom, aby to platilo i nadále.

Žádné komentáře:

Okomentovat