neděle 3. října 2021

Dobře jste bučely, děti!

30. 9. byly na stadion Sparty, trestané soudruhy z UEFA za údajný a nikdy neprokázaný rasismus, puštěny pouze děti. Ty v počtu cca 10 000 vybučely hráče skotského týmu Rangers, především onoho "obviňovatele z rasismu" Kamary, který se svým nijak neprokázaným tvrzením o rasistické urážce ze strany sparťanského hráče Kúdely uspěl u vedení UEFA. Navíc Kamara hrál jako prase a skončil s červenou kartou.

Podstata věci

Je mi velice líto, ale situace, kdy někdo může být sankcionován nebo dokonce odsouzen čistě na základě tvrzení údajně poškozené strany, je naprosto neslučitelná s demokracií. Prosadili ji jednak bojovníci za "rovnost genderů", jednak "bojovníci proti rasismu", tedy zuřiví a nenávistní bojovníci proti demokracii.
Proč je to obecně špatné?
Přečin nebo dokonce trestný čin by měl být naprosto jednoznačně prokázán buď dostatečným počtem věrohodných svědectví, nebo materiálními důkazy. Pokud k tomu nedojde, měl by být obviněný zproštěn viny pro nedostatek důkazů. Tak to platí od počátku civilizovaného práva v Evropě, tedy od antiky. Jakékoli snahy toto změnit vedly vždy jen ke zrůdnostem typu čarodějnických procesů, případně politických justičních vražd. Výše zmínění bojovníci jsou v podstatě nástupci středověkých a raně novověkých inkvizitorů, případně zrůd, jako byli nacističtí i komunističtí prokurátoři a soudci.
Je to logické, a vztahuje se to i na výše uvedené skupiny trestných činů. Ano, nějaká rasistická urážka, zašeptaná tiše do ucha, může vyjít nepotrestána, ale skutečně závažný trestný čin (jako je třeba rasově motivovaná vražda) zcela jistě potrestána bude, a klidně ať je to i s nějakým "přídavkem" za rasovou motivaci.
V okamžiku, kdy je možné bez jakéhokoli důkazu úspěšně obvinit kohokoli (tj. že dotyčný bude i odsouzen), a v naprosté většině případů to budou lidé zcela nevinní, začne se mezi normálními občany a aparátem, generujícím tyto jasně nespravedlivé rozsudky (a také, bohužel, skupinami obyvatel, které tento aparát "chrání") vytvářet a prohlubovat propast, která může skončit rozkladem společnosti / státu a výbuchem násilí. A pokud si někdo myslí, že něco takového není možné, že se podaří stále se stupňujícím násilím udržet normální lidi v otroctví, měl by si připomenout osud Němců v roce 1945 (kteří si to mysleli taky), případně Velkou Sametovou, která komunisty rovněž zcela zaskočila, a mohla by klidně probíhat ve stylu Rumunska (video odstřelení Ceausesca a jeho manželky se snad dá ještě na internetu najít, a nebyl zlikvidován zdaleka jen on). A nakonec, paradoxně, může dojít i k plošné likvidaci těch, které onen padlý režim chránil. Což se stalo historicky nedávno třeba ve Rwandě, u nás byli takto v dávné historii zlikvidováni Avaři, kteří si také patrně mysleli, že vládnou "na věčné časy a nikdy jinak".

Můžeme být hrdí

Můžeme být hrdí na to, že naše děti nepřijaly fašistickou a antidemokratickou politiku UEFA za svou a daly to najevo. Bučely nejen na nečistě, prasácky, hrajícího Kamaru, ale také na vedení UEFA, které Kúdelu odsoudilo absolutně bez jakéhokoli důkazu. Soudruzi sice blekotají o "svědectvích a videích", ale nejsou s to doložit ani jedno, které by dokazovalo Kamarovo obvinění (navíc opakovaně měněné, a tím zcela nevěrohodné). V této souvislosti jsem spíš ochoten věřit trenérovi Sparty jeho konstatování, že Kudelovy lingvistické schopnosti jsou na takové úrovni, že by se na slova, z nichž byl nakonec obviněn, v anglické hatmatilce prostě nezmohl.
Je to určitá naděje do budoucna, že přes vymývání mozků multikulturalismem a dalšími podobnými antidemokratickými ideologiemi si naše nejmladší generace uchovává zdravé myšlení a tyto bezcenné hovadiny prostě nežere.

Pár třešniček na dortu

Právník soudruha Kamary, Aamer Anwar (který mu zjevně vymyslel onu finální verzi "rasistické urážky"), je velmi kontraverzní osobnost, vyznačující se mj. veřejným schvalováním a chválením známých teroristických útoků 11. 9. před dvaceti lety, při nichž zahynulo více než 3000 lidí. Nechci zde vyvolávat nějaké hony ve stylu "schvalování atentátu na zastupujícího říšského protektora", nicméně i demokratické právní řády kriminalizují veřejné chválení zločinů a nadržování jejich pachatelům. A i kdyby ony aktivity A. Anwara nedosáhly takové úrovně, která je v civilizovaných státech trestná, zcela jistě ukazují jeho morální profil. Já bych si o toho pána ani kolo neopřel (příbuzná nějaký čas pracovala v obchodě v hraničním pásmu na E55 a cestou do práce i zpět vídala tamní "krajnicí pracující" dámy; většinou je charakterizovala právě takto). Na druhou stranu Kamara si ho zvolil za advokáta, na což zase sedí ono přísloví "vrána k vráně sedá ...".
Ještě je rovněž v paměti brutální rasistická vražda českého pracovníka ve Velké Británii (došlo k ní snad rok před nástupem covidu), kdy nakonec rasistický britský soud pachatele zcela osvobodil. Takže pokud nějaký Brit blekotá něco o "českém rasismu" je to prostě chucpe (čeština na rozdíl od jidiš vhodné slovo nemá; je charakterizováno příkladem, kdy otcovrah a matkovrah žádá soud o shovívavost, protože je oboustranný sirotek). V čistě českém kontextu se vybavují Krylovy verše "na rohu ulice / vrah o morálce káže ...".
Je mi tedy líto, Britové by si měli udělat pořádek doma, včetně vyčištění soudního aparátu od rasistů, a teprve pak budou mít právo se vyjadřovat k situaci v jiných zemích.
Soudruh podnikatel Radek Grill z Českých Budějovic, který sponzoruje Glasgow Rangers, se vyjádřil, že se stydí za to, že je Čech. Jemu bych doporučil si zjistit, zda dosud neplatí onen protektorátní zákon, který by mu umožnil se "dát k Němcům"; pro český národ by to byl zcela jistě přínos.
A možná i to, že samotné označení za "opici" nemá v evropské kultuře žádný rasistický kontext, ale týká se spíše morálky dané osoby. Viz slova známé latinské písně:
Amavi te, puella,                Měl jsem tě, holka,
iam te habet collega,         rád, už tě má kamarád,
amavi te, puella,                měl jsem tě, holka,
iam te nolo.                        rád, už tě nechci.
Tantam simiam,                takovou opici
in via inveniam                  najdu na ulici.
amavi te, puella,                měl jsem tě, holka,
iam te nolo.                        rád, už tě nechci.
Kde ta "opice" jednoznačně charakterizuje morální profil oné dívčiny a s rasou nemá nic společného.

Takže, bučení na stadionu zcela jistě nemělo s rasismem naprosto nic společného. Ukázalo jen neúctu až odpor naší mládeže k  totalitnímu systému, který se nám sem snaží zavést "bojovníci proti rasismu". To je jednoznačně velice dobrá zpráva pro naši budoucnost. Bude třeba také sledovat, které z našich kandidujících politických stran budou lézt do řití fašistických "bojovníků proti rasismu" a za týden jim to spočítat.

Žádné komentáře:

Okomentovat