úterý 17. srpna 2021

Piráti jako Gottwaldovi vnuci

Jsou piráti opravdu demokratickou stranou, přinášející něco pozitivního?

Současnost

Jsme svědky toho, jak v souvislosti s piráty jsou znásilňovány sociální sítě na webu a další podobné aplikace jen proto, aby bylo zamezeno jejich uživatelům věnovat se věcné kritice pirátů. V některých případech jsou cenzorní zásahy odůvodňovány blekotáním o tom, že přece nic podobného piráti nemají v oficiálním programu.

Historie

Vzpomínám na rok 1990, kdy byla první svobodné volby po komunistické diktatuře. V jedné z  nástěnných skříněk na našem pracovišti kdosi uveřejnil kopii programu KSČ pro volby v roce 1946, tedy první poválečné a jakž takž svobodné. Pochopitelně, po právě ukončené totalitě člověk mohl snadno srovnávat to, co komunisté v tom roce 1946 slibovali, i to, o čem se zaklínali, že jsou pomluvy, že by něco takového dělali (nebo hodlali dělat), s tím co pamatoval z bezprostřední minulosti. Je jasné, že jejich předvolební sliby byly v naprostém rozporu s tím, že zorganizovali puč a po něm prováděli násilné zavádění socialismu v celém státě.

Program

Je mi velice líto. Opravdu nevidím důvod, proč se v případě pirátů (ale i kterýchkoli dalších politických stran) nechat omezovat agitačními bláboly, které o sobě produkují. Dle mého soudu je naprosto spolehlivým zdrojem informací o pirátech a jejich úmyslech jednak působení pirátů v Poslanecké sněmovně PČR (tj. pro co a proti čemu hlasovali), jednak jejich působení v zastupitelstvech nižší úrovně tam, kde se dostali k moci, přičemž asi hlavní v tomto ohledu bude Praha. Další důležitou informací je jejich působení v EUroparlamentu (sedí tam se zelenými a prosazují naprosto extrémistické věci).

Program!

Jinými slovy: za program pirátů nelze považovat to, co o sobě prohlašují, ale to, co reálně dělají, pokud se dostanou k moci, s kým se spolčují (a jaké programy mají oné spřátelené organizace), případně co o sobě uvádějí na interním pirátském fóru (které by, pokud by byla k něčemu, jakože není, měla dávno mít infiltrované BIS, ale to by v jejím čele nesměla stát osoba sympatizující s extrémistickými antidemokratickými organizacemi).
Nicméně já na tom fóru kdysi dávno byl, a tak velice dobře vím, že pirátská strana jako celek není absolutně nic demokratického. Její aktivisté podporují antidemokratické síly, včetně imigrantů, a z původní, relativně sympatické, agendy omezení přebujelých autorských práv, kvůli níž jsem se do toho fóra kdysi přihlásil, nezbylo prakticky nic.

Program?

Program pirátů do značné míry substituuje program zelených, s nimiž sedí v jedné sekci v EUroparlamentu. Jsou tedy jakousi "kryptozelenou" stranou, která má vykompenzovat fakt, že v řadě zemí, včetně Česka, jsou voliči rozumní a zelené prostě nevolí. Je proto důležité informovat vlevo vpravo všechny voliče, že program pirátů je do značné míry "zelený" a co na něm není zelené, to tak stojí také za houby.
Pro nás je rovněž důležité, že evropští piráti jsou spolutvůrci New Green Dealu, podporují různé "rebely proti vyhynutí", kteří se už ani netají s tím, že jejich cílem je totální devastace světové ekonomiky a přivedení lidstva k ekonomickému krachu. Pokud chceme za pár let umírat hladem a zimou, jsou piráti pro nás ta nejlepší volba.

Budoucnost?

Zatím došlo k tomu, že piráti ztratili docela významné procento voličských preferencí. IMHO to rozhodne není výsledek nějaké "pomlouvačné kampaně", jak se nám snaží tito soudruzi namluvit. Je to patrně do značné míry výsledek toho, že alespoň část jejich potenciálních voličů ze dřívějších průzkumů začala podrobněji sledovat jejich aktivity a výsledkem byl odklon voličské přízně.
Své udělala i reakce pirátů na první úspěch ve volebních průzkumech, jíž předvedli takovou míru stupidní arogance, že tím opět museli další voliče odradit, protože alespoň některé jejich akce měly širší publicitu.
Troufám si také tvrdit, že jim část hlasů odebrala Přísaha, která téma likvidace kriminálních živlů presentuje daleko věrohodněji. Patrně k ní přešli ti, kdo piráty preferovali jen kvůli tomu "pusťte nás na ně!".

Bez ohledu na sliby a pochybné programové body pirátů je nutné k nim přistupovat jako ke straně, která chce zničit demokracii a tržní systém a uvrhnout lidstvo (nebo alespoň země, které ovládnou), do totální bídy a chudoby. Jsou to prostě následníci "rudého Klémy" pokud ne rovnou takoví novodobí Pol - Potovci.

Žádné komentáře:

Okomentovat