úterý 18. ledna 2022

EUrodotazník

EU se chystá zakázat skoro vše v souvislosti s chovy zvířat.

Není to vtip

Kdysi se vykládalo o práci UV KSČ, že v souvislosti se zdražováním se soudruzi rozhodli postupovat podle abecedy, a tak zdražili Auta, Boty, Citróny, Dřevo, Elektřinu a na F se zasekli, až jeden ze soudruhů zvolal, "Už to mám, zdražíme Fšecko!".
Bohužel, EU postupuje podobně jako ten fiktivní UV KSČ z uvedeného vtipu, akorát to není vtip, ale realita.
Na adrese
https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12950-Dobre-zivotni-podminky-zvirat-zmena-pravnich-predpisu-EU/public-consultation_cs
je dotazník, do kterého se může přihlásit a vyplnit ho každý občan (ale i neobčan EU, bydlící zcela jinde, třeba v zemích 3. světa). Je to tzv. "konzultace".
Je třeba si povšimnout, že jediné informační médium, které o této "konzultaci" přineslo informaci, byly "desinformační" Parlamentní listy. Z mainstreamových médií se občany nenamáhal informovat naprosto nikdo. Dotazník je otevřený do půlnoci SEČ 21. 1. t.r. Takže se zvcela jistě počítalo s tíám, že se o něm lidé nedozvědí, nebo až bude pozdě (jak se stalo se zákazem žárovek).

"Konzultace"

Je příznačné, že vytvořit si účet na webu EU prakticky nejde (má vám přijít přidělené heslo na zadaný e-mail, ale nepřijde, resp. nepřišel až do vypršení časově omezené platnosti přihlašovací stránky). Naštěstí je možné se přihlásit přes účet na Google (zadáte adresu a heslo k účtu), což jde. Jde to i nějak přes FB, ale ten nemám.
Jakmile se přihlásíte, dostanete se na stránku s velkým dotazníkem, kde jsou skryty vedle balastu i otázky na plošné zákazy klecových chovů (za "klecový chov" je považována i standardní králíkárna), máme se vyjádřit k zákazu omračování zvířat před porážkou CO2 nebo elektřinou (EU prostě podporuje ta nejodpornější zvěrstva, tedy porážku bez omračování). Důležitý je i chystaný zákaz exportu živých zvířat (zlikvidoval by zbytky naší živočišné výroby) a najde se toho tam víc.

Vyplnit

Je asi třeba to vyplnit v počtu co největším, byť tem chybí (např. u těch klecových chovů) možnost vyjádření naprostého nesouhlasu s těmito zákazy a je zde jen odsunutí na nejzazší dobu - o patnáct let. Doufejme, že do té doby tu už EU nebude. A pracujme na tom.
Nejsem si jist, zda to vyplnění k něčemu bude, protože zcela jistě budou hlasy lidí z civilizovaných zemí přebity hlasy bangladéšanů a podobných nájemných barbarů, kterým EU umožňuje hlasovat proti jejím vlastním občanům.
Je tam možnost se vyjádřit na závěr volně, tak jsem tam napsal, že zákazy klecových chovů byly prosazeny proti názoru odborníků lidmi, kteří mají v oblasti chovu zvířat nulovou odbornou kompetenci, a že by neměly být vůbec realizovány. Zcela jistě ani to nepomůže.
Mimochodem, "zákaz klecových chovů" se má týkat i králíků, kteří od své domestifikace někdy na začátku minulého tisíciletí jinak než v kotcích chováni nebyli.

Jsem toho názoru, že ona "EUrodemokracie v praxi" jasně ukazuje, proč je třeba z EU vystoupit, nebo pracovat na její likvidaci (a podpořit všechny síly, které mají něco z toho v programu, bez ohledu na to, co tam mají dalšího).

Žádné komentáře:

Okomentovat