pondělí 31. ledna 2022

Dvě drobnosti v souvislosti s "pandemií"

Nyní uvádím dvě drobné věci, které by IMHO byly každá sama málo na jeden post.

Šibenice před parlamentem

Šibenice na demonstraci

Soudruzi, zejména ze STAN a TOP, se mohou zfanfrnět z toho, že demonstranti proti fašistickému pandemickému zákonu (pasírovaném parlamentem v době, kdy civilizované státy vesměs s pandemií oficiálně končí), měli symbolickou šibenici s jasným označením "pro vlastizrádce".

Potrefená husa?

Chápou poslanci těchto stran (případně dalších, také si stěžujících) sami sebe jako vlastizrádce? Protože jedině v tomto případě by se mohli domnívat, že je tento popravní nástroj určený pro ně. Jinak by se ona symbolika měla s nimi zcela míjet. Pouze pokud oni sami plánují něco jako vlastizradu, mají právo se domnívat, že je tento nástroj určený pro ně. Pak ovšem je pro ně určený právem, je mi velice líto.

Ještě jeden aspekt

Asi rok dva před začátkem covidu byla na Václaváku velká demonstrace probruselských soudruhů a soudružek, tedy sympatizantů TOP, STAN a dalších podobných stran (vesměs nyní vládních), na níž byla veřejně na šibenici oběšena figura Brouka Pytlíka, coby symbolu českého národa.
Je tedy dobré vědět, že se tito lidé za Čechy sami nepovažují, takže by nám nemělo dělat problém je vykopat za hranice, jak jsme to udělali po druhé světové válce s podobnou nečeskou lůzou. Na druhé straně je jasné, že tato lůza, či spíše její političtí vůdcové, nechce svým oponentům povolit to, čeho se ona sama proti nim dopouští. Takže opět není důvod tyhle lidi sebeméně šetřit.

Ekonomický aspekt pandemického zákona

SMS teror

Pandemický zákon mj. počítá s tím, že by v jakési obskurní pandemii mohly hygienické stanice šíbovat s lidmi jako s loutkami, bez jakékoli možnosti odvolání se k soudu. Fašisté, kteří tento  antidemokratický "zákon" navrhují, se chtějí soudům vyhnout, protože soudy zatím právní exkrementy této odporné lůzy vždy poslaly do kopru.
Nicméně je zde ještě jeden aspekt, a tím jsou ony SMS. Z principu věci (samotná technologie) není zaručeno ani doručení SMS, ani možnost dokázat, zda ta byla nebo nebyla doručena. Podle expertů (kterým při svých zkušenostech s posíláním a přijímáním SMS nemám důvod nevěřit) přibližně pět procent SMS kdesi v telefonní síti zmizí beze stopy a k adresátovi nedorazí.
Přitom mají být za nereagování SMS (která nemusí být doručena) pokuty 1 milion pro fyzickou a 3 miliony pro právnickou osobu.

Jednoduché počty

Pokud hygienici rozešlou milion SMS (a to jich spíš rozešlou daleko víc), pět procent z toho je 50000. Pokud toto číslo násobíme milionem (výška pokuty pro fyzické osoby), dostaneme se na padesát miliard korun. Se zastoupením právnických osob mezi adresáty se toto číslo bude dále zvyšovat, takže když budou fyzické a právnické osoby půl na půl, bude to sto miliard korun.
To už jsou pěkné peníze, ne?
Já pamatuji ze svých dětských let jednoho velice šikovného pána v důchodu, kterého jednou přepadli a ubili k smrti pro padesátikorunu. Dnes by to byla asi tak pětistovka, ale i tak, co je proti tomu padesát či sto miliard, ne?

Předpoklad

Aniž bych chtěl kohokoli osočovat, jsem hluboce přesvědčen o tom, že ty vybrané peníze by se zcela jistě na nějakém státním účtu moc dlouho netetelily. Bylo by jim pomoženo, aby se dostaly do pěkné, vyhřáté peněženky, protože krabice od vína dnes používají jen osoby ducha mdlého.
Nicméně jsem hluboce přesvědčen, že významná část bojovníků za navrhovanou podobu pandemického zákona se už třepe na to, jak jejich konta budou narůstat. Případně se na to třepou jejich loutkovodiči. Ti zbylí, co jsou pro, jsou jen "užiteční idioti", kteří z toho budou mít exkrement, tedy vyjma nenávisti a pohrdání ze strany normálních lidí.
A o opaku mě nepřesvědčí ani to, pokud budou všichni poslanci stát na hlavě a sborově recitovat, že toto mé podezření je liché.

Takže to byly ony dvě spolu související věci, které se týkají onoho, pandemického zákona, navrhovaného a protlačovaného fašistickou částí poslanecké sněmovny.

Žádné komentáře:

Okomentovat