pondělí 6. září 2021

Žaluzie

Vzpomínám si, jak zástupce našeho ústavu jel na akci, kde se vyhodnocovaly dary jakéhosi nadačního fondu pro university, a co si za ně která universita celosvětově pořídila. Psala se raná devadesátá léta, padla totalita a vyhlídky na další období se jevily velice příznivé.

Dary

Už nevím, jaká to byla nadace, ale prostě dala universitám, nejen postsocialistickým, ale i z třetího světa, nějaké finance a zajímalo ji, co si za to příslušné instituce pořídily. A na onom setkání se referovalo, kdo si pořídil lepší vybavení do laboratoří, kdo lepší audiovizuální techniku pro výuku atd. Až jeden zástupce university v Jižní Americe (konkrétní stát jsem už zapomenul, ale je to šumafu) referoval o tom, že si pořídili ocelové žaluzie do oken. A zdůvodnil toto rozhodnutí tím, že dříve, když se v okolí areálu university strhla přestřelka gangů, museli vyučující i studenti zalehnout na podlahu, aby nějakou kulku taky nekoupili. Nyní stačí, když učitel v takovém případě zmáčkne knoflík, žaluzie spadnou a může se učit vesele dál, přestřelka nepřestřelka.

Hodnocení

Když nám tohle bylo sděleno, pochopitelně asi jako zpráva o vylíhnutí pětinohého kuřete, brali jsme to s velkým pobavením a pocitem určité nadřazenosti nad zeměmi, kde jsou, a to i v tak civilizovaných končinách, jako jsou okraje velkých měst s univerzitním areálem, na denním pořádku přestřelky mezi gangy.
Naivně jsme předpokládali, viz ona optimismem naplněná devadesátá léta, že my jsme někde jinde a u nás se nic takového nemůže dít. A ani jsme snad neřekli "zaplať Pánbu, že jsme někde jinde".

Situace

V současné době je ve velmi podobné situaci, maximálně kvantitativně o fous líp, Švédsko. Ovšem s tím, že se ta situace step by step neustále zhoršuje a patrně nebude daleko doba, kdy i tamní univerzity budou řešit naprosto stejný problém jako ona jihoamerická v 90. letech.
Co je ovšem ještě větší průšvih, je skutečnost, že Německo pod vedením zelených a dalších progresivistů (u nás představovaných především piráty a TOP), kráčí naprosto stejnou cestou jako to Švédsko a je naprosto reálné očekávat, že za nějakých deset let (nerad bych se mýlil v tom smyslu, že to nastane ještě dříve), bude ve stejné situaci, jako je to Švédsko dnes (co bude v tom Švédsku opravdu nevím, ale obávám se, že bude připomínat Kábul po jeho obsazení Talíbanem). A to už je za kopečky, které ohraničují od západu a jihu naši českou kotlinu. A že by se to nepřeneslo s nějakým malým zpožděním k nám, o tom si troufám velice silně pochybovat, zejména pokud zůstane nedotčený Schengen.

Řešení

Je mi líto, volby, které nastanou za měsíc a něco, jsou mimo jiné i o tom, zda se tato situace přelije bez jakýchkoli zábran k nám, nebo zda se tomu podaří zabránit. Pokud se dostanou na vládní posty piráti a spol., včetně TOP, budou velice silně pracovat na tom, aby přesně takováto situace vznikla a byla přenesena bez potíží až k nám.
Druhou věcí je, že pokud zvítězí alespoň někde v bývalém východním bloku demokracie bez přívlastků, tedy jediná opravdová a autentická, jak k tomu má nakročeno např. Maďarsko, bude to znamenat rozsvícení majáku naděje i pro obyvatele západu Evropy, z nichž mnozí již počínají tušit, že se s jejich zeměmi začíná dít cosi tuze špatného.

Čemu je třeba zabránit

Naši lidé nejsou blbí. Důkazem toho jsou velmi nízké volební preference zelených, kteří se dostali do PS PČR pouze jednou, a to ještě na základě zcela zřejmě zfalšovaných předvolebních průzkumů, a poté si uřízli tak notnou porci ostudy, že se stali nevolitelnými. V případě pirátů, jejichž preference nejprve silně rostly, bylo jen otázkou času, za jak dlouho voliči zjistí, že se jedná prakticky jen o jakýsi B tým zelených, a preference jim začaly padat. Pokud spadnou na takovou úroveň, že skončí mimo sněmovnu, byl bych velmi rád, byť naděje na to je velmi nízká.
Problém vidím ve volebních manipulacích a čachrech. Průzkumy veřejného mínění jsou v podstatě propagandistické akce, které mají občany přesvědčit, koho mají a koho nemají volit. Velice často jsou z nich vycházející čísla naprosto mimo realitu a ani trendy jí neodpovídají. Prostě ti "zlí" (EUroskeptičtí, nevítající imigrantské kriminální živly, nepodporující zlodějiny typu dotací OZE apod.) musejí mít málo, a nejlépe musejí v závěru předvolebního období vykázat sestupný trend, aby byli voliči postrašeni tím, že "jejich hlasy propadnou ve prospěch komunistů", jak nám bylo už opakovaně presentováno. Naopak, ti "hodní", s hlavami vraženými až po ramena do bruselských konečníků a rukama jásavě mávajícíma na uvítání "doktorů a inženýrů", kteří k nám zamířili s nějakou ilegální nevládní cestovkou, musejí narůstat, aby bylo jasné, že právě oni jsou ti vítězové.
Pak ovšem přijdou volby a odhady, údajně na bázi průzkumů, jsou naprosto mimo realitu. Nastává nářek a skřípění zubů a nadávání na "blbá hovada", která opět nezvolila ty, které podle progresivistů zvolit měla.
Progresivisté mají ovšem v záloze jednu zásadní zbraň, a tou jsou distanční volby.
Tyto volby se vyznačují následnými vlastnostmi:

  • Není zaručena tajnost hlasování, protože nikdo nebyl u toho, kdy volič zalepoval obálku s korespondenčním hlasem, nebo hlasoval po internetu, a kým byl přitom ovlivněn. Pokud je volič pod dohledem volební komise sám za plentou, nikdo ho ovlivnit nemůže. Nebo je to alespoň velmi obtížné.
  • Není zajištěna autenticita hlasování. Hlasujícímu může "vést ruku" nějaký progresivistický aktivista a volič může být třeba v bezvědomí a dlouhodobě upoutaný na lůžko. Domovy pro seniory jsou plné "myšáků", kteří ani nevědí, kde jsou a jak se jmenují, ale volební právo ještě mají. Může za ně hlasovat prakticky kdokoli. Při korespondenčních volbách, ne ve volební místnosti, ani do přenosné urny. Případně je distančně hlasováno za někoho, o kom se ví, že k volbám nepůjde. Nebo je čerstvě mrtvý a ještě ho nevyškrtli z volebních seznamů.
  • Jsou daleko snadnější manipulace s hlasy již odevzdanými. Obálky mohou být na poště otevírány a hlasovací lístky vyměňovány za ty "správné". V USA bylo prokázáno, že progresivističtí zaměstnanci pošt likvidovali obálky s volebními lístky z oblastí, kde se vědělo, že bude velká koncentrace "nesprávně" (tj. pro Trumpa) hlasujících občanů. V případě hlasování po internetu za občany v podstatě hlasuje aplikace, která "volby" zajišťuje. Ta může mít už předem nastaven výsledek. V extrémním případě něco podobného může být dílem jednoho jediného člověka, takže riziko, "že se to vykecá" je děsivě malé.

Prostě, pokud si necháme ukrást řádné volby s urnami a hlasovacími lístky, necháme si ukrást volby jako takové a velice rychle se dostaneme do stavu, kdy bude s 99,3 % hlasů vítězit "mír a socialismus", či nějaká EUrounijní obdoba toho, co starší z nás pamatují z dob minulého režimu.

Takže, abych se vrátil k těm žaluziím, které mi to vše tak nějak sasociovaly. Zabránit tomu, aby podobné zařízení na oknech našich univerzit, ale i domovů, bylo vítaným, nebo dokonce k životu nezbytným doplňkem, můžeme tak, že nebudeme volit progresivisty, ale raději strany EUroskeptické. A pro budoucnost se budeme stavět silně na odpor proti snahám zrušit volby a nahradit je nějakým jejich distančním předstíráním, co do výsledků zcela srovnatelným s "jednotnou kandidátkou Národní Fronty".

Žádné komentáře:

Okomentovat