pondělí 12. července 2021

Jsou zelení agenty zelených mužíčků?

Kdysi jsem zde na tomto blogu napsal upravenou verzi své přednášky pro SF fandom o tom, že náboženství by mohlo být prostředkem boje mezi civilizacemi, a jeho introdukce do cizí civilizace by mohla vést k její degeneraci v tom smyslu, že by nikdy nebyla s to vstoupit do vzdálenějšího vesmíru a stát se konkurentem té civilizace, která onu implantaci náboženství provedla.
Dovolil jsem si také ukázat, že trojka "abrahámovských" náboženství (judaismus, křesťanství a islám) obsahuje tak velké množství anticivilizačních prvků, že tato náboženství skutečně vedla k civilizačnímu regresu a drastickém u zpomalení následujícího vývoje (běžně se uvádí, že přijetí křesťanství Konstantinem vedlo k regresu o 500 až tisíc let a k takovému zpomalení vývoje, že se evropská civilizace dostala na úroveň za Konstantina někdy po roce 1300. Takže si můžeme představit implementaci těchto náboženství do života našich primitivních předků, jako prostředek zkázy lidské civilizace zlými ET.

Náboženství?

Pochopitelně, regresívní dopad na civilizaci nemusí mít jenom náboženství. Existuje řada ideologií, které ve svém důsledku vedou k potlačení civilizačního růstu a regresi v mnoha oblastech. V podstatě tuto roli mohou hrát i totalitní ideologie typu komunistické.
Pokud mi někdo namítne zrychlený vývoj v Rusku po VŘSR, odražení německé agrese, prvního člověka ve vesmíru atd., dovolím si některé věci oponovat.
Rusko bylo naprosto šíleně zaostalou zemí a v podstatě jakákoli jakž takž racionální opatření, navíc prosazená silou totalitního režimu, se musela alespoň někde kladně projevit. Na druhé straně bolševické pohrdání lidskými životy vedlo k boji proti Němcům ve stylu "nas mnoga" a k naprosto šíleným ztrátám. Další ztráty byly zcela zbytečně napáchány na civilním obyvatelstvu. Např. v obleženém Leningradu zůstaly statisíce naprosto zbytečných (z vojenského hlediska, protože nebyli použitelní ani jako vojáci, ani pro výrobu zbraní a dalších potřeb obránců) obyvatel, včetně malých dětí, kteří pak umírali hladem a zimou, protože jednak byl obecný nedostatek potravin, jednak byli přednostně zásobováni vojáci a pracující ve vojenském průmyslu. Přitom nebyl problém cestami, které byly používány pro dovoz potravin a dalších potřeb, zpět odvážet tyto obyvatele a jakákoli racionálně se chovající vláda by to také udělala.
Lze také zmínit marxistickými ideology podpíraného Lysenka, jehož "učení" v podstatě zlikvidovalo větší část sovětské biologie, která musela být po jeho pádu v podstatě obnovena ze zahraničních učebnic.
Pokud se týká onoho prvního kosmonauta, jsou zde dva aspekty, které stojí za zmínku:
. Gagarin a další kosmonauti letěli na raketách, poháněných upravenými motory pro německou A4. Do těchto motorů byly pouze dodány materiály, které byly v nacistickém Německu nedostupné a různě se substituovaly. Nebyly to tedy bezduché napodobeniny na způsob Japonska na přelomu 19. a 20. století, ale nebyl to ani výsledek uceleného výzkumu. Jediným přínosem sovětů, vyjma oněch materiálových substitucí, bylo sestavení těchto motorů do baterií, což umožňovalo získat násobnou sílu. V jakémsi "Magazínu chytrých dětí" jsem kdysi četl článek, který tento přístup velebil, protože "zatímco USA se zdržovaly vývojem silných motorů, chytří sověti dali stávající motory do baterie a získali totéž". Byla to do jisté míry pravda. Na raketu se Sputnikem nebo Gagarinem to stačilo, ale na měsíční raketu už taková baterie jednoduše nestačila. Z tohoto důvodu také sověti závod o Měsíc prohráli.
. Gagarin byl fakticky podvod. Tedy ano, Gagarin reálně letěl, cvrlikal z nízké oběžné dráhy atd. Nicméně kdysi, ještě před začátkem kosmických letů, byla stanovena jasná pravidla, že let je platný pouze tehdy, jestliže se s příslušným prostředkem i přistane. Platila dokonce i pro stratosférické balóny, které kralovaly vysokým vrstvám atmosféry ve 30. a 40. letech minulého století. Gagarin a jeho následovníci ve Vostoku ve své kabině nepřistávali, protože ta nebyla schopna, na rozdíl od svých amerických protějšků, měkce přistát. Katapultovali se během přistávacího manévru, jakmile se dostali do hustších vrstev atmosféry, které to umožňovaly. Přistávali pak "po vlastní ose", tj. na vlastním padáku, zatímco kabina buchla na svém padáku o zem způsobem, který by kosmonaut nemusel přežít. Teprve později, a až po Američanech, sestrojili sověti kabinu, schopnou přistát i s posádkou tak, aby to ta posádka uvnitř přežila ve zdraví. Pochopitelně, byl to sovětský totalitní stát, který umožnil to celé ututlat alespoň do doby, než byla fikce prvního kosmonauta natolik zažitá, že prozrazení "nedodržení jakýchsi obskurních pravidel" už nemohlo ideologicky uškodit.
Moje generace pak byla svědkem politického a ekonomického krachu socialismu. Ten byl naprosto zákonitý a socialismus jinak ani skončit nemohl.
Je třeba si uvědomit, že pokud by socialismus zvítězil celosvětově, jak byl původní záměr ještě v raném Leninovi, došlo by k jeho krachu jednak mnohem dříve (protože dovoz technologií i nejrůznější formy pomoci ze západních zemí pomáhaly socialismus udržovat při životě dlouho přes čas, který mu byl sudičkami určen), a byly by rovněž celosvětový. Jednalo by se o celosvětový propad do chaosu a bídy, do drastických bojů o docházející zdroje (na způsob Wyndhamova románu Den trifidů, Merleho Malevilu a mnoha dalších katastrofických či "postapokalyptických" románů), šílený nárůst úmrtnosti (včetně na banální choroby) a ztrátu všech civilizačních hodnot. Je otázka, zda i marxismus v nějaké zárodečné podobě nemohl být do naší civilizace implantován s cílem ji co nejvíce poškodit.

Zelení?

Zelená ideologie má velmi blízko k náboženství, protože obsahuje řadu nesmyslných a zdravým rozumem i běžně známými fakty odmítnutelných či zavrhnutelných prvků.
Celá zelená ideologie neguje lidskou civilizaci a odmítá vše pozitivní, čeho lidé dosáhli během svého výboje od primitivních lovců a sběračů až po současnost. Poslední odnož zelených, "rebelové proti vyhynutí" jednoznačně přiznává, že jejím cílem je totální destrukce lidské civilizace, bída, hladomory a masívní vymírání. Podezřelé by nám mohlo být i odmítání letů do vesmíru jako čehosi "neekologického"
Zelená ideologie v podstatě stojí na podvodech, podobně jako náboženství.
Na podvodech stojí i zavrhování konkrétních látek pro jejich "úžasnou škodlivost". Např. Roundup byl zavržen kvůli tomu, že jakési hovado, které nedodržovalo ani ty nejelementárnější bezpečnostní předpisy (jako je umýt si ruce potřísněné tím sajrajtem než začnu jimi jíst), vyhrálo jakýsi zcela pochybný proces o vzniku rakoviny v právně naprosto pochybných USA. V jakémkoli normálním státě, jako třeba u nás (přinejmenším za komunistů), by ho soud poslal někam, kde slunce nesvítí, a k té rakovině by mu ještě přidal tučnou pokutu za nedodržování předpisů o bezpečnosti práce. Zelení pak z uvedeného pochybného procesu dovodili "šílenou nebezpečnost" glyfosfátu, který pak fašounské organizace, typu EU, zakázaly.
O podvodech které doprovázely zákaz DDT, i o katastrofálních dopadech na lidskou populaci, jsem zde už nedávno psal.
Podvodem je celý "boj proti oteplování".

  • nikdy nebyl prokázán příčinný vztah mezi současnými změnami klimatu a produkcí CO2
  • zelení prosazují prostředky a techniky, které produkci CO2 do atmosféry zvyšují
  • zelení zuřivě bojují proti využívání jaderné a geotermální energie, které jsou jediné opravdu bez produkce CO2

V Neviditelném Psovi z 10. 7. je článek Františka Novotného, popisující výbuch zelenými doporučované "ekologické" lithiové baterie, která v jeho průběhu vydala tak silný tepelný záblesk, že knihy v knihovně byly zničeny stejným způsobem, jako někde pár km od epicentra jaderného výbuchu v Hirošimě či Nagasaki. A takové šílenosti mají být ve všech domácnostech a velkokapacitní úložiště (ukrývající v sobě při plném nabití energii více než jedné hirošimské bomby) by měla být stavěna jako o závod.
Je mi velice líto, ale zelení se projevují jednoznačně jako škůdci a jako se škůdci by s nimi mělo být zacházeno.

Flagelanti

V některých obdobích, nejčastěji tehdy, když byla evropská populace relativně sytá a měla nadbytek (v porovnání s předchozími obdobími) materiálních i duchovních statků, procházeli Evropou flagelanti, modlili se nesmysly (a to i z hlediska křesťanského pravověří) a bičovali "svá hříšná těla". Flagelantství představovalo jakousi psychickou nákazu, takže se k nim přidávali velice často lidé, zhýčkaní oním zmíněným dobrým bydlem. Někdy se jim podařilo i dost významně zatnout sekyru do demografického profilu populace v jimi navštívené lokalitě.
Jak oficiální církev tak i světská moc proti nim bojovaly. V řadě případů to skončilo hromadným upalováním (ostatně, něco podobného byli i známí adamité, které nechal upálit Jan Žižka; v západní Evropě později působili jiní adamité, kteří, s výjimkou nahoty při obřadech, neměli s těmi našimi mnoho společného, či spíš skoro nic), jindy je alespoň vojsko vyhnalo ze země a moudří panovníci se starali, aby si vojáci byli vědomi, že škoda rány, která padne vedle, a když rána, tak ostřím, a ne plochou meče.
Pochopitelně, i za těmi flagelanty byla jakási organizace lidí, kteří dávali dohromady jejich skupiny, získali první vymozkovance, nabalující na sebe další a další a ideologicky i organizačně tyto skupiny z povzdálí řídili.
Pokud sáhneme do jiného, leč silně podobného, soudku, tak něco takového se dělo občas v Rusku (tedy v prostředí pravoslaví). Doporučuji román "Petr a Alexej" od Merežkovského (u nás vydaný též jako "Antikrist"), v němž je popsaná sekta "samospálenců", kteří se sami upálili i s rodinami v kostele, přeměněném na jakousi pec. Kněží, předstírající náboženské vytržení, kteří celou akci zbuntovali a k tomu sebeupálení zmanipulovali celou vesnici, unikli nakonec tajnou chodbou a šli takto buntovat další ves. Celá činnost této a podobných destruktivních sekt byla ještě akcentována bojem zpátečnických a náboženských sil s osvíceným carem Petrem I, který dostával Rusko ze středověku blíž k moderní době. Dnes podobné síly bojují proti presidentu Zemanovi :-)

Podezření

Jestliže můžeme, jak bylo na začátku tohoto postu zmíněno, mít legitimní podezření na šiřitele náboženských bludů, jako na někoho, kdo v žoldu našich nepřátel bojuje za zničení naší civilizace, stejné podezření by klidně mohlo padnout i na ty zelené. Praktický dopad jejich aktivit na naši civilizaci je v podstatě velmi podobný, jako destruktivní aktivity "monoteistické trojice".
Uvedeným postřehem se dá vysvětlit i silně pozitivní vztah zelených k islámu, který z oné trojice monoteistických náboženství představuje to nejdestruktivnější. A lze s jeho pomocí vysvětlit i mnohé další nelogičnosti a nesmyslnosti s "ekologickým" hnutím spojené.

Zelení tedy nejsou nic jiného, než jakási obdoba středověkých anticivilizačních sekt, jako byli v textu zmínění flagelanti, nebo třeba oni adamité z doby našeho husitství. Je třeba dostat do čela státu síly, které s nimi budou zacházet jako s takovými a rozhodně nebudou věřit snůškám nesmyslů, které tyto organizace hlásají a šíří. Nicméně, podobně jako anticivilizační náboženství z výše zmíněného příspěvku by i oni mohli být agenty (byť třeba nevědomými) nepřátelských emzáků.

Žádné komentáře:

Okomentovat