středa 18. září 2024

Nevěřme tomu, že tato vláda "povodně zvládla líp"

Pochopitelně, současné povodně poskytly příležitost koryfejům pětikoaliční vlády naparovat se před fotoaparáty a kamerami ve scénách povodňových hororů či krizových štábů. Mají snahu toto propagandisticky využít, protože se blíží volby. Je toto naparování ale odůvodněné?

Porovnání

Předchozí velké povodně na přelomu tisíciletí (Čechy 1997 a 2002, Morava 1997 a 2010) byly od těch jim předcházejících (opravdu velkých) vzdáleny více než sto let. Pamětníci nežili a těch několik málo s datem narození před touto katastrofou si jednak z tehdy příliš útlého věku nic nepamatovali a jednak už zpravidla ani nebyli moc komunikabilní. Dokumentace sice existuje, ale daleko chudší (a hůře dostupná) než jak jsou zdokumentovány ty povodně pozdější.
Skoro nikdo si proto nedovedl představit, že může přijít takováto katastrofa, a to nejen na úrovni vedoucích politiků, ale i na úrovni jednotlivých občanů.
Druhým rozdílem je, že o nyní končících povodních jsme věděli několik dnů dopředu (mj. také na základě podobné meteorologické situace, jaká byla na přelomu tisíciletí, a kterou jsme tehdy většinově nedokázali správně vyhodnotit). Překvapení v Praze v roce 2002 bylo dáno i setkáním se kulminační vlny z horního toku Vltavy a z Berounky. Ty by se minuly o pár hodin, kdyby vltavská kaskáda chod povodňové vlny paradoxně neurychlila (zvyšování hladiny v nádrži se děje rychlostí šíření tlaku vody, nikoli rychlostí jejího proudění).
Navíc tehdejší legislativa bránila preventivnímu vypouštění vody z přehrad (protože přehrady mají spoustu funkcí, chráněných zákony, a protipovodňová prevence na jejich žebříčku nestojí, či nestála, moc vysoko), takže se hrázní báli vytvářet v přehradách volné místo a povodňová vlna vpadla do prakticky zcela naplněné vltavské kaskády, čemuž se letos zabránilo, ovšem nikoli zásluhou této vlády.
Ostatně, byly to povodně na Moravě v roce 2010, během nichž z technologických důvodů vypuštěná nádrž Vírské přehrady zachránila Brno, takže jasně a neoddiskutovatelně ukázala význam volného místa v přehradách při povodních (protože ten byl různými "odborníky" ještě po pražské povodni roku 2002 zpochybňován).
Jediná aktivita této vlády související s uplynulou povodní se naštěstí neprojevila: Bylo jí omezení peněz na technické prostředky a platy záchranářů, kteří se přesto obětavě vrhli do své práce a jejich technika navzdory nepřízni politiků fungovala. Snad se mezi záchranáři nenašel nikdo, kdo by, vzhledem k mizernému platu, šel raději za podstatně vyšší peníz přemalovávat panáčky a panenky na dveřích školních záchodů na "genderově neutrální symboly" (aby bylo jasno, nadsázka, ale, bohužel, ne moc velká).

"Zásluhy"

Vlastně všechny vlády od přelomu tisíciletí do dneška si nemohou na poli prevence a řešení povodní moc pískat. Byla to ovšem Babišova vláda, která připravila revizi stavebního řízení, v níž, přes zuřivý odpor tehdejší opozice a dnes +- vlády, byla zakomponována omezení možností různých aktivistických skupin a jednotlivců desítky let blokovat stavební řízení, zejména u veřejně prospěšných staveb. A byla to antizásluha současné vlády, která celou tuto legislativu zprasila takovým způsobem, že ji ani nebylo možné převést do elektronické podoby (což se jí vrátilo jako bumerang a dobře jí tak).
Z důvodu zmíněné mizerné legislativy zůstala naprostá většina protipovodňových projektů na úrovni plánů. A zhusta ty, co byly opravdu realizovány, obsahují nedodělky, bránící danému dílu fungovat jako celek. Prostě, když v několikakilometrové protipovodňové hrázi chybí stometrový úsek, protože tam ekologové našli (pokud ne rovnou přinesli) supervzácného brouka a dosud o tomto úseku probíhá soudní spor, tak je celá ta hráz na ... (však víte, na co). A můžeme jen doufat, že současné povodně všechny "supervzácné brouky" nemilosrdně utopily a odnesly do moře, takže tento typ překážek stavby protipovodňových hrází a dalších vodních děl trvale z naší "ekologie" zmizí.
Navíc se ukazuje, např. dnes v Krnově, že současná státní pomoc daleko zaostává za tou v roce 1997.
Důležité ovšem je, že současná vláda je silně proekologická, to nám ostatně předvádí šílenostmi kolem Green Dealu, v jehož rámci je "papežštější než papež" a zatímco Brusel předvádí šílenosti, Praha šílí "na kvadrát". Je to v kontrastu s dalšími státy Visegrádu, v nichž se žije pod nikoli ekofanatickými šílenci podstatně lépe.
Pětikoalice navíc obsahuje dvě zjevně kryptoekologické strany, Piráty a TOP 09. Pokud se proti tomuto konstatování někdo pokusí vznést námitku, lze mu snadno oponovat tím, jak zástupci těchto stran hlasovali proti zájmům tohoto státu a jeho občanů v Parlamentu EU, čistě podle nesmyslných ekomagořin.
Od této vlády, ani stran v ní obsažených, tudíž nelze očekávat jakékoli racionální jednání v souvislosti s tím, co bude třeba udělat po povodních a jak bude třeba do konce dotáhnout všechny stávající protipovodňové projekty, případně doplněné a korigované na základě čerstvých zkušeností.

My, občané ...
Ano, jsme to my, občané tohoto státu, kteří mohou této vládě vystavit vysvědčení za to, co skutečně udělala, a ne za to, k čemu se dostala "jak slepý k houslím".
Třetina z nás může ovlivnit složení Senátu PČR takovým způsobem, aby mimo tuto část Parlamentu ČR zůstalo co nejvíce magorů, bojujících proti našim zájmům za zájmy EU (a bůhvíkoho dalšího). Magorů, kteří věří na "šílenou škodlivost" lidmi produkovaného sodovkového plynu, i podvodníků, kteří dobře vědí, že žádná taková škodlivost neexistuje, ale její hlásání mají spojené s tučnými prebendami všeho druhu. Tyto lidi v senátu rozhodně nepotřebujeme.
Všichni budeme mít možnost ovlivnit krajská zastupitelstva.
Nenechme se oklamat bláboly, že "celostátní témata nemají pro kraje význam". Opak je pravdou. Jednak ta "celostátní témata" zhusta realizují právě kraje a mohou je podporovat, nebo naopak různými způsoby sabotovat a omezovat jejich škodlivý dopad. S tím zcela jistě souvisí i možnost nedat peníze veřejným nepřátelům, jako jsou různé politické neziskové organizace. Druhou věcí je, že kraje mají zákonodárnou iniciativu a mohou tudíž navrhovat i pro nás, občany, prospěšnou legislativu a "otravovat" tím antiobčanské a asociální poslance pětikoalice. Minimálně tím mohou brzdit přijetí dalších škodlivých zákonů, zaměřených proti nám. Třetím faktorem je, že úplně bezmocné není ani shromáždění hejtmanů krajů. Bude-li zde zastoupena v dostatečné míře opozice, vznikne další mocenské centrum, které bude muset tato vláda překonávat a ztrácet tím čas a síly na generování dalších a dalších legislativních škodlivin.
Takže ano, tyto volby jsou důležité a měli bychom se k nim všichni dostavit i tehdy, pokud bychom kvůli tomu měli nasednout do necek a k volební místnosti dopádlovat.

Tato vláda tedy měla pouze podstatně lepší podmínky než vlády, které dostaly Černého Petra povodní na přelomu tisíciletí. Nepočínala si o nic lépe než uvedené vlády, jen sabotovala záchranný systém omezováním peněz pro něj, což se naštěstí moc neprojevilo. Strany v ní zastoupené podporují různé pochybné ekologické organizace, jejichž vinou nebyla řada protipovodňových opatření vůbec realizována či alespoň nebyla dovedena do stoprocentně funkčního stavu. A to jsou fakta, která bychom měli brát jako zásadní pro naše rozhodnutí.

pondělí 16. září 2024

Jsou současné povodně způsobené člověkem?

Pochopitelně, jakmile je trochu více sucho nebo trochu více prší, okamžitě je celá vládní a EUrounijní desinformační scéna zaplavena bláboly o globálním oteplování, zaviněném lidskou produkcí sodovkového plynu, CO2. Jaká je realita?

Vztah

Ano, povodně a deště mohou být zaviněny oteplováním. Mohou mít, pochopitelně, i jiné příčiny, protože k nim docházelo vcelku běžně i v dobách chladnějšího klimatu, od doby po ukončení středověkého klimatického optima, kdy deště a občas i povodně devastovaly pole a vyvolávaly potravinovou nouzi, jeden z faktorů, který odstartoval husitské války (i pozdější selskou válku v Německu). I během malé doby ledové byly povodně a neúroda z nadbytku vody na polích, i v 19. století byly velké povodně, včetně té, která v roce 1890 poničila Karlův most a po Staroměstském náměstí se jezdilo na lodičkách. Představu o její drsnosti nám může přiblížit pomník, stojící před pražskou Invalidovnou (až u hlavní silnice) na památku sapérů a dalších vojáků, kteří při zachraňování lidí a jejich majetku během této povodně zahynuli. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4a/Karl%C3%ADn_Invalidovna_obelisk_2.jpg
A je nutné též konstatovat, že stálé (bez ohledu na klima) povodně v oblasti Prahy vedly k tomu, že byly ve Starém městě pražském nasypávány ulice, takže z přízemí tehdejších domů i paláců se staly sklepy, většinou daleko méně měněné přestavbami než nadzemní patra, takže mnohé z nich se zachovaly, k velké radosti památkářů, jako autentické skvosty románské a raně gotické architektury.
Meteorologové upozorňují i na to, že povodně přicházívají v určitých "hnízdech", takže nejsou v čase rozprostřeny rovnoměrně, Z tohoto důvodu by nás neměla zaskočit ani časová blízkost nynějších povodní k těm, které jsme zažili kolem přelomu tisíciletí. Ostatně, takováto nerovnoměrnost výskytu v čase a prostoru (a tím tvorba "hnízd") je vlastností i dalších náhodných jevů.
Protože obecně za teplejšího klimatu roste srážková aktivita, což mj. vede k zazeleňování pouští a zvyšování úrodnosti vyprahlých krajin, nemůžeme se divit, že v souvislosti s těmito jevy nastanou i nějaké povodně.
Tento mechanismus ovlivnění srážek způsobuje ostatně i to, že největší rozsah pouští na Zemi byl v dobách ledových, po nichž nám zůstaly obrovské vrstvy spraše, velmi jemného prachu vznikajícího především střídáním teplot na obnažených površích podloží v pouštních lokalitách a navátého do desítky metrů silných vrstev na území vzdálená i stovky až tisíce kilometrů.
Naopak, v teplém období, pokud trvalo dostatečně dlouho, se pouště přeměňovaly na stepi a lesostepi. I na Sahaře byly rozsáhlé pastviny, vodoteče a jezera, a v některých lokalitách i lesy či lesostepi. Žili tam lidé, provozující pastevectví a snad i primitivní zemědělství, kteří zanechali na skalách dnes naprosto smrtících lokalit Sahary rozsáhlé galerie kreseb. Rezidua tohoto klimatického optima přetrvávají dodnes v některých oázách.
Za středověkého klimatického optima byla lesostepí i v současné době naprosto nehostinná poušť na Arabském poloostrově a i oblast biblické historie byla přirozeně daleko úrodnější (dnes je podobného stavu dosahováno umělými závlahami). Ještě první chalífové lovili v oblasti nynější pouště gazely a další velké býložravce, i šelmy, kterým sloužila tato zvěř za potravu.
Podobně zarůstaly a stávaly se obyvatelnými i pouště na americkém kontinentě, i v Austrálii, která tehdy oplývala velkým vnitrozemským mořem.
Lze tedy předpokládat, že pokud současný trend klimatu bude přetrvávat dostatečně dlouhou dobu, vytvoří se, a zrovna v oněch "choulostivých" zemích, z nichž pochází významná část imigrantů, snažících se dostat do Evropy, velké množství ploch umožňujících zemědělské aktivity a tyto země budou moci uživit větší množství lidí. Navíc mohou sehrát pozitivní roli i kulturní rostliny, pro stepi a polopouště vyšlechtěné v rozvinutých zemích. Tento faktor může akcentovat ono přirozené zazelenění. Byť za nižší tlak na emigraci k nám budeme platit vyšším rizikem velkých srážek na našem území, zcela jistě bude celková bilance spíš pozitivní.
Druhou věcí je, že pokud by Evropa byla rozvrácena imigranty, toužícími výlučně po sociálním parazitování a nikoli po živení se vlastní prací, budou moci schopnější obyvatelé Evropy tyto lokality sami obsadit a evropskou kulturu a civilizaci udržet tam.

Antropogennost?

Asi jedinou skutečně prokazatelnou antropogenní příčinou oteplování je omezení produkce oxidů síry, které mají "antiskleníkový" efekt. Asi nejvýznamnější z tohoto pohledu byl zákaz paliv s obsahem síry v lodní dopravě, který jednak na velké ploše omezil produkci těchto ochlazujících plynů, jednak omezil spotřebovávání i ryze přírodního oxidu uhličitého mořským planktonem.
Oxidy síry, které se nedostaly vysoko do ovzduší totiž "hnojily" moře dodávkou biogenního prvku, síry, a tím umožňovaly zvýšený růst povrchové biomasy zemského oceánu, který byl, pochopitelně, spojen s absorpcí oxidu uhličitého do biomasy (především toho, který je rozpuštěný v mořské vodě a při jejím teplání přechází do ovzduší). Část takto zachyceného uhlíku se, pochopitelně, z biomasy relativně rychle uvolní (nejčastěji opět jako sodovkový plyn) do atmosféry, ale část spadne s mrtvými organismy na oceánské dno, kde je fixována na dobu měsíců až desítek milionů let, v závislosti na hloubce, profilu dna a dalších okolnostech.
Je zajímavé, že zákazy produkce oxidů síry si vyřvali ekologové. Takže můžeme konstatovat, že právě oni a nikdo jiný jsou těmi prokazatelnými škůdci, kteří odpovídají za jedinou jasně prokázanou antropogenní složku oteplování klimatu.
Pochopitelně, daleko větší vliv na klima má solární aktivita. Ta zvyšuje příjem energie, kterou naše planeta dostává ze slunečního záření. A tyto změny jsou zpravidla spojeny se zvyšováním nebo snižováním počtu slunečních skvrn. Přitom dlouhé období bez slunečních skvrn nebo s jejich nepatrným výskytem zpravidla vede ke vzniku globálního ochlazení.
Ostatně právě "malá doba ledová", která začala v 17. století a přetrvávala až do poloviny 19. století byla vyvolána malým poklesem této energie a na jejím počátku stálo dlouhé období bez slunečních skvrn. Výsledkem této klimatické epizody bylo civilizační zhroucení, vymírání populace, hladomory a války. Trvalo prakticky sto let, než se evropská civilizace v průběhu této katastrofy vyhrabala z nejhoršího. Přitom oním faktorem, který umožnil její záchranu, byl rozvoj technologií a na nich založené civilizace. Tedy přesně to, co nyní zuřivě atakují jurodiví ekologičtí aktivisté.
Takže můžeme konstatovat, že antropogenní oxid uhličitý nemá žádný prokazatelný vliv na klima a pokud je nějaký odhadovaný (což je ovšem činnost na úrovni pouťové atrakce, nikoli vědy), pak stejně EU ještě v době, kdy jsme do ní vstupovali, produkovala pouze kolem 8 procent antropogenního sodovkového plynu a dnes už je to výrazně méně, protože část výrob, tento plyn uvolňujících na území EU, zkrachovala a část byla "outsourcována" do Číny a dalších dálných zemí, do nichž oko jurodivého ekofanatika nedohlédne.
V rámci spekulací o dalších antropogenních vlivech na klima lze uvažovat, že omezování letecké dopravy, za něž horují opět ekologové, by mohlo mít mírný oteplovací účinek, protože kondenzační pruhy za letadly odrážejí sluneční paprsky zpět do vesmíru a přispívají k menšímu záchytu sluneční energie povrchem Země.
Ohřívací efekt mají patrně i velké plochy fotovoltaických panelů, protože jsou černé a sluneční záření naopak zvýšeně zachycují oproti původnímu povrchu, na němž jsou instalovány. Kdysi jsem konstatoval, a trvám na tom, že natření střech (kde to jde a není to např. v kolizi s památkáři) na bílo, by za podstatně menší náklady mělo daleko vyšší "antiskleníkový" efekt než mají OZE. Nedaly by se ovšem na to čerpat miliardové až bilionové dotace, z nichž vždy něco "ukápne" do "těch správných" kapes.
Solární elektrárny mohou přispívat i k lokálním záplavám, protože nahradily původní přirozený terén deskami, z nichž voda prudce stéká.
Z uvedeného tedy plyne, že vyjma zcela zpochybnitelného oxidu uhličitého, jehož příčinný vztah k oteplování nebyl nikdy prokázán, jsou jediné "oteplovací" aktivity lidstva dílem "bojovníků za klima". A s tím souvisejí i ty z povodní, které jsou vyvolány oteplováním klimatu. Současně ovšem musíme konstatovat, že právě "bojovníci za klima" jeho teplotu jednoznačně zvyšují, zatímco technologie, proti nimž "bojují", dělají zpravidla pravý opak.
Antropogenním faktorem, zhoršujícím dopad současných povodní ovšem zcela jistě jsou aktivity různých "ekologických" spolků i jednotlivých aktivistů, které v podstatě na většině území našeho státu zabránily výstavbě po katastrofálních povodních na přelomu tisíciletí vyprojektovaných protipovodňových staveb, suchých polderů, paralelních koryt, bypassů, obcházejících problematická místa stávajících koryt řek, i klasických protipovodňových hrází. Snad ani nemá cenu zmiňovat přehrady, přestože ty stávající odvedly v současnosti obrovský výkon pro snížení kulminačních vln povodní, protože tam, kde ekologové zablokovali jejich výstavbu, budou patrně nasčítány největší škody.
Nesmíme ovšem zapomenout ani na "ekologické" zklidňovače dopravy, které představují vážnou překážku jak při evakuaci občanů vlastními prostředky, tak i pohybu vozidel záchranného systému. Všechny tyto stavby by měly být v co nejkratší době zlikvidovány.

Zamyšlení nad budoucností

V současné době zvládáme povodně mj. proto, že máme fungující automobily, a to jak soukromé, tak i státních a dalších organizací, pomáhajících občanům. Nedokážu si představit evakuaci občanů po vlastní ose přes zatopenou silnici na osobních elektromobilech, které z principu vodu nesnášejí. Nedokážu si představit ani elektřinou poháněná záchranářská vozidla. Už proto, že ta by sotva uvezla baterii na jejich pohon.
Když se to celé ještě zkombinuje s tím, že při povodních dochází k silným, dlouhým a obtížně předpověditelným výpadkům elektrické sítě, nejedou OZE, protože fotovoltaika je tlumená mraky i deštěm a za vichřice se musejí zastavit i větrníky, takže představy jurodivých ekologů o náhradě funkčních technologií zelenými nesmysly, je nutno tvrdě odmítnout a vše, co z nich plyne, nemilosrdně zlikvidovat jako potenciální zdroj obecného ohrožení.
Ze stejných důvodů je nutno udržovat a dále rozvíjet fungující technologie, a zcela odvrhnout fantasmagorické "alternativy", vyznačující se naprostou nefunkčností a nepoužitelností v krizových situacích.
A vše, co jsem uvedl, jistě akcentuje i skutečnost, že klima se patrně ještě nějakou dobu bude oteplovat a bez ohledu na to, zda současné povodně jsou či nejsou vyvolány oteplením, musíme počítat s tím, že "oteplovací" povodně přijdou a nebude jich málo.
Tato část mé úvahy nad nyní, doufejme, odeznívající povodní, by nás měla inspirovat i během blížících se voleb, protože změna kurzu od nesmyslů k realitě musí být vynucena voliči proti vládě, která je jen "převodní pákou" generátoru bezcenných nesmyslů (i v oblasti klimatu a bezpečnosti občanů), Evropské unie. Nehledě k tomu že už na úrovni krajů lze samostatně provést mnoho na tomto poli užitečných opatření. Kraje navíc mají zákonodárnou iniciativu, takže mohou prosazovat takovou úpravu zákonů, která by neumožňovala uctívači rosniček v Aši zablokovat stavbu protipovodňové hráze na Ostravsku, jak tomu nyní je. Pochopitelně, ti z nás, kteří budou volit navíc ještě do Senátu PČR, mají ještě další možnost zabránit tomu, aby příští povodně braly občanům majetky i životy.

Na otázku, položenou v nadpise, lze tedy odpovědět, že současné povodně mohou, ale také nemusí, mít vztah ke globálnímu oteplování klimatu. A pokud mají, jsou součástí jevu, který je z vysokého procenta zcela přírodního charakteru, s výjimkou ekology vyřvaného zákazu paliv se sírou, případně dalších "ekologických" prooteplovacích aktivit. Jsem si vědom potenciálního nesouhlasu z řad aktuálně vyplavených spoluobčanů, nicméně musím konstatovat, že pokud tyto povodně skutečně souvisejí s klimatem, jsou součástí pochodů, které mají celoplanetárně spíše příznivý efekt (zejména pokud budou přetrvávat delší dobu), protože zvyšují procento zemského povrchu obyvatelného lidmi. Antropogenní emise oxidu uhličitého jsou z uvedených důvodů mimo jakoukoli rozumnou míru podezření.

sobota 14. září 2024

Raději volit ďábla ...

Ke snaze démonizovat Okamurovu SPD se přidává kde kdo. Všichni produkují výhružné řeči, co všechno špatného by se stalo, pokud by tato strana, tak "hrůzně" se presentující na Václavském náměstí v Praze, dostala do parlamentu, nebo, nedej pánbu, k moci. Zdá se však, že to nějak nezabírá.

Voliči Okamury

SPD má zcela jistě jakési "tvrdé jádro" voličů, které mohlo být do jisté míry oslabeno vznikem protestní dvoukoalice Motoristů a Přísahy, na což Okamura racionálně zareagoval připojením stran Pro a Svobodní ke stávající dvoukoalici SPD a Trikolóry, která sice ve volbách do parlamentu EU neuspěla, ale nějaké hlasy má a lze předpokládat, že většina z nich jsou hlasy natolik protestní, že jim spojení s ostatními dvěma členy nebude vadit.
Poté, pochopitelně, má Okamura potenciál i se svými koaličními partnery získat hlasy těch protestních voličů, u nichž teprve nyní narůstá nespokojenost se současnou politikou vlády Pětikoalice a současně, protože ta vláda jen otrocky provádí "převodní páku" (jak to známe my starší z dob socialismu) Evropské Unii. Ta je primárním zdrojem prakticky veškerého hnusu a brajglu na naší politické scéně i v okolních státech.
Pokud máme drahé energie, zavírají se továrny s mnoho desítek (i stovek) let existující tradicí, pokud zdražuje zboží na krámských pultech a naopak klesá reálná hodnota toho, co si vyděláme, nebo dostáváme od státu jako sociální peníze, pokud nejsou léky a některé další zboží, nefunguje státní správa, přičemž je sama přeplněna masami úředníků, kteří jen dělají samé nesmysly, za to vše primárně může EU.
EU, která má v současnosti nejantiekologičtější složení parlamentu, ale současně program nejvíce nabitý bezcennými ekobláboly a klimanesmysly, jimž věří opravdu jen lidé ducha hluboce podprůměrného. I lidem ducha jen průměrného začínají docházet důsledky těchto nesmyslů pro jejich životy. Proto ostatně ekostrany při volbách do parlamentu EU prakticky ve všech jejích členských státech silně oslabily.
A z těchto důvodů zcela jistě nabývá na atraktivitě strana, která má v programu referendum o případném odchodu z EU. MMCH, EU stejně padne, jako padlo Rakousko - Uhersko v roce 1918 i jako padl "tábor míru a socialismu" v roce 1989, tento pád je prakticky neodvratný. Ten pád mohl odvrátit obrat politiky evropské věrchušky o 180 stupňů jako reakce na jejich volební porážku, a to se nestalo, byly spíš "přitvrzeny" antidemokratické prvky řízení EU, takže reakce voličů je naprosto logická a správná.

Příčiny

Příčiny posilování protestních stran a oslabování těch alespoň nejradikálnějších hlupců a škůdců, jsou tedy jasné: Stále více se rýsuje krach zvráceností, které prosazují progresivistické, liberální a ekologické strany (včetně stran tyto zrůdnosti v různé míře kombinujících).
Stále více je jasné, že ono ekology vybájené 15 minutové město, v němž by občané měli vše dostupné (školu, pracoviště, všechny obchody, veškerou "kulturu", hřbitov ...) na vzdálenost 15 minutové chůze od domova, nebude nic jiného než jakýsi zelený koncentrák, v němž může nakonec dojít i na nějaké plynové komory; tedy, pokud nebude postačovat "poctivá ruční práce", jaká stačila Pol Potovi, velkému vzoru radikální části našich ekologů a liberálů (minimálně těch), na vyvraždění několika milionů obyvatel státu během tří let, čímž předstihli efektivitu většiny nacistických továren na smrt. A pokud od té největší, Osvětimi, oddělíme a budeme zvlášť počítat dceřinné a jiné přidružené tábory, tak bude za Pol Potem a spol. zaostávat i tato největší nacistická zrůdnost.
Stále jasnější je i to, že bez funkčních automobilů (což rozhodně není totožné s elektromobily) nebude k dispozici ani možnost pracovat v místě vzdálenějším od domova (o práci např. v okresním městě a bydlení v nedaleké vesnici, což je dnes mimo území největších měst docela častý jev, to platí tím více). A stále více lidem, kteří takto dojíždějí za prací, studiem či z jiných důvodů, to dochází.
Majitelům nemovitostí je jasné, že povinné a zcela nesmyslné zateplování, které navíc může ohrozit konstrukční prvky starší výstavby (i stavby ještě ze dvouletky a první pětiletky), aniž by přineslo cokoli užitečného, je jen a jen korupční nesmysl, na kterém pár gaunerů vydělá a zbytek občanů bude tratit. A je jim jasné, že tažení proti uhlí, plynu, biomase a dalším topným médiím je má dotlačit k topení uměle na několikanásobek předraženou elektřinou, která navíc, v důsledku státní / eurounijní preference nesmyslných a nefunkčních OZE, nebude.
Odborně vzdělaní lidé nacházejí spoustu nesmyslů v oblastech své kompetence u aktivit vlády i EU a postupně už odmítají konzumaci Těšínských jablíček, při chroustání vytvářejících naději, že v jiných oborech, kterým oni nerozumějí, je to vyváženo zlepšením. Kdo má lepší všeobecný přehled, tak mu to samé musí být jasné v souvislosti s konfrontací poměrů ve více oborech.
Ekonomicky vzdělaní lidé začínají stále více chápat, že údajné ekonomické úspěchy EU, a zejména její ekologické politiky, jsou výsledkem spíše kreativního účetnictví než ekonomická reality.
Stále více lidí je znepokojeno imigrační politikou EU i tím, jak se k této problematice staví i naše vláda. Nadšený podpis imigračního paktu je jistě něco, co pětikoalici nenažene hlasy ani v lokálních volbách v Horní Dolní s deseti stálými obyvateli.

Reakce

Pětikoaliční soudruzi a soudružky se snaží na opoziční či mimoparlamentní strany reagovat jejich systematickou dehonestací a přisuzováním jim pokud možno co nejodpudivějších vlastností. Blekotají o rasizmu, narušování lidských práv (např. ilegálních imigrantů a zločinců) a zaklínají se vzory z řad států EU.
V těch to ovšem začíná vřít také, jako ostatně i v sousedním Německu, a stávající problémy těchto států jasně ukazují, že tamní režimy jsou všechno možné, ale nikoli úspěšné a přínosné pro občany těchto států. Což je, přes veškeré snahy o cenzuru pokud možno všech informačních zdrojů, stále více patrné v téměř všech státech EU, tedy i u nás.
Vzorem pro nás může být Maďarsko, které si, přes zuřivý odpor struktur EU, udržuje demokratický režim, pro který jsou občané na prvním místě jeho snah. Vzorem může být i Slovensko, které se zbavilo fašistoidních progresivistů a nenechalo si vnutit "vagináky" a "penisačky", což byl program strany Progresívne Slovensko. A ustáli i atentát na premiéra, řízený opoziční lůzou. A to přesto, že proti vládám uvedených států vedou naši provládní pseudonovináři neustálý boj pomocí lží a desinformací.
Doufejme, že lidé se, v důsledku lží a blábolů celé vládní koalice, stávají stále více otrlými a schopnými odmítat to, co se jim předkládá ke věření s tím, že je to jakýmsi způsobem má odradit od volby opozice a smířit je se lživou představou, že pětikoalice je menší zlo. Doufejme, že dostatečně velkému počtu voličů dojde, že skutečné zlo jsou strany pětikoalice, napojené na ideologickou manufakturu EU, snažící se zavést co nejvíce zla do politiky členských zemí.
Jsem toho názoru, že kdo si alespoň z větší části uvědomuje infernalitu současné situace, jak v EU pod vládou antidemokratické EK, tak i v tomto státě, pod vládou pětikoalice, bude volit raději ďábla, pokud bude mít naději, že nás z této žumpy nějakým způsobem vytáhne, jako jsme byli v roce 1989 vytažení ze žumpy bolševické. Ostatně, to má navodit i název tohoto postu.
Dokážu si představit i to, že část lidí bude raději volit rovnou toho ďábla, než méně kompetentního čerta, který by do něj vkládané naděje nemusel zcela splnit. Což je ovšem důsledkem právě oné zmíněné infernality současné situace v tomto státě, než nějaké zlé vůle jeho obyvatel.
Dokážu si představit i to, že případný policejně - justiční zákrok proti agitaci SPD na Václaváku povede leda k odsouzení státní moci příznivci opozice a bude v podstatě jen jakýmsi hašením požáru benzínem.

"Naše" drahá pětikoalice si sama vytvořila situaci, v níž přestávají fungovat progresivisticko liberálně demokratické hámotiny, zaměřené proti opozičním stranám. Z tohoto důvodu pak dochází i k tomu, že její propaganda u části občanů, podporujících opozici, selhává a sebezuřivější odsudky jejích stran, včetně konkrétní předvolební agitace, se míjejí s očekávaným výsledkem.

čtvrtek 12. září 2024

Pokrokoví jedinci a česká atletka

Atletka Lurdes Gloria Manuel, narozená v Česku nečeským rodičům, láme rekordy a části lidí to vadí. Pokrokoví jedinci z toho jsou zděšeni.

K věci

Na mistrovství světa v lehké atletice zabojovala (4. místo) na 400 metrů atletka Lurdes Gloria Manuel. Její otec je z Angoly a matka z Ruska, narodila se už v České republice.
Na internetových diskusích se kolem toho strhla bouře, přičemž část diskutujících (obávám se, že víc než polovina) ji hodnotila jako cizí, nečeský element, další se jí naopak zastávali.

Proč bouře

Faktem je, že lidé původem ze subsaharské Afriky, které mj. charakterizuje tmavá pleť, mají lepší fyzickou výbavu než autochtonní obyvatelé Evropy. K tomu patří i to, že bude s to takovouto trať zaběhnout snad kompletně na kyslíkový dluh, což je pro Evropana mimo jeho vrozené fyzické možnosti, a i za hranicí toho, co se dá natrénovat.
Je to trochu podobná situace, jako kdyby (respektive v některých zemích když) mezi ženami atletkami je zastrčen muž i s varlaty a příslušnými hladinami testosteronu, úředně prohlášený za ženu. Byť kausa atletky tmavé pleti jistě není tak do očí bijící.
Nicméně ona vrozená lepší fyzická schopnost osob s tmavou pletí, danou africkým původem, k některým silovým a rychlostním sportům je dosti známá věc a tmavnutí stupňů pro vítěze na různých mezinárodních atletických (i jiných) soutěží to jen potvrzuje.
Dokážu si představit i obavy, že pokud se takovýchto slečen objeví v naší atletice více, tak to bude pro závodnice skutečně české národnosti konečná, protože si vedle nich neškrtnou, jako vedle těch výše zmíněných závodnic "z rozhodnutí úřadů žen". A je to problém akcentovaný zejména v situaci, kdy je sport silně komercionalizován a motivován k zisku rekordů a medailí za jakoukoli cenu. Přičemž jsou současně omezovány sportovní aktivity nekomerčního charakteru.
Zcela jistě to není dáno údajným rasismem české společnosti, když se např. do finále druhé série soutěže "Česko hledá SuperStar" mohla dostat mulatka (tedy dívenka stejná jako ona slečna atletka), a v první se dostal do finále arabsko - český míšenec a vyhrála ji slečna, původem Židovka.

Proč proti bouři

Kdysi jsem tu napsal a stojím si za tím, že český národ má a měl schopnost absorbovat lidi jiného národnostního původu, pokud se rozhodli do něj začlenit a pracovat pro jeho užitek. Lze zmínit "pozámeckou směsku" Barunku Panklovou, provdanou Němcovou, patrně levobočka nějakého nečeského šlechtického rodu, francouzského Žida Julia Zeyera, jednoho z předních představitelů českého pozdního romantismu, zakladatele sokola Tyrše, který k nám "zběhl od Němců" a dalo by se najít mnoho dalších.
Zcela jistě jsme schopni absorbovat i slečnu angolsko - ruského původu.
Asi by problém nenastal, kdyby vyhrála nějakou tu SuperStar, nebo se stala Misskou. Problém asi dělá opravdu ta vrozená fyzická kondice nečeského původu v kombinaci se zaměřením na sport.
Naprostá většina "bojovníků proti rasismu" jsou nehorázní pitomci, kteří byli schopni vytýkat známé počítačové hře "The Kingdom Come", zasazené dějově do Českého království za vlády Václava IV., že v ní nejsou žádní černoši. Případně se divili vlně nevole nad černošskými manekýnami v Lidlu, protože se svou značně omezenou intelektuální kapacitou nejsou s to pochopit, že žena od obrázku modelu požaduje informaci, jak by jí to oblečení slušelo, a už třeba blondýnce to neřekne obrázek s manekýnou brunetkou a naopak, natož s černoškou.

Jak z toho

Přiznám se, že tolikrát jsem si pro rozum, když ho rozdávali, nebyl, abych se cítil na nějaký geniální návrh, který by to vyřešil. Zcela jistě to, že slečna atletka je svým genetickým dědictvím silně disponována vůči tuzemským konkurentkám, je nezpochybnitelný fakt. A zcela jistě, a v souladu s realitou, může být chápána její účast v soutěži s takto nedisponovanými sportovkyněmi z určitého hlediska jako nefér.
Je docela možné, že dnešní úroveň genetických testů by byla s to odhalit "předurčující genetickou výbavu" (a zdaleka ne jen u sportovců a sportovkyň s odlišnou barvou pleti), a že by pak bylo možné do hodnocení výsledků odděleně promítnout to, co sportovec "vydřel", a to, co není jeho zásluha, protože to zdědil. Zdědil zcela náhodným nakombinováním alel různých genů, připomínajícím ze všeho nejvíc výhru v ruletě. Možná by takové hodnocení sportovních výsledků bylo i spravedlivější.
Už se dělají i vylučovací testy na testosteron u sportovkyň (jeho zdrojem mohou být např. nadledviny). Asi by se daly dělat i testy na estrogeny, protože ty zřejmě jsou oním činitelem, zvyšujícím u slečny Lurdes Gloria Manuel její výkonnost (a, řekněme si to upřímně, i její sexuální atraktivitu pro přinejmenším část mužů).
O předestřených možnostech, i jiných, se dá jistě diskutovat, ale ječení o "rasismu" spíše tu diskusi znemožní a bude radikalizovat oba tábory. Nehledě k tomu, že "rasismus na ruby", který hlásají a provozují liberální demokraté a progresivisté, fakticky legitimizuje onen rasismus klasický, protože mezi nimi neexistuje žádný významný rozdíl.
Možná ještě jedna věc: Opravdu nemám rád současnou orientaci sportu na pouze špičkové výkony s tím, že kdo jich není schopen, je "odpad" a na sportoviště, k rekreačnímu sportu, je mu přístup, sice nikoli zakázán, ale zcela jistě výrazně ztížen. Opravdu mi chybí nějaká akce, která by rozhýbala významnou část populace, nadané i nenadané, jako byla za minulého režimu Spartakiáda. Ostatně, linie podobných akcí se táhne k těm Spartakiádám už od prvních veřejných vystoupení Sokola. A viděl bych, alespoň z hlediska zdraví populace, jako prioritu ze strany státu podporu něčeho takového oproti podpoře "špičkového" sportu.

Reakce na výkon slečny Lurdes Gloria Manuel je tedy reakcí na zcela reálně existující problém, který ostatně v některých oblastech sportu zapáchá už delší dobu. Je otázka, zda k ostrosti sporu nepřispívá fetišizace efemérních výsledků ve sportu, ostatně i celá obrovská problematika dopingu (s četnými etickými otázkami) a mnoho podobných spíše nešvarů. Zcela jistě k ní přispívá arogance "liberálních demokratů" a podobných totalitářů, dráždící normální občany. Obávám se, že mnoho výkřiků v diskusi, která nastala, má ze všeho nejblíže k onomu známému výkřiku "Císař je nahý" ze známé Andersenovy pohádky.

pátek 6. září 2024

Islámští teroristé opravdu nemají rádi proimigrantské aktivisty

Pan Jiří Pospíšil podal trestní oznámení na SPD za plakát o "chirurzích z dovozu". Faktem je, že tento pán naprosto nereflektuje objektivní realitu (což je pro aktivisty, dávající přednost ideologii před realitou, charakteristické), která, bohužel, onu tézi, o niž se svou agitací opírá SPD, podporuje.

Incident

SPD vydala předvolební plakát o "chirurzích z dovozu", kteří nespasí naše zdravotnictví s foto muže se zkrvaveným nožem.
Je jasné, že účinnost tohoto plakátu byla zvýšena incidentem ve Velké Británii, kde byly mladíkem s imigrantským zázemím pobodány dívky mladšího školního věku a tři z nich zemřely. Dotyčný údajně nebyl muslim (rodiče jsou křesťané a chodí do kostela, což znamená asi tolik, jako když se u nás za minulého režimu o někom psalo v kádrových materiálech, že pravidelně chodí na veřejné schůze KSČ, na pracovišti i v místě bydliště). Na druhé straně měl podle některých svědectví na sociálních sítích volat "Alláhu akbar". Což, přiznejme si, nemusí znamenat, že konvertoval k islámu, ale může to být i projevem duševní choroby.
Z Česka takový případ, kdy pacient na bázi schizofrenie začal fantazírovat, že je muslim, a že musí ve svém okolí všechny zabít, znám. Skončilo to hospitalizací na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Kladu si pouze otázku, jak by na stejnou situaci reagovali psychiatři v té Velké Británii nebo i v sousedním Německu. Převelice se obávám převahy politické korektnosti a obav z obvinění z "islamofobie" a "protiislámského rasismu" nějakým aktivistickým póvlem nad odborností, a že by ten hoch musel nejprve někoho opravdu zabít, aby byl řešen (pokud by ho ovšem nevyřešila policie služební zbraní, což se nyní děje stále častěji). Považuji za možné, že se něco takového časem prozradí i o tom britském případu.

Oznámení

Pan Jiří Pospíšil podal trestní oznámení na uvedenou předvolební reklamu. Dodejme, že pochází z TOP 09, která má preference méně než pětinové proti SPD a bez nastrčených zad ODS by se do sněmovny nevyškrábala. Takže účelovost z této akce trčí jak sláma z bot.
Faktem je, že kromě zmíněné britské kauzy existuje řada dalších. V některých zemích (např. Francie) přiznávají v průměru až jeden takový incident denně, byť se snaží tutlat všechny, které nekončí smrtí. Takže existuje dostatečná zásoba fakt, že takovíto "chirurgové" jsou realita. Pokud to ovšem ignoruje pan Pospíšil coby JUDr., je docela možné, že to budou ignorovat i soudy, byť i u nás už k takovým incidentům došlo, a vzhledem k volnému pohybu osob (i neobčanů EU či jejích členských států) po území EU, kterýkoli z německých nebo francouzských (či jiných) "chirurgů" může kdykoli začít "ordinovat" i zde.
Ostatně, TOP 09 je vysloveně fašistická a antidemokratická strana, jak předvádí její europoslanec Ondřej Kolář, který by chtěl zakázat "nesprávné" názory a je současně proti právu veta členských států EU.
Pikantní je, že vzhledem k obecně udávané sexuální orientaci pana Pospíšila je jasné, že ta by zcela jistě mohla k "ordinování" ony chirurgy docela motivovat. A pokud by se tu dostali k moci muslimové, zažil by pravděpodobně let ze střechy výškové budovy, případně pád do jámy ve společnosti odjištěného ručního granátu, jak se děje v podstatě všude, kde neomezeně vládnou muslimové. Před pár lety na území Islámského státu, nyní v Afghánistánu a průběžně v Íránu, Somálsku, Súdánu a dalších zemích.
Takže jeho akce není ničím jiným, než akcí potenciálně sebevražednou. To by zcela jistě nevadilo, pokud by šlo jen a jen o něj. Na sebevraždu má každý právo, ale nikdo nemá právo do stejné situace vtahovat další lidi, jak to činí on, nebo se o to alespoň snaží.

"Hodní" muslimové

Neuplynuly snad ani tři týdny od onoho podání, a další takový "chirurg" ordinoval v Solingenu na oslavách 650. výročí založení města (proslulého výrobou nožů a nůžek), které se měly nést v duchu "oslav různorodosti". Imigrant ze Sýrie jasně ukázal, jak si muslimové onu různorodost představují.
A faktem také je, že časová blízkost onoho incidentu, rovněž se třemi mrtvými s spoustou zraněných, některých i vážně (takže ono číslo nemusí být ani nyní ještě konečné) v rozporu s podáním pana Pospíšila jasně ukazuje, že muslimští "chirurgové" se rozhodně míjejí s fantasmagoriemi multikulturně jurodivých aktivistů, kteří mají v hlavách jen bezcennou ideologii, rozporující realitu.
Lze tedy s trochou nadsázky konstatovat v souladu s názvem tohoto postu, že islámští teroristé nemají rádi aktivisty, jako je pan Pospíšil a dělají vše proto, aby je svými aktivitami totálně zdiskreditovali v očích všech ostatních občanů. Nadsázka je to proto, že nevěřím tomu, že by kterýkoli z oněch "chirurgů z dovozu" o těchto aktivistech vůbec věděl. Možná, kdyby pachateli ze Solingenu o takovýchto lidech některý z policistů nebo vězeňských dozorců řekl, že by tím ušetřil německé justici nemalé peníze, protože by dotyčný praskl smíchy.
Doufám také, že ona časová blízkost udání a dalšího incidentu s nožem bude dostatečně problematická i pro sebezaujatější justiční politické aktivisty. Navíc si troufám odhadovat, že než se kauza dostane před soud, bude takových incidentů (a bohužel i obětí) daleko více (už proto, že tendence jejich výskytu je spíše vzestupná).

Kontraproduktivita

Dovážení "chirurgové" zcela jistě nereflektují skutečnost, že jejich aktivity radikalizují voliče a zvyšují preference stran, po jejichž případném vítězství by se výrazně zhoršila situace nejen jejich, ale všech ideových souputníků, které mají (včetně progresívních a liberálních "demokratů"), kteří pracují v jejich prospěch a jsou jednoznačně spoluviníky oněch "chirurgických zákroků".
Incident v Solingenu zvedl v Německu volební preference AfD a dalších protestních a "protichirurgických" stran, jejichž voliči vyžadují účinné aktivity státu na ochranu občanů. Taková opatření zcela jistě nemají žádný vztah k nejdelší povolené čepeli nožů, jakou prosazují němečtí proimigrační aktivisté. V uplynulé neděli v Sasku mj. antiimigrantská AfD vyhrála a v Durynsku skončila na druhém místě. A v obou zemích dosáhla dvouciferného výsledku i strana Sahry Wagenknechtové s podobným, možná formálně "umírněnějším", programem.
Kvil progresivistů nyní zní už od vyhlášení výsledků německých nedělních (neděle 1. 9.) voleb. Pokud i v dalších zářijových volbách v Německu (Braniborsko) vyhrají rovněž tyto strany, zcela jistě uslyšíme neméně silný jekot, jaký zněl, když soudruh Šimečka se svou progresivistickou lůzou prohrál volby na Slovensku. V principu ovšem duševně normální člověk nepochopí, proč by měl někdo, kdo prosazuje muže s vaginami a ženy s penisy, jít do vlády a nikoli na psychiatrii.
Už jsem na Britských listech zaznamenal kvil nad tím, že někteří "Němci" arabskoislámského původu zvažují emigraci. Šéfredaktorovi tohoto webu poněkud nedochází, že praktickou realizací onoho "zvažování" by vlastně AfD splnila jeden ze stěžejních důvodů, kvůli nimž vlastně vznikla.
Nicméně nelze pochybovat, že oni "chirurgové" nejsou schopni myslet za horizont několika dnů a zřejmě se již vymkli kontrole oněch islámských vůdců, kteří se dlouho snažili předstírat mírumilovnost a tolerantnost islámu, na niž dnes už věří jen osoby se silnou oligofrenií či demencí. Horší eventualitou je, že tito vůdcové už věří na totální prožranost států EU a Západu obecně rakovinou progresivismu v takovém stádiu progrese, že se již tyto země a jejich obyvatelé nezmůžou na účinná protiopatření.

Pan Pospíšil tedy naprosto nereflektuje realitu, která je čím dál tím děsivější. Je obětí své ideologie, což by nevadilo, pokud by svým konáním ohrožoval jen sám sebe. Jeho vystoupení ovšem potenciálně ohrožuje celou populaci tohoto státu. Budiž tedy konstatováno, že nikoli SPD, ale lidé jako on, jsou ti, kteří nás ohrožují. A nejen nás, ohrožení lidmi tohoto druhu se týká prakticky celé populace EU.