pátek 4. června 2021

Průšvih s pokrokovým poslancem

Průšvih Dominika Feriho má docela slušný potenciál do značné míry nabourat preference progresivistické levice, vydávající se za pravici. A to v podstatě bez ohledu na to, jak dopadne či v jaké fázi bude jeho řešení v kritické předvolební době.

Pan poslanec

Přiznávám se, že mi nikdy nebyl sympatický, až jsem se podezíral z rasismu.
Na druhé straně mi připomínal ony vyšší funkcionáře SSM, které jsem měl možnost poznat v době svého v totalitě stráveného mládí. V oné době jsem byl poučen o tom, jaký je rozdíl mezi nižšími funkcionáři této organizace (asi tak po úroveň okresu) a vyššími (kraj a výš): Údajně spočíval v tom, že ti okresní, když na různých akcích poněkud přebrali, blili do WC nebo alespoň do umyvadla, zatímco ti vyšší blili rovnou na podlahu řka, že si platí uklízečku.
A, je mi velice líto, pan poslanec, nevím proč, mi celou svou osobností, dizajnováním, řečí těla apod. evokoval vzpomínku na ty funkcionáře SSM vyšší kategorie.
Takže jeho současné problémy v podstatě zapadají přesně do té skládačky, kterou jsem si o něm na základě této podobnosti vytvořil.

Aféra

Bylo zveřejněno obvinění od více dívek (ke kterým se posléze přidaly ještě další), že byly panem poslancem přinuceny k nedobrovolnému či ne zcela dobrovolnému sexu, případně k jimi odmítaným sexuální praktikám. Aféru rozjely spíše levicové sdělovací prostředky. Nedejme se mýlit formálním prohlašováním TOPky, je to strana v mnoha ohledech levicová či "levicově progresivistická". Levicovost dokazuje i její pozitivní vztah k v podstatě socialistické EU, k imigrantům (většinou potenciální voliči levice, která u rezidentního obyvatelstva dlouhodobě ztrácí preference) apod.
Je docela možné, že aféra se měla užuž provalit, a tak přišel pokyn k jejímu provalení touto cestou, aby to vypadalo jako nikoli naprosto vynucené "džentlmenské přiznání" a odstoupení z funkce. Případně aby si tyto vcelku zprofanované (alespoň u části obyvatelstva) plátky a weby zlepšily "imidž".
Trochu by to mohlo připomenout známé přiznání ultralevičáckého "spisovatele" (ve skutečnosti ideologického agitátora) Güntera Grasse ke členství ve "Wafen SS" poté, co se stalo jasným, že antidemokratické síly v Německu už nebudou s to dále bránit otevření příslušných archivů, včetně seznamu členů.

Konspirace

Nejsem toho názoru, že by šlo o nějakou extra konspiraci, jak prohlašují někteří "odborníci". Dát dohromady něco podobného by bylo v našich podmínkách dost komplikované a "prokecalo by se to", jako prakticky vše tohoto druhu. Spíše jsem toho názoru, že některá z postižených žen  už odmítla mlčet, a na základě jejího vystoupení se prostě utrhla lavina. Ovšem, onen lavinový svah zde s největší pravděpodobností byl. A na jeho vznik by stačily Feriho "silácké" řeči, které dosvědčuje opravdu velké množství svědků, takže jsou nejspíš realitou. A pokud se v reálu choval stylem "psa, který štěká, ale nekouše", asi o tom málokoho přesvědčí.

Jak to může vyústit?

  1. Feri bude usvědčen a nějakým způsobem odsouzen.
  2. Feri využije ono nerovné postavení mezi sebou a ženami, které ho obvinily, sám vyvázne pro nedostatek důkazů a ony ženy (protože jsou jasné důkazy, že ho obvinily) budou souzeny za křivé obvinění


První možnost

Tato možnost je asi nejméně bolestivá pro TOP. Je třeba připomenout, že i v ní jsou progresivisté, kteří hlásají pro sexuální a "hate" zločiny (ale i "zločiny") že obviněný je automaticky vinen, leda by se nějakým zázrakem podařilo prokázat jeho nevinu. Cílevědomě tedy narušuje (či se spíš snaží zrušit) onu známou zásadu civilizovaného práva, že v případě pochybností se rozhoduje ve prospěch obžalovaného. Pochopitelně, likvidace civilizovaného práva v civilizovaných zemích je předstupněm a podmínkou přeměny civilizovaných zemí v levičácké hovadastány, nemající s civilizací již nic společného (jako náš stát v 50. letech za éry soudruha Urválka a spol.).
Dominik Feri byl také horlivým příznivcem a propagátorem fašizace justice civilizovaných zemí podle "idejí" hnutí Me-e-é Tů, kdy má být obviněný autoimaticky vinen, pokud se mu nepodaří proikázat opak (což je v řadě případů technicky nemožné).
Pokud tedy bude Feri odsouzen, bude to vnímáno pozitivně v tom smyslu, že se naplnilo známé úsloví o kopání jámy a padání do ní. Je docela možné, že alespoň inteligentnější menšina progresivistů pochopí, že to, co prosazují, se může obrátit proti nim.
Na druhé straně může dojít i k určitému agitačnímu využití této situace, pro TOP a další podobné politické síly nepříjemnému.

Druhá možnost

Možnost, že Feri odsouzen nebude, přestože jakýkoli normální člověk na jeho místě by odsouzen byl, bude, pochopitelně, pro TOP horší, protože zde bude zcela zřetelný dvojí metr, ať už založený na principu "poslance coby nadčlověka", nebo na principu "nadčlověčenství" rasovém.
V každém případě takovéto vyústění kauzy rozhodně sebere TOP a dalším progresivistům docela dost hlasů, alespoň pokud jejich protivníci nebudou úplně hloupí a neschopní. Na dělení společnosti na "nadlidi" a "podlidi" je naše společnost dost citlivá, protože to tu bylo jak za nacistické okupace, tak i za vlády komunistů.
Při dobře vedené kampani by mohly "demokratické" strany utrpět velice těžké a obtížně zhojitelné ztráty voličských hlasů, pokud by tedy další členové SPOLU TOPku jednoduše nehodili dostatečně rychle přes palubu.

Další

Je, pochopitelně, možnost, že se vyšetřování této kauzy bude vléct záměrně tak, aby do voleb pokud možno nic neproběhlo. Pak by se měly (a to si musí skutečně demokratická opozice pohlídat) důsledky této kauzy promítnout do voleb následujících. Nicméně i takové zdržování může při správné agitační strategii udělat svoje.

Celá tahle akce naprosto jednoznačně nahrála skutečně demokratickým stranám (protože strany SPOLU vedle demokracie v posledních dvou desetiletích, minimálně, ani neležely) a má potenciál oslabit úspěšnost toho nejhoršího, co na naší politické scéně reálně je.

Žádné komentáře:

Okomentovat