pondělí 4. února 2019

Co uplynulý týden dal

Islám

Ve Francii

zatkli několik lidí v souvislosti s loňským atentátem na předvánoční trhy.

Slovenský islamista,

který vyrobil v paneláku 4 kg výbušnin (IMHO dost, aby ho zčásti nebo zcela "poslal k zemi") a měl zásoby chemikálií na množství dalších, chtěl údajně jen "dělat zábavní pyrotechniku". Další věcí je, že se na FB hlásil k džihádu a k islámskému státu. Později přiznal, že měl "vražedné myšlení". Soud je plánován až do května.

Nejvyšší soud

v Pákistánu potvrdil osvobození křesťanky Asii Bibiové ze lživého nařčení z urážky Mohameda, za kterou ji nižší soudy odsoudily ke smrti.
Teď je otázka, zda se ji podaří dostat bezpečně ze země.

Dva lidé

zemřeli při útoku na mešitu na jihu Filipín, který byl odvetou za vraždění návštěvníků kostela, provedené o týden dříve muslimy.

Boko Haram

začíná z části Nigérie vyhánět nemuslimy a umírněnější muslimy.

Imigrace

Tři Iráčané

připravovali v Německu teroristický útok a podařilo se je při tom zadržet.

Salvini

připravuje zákaz vplouvání "humanitárních lodí" do italských vod.

Poslanci

se poštěkali nad pozměňovacím návrhem zákona o pobytu cizinců, který by zpřísňoval režim pobytu těch, kteří ztratí nárok na azyl nebo páchají na našem území trestnou činnost. "Pokrokoví" soudruzi poslanci ječeli na poslance z SPD.

Obecné

Pokračovalo přetlačování ve Venezuele. Včetně tlaku na dosavadního marxistického presidenta k vypsání nových a nefalšovaných voleb. Z Ruska přiletělo do Venezuely prázdné velkokapacitní letadlo. Spekuluje se o možném odvozu špiček režimu a státního pokladu (=toho, co z něj po vládě marxistů ještě zbylo).
Dalším tématem týdne byly informační hry okolo brexitu. Bojuje se o jeho načasování, formu a situaci v Irsku. Pokud nastane tvrdý brexit, GB patrně ihned ukončí veškeré platby do pokladny EU. Uvažuje se i o evakuaci královny v případě nepokojů.

Historikové

se nechali slyšet, že prorektor MU M. Kovář se nedopustil plagiátu, pouze málo zdůraznil vazby své práce na anglickou, z níž cituje. No comment.

Ve Francii

zaútočilo ozbrojené komando na eskortu, převážející vězně, a osvobodilo ho. Údajně šlo o lupiče a člena zločineckého gangu.

Supermarkety

varují, že ve Velké Británii dojde v případě brexitu ovoce a zelenina.

Poslanecká iniciativa

navrhuje trestat cenzuru na internetu až třemi roky vězení. Nemám s tím problém.

Vláda

radí lékařům, aby předepisovali méně antibiotik. Problémem je, že lékaři to nedělají ze srandy, ale proto, že:
  1. pacienti antibiotika potřebují
  2. u nejasných případů potřebují krytí před případnou žalobou
To druhé by mohla vláda napravit šlápnutím na krk pochybným advokátským firmám (dokázal bych si představit likvidační postihy za lživé obviňování lékařů).

Poslanci

odmítli zákaz klecových chovů. Teď by to chtělo ještě tvrdší postupy proti různým aktivistům, kteří hrozí přímo obchodním řetězcům za prodej vajec z těchto chovů..

Ministerstvo zdravotnictví

se údajně bude angažovat ve věci finanční dostupnosti léčebného konopí. Současná situace (vyvolaná ve prospěch farmaceutických firem, jejichž nekvalitním šuntům konopí zle konkuruje), kdy léčebné konopí je o více než řád dražší než marihuana na černém trhu, není únosná.
Piráti tlačí na další liberalizaci v této oblasti - jedna z mála pozitivních věcí, které dělají.

Policie

ohlásila, že nám už pátým rokem klesá meziročně kriminalita. Patrně se na tom podílí i to, že si sem nepouštíme kulturně nekompatibilní imigranty, kteří v cílových zemích kriminalitu zvyšují.

Pochybný podnikatel

a dosluhující slovenský president Kiska dostal od soudruha Beka velkou zlatou medaili MU.

Porošenko

se nakonec rozhodl pokusit obhájit post ukrajinského presidenta.

Údajně

se za loňský rok nakazilo v ČR HIV nejméně lidí za posledních 7 let, jen 208. Problém je v tom, že během těch 7 let se drasticky zhoršila legislativa ve smyslu omezení možnosti se vůbec dozvědět o konkrétním člověku, že je HIV+ a objevily se nejrůznější zákazy a omezení pro ohlašování HIV+ osob do centrálních registrů. Takže příčinu oné "optimistické" statistiky bych viděl spíše zde.

Německo

opět předvádí svůj příklon k extrémistickým blábolům a hodlá stavět na školách toalety pro "třetí pohlaví".

Několik soudruhů

senátorů chystá žalobu na presidenta Zemana.

Po týdnech utajování

zveřejnili archeologové, že se jim podařilo najít místo druhotného pohřbu ostatků zpovědníka krále Přemysla Otakara II v kostele v Českých Budějovicích.

V poslanecké sněmovně

se objevily spalničky. Byla zavřena sněmovní restaurace, respektive omezena jen pro poslance.

V USA

si užívají globální oteplování 40 - 50 stupňovými mrazy.

Členka

pověstné "Mansonovy rodiny", která se podílela na řadě vražd, by měla být propuštěna, přestože původně dostala trest smrti a později to bylo změněno na doživotí. Tohle názorně ukazuje jednu z předností trestu smrti: Kdyby tehdy "Mansonovu rodinu" kompletně utratili jak vzteklé psy, nemuseli by se lidé bát, že ty vraždící bestie budou puštěny na svobodu. A nenastal by tento výsměch jejich obětem a pozůstalým po nich.

Věřící soudruzi

prosadili do třetího čtení návrh na zavření všech obchodů o všech svátcích.
Opravdu ti lidé věří, že občané, když se jim znemožní nakupovat, půjdou do kostelů poslouchat skřeky ministrantošuků? A nebo jsou spíš "sponzorováni" rakouskými a německými obchodními řetězci, kterým o našich svátcích a víkendech utíkají kšefty k nám?.

Neustále klesá

hospodářský růst EU a eurozóny.

Čínská sonda

i vozítko na odvrácené straně Měsíce úspěšně přenocovaly.

Dál

mají platit majitelé provozoven za puštěná rádia, přestože pachatelé příslušných písniček již dostali zaplaceno od těchto rádií.
Pak se nelze divit, že tzv. "umělci" už začínají normálním lidem lézt krkem.

V Česku

oficiálně začala chřipková epidemie.

O víkendu

napadl sníh a nastala strašlivá kalamita. Všichni odpovědní tím byli zaskočeni, jako kdyby byl červenec.

Německo

se chce nacpat do RB OSN jako stálý člen.

1 komentář:

  1. Statisícové demonstrace proti Madurovi, statisícové demonstrace pro Madura, američtí vojáci na hranicích a cizinou podporovaný uzurpátor, který už podepsal smlouvy s americkými ropnými koncerny. Nechtěl bych být v kůži Madura, ani kdyby urychleně vypsal nové volby, na které EU opět odmítne dohlížet, ale opět je prohlásí za zfalšované ;-)

    OdpovědětVymazat