středa 23. června 2021

Český George Floyd?

V Teplicích zahynul muž po "zakleknutí" policií. Byl totálně zdrogovaný, ohrožoval své okolí i sebe, nereagoval na příkazy policistů. Zemřel v sanitce. Podle lékařského nálezu na předávkování excitujícími drogami, snad "perníkem", možná "vylepšeným" něčím dalším.

Podobnost

Podobnost s případem originálního G. Floyda je více než velká. I on byl totálně zdrogovaný, ohrožoval policii, rval se s ní a patrně (podle pitvy) zemřel na předávkování. Následující aktivistická agenda nemá s objektivní realitou naprosto nic společného. I u nás se snaží temní škodiči, vzhledem k jeho příslušnosti k romskému etniku, prohlásit dotyčného za oběť "rasistické policie" a vlastně "českého rasismu" vůbec. Zapojují se extrémistická a škůdcovská média, se vztahy k extrémní levici.

Mé kompetence

Problematikou drog se zabývám od studentských let, dokonce první tištěná vědecká práce, u níž jsem byl jako spoluautor (příspěvek do sborníku), vyšlá ještě před mou promocí, se týkala drog. Přibližně čtvrt století jsem také byl členem městské protidrogové komise, takže znám tuhle problematiku i prakticky, a jako její člen jsem absolvoval různé vzdělávací kursy. Od zapojení se do pedagogické činnosti (ještě jako student) do svého odchodu do důchodu jsem také učil protidrogovou prevenci. Takže toho znám poměrně dost a mám i informace z první ruky od terénních pracovníků. Mj. jsem se osobně znal se zakladateli Drop In v Brně.
Jsem stoupencem spíše aboličního přístupu ke drogám, snaha kriminalizovat i naprosto bagatelní aktivity na tomto poli mě staví do pozice zásadního nepřítele klerikálů, kteří podobné věci prosazují. Jsem také stoupencem uvolnění pěstování konopí pro vlastní potřebu, jednoduše proto, že pomáhá při stavech, kdy jsou oficiálně podávané léky prakticky bezcenné a při abolici konopí by byly i totálně neprodejné. Bojovníky za kriminalizaci konopí považuji za prostituty velkých farmaceutických firem, vyrábějících a vnucujících společnosti naprosto bezcenné jedy.
Z tohoto důvodu rozhodně ode mě neuslyšíte (nebo nenačtete) něco jako "likvidovat smažky".

Něco podobného jsem viděl na vlastní oči

Podobný stav, na jaký zemřel onen "mladík z Teplic" jsem viděl jednou, na vojně. Nebyl vyvolán stimulanty, ale tím, že dotyčný konzumoval tabletky Diazepamu jako lentilky, a ty mu posléze došly. Nebylo to tak intenzívní jako onen teplický případ, navíc bylo ošetřujícímu personálu (až identifikoval ony "desítky", jichž se dotyčný dožadoval, jako 10 mg tablety diazepamu, tedy nejsilnější tehdy existujícíc) známo, co ho uklidní. Nicméně na dotyčném museli sedět dva doktoři, saniťák a dvě zdravotní sestry, aby mu třetí sestra mohla ten Diazepam aplikovat v injekci.
Dovedu si tudíž představit pacienta vyvádějícího ještě hůř, bez možnosti mu něco dát na zklidnění (na to policisté nemají kvalifikaci ani prostředky), nelze proti těmto lidem použít taser, protože při těchto stavech je drasticky zvýšený krevní tlak a elektrický výboj by mohl vyvolat buď rupturu srdce, nebo některé věnčité tepny, nebo tepny kdekoli po těle (při dlouhodobějším užívání těchto látek bývají i změny na mozkových cévách a mohlo by rupnout krevní řečiště i tam).
Je dobré také vědět, že podobný stav byl záměrně navozován u berserkerů, ovšem směsí jiných látek (kombinace alkohol, halucinogeny a další složky). Intoxikovaní, pokud si to správně načasovali (rauš za nějakou dobu pominul), byli v boji velmi obtížnými protivníky, protože absolutně necítili žádnou bolest, ani u velice těžkých poranění se u nich nerozvinul šok, jaký by nenadrogovaného bojovníka poslal k zemi ležet a čekat na přílet Valkýry. Dokázali bojovat nějakou dobu i poté, co utrpěli poranění neslučitelná se životem. V některých případech museli být doslova rozsekáni na kusy, aby byli "vypnuti".
V tomto stavu kromě absence bolesti existuje ještě lhostejnost k ohrožení, takže řada znehybňujících chvatů (různé páky na loket a jiné klouby) u těchto lidí nefungují, protože jsou ochotni ustát i totální vykloubení nebo zlomení. Je pochopitelné, že na osobu v tomto stavu nefunguje ani pepřový sprej.
MMCH, je úplně jedno, jaké etnicity je či není osoba v takovémto rauši. Na její nebezpečnost a společenskou nepřijatelnost to nemá ani ten nejmenší vliv. Klidně takto mohl dopadnout i nějaký "gadžovský" narkoman nebo příslušník jiné menšiny. Na mém pohledu na celou kauzu by to nic nezměnilo.

Zakleknutí

Po internetu koluje nebo kolovalo video, které jasně ukazuje, že při zakleknutí nelze znehybněného uškrtit (byť by asi terminologicky korektnější bylo rdoušení než škrcení), protože tlak je na hranici krku a hrudi, kde část sil je rozložena na žebra a klíční kosti. Natočili ho členové jedné české skupiny pro bojová umění a těm odborníkům rozhodně věřím víc než nějakým politickým aktivistům s nulovým teoretickým i praktickým vzděláním.
Tlak na hrudník paradoxně může snižovat návrat krve do srdce, což následně vede ke snížení krevního tlaku a tím i rizika úmrtí dané osoby na prasknutí cévy nebo srdce.
Z uvedeného důvodu také nevěřím na "uškrcení" George Floyda. Už proto, že verdikt pitvy byl jednoznačný - smrt na předávkování drogami, podobně jako v té Teplické kauze. A i natočená a publikovaná videa toho případu jasně ukazují, že zaškrcen, či spíš zardoušen, nebyl.

Rozdíl proti USA

Zatímco o rozsudku v USA rozhodla řvoucí zločinecká rasistická lůza z BLM a podobných organizací, vyhrožující zavražděním a vypálením domu porotcům i soudcům při vynesení "nesprávného" rozsudku, u nás ekvivalentní lůza na něco podobného dosud nemá sílu. Byť mají zřejmě Romea a spol. právě tyhle ambice.  U nás by se patrně tito rasisté setkali se silným odporem normálních lidí.
Je mi líto, ale tento stav lze chápat jako určitou naši superioritu vůči těm USA a případně i dalším západním státům, a měli bychom ho udržet i za cenu násilného potlačení nějakých rasistických demonstrací.

Jedna drobnost

Ať Romea řve co nejvíc, ať svolává demonstrace, ať klidně v Teplicích uspořádá nějakou "kříšťálovou noc" pro gadžovské obchodníky a další podnikatele. Podle vzoru BLM i podle toho původního, na který Teplice, na rozdíl od měst v USA, ještě pamatují. Na podzim jsou volby. Každá taková akce nažene hlasy protestním stranám, přičemž největšími "magnety" na protestní hlasy budou podle všeho Okamurova SPD a Šlachtova Přísaha.
Takže mohou aktivisté z "českých BLM" dosáhnout toho, že bez těchto stran nikdo vládu nesestaví. Jistě, představa Okamury jako premiéra a Šlachty jako ministra vnitra a předsedy poslanecké sněmovny, je velice roztomilá, nicméně zatím asi i ta teplická kauza nevyvolá v občanech tak velký pocit ohrožení, aby se naplnila.

Jsem tedy toho názoru, že určitá analogie s tím George Floydem zde je, ale u nás, naštěstí, o rozsudku nerozhoduje řvoucí pouliční lůza, jíž by se soudci báli natolik, že by se stali jejími ochotnými loutkami, jak tomu je v USA.

3 komentáře:

  1. Romea se na svém webu chová velmi rozumně. Takže o humbuk se stará někdo jiný.
    Nějací lidskoprávníci - a vůbec to nemusí být Cikáni.

    OdpovědětVymazat
  2. Romeu silně vzýval pan Čulík z BL. Jejich redaktor se ovšem nechal od policejního instruktora vzorově zakleknout, konstatoval že se nedusí a dokonce mu měřili oximetrem kyslík a nenaměřili hodnoty, odpovídající jeho nedostatku.

    OdpovědětVymazat