středa 5. října 2022

Soudruh král dostal zaracha

Nikým nevolený nový král Velké Británie Karel III dostal od premiérky státu zákaz odjezdu do egyptského Šarm aš-Šajchu, kde se od 6. do 18. listopadu koná klimatická konference COP27.

Co je to za akci?

Na akce tohoto typu se sjíždějí pouze dva druhy lidí: Ti, kteří podobným nesmyslům věří, čímž prokazují naprostou absenci vzdělání, intelektu, nebo obojího, a ti, kteří těmto pitomostem nevěří a přesto je hlásají, čímž předvádějí absolutní nedostatek morálky.
Posléze se na takové konferenci sepíše jakási z hlediska emisí CO2 naprosto nesmyslná, nebo dokonce škodlivá, výzva (třeba "ještě přísnější zákaz jaderných elektráren a ještě víc elektromobilů, nabíjených elektrárnami na uhlí a plyn") k "ochraně Matky Gai". Pár bezcenných šíbrů, zainteresovaných na předmětu oné "výzvy", či souvisejících věcech, má další krytí pro své aktivity, které škodí lidem i přírodě, a prospívají výlučně jejich kasičce. A pár pologramotných hlupáků, mezi něž patří i absolventi vysokoškolského studia různých "humanitních" pseudověd, si posílí svou víru, případně otřesenou setkáním s někým s kalkulačkou a zdravým rozumem.
Skřetky s psychiatrickou diagnózou budou alespoň nějakou dobu skřečet o něco intenzívněji a jejich patologický pocit konání dobra bude posílen tak, že ani hodně silné prášky s ním nic nezmohou.
To je asi jediný význam podobných akcí.

Co by tam dělal?

Jak bylo uvedeno více, buď by byl za nevzdělaného hlupáka. nebo za amorálního škůdce. Ani v jednom z těchto případů by nereprezentoval Velkou Británii v pozitivním duchu.
Nehledě k tomu, že Velká Británie, která má zásoby zemního plynu v břidlicích na úrovni cca padesátinásobku roční spotřeby celé EU, se rozhodla po pádu Borise Johnsona zahájit těžbu této energetické komodity, což je jeden z projevů vymanění se tohoto státu z područí EU. Ta sama sedí na zásobách plynu a ropy v břidlicích, stačících na celá staletí její potřeby, ale raději nechá obyvatelstvo umírat hladem a zimou a zadlužuje ještě jeho pravnuky, jen aby neporušila náboženskoideologické dogma o škodlivosti těchto zdrojů energie.
Přitom krach německé Energiewende naprosto jednoznačně ukazuje, že energetika, založená na masové výstavbě šíleně drahých a životnímu prostředí mnoha způsoby škodících větrníků a solárních panelů, prostě nefunguje. Že lze pouze předstírat její fungování v případě dostatku levného plynu na "zálohování" (= v praxi substituci) těchto pseudozdrojů.
Velké Británii můžeme než závidět, že se už ocitla mimo dosah EUrokomise a může se chovat, mj. i v oblasti zajištění životních potřeb svých obyvatel, racionálně.
Král, který dle zavedeného úzu kraluje, ale nevládne, prostě nemá právo táhnout stát na opačnou stranu než vláda.
Jistěže svou roli může hrát i skutečnost, že nový britský král je jedním z nejméně oblíbených členů královské rodiny, a že se dokonce významná část Britů v různých průzkumech vyjadřovala v tom smyslu, že by měl být v následnictví přeskočen a trůn po Alžbětě II předán některému z jejích vnuků. Důvod této neobliby je jasný: Lady Diana.

Přes jekot ekologických a jiných prototalitních publicistů byl "zarach" pro britského krále Karla III ze strany britské vlády naprosto racionální a správný počin. Plně odpovídá vztahu, který mezi vládou a králem v tomto státě existuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat