čtvrtek 23. května 2019

Kubera v Terezíně


aneb soudružky a soudruzi ze senátu si cintají pentli


Objevila se "distance" od slov předsedy Senátu Jaroslava Kubery na hlavním projevu během Terezínské tryzny. Senátní osoby blábolí, že pan předseda "přirovnal ekologii, ochranu životního prostředí, rovnost pohlaví, politickou korektnost nebo multikulturalismus k totalitě a rasismu".

Zúčastnené senátní osoby

Aby bylo jasno, jedná se o tyto senátory a senátorky (v abecedním pořadí):

  • Balatka Miroslav - nestraník za hnutí STAN, senátor a geodet
  • Bek Mikuláš - nestraník, podporovaný ODS, se souběhem s funkcí rektora MU, docent muzikologie
  • Dernerová Alena - nestranička za SD - SN (Spojení demokraté - sdružení nezávislých), lékařka
  • Drahoš Jiří - nestraník za KDU+Z+STAN+TOP, chemik a VŠ učitel, 2009 - 2017 předseda ČAV (proslul zrušením výstavy fotografií, pořízených, na základě výzkumu ČAV, mokrým kolodiovým procesem, protože proti ní řvaly feministické fašistky), neúspěšný kandidát na presidenta ČR, předvedl, že umí stahovat králíky.
  • Goláň Tomáš - nestraník za SEN 21, daňový poradce
  • Hampl Václav - nestraník za KDU-ČSL+SZ, bývalý rektor UK, fyziolog
  • Hilšer Marek - člen strany Marek Hilšer do Senátu, lékař, VŠ pedagog, politický aktivista
  • Chmelová Renata - nestraník za KDU+Pir+DPD+LES, politička a manažerka
  • Jelínková Šárka - členka KDU-ČSL, politička a pracovnice v oblasti sociální péče
  • Kos Ladislav - člen Hnutí pro Prahu 11, zvolený za KDU+SZ+HPP11+Pir, politik, podnikatel, technik - ekonom
  • Láska Václav - člen SEN 21, zvolený za KDU-ČSL+SZ, bývalý policejní vyšetřovatel, předseda správní rady Transparency  International, advokát; proslul organizováním "impíčmentu" na presidenta Zemana
  • Orel Petr - člen strany zelených, zvolený za KDU-ČSL+SZ, ekolog a (nomen omen) ornitolog
  • Seitlová Jitka - členka KDU-ČSL, zvolená za KDU-ČSL+SZ, geoložka a specialistka na životní prostředí
  • Smoljak David - nestraník, zvolen za STAN, televizní redaktor a dramaturg
  • Vítková Jaromíra - členka KDU-ČSL, zemědělská inženýrka, od roku 1989 profesionální politička
  • Wagenknecht Lukáš - nestraník, zvolený za piráty, ekonom a státní úředník

Co Kubera řekl
Aby bylo i v jiném jasno, ZDE je odkaz na plný text jeho projevu.
Je mi velice líto, ale slova:
"Vždyť totalita, nesnášenlivost k jiné rase, k jinému názoru může a má dnes zcela jinou podobu. Třeba zahalenou do slov ekologie, životní prostředí, rovnost pohlaví, politická korektnost a multikulturalismus."
znamenají něco úplně jiného, než ztotožnění zmíněných politicko - ideologických proudů s onou "totalitou, nesnášenlivostí k jiné rase a jinému názoru".
Kubera jasně prohlásil, že uvedené ideologie a politické směry jsou ve prospěch nové totality zneužívány, což je zcela jistě pravda a známe to všichni na vlastní oči z dění v našem fyzickém i virtuálním okolí.
I jeho další slova o intoleranci těchto zneužívatelů, plně vystihují realitu.
Ne, tihle fašistoidé zatím neposílají lidi do plynových komor (jako to nedělali nacisté v roce 1933), ale už tu a tam vyhazují ze zaměstnání či profesních organizací, jak to dělali nacisté s těmi Židy už od svého nástupu k moci. A rádi by dosáhli i na demokraticky zvolené politiky (o což se snažili, bohužel úspěšně, i ti nacisté).

Motivace?

Pokud se podíváme na politické vztahy podepsaných, tak naprostá většina z nich inklinuje právě k totalitním ideologiím, před nimiž Kubera varoval. Mnozí z nich se také angažují pro cenzuru a pro postih lidí s "nesprávnými" názory. Většina z nich se angažuje také proti demokracii (neuznávání demokratického zvolení M. Zemana presidentem většinou hlasujících, boj za zvrácení této demokratické volby).
Z tohoto pohledu se může zdát, že se jedná o křik "potrefených husí", tedy přesně těch lidí, kteří témata, jako ekologie, genderologie, politická korektnost a multikulturalismus, používají jako beranidlo proti (dosud jakž takž) demokratickému politickému systému v České republice. Jistě není náhodou, že se angažují i v podporování toho nejhoršího, co nám vnucuje EU.
Pochopitelně, můžeme se zamyslet i nad tím, proč takto zjevně (pro kohokoli, kdo dokázal absolvovat základní školu alespoň se čtverkami na vysvědčení) překroutili slova předsedy Senátu. Možná podcenili schopnost normálních lidí si skutečný text Kuberova projevu najít. Možná jsou skutečně tak zblblí z toho, co hlásají, že už opravdu nemají mentální schopnosti tento text přečíst a pochopit jeho smysl.
Je zde ovšem ještě jedna možnost. Totiž, že jsou všichni loutkami nějakých zahraničních fašistů, dorozumívajících se pouze jakýmisi skřeky, přičemž nuance českého jazyka jsou za hranicí možností jejich lingvistických mozkových center. A že jejich loutky nemají od svých vodičů ani tolik volnosti, aby mohly zveřejnění tohoto zjevně bezcenného (a v podstatě kompromitací hlasatelů kontraproduktivního) blábolu odmítnout.

Co je důležité

IMHO pokračovat v tom, co dělají jiní blogeři a osoby aktivní na internetu: Totiž šířit pravý Kuberův text (a odkazy na něj) a konfrontovat ho s překrouceným blábolem výše uvedených senátních osob.
Rozhodně jít zítra nebo pozítří k volbám a volit některou ze stran, které zastávají názory +- opačné než uvedené osoby a politické strany, které je podporují, případně se pod jejichž praporem dostali do Senátu. Proto jsem si také dal tu práci a uvedené údaje o nich shromáždil.
Já osobně asi "hodím" hlas SPD. Ne, že bych ji miloval, ale proto, že nepředpokládám překročení pětiprocentní klausule u ostatních vhodných (a některých i vhodnějších) stran než je tato.
A, mimochodem, vůbec nepovažuji za náhodu, že stát dodal do některých volebních okrsků volební listky "stran s vyššími čísly" (patří mezi ně i SPD i Alternativa pro Česko), které jsou "na základě defektu při tisku" vytištěny jako neplatné (čísla kandidátů jsou za levým okrajem papíru, nebo je za horním okrajem papíru číslo strany). Není to nic jiného než snaha prosadit v těchto volbách "ty správné" strany.

Senátorky a senátoři se nám odkopali a hlásáním naprosto zjevné a snadno prokazatelné nepravdy se navždy vyřadili ze společnosti slušných lidí. Je třeba jejich prokazatelnou nepravdu konfrontovat "na potkání" s realitou a co nejvíce je v očích té části veřejnosti, pro niž je ještě pravdomluvnost politiků něčím pozitivním, zdiskreditovat.

1 komentář:

  1. Pergille, naprostý souhlas s rozborem už slavného Kuberova projevu. Kubera už je straý, je ve vrcholné funkci, nemůžou mu nic mnoc udělat. Nebál se nikdy, ale teď už ani nemá čeho.

    P.S.: Myslím, že vadné hlasovací lístky není není třeba považovat za úmysl. Kdo se jimi opravdu zabývá ví, že novou bezvadnou sadu může dostat ve volební místnosti.

    Spíše se mi zdá, že hodně z těch nových volebních subjektů bylo založeno neoliberály, aby se rozdrobila opozice proti EU a dostala se tak pod hranici volitelnosti.

    OdpovědětVymazat