neděle 16. června 2019

Co květen dal

Islám

Talíban

v Afghánistánu opět zabíjel, tentokrát vládní policisty. Další atentát byl zaměřený na Američany, ale zemřeli při něm místní lidé.

Írán

vyhlásil, že přestává plnit jaderné dohody, uzavřené (ale neschválené US zákonodárci) presidentem Obamou. Vlády Německa, Francie a Velké Británie nechtějí akt přijmout, protože by hrozilo, že nebudou moci na podporu islamistů výhodně kšeftovat.

Asia Bibiová,

která byla vězněna osm let za údajné rouhání (a když ji očistil islámský soud, muselo být její obvinění "superevidentně" lživé) se konečně dostala z pákistánského islamostátu.

V Pákistánu

se odpálil sebevražedný atentátník v rámci sporů mezi jednotlivými islámskými frakcemi. V podstatě nám to nemusí nijak vadit.

Francouzské komando

osvobodilo za cenu dvou svých padlých příslušníků čtyři rukojmí z držení teroristickou organizací Katiba Macina (o níž soudruzi z našeho lžitisku "zapomenuli" uvést, že se jedná o islámské teroristy).

Srí Lanka

se snaží "klidnit" nevraživost proti muslimům, kteří zde spáchali o Velikonocích masové teroristické útoky, blokováním sociálních sítí.

Pravděpodobně Írán

napadl drony ropné instalace a poté i tankery s ropou u břehů Sjednocených Arabských Emirátů. Írán se pokusil vyhrožovat USA, což Trump kontroval pohrůžkou jeho zničení.

Syrská armáda

pokračovala v čištění země od zbytků džihádistů, za jekotu pachatelů dobra, kteří by nepřipustili ani likvidaci A. Hitlera.

Haftar

se pustil do dobývání Tripolisu.

Turecko

zaútočilo na irácké Kurdy.

Džihádisté
na Filipínách zavraždili po sedmi letech věznění rukojmího z Nizozemí.

Imigrace

Papež František

opět vyzval ke vstřícnosti vůči (teroristickým řezačům hlav) - pardon - ubohým migrantům.

Migranti v Německu

se střetli s policií, která potřebovala z imigračního střediska odvézt mrtvou ženu (už proto, aby se zjistila příčina jejího úmrtí).

Soud EU

se postavil proti vyhošťování imigrantů, kteří páchají kriminální činnost.

Obecné

Byl první máj.
Běžely neustálé protesty proti ministryni Benešové i novému ministrovi kultury Staňkovi (který se pustil do vymetání Augiášova chlívu po svých "umělecky zdatných" předchůdcích).
Vyhrocovaly se špatné vztahy mezi USA a Íránem.

V Rakousku

schválili zákaz šátků na základních školách.

Proběhl

další ročník Million Marihuana March.

Británie

vyhlásila "stav klimatické nouze". Vzhledem k tomu, že tento stav není nijak exaktně definovaný, může ho vyhlásit prakticky kdokoli. Což se od té doby děje a "klimatickou nouzi" vyhlašují města i městské čtvrti po celém světě (ale hlavně v zemích, kde se ekologicky blbne). Prostě nastala totální inflace tohoto pojmu.

Mayová

se marně pokoušela o brexitovou dohodu. Nedošlo jí, že EU papaláši žádnou dohodu nechtějí, chtějí Velkou Británii co nejvíce ponížit a poškodit ji. Nakonec rezignovala na post ministerského předsedy.

V Moskvě

nouzově přistálo letadlo a začalo hořet. Sešly se dva důvody: Nechuť posádky vypustit nádrže, aby se požáru předešlo, a zdržování části cestujících při evakuaci letadla, protože s sebou tahali zavazadla. Z tohoto důvodu bylo nakonec několik desítek obětí.

Provalilo se,

že o poruše, která v krátkém časovém úseku poslala k zemi několik Boeingů, firma věděla, ale nepovažovala ji za podstatnou.

Podařilo se

nalézt lék, který osoby HIV+ učiní neinfekčními.

Soudruzi novináři

blekotali o "objevu výroby elektrického proudu z americia" pro vesmírné sondy. Ve skutečnosti jde jen o náhradu plutonia jiným radioaktivním prvkem, který má navíc tu nevýhodu, že se rozkládá pomaleji (takže ho v sondě musí být víc) a vyzařuje také záření gama (takže hmota sondy narůstá o stínění citlivých součástek). Novum je jen zavedení dostatečně efektivní metody přípravy tohoto prvku.

Vláda schválila,

že by dluhy dětí přešly na jejich zákonného zástupce, takže by děti nezačínaly život s nesplatitelným dluhem, např. za jízdu na černo.

Sylvi Listhaugová,

za "protiimigrační" Stranu pokroku se vrátila do norské vlády, povede resort zdravotnictví.

Epidemie spalniček

probíhá i v USA.

"Ekologická"

Šumava začne pronásledovat jízdu na elektrokolech.

Část

německých akademiků protestovala proti genderovému newspeaku.

Mongolský pár

si pochutnal na syrovém svišti. Následně zemřel na dýmějový mor, protože ve střední Asii se tato choroba vyskytuje a jedním z jejích nositelů v přírodních ohniscích je i svišť.

Připomenuli jsme si

konec WW2, o němž se nejsme schopni shodnout s Němci, navzdory "sdílené historii v rámci EU", zda to bylo vítězství nebo porážka. O den později totéž oslavilo i Rusko.

Kuba

dotáhla budování socialismu až k nutnosti zavést přídělový systém.

V Austrálii

snad potrestají (a snad i vězením) rodiče, kteří vyhladověli téměř k smrti 19 měsíční dceru veganskou stravou.

Turistka z Norska

se postarala na Filipínách o toulavého psa a chytla od něj vzteklinu, na niž poté doma zemřela. Vzteklina je sice v Evropě, alespoň v té civilizovanější části, prakticky neznámá choroba, ale v zemích 3. světa se s ní setkat lze.

V Polsku

vzbudil rozruch na veřejnosti dokument o zneužívání dětí katolickými kněžími. Film měl po týdnu 20 milionů shlédnutí.

"Ledoví muži"

přišli v podstatě na čas. I to je důkaz, že je změna klimatu nadhodnocována (jinak by museli přicházet stále dřív).

Zvlášť uvědomělí

Slováci protestovali v Bratislavě proti Marine le Penové.

Jacísi nemocní

vyhráli v Kalifornii soudní při o tom, že jim rakovinu způsobil Roundap. IMHO justice vůbec není kompetentní, odborně ani organizačně, aby o kauzách tohoto druhu mohla rozhodovat.

V USA

začaly státy, poznamenané křesťanským hovadstvím, přitvrzovat proti potratům.

Tchaj-wan

legalizoval jako první asijský stát sňatky homosexuálů.

Na Stracheho

jacísi "pokrokoví" soudruzi nastražili past a nafilmovali ho, jak se domlouvá na možné spolupráci po vyhraných volbách se ženou, která měla být z rodiny ruského oligarchy. Pikantní je, že Strache neslíbil nic, co by nemohl legálně udělat. Žena byla údajně z Bosny (?muslimka), za kompromitující akcí může být rakouská, německá nebo izraelská tajná služba, případně další lidé či organizace. Video dva roky leželo u ledu. Za tu dobu IMHO mohlo být obrázek po obrázku namalováno mírně vycvičenými opicemi v malování pro Windows.
Nakonec to vypadá, že v Rakousku budou předčasné volby.

Soudruzi z EU

se osvíceně rozhodli zakázat nám, neuvědomělým, plastová brčka a tampony na plastové tyčince (mimo jiné). Asi budeme muset chodit, jako za mého mládí, na strniště pro slámky a vatu motat na špejle.

Soudruzi tiskaři

vytiskli pro EUrovolby část volebních lístků neplatných tím, že buď horní okraj s číslem a názvem strany, nebo levý okraj s číslem kandidáta (kvůli kroužkování) byly mimo potištěnou plochu. Je zajímavé, že to potkalo strany s vyššími čísly, která měly strany patřící spíše k EUroskeptickým.

Pražští radní

si odhlasovali tajné hlasování o zakázce na opravy mostů, aby nemohli být za "nesprávné" hlasování stíháni.

Proběhly EUrovolby

Bohužel, jediným posunem je, že křesťanským sociálům a sociální demokracii nebudou stačit křesla na většinu a budou muset někoho přibrat do party. Středová liberální formace je zatím pochybný slepenec, možná se vydrolí i část křesťanských demokratů (např. vyštípáním Orbána). Silně narostli (hlavně na úkor tradiční levice) zelení a s nimi spříznění piráti. ČSSD zcela propadla.

Musk

začal vypouštět tisíce družic na celosvětové připojení k internetu. Zatím je na obloze prvních 60. Astronomové šílejí.

Připomenuli jsme si

77. výročí atentátu na Heydricha.

Radní

Martin Lang (ODS) vyzval k podřezání Zemana. ODS ho nakonec vyloučila.

Pokrokoví soudruzi

přepadli v metru Ladislava Jakla.

Žádné komentáře:

Okomentovat