úterý 26. září 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Podařilo se vyhostit

cizince, který pomaloval sochu sv. Františka na Karlově mostě. Holt jsem východoevropští barbaři a bude třeba nás zcivilizovat.

V Maďarsku

soudi dva muže, kteří se chtěli přidat k džihádistům chalifátu. Platí to samé, co o odstavec výš.

USA

zvětší svůj kontingent v Afghánistanu.

Odvolací soud

Zamítl žalobu somálské hidžábistky na pražskou střední zdravotní školu, a to tentokrát i bez obezličky, že tato "dáma" nebyla nikdy řádnou studentkou této školy. Jasně konstatoval, že náboženské symboly, navíc kolidující s potřebami hygyeny a bezpečnosti práce, nemají na školách co dělat.

Rakousko

oznámilo, že civilisté, unesení v Libyi, jsou po  smrti. Byl mezi nimi i občan České republiky Pavel Hrůza. Jednalo se o pracovníky ropného průmyslu.

Islámští propagandisté

museli přestat předstírat islamistický charakter povstání Rohingiů proti demokratické vládě Barmy a přiznat to, co se vedělo dlouho, že toto povstání je podporováno islámskoteroristickými organizacemi z celého světa.

První atentátník

z londýnského metra byl oficiálně obviněn. Pronikla informace, že kbelík byl kromě výbušniny naplněn i šrouby, aby počet obětí byl co nejvyšší.

Írán

otestoval raketu, která je schopná zasáhnout i území států EU. Bude mít nějaký politik "gule" jasně říct, že v takovém případě v Íránu nikdo nepřežije? A v případě, že by to tamní muslimové nevzali vážně, to také udělat? - Prostředky na takovou odpověď v Evropě jsou.

Imigrace


Provalilo se,

že atentátníky z Londýna vychovávali pěstouni, kteří za svou "záslužnou" činnost dostali v roce 2009 Řád britského impéria.
Pěstounům asi nasazovat psí hlavu není třeba. Spíš je třeba konstatovat, že i v civilizovaných poměrech vychovávaný muslim zůstane muslimem, a tedy i potenciálním islámským teroristou.

V Itálii

přiznali masový nárůst znásilnění, padající na vrub imigrantů.

V Praze

na staromáku byly nainstalovány obří betonové bloky, které by měly zabránit islámskoteroristickému najíždění auty do trhů a podobných akcí, páchaném islámskými imigranty.

Německá policie

přiznala totální selhání při atentátu na vánoční trhy, kdy jeho pachatel mohl tři hodiny zcela nerušeně unikat pro zmatky v organizaci policie.
Je ovšem třeba připomenout, že podobná situace nastala i v případě českého střelce v Hodoníně, kdy s dobytím každé další policejní jednotky na místo činu s hodnostně výše postaveným velitelem docházelo (a to tedy opakovaně) k "předávání velení" a informací o případu novému veliteli (který po chvilce dělal to samé nově přibyvšímu nadřízenému).
Policejní jednotky se v tomto budou muset, chtě nechtě, přizpůsobit postupům obvyklým u vojska, kdy se dosavadní velitel, proniklý do problematiky stávající kritzové situace, nechá velet, pokud se neukáže, že je neschopný nebo nekompetentní. K armádním tradicím také patří jednak propůjčování titulárních vyšších hodností takovýmto velitelům, jednak povyšování přímo v poli.

Obecné


EU

blahosklonně, poté, co pod jejím praporem byly totálně zlikvidovány téměř všechny české cukrovary, oznámila, že ruší kvóty na výrobu cukru. Hned ovšem dodala, že "situaci bude sledovat". Jinými slovy, pokud se "východnímu póvlu" podaří obnovit významnou část výroby, tak je zase nasadí.

Všeobecný odpor

proti zákonnému ustanovení, ušitém na míru šmejdům a póvlům, umožňujícím uzavření smlouvy po telefonu (aniž by dotčená strana byla seznámena s tím, že nějakou smlouvu uzavírá) vedl k "ideovému záměru" toto ustanovení omezit. Zůstane to ovšem na příští vládě, takže kdo ví, jestli. Šmejdi a póvlové se tedy mohou pakovat dál.

V Praze

se rozvinul spor mezi taxíkářskými šejdíři (dvoukilometrová cesta za desítky euro) a systémem Uber.

19. 9.

Byly v nížinách zaznamenány po mnoha letech mrazy v době, kdy přetrvává astronomické léto. Také topná sezóna začala o cca měsíc dříve, než je obvyklé. Přesto blekotalové blekotají o "nejteplejším roce v historii".

Norská občanka

uprchla z Norska do Polska a požádala tam o politický azyl z důvodu pronásledování Barnevernetem.

Web Amazonu

nabízí kompletní výbavu pro výrobu bomb a poinformuje zájemce, co vše by měl ještě k dosud objednanému materiálu přidat. Pochopitelně, je to artefakt daný umělou inteligencí, která sleduje, jaké nákupy a požadavky nejčastěji lidi dávají současně. Funguje to tedy podobně jako "našeptávač" pana Googla. Místo žehrání na Amazon by bylo vhodné zjistit, jak velký počet lidí musel po Amazonu požadovat kompletní výbavu na výrobu bomb, aby to jeho UI zaregistrovala a začala to zohledňovat při doplňkových nabídkách.
IMHO to ukazuje, že amatérských výrobců bomb, o nichž policie a tajné služby nic nevědí, mohou být tisíce.

Trump

pohrozil totálním zničením Severní Koreje. Všichni blekotají, jak by se s Kimem "mělo jednat", jak by mu měly být dány "nepřekročitelné meze". Nicméně, toto se stalo v minulosti opakovaně a všechny dané meze Kim (a jeho předchůdci) překročil a na výsledky jednání kašlal z vysoka. Dříve nebo později tedy bude nutno na jeho eskapády zareagovat tak, že už žádný Kim ani žádná Severní Korea nebudou (a z té jižní bude ostrov).
Zároveň Trump vyhlásil Severní Korei další sankce.
Protikorejské sankce se rozhodla podpořit i Čína. Asi nejvíce bude bolet zákaz dovozu textilu ze Severní Koreje.

V Rusku

v Moskvě odhalili sochu tvůrce nejznámější střelné zbraně ing. Kalašnikova, který nedávno zemřel. Pak ji s ostudou museli sundat a předělat, protože sochař, nikoli odborník na zbraně, použil jako model velmi podobnou (leč v detailech se lišící) zbraň německou, respektive směsku prvků z útočných pušek StG 44 a MkB 42.

Vražda českého občana,

kterou rasistické britské soudnictví ponechalo nepotrestanou, míří do Štrasburku.

Polsko

bude chtít reparace za škody způsobené během WW2 i po Rusku. IMHO by mohlo chtít východní území, která mu po válce SSSR protiprávně zabral.

Pokračovaly spory

kolem referenda o odtržení Katalánska. Madrid dal zcela jednoznačně najevo, že proti československému modelu civilizovaného a přátelského rozchodu dá přednost modelu jugoslávskému.
Proti snahám referendum zmařit se objevily demonstrace i mimo Katalánsko, což opět evokuje situaci v bývalé Jugoslávii.

Poslanci

kritizovali fakt, že majitel ukradeného kola byl potrestán za zveřejnění fotografie zloděje. IMHO by neměli "odsuzovat", ale upravit zákon tak, aby takové rozsudky prostě nebyly možné.

EU

předvedla další "geniální výplod" - blekotání o karcinogenitě tuzemáku. K této kauze jsem už napsal post.

President Zeman

měl moudrý proslov na rozpravě Valného shromáždění OSN. Pochopitelně, právě proto se šíleně nelíbil pražskokavárníkům a podobným antidemokratům. Poté pan president přijal od Putina pozvání do Soči.

Do Nature Geoscience

se podařilo, přes výrazný odpor a podrazy klimaalarmistické lobby, dostat článek, který vědecky zpochybňuje hysterické bláboly o "lidmi způsobovaném globálním oteplování" a jeho "naprosto katastrofických" následcích.

V Rusku,

přes ostentativní hlášení se ke křesťanským tradicím, zatkli vůdce "Křesťanského státu", který vyzval své ovečky k vypalování kin.

"Vědci"

"prokázali", že Šumava si s kyselými dešti a s kůrovci poradila sama. Je to nádherná ukázka totálního odtržení "vědců" od reality, kterou představují pláně pokryté mrtvým lesem, v němž je jakákoli regenerace lesa nemožná pro výsoký a agresívní bylinný porost.

Soud osvobodil

anarchisty, kteří se chystali zapálit vojenský vlak a způsobit (bylo plánováno, aby bouchnul při míjení se s rychlíkem) smrt až stovek lidí. Další absurdita z dílny naší justice.

Služba Uber

má potíže i v Londýně.

Komunisté se vyjádřili,

že vylučují jakoukoli povolební koalici s ANO.

Z Karlova mostu

spadl do Vltavy známý herec Jan Tříska, střídající pobyt v USA, kde žije v emigraci, a v Česku, kde umělecky tvoří. Později zemřel v nedožitých 81 letech.

Volby v Německu

vyhrála dle očekávání Merkelová. Socialisté se zatím vyjádřili, že jdou do opozice (koalice s nimi by nyvíc vyvolala negativní reakci u sesterské CSU, která by se mohla od CDU trhnout), a tak je očekávána koalice CDU-CSU se Svobodnými a Zelenými. Do Bundestagu se dostali ještě AfD a Linke.

Žádné komentáře:

Okomentovat