úterý 24. října 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Irák

zahájil boje proti Kurdům v Kirkuku. Později město dobyla a provedla rozsáhlé masakry veteránů z války proti chalifátníkům.

Padla

jedna z posledních bašt chalifátníků - Rakká.

Objevila se zpráva,

že Rusko tajně posílá Talíbanu pohonné hmoty. Je to ošklivé, ale faktem je, že Talíban je dílem USA, které ho vyzbrojily a zorganizovaly proti SSSR, takže tč. Američané dostávají jen to, co sami vařili.

Jezídové

obsadili město Sindžar.

Město Marawi

(Filipíny) bylo osvobozeno od islámských teroristů. Jejich vůdcové byli vesměs pobiti s cca 800 dalšími teroristy. Armáda přiznává 150 vlastních mrtvých. Boje trvaly téměř půl roku a bylo nutno nasadit masívně letectvo. Akce se tedy vyrovná některým městským osvobozovacím bitvám ze druhé světové války. A ukazuje IMHO názorně, jaká je cena nevšímavosti vůči islamistům.

EK

se rozhoupala a začala varovat před návratem teroristů z chalifátu.

Talíbové

úspěšně zaútočili na afghánskou vojenskou základnu.
Desítky obětí mají na svědomí atentáty chalifátníků v kábulských mešitách.

Íránské revoluční gardy

hodlají "kvůli Trumpovi" urychlit vývoj balistických raket.

Zbývají

údajně ještě tisíce chalifátníků, kteří mohou útočit.

Imigrace


Němci

kritizují Řecko, že uvádí o imigrantech falešná čísla a asi o polovinu nadhodnocuje počty imigrantů na svém území (na které dostává příspěvky). Vyšlo to z počtu imigrantů, kteří se hlásí v Německu s tím, že jdou přes Řecko.
Ze stejného zdroje (Die Welt) je i zpráva, že bohatí imigranti připlouvají do Evropy na svých jachtách.

Obecné


Přetrvávaji kontraverze

kolem Katalánska. Zdá se, že situace směřuje k předčasným volbám, nicméně Španělé (snad vyjma taknků) nemají "plán B" pro případ silnějšího vítězství separatistických stran. Pokračovaly i demonstrace pro obě strany.

Po necelém týdnu

se počat pbčanů USA, obávajících se třetí světové války, zvedl z třetiny na polovinu (buď reflektují zhoršení vztahů se Severní Koreou, nebo byl udělán metodicky odlišný průzkum).
Přestřelky výhrůžkami pokračovaly průběžně ze stran obou států.

Razantně

poklesl počet točených piv po hospodách a zvedl se prodej plechovek. Zcela jistě jednou z příčin je zákaz kouření.

Na Karvínsku

začali stavět továrnu na české lithiové baterie originálního technického provedení. Bylo by dobré, pokud bychom neexportovali lithium, ale rovnou výrobky z něho.

Merkelová

dostala výprask v Dolním Sasku, vyhrála tam sociální demokracie.

Norsko

obrátilo a začalo zdaňovat elektromobily, protože ani jeho velké zdroje ekologické elektřiny by na tolik elektromobilů (jak se začal rýsovat zájem) nestačily.

Epidemie moru

na Madagaskaru se začala vymykat kontrole.

Britská služba

MI5 konstatovala nárůst teroristických hrozeb.

Proběhla

stávka praktických lékařů - informoval jsem zvlášť.

Prominentní

britský neonacista přiznal, že je homosexuál a má židovskou matku.

Začala zdražovat

vejce, podobným mechanismem jako máslo - je málo nosnic.

Soud

potvrdil, že Slovanská epopej patří Praze.

Vznikl, zdá se,

převrat v přístupu k dyslexii: Byla prokázána závislost na rozložení skvrn čípků a tyčinek v pravém a levém oku. Je-li symetrické, mozek dostává dva obtížně odlišitelné a současně zrcadlové obrazy a zaměňuje zrcadlová písmena typu pq či bd. HiTech řešení spočívá v oslňování jednoho oka laserem, netechnik by jedno oko zakryl, resp by je zakrýval střídavě (třeba v několikaminutových intervalech, aby nevyrobil tupozrakost.

K evropskému soudu

dorazila stížnost na případ Čecha, zabitého ve Velké Británii.

Proběhly volby

výsledky jsem už komentoval. Ihned vypukly povolební hrátky s jednáními a prohlášeními.
Nastal šílený kvil mezi "pokrokovými" a "liberálními" (v reálu antidemokratickými) politiky a novináři.

3 komentáře:

  1. Zdeněk Žíkovecký25. října 2017 v 3:17

    Problém s nerozlišováním vzájemně symetrických písmen bych řešil přepnutím na font upravený tak, aby nebyla vzájemě symetrická.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aby to pomohlo, musela by přepnout fonty celá civilisace. Jednodušší nejspíš je, když se dotyční s tou dysfunkcí poperou a to co nejvíce zamlada, dokud je mozek pružný a přizpůsobivý.

      Vymazat
  2. Irák:

    Je tak trochu otázkou, zda by si Kurdové za to jejich úsilí v potlačování chalifátníků nezasloužili dostat svůj vlastní stát, ale žijí na území více států a nemyslím, že by se kterýkoliv z nich zatetelil zrovna blahem a radostí po vznesení požadavku na kus území ze strany Kurdů. Určitě by ale měli získat aspoň poměrně rozsáhlou a velkorysou autonomii v rámci těch států, kde jsou.

    Filipíny:

    A to je tam těch zatracených vozembouchů jenom 5%...

    Němci, Řecko a imigranti:

    Řecko by snad z té EU měli rovnou vyhodit, protože jakmile jde o peníze, Řekové okamžitě vymyslí megatunel. Kam se na Řeky hrabou naši nenechavci.

    Lithiové baterie:

    Jasně, že nejlepší ze všeho je prodávat výrobky s vyšší přidanou hodnotou, než jen drancovat suroviny ve velkém.

    Výprask Merkelici v Dolním Sasku:

    Oni ale soudruzi socialisté nejsou o moc lepší, než Anděla, to je vyhánění čerta ďáblem.

    Norsko:

    A nedalo se to aspoň trochu reálně odhadnout předem podle výše úspor a firemního kapitálu? Řekl bych že dalo, ale že převládla touha zvítězit příkazy a přáními nad všední a odpornou realitou, jenže ta si to zjevně nedala líbit, mrcha jedna.

    Komentáře voleb:

    Co se debility povolebních komentářů týče, tak přinejmenším velice vysoko nastavil laťku rudo-zelený magor Jakub Patočka. Tepal například do Okamury, že za takový předvolební plakát, jaký měl on, by ho v Holandsku zavřeli. Měl jsem asi tak milion chutí mu navrhnout, ať se tam do té proislámské totality odstěhuje, když se mu tak líbí. Ten to v palici musí mít pěkně pomotané, když řve takhle blbě a takhle nahlas zároveň v době, kdy i na tom západě když už rovnou neotáčejí kormidly jinam, tak jsou aspoň mnohem víc potichu a mnohem víc skromní.

    OdpovědětVymazat