pondělí 28. května 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Francie

chytila dvě skupiny teroristů. Terorista z Čečenska patrně plánoval útok bombou na vlak, teroristé z Egypta zase prokazatelně plánovali útok buď ricinem nebo výbušninou.

Blízko Damašku

se vzdali islamisté z chalifátu, kteří ovládali bývalý tábor pro uprchlíky z Palestiny Jarmúk.





Levičáci

kvičí nad tím, jak rychle jsou odsuzovány v Iráku evropské konvertitky k islámu, které přijely do chalifátu oblažovat tamní teroristy. Většinou končí na šibenici. Je to v podstatě dobrá věc, protože v zemích původu by adekvátně potrestány nebyly.

Dánská ministryně

pro integraci Inger Støjbergová prohlásila, že pokud muslimové chtějí dodržovat ramadán, mají si na to vzít dovolenou.

V Británii

soudí islamistu, pracovníka mešity, který zveřejňoval na webu návody pro osamělé džihádisty (např. jak napíchat jed dětem do zmrzliny).

V Sýrii

napadli islamisté střelbou ruské vojáky a čtyři zabili.

Imigrace

Francie

vyklidila pomocí policie tábory nelegálních migrantů u Paříže.

Britský

muslimský pár zavraždil au-pair dívku z Francie a následně na zahradě pálil její tělo. Je snaha z toho udělat duševní chorobu.

Maďarský premiér

označil organizaci migrace za zločin, ohrožující národní bezpečnost.

Obecné

Člen ODS

nazval nastávající choť prince Harryho "Cikánkou" (je napůl afroameričanka). Problém je, že tento "rasistický" výrok lze chápat i jako dehonestaci nevěsty i jako "podívejte se, jak se změnilo postavení 'barevných' - i jedna z nich se může přivdat do královské rodiny".

Z matematiky

propadlo 22,3 procent studentů a skoro další čtvrtina dostala čtyřku. A to v situaci, kdy je matematika nepovinná.
Cermat následně prohlásil, že na učebních oborech by neměla být maturita. Problém je, že s matematickou maturitou mají problémy i průmyslováci.
Tento výsledek poslance údajně "vyděsil".

NSS

zamítl kasační stížnost ekoteroristické organizace "Děti země", která dlouhodobě blokuje výstavbu silničního obchvatu kolem Přerova.

Objevila

se informace o potvrzení identity části Hitlerova skeletu, uchovávané v Moskvě. Podle stavu jednotlivých zubů. Druhá část skeletu z archivu patří podle DNA ženě. Problém vidím v tom, že:
  1. Nemáme zaručenu pravost (tj. absenci dodatečných úprav) archivních materiálů (Hitlerova stomatologa)
  2. Ke stavu Hitlerova kruhu se dost autoritativně vyjadřovala instrumentářka, která se běžně do huby nekouká (rozebral to podobně L. Souček, který byl vzděláním i lékařskou praxí stomatolog, takže nemám důvod mu nevěřit)
  3. Hitler měl vícero dvojníků, na jejichž chrupu (alespoň některých z nich) byly prováděny identické zákroky
Takže bez průkazu analýzou DNA, tj porovnáním s DNA Hitlerovy širší rodiny, si dovolím o správnosti identifikace i nadále pochybovat.

USA

hrozily silou Severní Koreji pro případ, že by nespolupracovala při vyjednávání. Trump posléze schůzku s Kimem zrušil a pak zase obnovil.

V Íránu

se otrávilo několik set lidí houbami, nejméně 11 zemřelo. Jedná se o druh, který roste v Íránských horách, v tisku nespecifikovaný. IMHO by se mohlo jednat o odrůdu nebo variantu "staré dobré" Amanita phalloides, tedy Muchomůrky hlízovité, která v Evropě vystupuje vysoko do Alp a tráví se jí občas tamní horalé. V 70. letech byla dokonce vyvinuta speciální metoda domácké léčby této otravy (Pierre Bastien, Francie - viz Wikipedie), protože tamní horalé jsou lid "rázovitý" a do nemocnice je doktor dostane leda tehdy, když už jsou v posledním tažení.
Pro otravu touto houbou by svědčilo i to, že dva pacienti šli na transplantaci jater.
Druhou možností (taky ničí játra) by byly jedovaté ucháče, ale u těch nevím, zda se užívá k léčbě transplantace jater (jsou zpravidla poškozeny ještě navíc ledviny).

Arcibiskup

z Adelaide Philip Wilson byl podle soudu vinen tím, že kryl sexuální zneužívání dětí kněžími. O výši trestu dosud soud nerozhodl. Posléze arcibiskup odstoupil z funkce.

Město Brno

neuspělo mu soudu a podle Ústavního soudu bude muset omezit hlučné noční akce na náměstí Svobody.

Skupina poslanců

neuspěla se snahou obvinit presidenta Zemana za jeho prohlášení o Novičoku. Je to logické, příslušné mezinárodní úmluvy o podobných látkách terminologicky znají "výrobu", "užití" a "likvidaci". V případě "výroby" se nerozlišuje, jde-li o miligram nebo o tunu, jak prosazovali horliví soudruzi (a blekotali o "mikrovýrobě").

Pokračuje

epidemie spalniček v ČR.

V Drážďanech

vyklízeli rozsáhlé území kvůli nálezu letecké pumy z WW2. Navíc kopající dělníci poškodili roznětku tak, že nešla odšroubovat. Bombu zneškodňoval robot a ta během akce explodovala. Nicméně asi ne komplet, protože byly následně dohledávány kusy rozhozené výbušniny.

Pokračoval

výbuch sopky Kilauea a nevypadá to, že by se hodlala uklidnit. Situaci ještě komplikují zemětřesení, doprovázející sopečný výbuch.

Připomenuli jsme si

čtyřsté výročí třetí pražské defenestrace.

Skripalová

se ukázala poprvé od otravy. Na krku má jizvu, kterou odborníci identifikovali jako po tracheostomii.

Zdravotní sestra

Věra Marešová, která byly vězněna přes 400 dní na základě lživého obvinění a nekvalitního znaleckého posudku, se soudí se státem o náhradu společenského uplatnění.

Soudruzi Švédi

schválili zákon o nepřípustnosti sexu bez "fyzického" souhlasu. Problém je hatmatilkoangličtinové slovo "physical", které někteří překldatelé přeložili jako "písmený", vcelku logicky, protože aby souhlas fyzicky existoval, musí mít nějakou materiální podobu.

Ministři Plaga a Vojtěch

hodlají "zmírnit" nechvalně proslulou "pamlskovou vyhlášku". Pochopitelně, kompletní zrušení je jediný správný postup.

Křesťanští aktivisté

v Brně protestovali proti uvádění festivalových blasfemických "děl". Neuspěli u soudu. Nakonec "narušili" představení, v němž Kristus znásilňuje muslimku.

Zavedení

GDPR vedlo k tomu, že některé US zpravodajské weby začaly blokovat návštěvníky z EU, protože se touto číčovinou nechtějí zabývat. Další elegantní způsob, jak zavést cenzuru.

Irsko

zrušilo referendem jeden z nejpřísnějších antipotratových zákonů v EU (zbývá Polsko).

Prounijní

president Itálie zablokoval vznik vlády vítězných stran. Ty hodlají organizovat jeho odvolání.

2 komentáře:

  1. Věrka státu nikdy neodpustí, že ji zavřel na rok do šatlavy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco takového se odpouští dost blbě, nemyslíte? Tzv. „vyšetřovačka“ je prý mnohem horší, než standardní výkon trestu, takže opravdu není oč stát a potřebují-li orgány činné v trestním řízení držet někoho ve vězení přes rok, nic dobrého to o jejich práci nevypovídá.

      Vymazat