čtvrtek 14. září 2017

Nerovnost hlasů

Ozývají se hlasy, že by bylo správné omezit rovnost při hlasování. Je to zcela jistě proto, že "ty jediné správné" politické programy narážejí na totální nepodporu obyvatel.

Dotazník

Jeden fašista nabídl "řešení" spočívající v tom, že by každý volič vyplnil před volbami dotazník a podle počtu správných odpovědí by se jeho hlas multiplikoval. Zcela jistě je to "odůvodňováno" tím, že volí lidé, "kteří nemají zájem o politiku", "kteří věří nesmyslům" apod.
Zcela jistě by takový dotazník mohl být snadno zmanipulován tak, aby podpořil některé v současné době (a zcela jistě pro dobro celého státu) minoritní strany, jako jsou třeba zelení nebo jiné neomarxistické strany. Stačily by na to například dotazy na jména bezcenných tajtrlíků, kteří se v této části politické scény pohybují, nebo na podrobnosti obecně škodlivých programů těchto stran.
Zcela jistě by se dal udělat i dotazník na politické názory a postoje dotazovaného, který by umožnil držitele a hlasatele "těch správných" nějakým způsobem nadhodnotit.
Problém vidím v tom, že demokratický občan není blbý a ten dotazník by prostě vyplnil tak, jak by ho vyplnil příslušně vymozkovaný příslušník Sorosjugend, ANTIFA nebo jiné podobné protidemokratické a prototalitní organizace.

Riziko

Pokud ovšem nebude společnost proti podobným návrhům tvrdě postupovat, zcela jistě se dostaneme i k tomu, že se soudruzi pokusí navodit situaci stejnou, jaká byla za "reálného socialismu", kdy vplby nebyly tajné a volební komise kontrolovala, jak kdo hlasuje. A pořizovala také seznamy těch, kdo volili "nesprávně". Na našem pracovisti byl již zesnulý kolega, který za totality "poslancoval" na úrovni městské části, a ten nám jednou ukazoval seznamy voličů, kteří nevolili "jednotnou kandidátku Národní fronty", rozesílané volební komisí následně všem poslancům dané městské části.
Zcela jistě je tento komunistický postup vlhkým snem všech neomarxistů a nemarxistických levičáků všech možných barev, od zelené přes rudou po různé odstíny hnědé.

Rovnost hlasů

Rovnost hlasů je asi to nejmenší zlo a jakmile se s ní nějakým způsobem začne laborovat, nutně to vyústí do nějaké formy totality.
Já osobně bych také rád viděl nějaké zmenšení volební síly lidí, kteří dokazují svou mentálné nekompetentnost např. tím, že:
-věří v boha, ačkoli je jasně prokázáno, že žádný neexistuje
-věří v lidmi způsobené globální oteplování, ačkoli je jasně prokázáno, že se nejedná o nic jiného než podvod
-věří v perspektivnost uspořádání lidské společnosti podle marxismu, ačkoli všechny pokusy o něco takového skončily krachem, pokud ne něčím ještě horším (viz Severní Korea, proměněná marxisty na megakoncentrák, před nímž duchové osvětimských bachařů zelenají závistí).
A našlo by se toho víc.
Nicméně jakmile by se něco takového začlo dělat, dlouhodobější dopad na společnost by byl destruktivnější než nějaký krátkodobý zisk.
Pokud se skutečně antidemokratům podaří podobnou ideu prosadit, může rozdělení společnosti dospět do takových rozměrů, že to skončí občanskou válkou.

Za smysluplné bych ovšem považoval vyloučení z voleb občanů cizích států, bez ohledů na vlastnictví českého OP, protože tito lidé jsou v jednoznačném kopnfliktu zájmů a jejich zájmy nejsou totožné s těmi občany, kteří žádné cizí občanství paralelně nemají.

Koketování s nerovností hlasů, které můžeme pozorovat u fašistoidů na levě zeleném extrému našeho politického spektra, je nutno co nejrozhodněji odmítnout. Třeba i tvrdým upozorněním na skutečnost, že jejich celkové politické názory jsou minoritní a naprosto extrémistické, a že je v zájmu společenské majority jejich nositele potlačit. Otevření Pandořiny skříňky nerovnosti hlasů ve volbách by se vzhledem k tomu, že hlasatlé této téze jsou bezvýznamní a postradatelnosti pro společnost, mohlo snadno obrátit proti nim.

6 komentářů:

  1. Jediné dle mého názoru přípustné omezení hlasování připadá v úvahu u osob nacházejících se ve výkonu trestu za podvody, vraždy, krádeže a pod. Zkrátka co má co volit kriminálník, který se neřídí ani zákony, natož pak nějakou etikou. V ostatních případech by to mohl omezit soud spolu se svéprávností a to je vše. Vše ostatní přesně jak říkáte silně a nezdravě zavání totalitou.

    OdpovědětVymazat
  2. > kteří dokazují svou mentálné nekompetentnost

    Jsem rad ze s vlastnim navrhem nesouhlasite. I kdyz spousta lidi veri v naproste kraviny, statu po tom nic neni.

    Kdyby existoval objektivni test IQ, pak bych mozna byl pro to ho pouzivat. Ale neexistuje a nasi "vzdelanci" uz mnohokrat prokazali znacnou idiocii (napr. petice vedcu), takze na to zapomenme.

    Vzhledem k tomu ze u voleb (aspon v klidnejsich dobach) jde prevazne o porcovani medveda, tak mi prijde vice nez smysluplne umoznit hlasovani jen cistym platcum. S nejakyma vyjimkama pro studenty a duchodce nebo bez vyjimek, to je mi jedno; jde o to ze je nesmysl aby o penezich rozhodovali ti co vubec neprispivaji.

    OdpovědětVymazat
  3. Mnedle nejpodstatnější argument je ten, že volby jsou vpodstatě nekrvavou simulací občanské války. Když je nějaká část občanů z této soutěže vyřazena, je to pro ně silná pohnutka zkusit to tou krvavou cestou.

    OdpovědětVymazat
  4. Za vážnou hrozbu považuji také snahy o "elektronizaci" voleb, jak můžeme pozorovat v některých státech. Vložení volebního lístku do obálky za plentou ve volební místnosti je jediný způsob jak zajistit, aby volby byly tajné a nezmanipulované.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že máte pravdu a ani ta obálka není 100%-ní zárukou, ale jasné je, že s papíry, obálkami a plentami se podvádí hůř. Co ale brání až tak zásadně tomu, aby se na voličských seznamech ocitly stejné osoby na více různých místech?

      Vymazat
  5. Úplně by stačilo, kdyby volit mohli jen ti, kteří jsou čistými plátci (daní). Tzn, že nežijí z rozpočtu. Tím by odpadli jednak Rumové a jednak klika ouřadů od koryt. Hned by ty výsledky prokoukly.

    OdpovědětVymazat