středa 20. září 2017

Soudružka Semelová jako "etalon demokracie"

Britské listy se rozčilují nad negativní odezvou účasti skalní komunistky Marty Semelové na diskusi o demokracii v knihovně Václava Havla.

Semelová

Tato dáma, či spíše soudružka, patří k opravdu skalním komunistům. Známý je i její výrok, že Milada Horáková byla popravena zcela správně, v souladu se zákony. Veřejně popírá i další zločiny komunismu, případně se je snaží zlehčovat nebo předstírat, že se jednalo o legální činy.
Je v podstatě ekvivalentní popíračům holokaustu, s tím rozdílem, že komunismus má na svědomí podstatně více lidských životů než nacismus (jen obětí "kulturní revoluce" v Číně bylo víc než obětí holokaustu, holokaust převyšuje i horní mez odhadu počtu obětí státem řízeného hladomoru na Ukrajině v dobách stalinského SSSR). Bohužel, jak jsem tu už před pár dny uvedl, popírání nebo zlehčování zločinů komunismu, na rozdíl od ekvivalentních aktivit vůči nacismu, není u nás, na rozdíl od některých postsocialistických států, trestné.
Dotyčná soudružka je ve sněmovně členkou školského výboru z titulu této funkce byla na příslušnou akci delegována.
Michael Žantovský se od její účasti distancoval na Facebooku a vznikla kontraverze. Přidala se i média (Lidovky.cz) a ozval se i Stanislav Penc na svém Facebooku.

Reakce Britských listů

Britské listy v citovaném článku označují negativní odezvu za "hysterii". Rozsáhle zdůvodňují, "proč je nutno zachovat demokratický diskurs", "proč je nutno diskutovat i s hlasateli nesprávných či nepřijatelných názorů" a podobně. Z této reakce by se člověku až dělalo blivno s připomenutím "užitečných idiotů" (c) Lenin, kteří se vyjadřovali v zásadě posobnými způsoby. Nicméně, realita je naprosto jiná.

Oprava na realitu

Už v samotném článku na Britských listech si soudruzi nezapomenuli rýpnout do Parlamentních listů, které údajně šíří "demagogii a populismus". Asi proto, že si dovolily o účasti této stalinistky na zmíněné akci informovat v negativním kontextu.
Britské Listy jsou současně jedním z největších bojovníků za cenzurování "nesprávných" či "nedemokratických" názorů, jak v médiích tak i na sociálních sítích. Za nesprávné a nedemokratické názory ovšem prohlašují veškeré prodemokratické projevy a veškerá upozorňování na reálná rizika pro současné, alespoň zčásti demokratické, zřízení v České republice.
V rámci svého tažení "za demokracii" prosazují kriminalizaci šíření jednoznačně věcně pravdivých informací, které jsou ovšem v rozporu s jejich ultralevičácky pokřiveným obrazem světa i snůškami bezcenných nepravd, které hlásají.
Podle Britských listů bychom se správně nesměli dozvědět ani autentické znění projevů hlavy státu (včetně toho posledního, na půdě OSN), stejně tak jako skutečnost, že byl ocenen aplausem publika. Pochopitelně, to samé se týká i dalších politiků, kteří nepropagují zvrácené ultralevicové ideje.
Britské listy požadují cenzuru všech informací o kriminalitě muslimů a dalších problematických menšin. Blekotají nepravdy, že "do teroristivkých útoků nebyli zapojeni imigranti", přičemž realita je taková, že u prakticky všech letošních teroristických útoků ve jménu islámu v Evropě byl zapojen alespoň jeden čerstvý imigrant jako spolupachatel. A další byli imigranty druhé či třetí generace, což je jen důkazem skutečnosti, že muslimové nejsou s to se přizpůsobit životu v civilizované společnosti.
Britské listy také dodnes popírají existenci "no go" zón, přestože tu už přiznávají v některých státech i oficiální policejní weby.

Jak to uzavřít

Pro Britské listy je tedy Marta Semelová, která by ještě jednou pověsila Miladu Horákovou a zcela jistě i další oběti komunistického režimu, který navíc podle Britskými Listy šířených blábolů nebyl žádnou totalitou (viz výroky "světové vědkyně" Muriel Blaive a podobných "vědců") jakýmsi etalonem demokratického diskursu. Naproti tomu oběť znásilnění "uprchlíky", většinou mnohočetného a brutalitou vysoce převyšující podobné činy, pokud jsou spáchány defektními příslušníky majority, případně redaktoři webů, věnujících informacím o takovýchto (objektivně existujících !) činech prostor, jsou "naprostí zločinci, které je nutno umlčet za každou cenu a diskutovat s nimi není možné".
Britské listy se tedy odkopaly velice výrazně. Zcela jednoznačně ukázaly, o co jim jde: Vrátit do České republiky poměry, které adoruje Marta Semelová. Včetně věšení demokratických politiků i obnovení uranových lágrů a podobných analogií sovětských gulagů. Konec konců, blekotání o "netotalitnosti" komunistického režimu je integrální součástí stejné kampaně.
Také naprosto jednoznačně ukázaly, že pokud stojí na straně lidí, jako je ta soudružka Semelová, tak je zcela logické, že jejich oponenti, s nimiž odmítají jakoukoli diskusi, jsou na straně opačné. Tedy na straně udržení a prohlubování demokracie v České republice, kterou by Britské listy chtěly pod praporem boje za demokracii zlikvidovat.
Faktem je, že tento článek Britských listů stojí za evidování, a to především proto, že se pořád ještě, zejména mezi mladšími, co nezažili na vlastní kůži totalitu, nebo byli v té době ještě příliš mladí, nacházejí jedinci, kteří považují Britské listy za zdroj objektivních a pravdivých informací.

Na závěr jen připomenutí sentence Sira Winstona Churchilla:
"Fašisté zítřka se budou nazývat antifašisty."

2 komentáře:

  1. A to jsem v začátcích BL tento web četl :(, ale už tehdy tam byly články levičácké (to jsem však přičítal pouze autorům těch článků). P. H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem na BL kdysi občas zavítal, ale čím dál tím častěji jsem z toho byl zklamaný, naštvaný a znechucený, tak jsem toho marného počínání s potěšením zanechal. Nepříjemností se nebojím, přijdou-li vyřeším je, ale byl bych osel, kdybych je vědomě vyhledával.

      Vymazat