úterý 7. listopadu 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Revoluce

v Saúdské Arábii pokračuje. Po řízení automobilu byl ženám dovolen i přístup na sportovní stadiony. Pochopitelně (což náš proislámistický tisk zamlčuje) pouze v doprovodu mužského příbuzného.

Americký akademik,

od loňska vězněný Talíbanem v Afghánistánu, je údajně vážně nemocný.
Islamisté v Afghánistánu také provedli atentát v nejstřeženější (tzv. zelené) zóně Kábulu.

Chalifátníci

hrozí terorem na fotbalovém šampionátu v Rusku.

Islámská Maryša,

21letá Aasia Bibiová z Pákistánu, reagovala na donucení ke sňatku tím, že chtěla otrávit svého manžela. Protože neměla výcvik Lukrécie Borgiové, zemřelo celkem 17 členů rodiny.

Další město,

Dajr-az-Zahur dobyli syrští vládní vojáci na chalifátnících.
Iráčané zase osvobodili město Káim.

Okamura

v interview prohlásil, že SPD na zákazu mešit v Česku trvá.

Imigrace


V Německu

zadrželi Syřana, který plánoval útok triacetontriperoxidem, kterému teroristé přezdívají "Satanova matka". Jedná se o velmi brizantní výbušninu, snadno vyrobitelnou z běžně dostupných chemikálií.

Další

teroristický útok spáchal muslim uzbecké národnosti na Manhattanu. Je jisté, že byl napojený na "islámský stát". V USA pobýval na tzv. "zelenou kartu". Jejich vydávání chce D. Trump zarazit.
Trump se enchal slyšet, že by atentátník měl být popraven. Dobroserové zatím moc neřvou.

Obecné

Pokračovaly aktivity kolem Katalánska. Část Katalánské vlády se vydala do rukou belgické policie a odvolala se přitom proti odeslání do Španělska s tím, že Španělsko jim upírá základní lidské právo - na sebeurčení. Španělský soud zatím zablokoval katalánskou nezávislost.
Pokračovala i série obskurních obvinění různých celebrit ze sexuálního obtěžování až znásilnění. Faktem je, že daná obvinění stojí jen na tvrzení udavaček. Zatím se žádná z nich nevytasila s oděvem, potřísněným spermatem "znásilňovatele", jak to udělala Monica Lewinski.

Bitcoin posiluje

Na druhé straně se objevují odborné názory, že ho mohou zlikvidovat kvantové počítače, schopné prolomit šifrovací algoritmus, na němž tato virtuální měna závisí. Ttot by zcela zlikvidovalo i "digitální podpisy", včetně těch, co jsou používány u datových schránek.
Pro bitcoin a další podobné měny svědčí zase skutečnost, že je zakazují vlády totalitních států, jako je Čína nebo Vietnam.

EU

bude požadovat i po drobných živnostnících, aby silně šifrovali data. Mnoho z nich zcela jistě skončí nebo přejde do šedé / černé ekonomiky.

Piráti

prohráli až u Ústavního soudu spor s firmou Lego, která napadla užití svých figurek v jejich volebním klipu.

Starostové

vyzvali demokratické strany k podpoře Drahoše. No, doufejme, že je to "polibek smrti".

Překvapení

ohledně informací o atentátu na JFK se nekonalo, jen byla akcentována neschopnost, s jakou FBI tento kriminální čin vyšetřovala.
Na druhé straně byl zveřejněn dokument, podle něhož dostala CIA echo, že Hitler po válce žil v Kolumbii. Tohle echo je v podstatě kompatibilní se spekulacemi L. Součka i s tím, že "Hitlerova čelist", uložená od konce války v Kremlu, byla před nějakým časem pomocí DNA identifikována jako ženská.

Jaroslav Hutka

se soudí o odškodné 1800 Kč(s) za ušlý zisk při nezákonném věznění československou policií. Není to projev hamižnosti. Jde o to, že odškodnění bylo velice dlouho odmítáno, poškození byli systematicky mylně informováni, že na ně nemají právo, a posléze bylo právně přebastleno na "promlčené". Hutkův proces tedy může otevřít šanci dalším lidem k dosažení daleko vyšších částek.

Na stanici metra

Nádraží Veleslavín budou zřízeny eskalátory, přestože to původní podmínky dotace z EU vylučovaly (alespoň vidíme, na co ty dotace jsou).

Provalilo se,

že stavební povolení se v Česku získává hůř než v řadě rozvojových zemí.

Samořízené vozy

mají problém jednak v tom, že se na ně lidé začínají více spoléhat než na vlastní supervizi nad nimi, jednak, že nedokáží vyřešit všechny dopravní problémy, do nichž se dostanou.

Ve Velké pyramidě v Gíze

je nad Velkou galerií další prázdný (nebo alespoň paprsky lépe propouštějící) prostor. Není přístupný a neví se, co by tam mohlo být.

KLDR

ohlásila raketu, která bude schopná zasáhnout pevninské území USA.

Mnoho soudruhů

se nechává slyšet, že "na přímou demokracii nejsme připravení". Problém je, že na ni nebyli připraveni ani Švýcaři - naprostá většina jejich občanů byla v době zavádění referend negramotná, tedy byla na nižší úrovni vzdělání než naše populace. Takže veškeré tyto kydy lze jasně definovat jako snahu o zabránění rozvoje demokracie v ČR.

Statistiky

odhalily silný propad prodeje piva v hospodách, který lze snadno dát do souvislosti s EET a zákazem kouření.

Marta Kubišová

se rozloučila s kariérou zpěvačky sérií koncertů, z nichž poslední byl v Českých Budějovicích.

Dvacetiletí žena

na Karvinsku ohlásila velmi věrohodně znásilnění. Posléze přiznala, že si vše vymyslela. Berme to jako trochu svérázný příspěvek ke kampani "mee too".

Červený kříž

přiznal, že byla rozkradena část peněz, které byly určeny na řešení poslední velké epidemie eboly v Africe.

Filip Caha

byl odsouzen za schvalování islámských teroristických útoků v Ankaře a Berlíně.

Kotleba

byl v krajských volbách na Slovensku poražen podnikatelem Lunterem. Celkově zase dostali výprask sociální demokraté.

Expremiér

Miroslav Topolánek ohlásil kandidaturu na presidenta.

2 komentáře:

  1. > "na přímou demokracii nejsme připravení"

    A na neprimou uz vubec ne. Aspon ja su pokazdy v soku co ti nasi zatupitele zase vymysli.


    Argumenty odpurcu prime demokracie jsou jen kydy. Aby nekdo rozumne rozhodnul, tak musi vedet co je pro nej dobre. Aby vybral zatupce ktery takto rozhodne, musi si NAVIC vybrat zatupce ktery neco podobneho slibuje a ktery bude mit moznost a snahu svoje sliby splnit. Coz je v dnesni zumpe naprosto nerealne.

    V kazdem pripade je to tak ze volic nema prakticky na nic vliv. Vyber mensiho zla jednou za par let je vicemene zanedbatelna zalezitost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, když slyším hlasy toho druhu, že uzákonění přímé volby presidenta bylo chybou, dal bych někomu s chutí po hubě. A co by kluci chtěli, návrat té předchozí žumpy? Věřím a nepochybuji, partajní šíbři všech kalibrů a barev by to chtěli, ale doufám, že většina z nás normálních smrtelníků, aspoň těch, co mají šedou hmotu mezi ušima, už by se vracet nechtěla. Jsou to jen kydy, hajzlíci se bojí, že by je někdo mohl odvolat. Jenže jedině tak je to správné, neodvolatelní a beztrestní nemají prostě být, jakmile jsou, je to špatně.

      Vymazat