čtvrtek 3. května 2018

Co uplynulý týden se svátkem dal

Islám

Sekta Boko Haram

zaútočila na město Maiduguri s cílem osvobodit zajaté islámské teroristy (IMHO proto by bylo nejsprávnější teroristu rychle "vytěžit" a zlikvidovat).

V Turecku

zadrželi tři vysoce postavené chalifátníky.

Izraelský premiér

obvinil Írán z tajného programu na výrobu jaderné bomby.

V Nigérii

spáchali dva sebevražední útočníci atentáty s dohromady několika desítkami obětí.

Imigrace

Francie

v rozporu s prosazováním multikulturalismu a přijímání ilegálních migrantů od druhých států, včetně Česka, sama na své ilegální migranty navalila trest ročního vězení.

Na ostrově Lesbos

obsadili ilegální imigranti náměstí. "Pravicoví extrémisté" se do nich pustili, nakonec je oddělila policie a náměstí vyklidila (tedy udělala to, co měla udělat dávno předtím).

Terorista

Salah Abdelslam z Paříže dostal 20 let v Belgii, ve Francii ho soud ještě čeká.

Útočníci

z kavárny v centru Prahy byli nakonec chyceni na letišti. Policie nemohla ignorovat volání od občanů, jinak by násilníky asi nechala v pohodě uletět.

Židovská obec

v Německu "vyřešila" problém antisemitského násilí v tomto státě: Doporučila, aby Židé na veřejnosti nenosili jarmulky a další věci, kterými jsou identifikovatelní jako takoví.

Fašističtí aktivisté

si vynutili ukončení právoplatné deportace ilegálního migranta v německém Witzenhausenu.
Současně hlásí německé věznice všeobecné a totální přeplnění, takže další imigranti budou zřejmě čekat na trest na svobodě.

Ve Španělsku

rozbili zločinecký gang, který vozil imigranty do země na vodních skútrech.

Obecné

Stále více se diskutuje o omezování peněz z EU "neposlušným" středoevropským státům. Výsledkem bude ovšem to, že padne poslední důvod, proč v EU být.

Neúspěšná

ČSSD se snaží dosáhnout na moc, která by jí mohla umožnit jednak vytlačit ze sněmovních pozic podstatně úspěšnější SPD, jednak pokračovat v socialisticko - komunistickém šílení ve státních strukturách, včetně školství.

Pokračovala

kontraverze kolem Libeňského mostu v Praze (zda opravit nebo postavit nový na původních pilířích). Doporučuji modlit se za déšť a následnou povodeň na Vltavě, která by ten most strhla a problém tím vyřešila "samospádem".

Finsko

odpískalo projekt státní dávky pro všechny.

Ostatky

kardinála Berana byly uloženy u sv. Víta v Praze. Kardinál Duka kritizoval nepřítomnost presidenta Zemana (byl na sjezdu KSČM, přitom dosti významném - šlo o to, zda tuto stranu ovládne stalinistické křídlo, nebo progresivisté, jejichž program je +- totožný s programem potenciálně vládní ČSSD).

Soudruh

kapitalista Bloomberg zaplatí za USA příspěvek nesmyslné Pařížské klimatické dohodě.

Prst

z nohy na ruku přešili olomoučtí plastičtí chirurgové ženě, kterou zle pokousal pes.

Velká Británie

odmítla dovolit rodičům přepravit dítě s degenerativním postižením mozku na specializovanou kliniku v Itálii, která má s léčbou podobných stavů pozitivní zkušenosti a nabídla dítě léčit zdarma.
Chlapec za dva dny zemřel (podle britských "odborníků" měl zemřít ihned po odpojení přístrojů).

President Zeman

se vyjádřil v tom smyslu, že skončit ve vládě by měli pouze pravomocně odsouzení členové.

Bavorsko

podporuje náboženské tmářství. Již dříve prosadilo povinné vyvěšování křížů ve školách, nyní je vyvěšuje ve všech zemských úřadech.
Proti jsou cca 2/3 obyvatelstva a paradoxně i bavorská církev. Soudruzi se bojí nárůstu podpory AfD, která takovéto prasečiny nepodporuje.

Indický soud

potrestal náboženského guru doživotím za znásilnění 18 leté dívky. Zde je ten problém, že oběti jsou na duchovních závislé, takže je tvrdší trest zcela správný.

Okresní soud

v Olomouci zakázal muži kontakt s dcerou na základě posudku "znalců", kteří dotyčného ani neviděli. Nyní je odvolání u krajského soudu.
Podobné kauzy způsobují, že justice je dlouhodobě považována za nejméně důvěryhodnou složku státu.

V Severní Koreji

se zhroutila hora, v níž byly prováděny pokusné jaderné výbuchy. Není úplně jasné, zda to nějak přispělo k ochotě Kima ukončit jaderný program (nebo to alespoň slíbit).

V Kalifornii

se na základě rozboru DNA podařilo dopadnout a usvědčit sériového vraha, který byl aktivní v 70. a 80. letech. Pracoval jako policista.

Stát brečí,

že na venkově chybí mladí lékaři. Problém je v neustálé (a stále narůstající) státní buzeraci této profese, kterou vesnické podmínky akcentují (při velmi nekvalitním připojení řady venkovských oblastí na internet jsou obrovské problémy s eRecepty a dalšími hovadinami eGovernmentu, fungujícími jakžtakž v centru Prahy).

České holčičce

transplantovali ve Velké Británii brzlík. IMHO je asi nejhlavnějším problémem, jak bude cizí brzlík imunitně snášet nové tělo.

Za pět let

prý můžeme dohonit v HDP na hlavu Itálii.

Soudruzi soudci

zrušili Zemanovo nejmenování dvou profesorů. Problém vidím v tom, že buď Zemanův podpis pánové potřebují, a pak je v jeho kompetenci rozhodnout, zda podepsat nebo nepodepsat; nebo ne, a pak nechť  jde profesura zcela mimo presidenta. Nevím, proč by měl president (kdokoli na tomto postu) podepisovat profesury lidem, jejichž morální problematičnost je obecně známá (a nést za svůj podpis, přinejmenším morální, odpovědnost).

Vedení ČSSD

si odhlasovalo spolupráci s ANO, rozhodnutí papalášů může zvrátit hlasování členské základny.

Cermat

opět zprasil testy k přijímačkám, tentokrát na osmiletá gymnázia.

EU

zakázala mořidla, nutná k pěstování cukrové řepy. Patrně si to zaplatili dovozci třtinového cukru.

Byl potvrzen

103. případ spalniček od začátku roku. Uvažuje se o přeočkování zdravotníků.

Vyhláška

kvůli suchu omezila v řadě lokalit pálení čarodějnic (či Beltaine-ových ohňů).

Valentinská brána

v Praze byla pomocí dendrochronologie datována do doby po roce 1239, ve kterém ještě rostlo dřevo z ní zachovaného trámu.

Britové

na začátku týdne prohlásili, že znají identitu osob, podezřelých z otrávení Skripala. O prvním máji tuto informaci dementovali.

3 komentáře:

  1. Pálení čarodějnic není žádný pozůstatek keltského beltainu, ale jde o pozůstatek germánské Valpuržiny noci.
    Milan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš na mysli svatou Walpurgu, katolickou misionářku žijící v osmém století? To můžeš rovnou začít tvrdit, že pálení čarodějnic je pozůstatek komunistických ohňů míru :-D
      Radovan

      Vymazat
  2. Dovolím si nesouhlasit. Germáni odtud prakticky kompletně odtáhli a zbytky Keltů, co přežili germánskou okupaci českých zemí, se prokazatelně smísily s nově přišedšími Slovany. Takže kulturní kontinuita od nás do minulosti je spíš k těm Keltům než ke Germánům.

    OdpovědětVymazat