středa 25. dubna 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Trump

se vyjádřil, že si přeje co nejrychlejší stažení US vojáků ze Sýrie. To by znamenalo značné plus pro jedinou sílu, schopnou v zemi zajistit jakžtakž lidské poměry: Asada.

Desítky

syrských lékařů informovaly novináře, že žádný útok chemickými látkami  v městě Dúmá nebyl. Zdá se, že vše je jen výmysl "Bílých příleb", organizace s úzkou vazbou na extrémní islám.
V souvislosti s útokem vrátil Asad Francii Řád čestné legie.

Irácký soud

odsoudil na doživotí 29 letou francouzskou islamistickou radikálku Djamilu Boutoutaouovou, která se přidala k islámskému státu. Dobroserové kvílí, protože iráčané se s islámistickými zločinci nekašlou. Ještě ovšem nedosáhli efektivity Číny, kde proces s islámskými teroristy trvá cca 5 minut i s odvoláním.

V Rostově na Donu

byl překažen teroristický útok. Veliteli islamistů se podařilo na poslední chvíli odpálit sebe sama.

Írán

pohrozil, že hodlá vyrábět zbraně, jaké chce.

Po desítkách let

bylo v Saúdské Arábii otevřeno kino.

Pokračovaly protesty

ohledně festivalové inscenace v Brně, v níž má Kristus znásilnit muslimku.

Syrská armáda

čistí okolí Damašku, odkud bylo hlavní město tohoto státu dlouhou dobu ostřelováno islamisty.

V Kábulu

se odpálil sebevražedný atentátník a podařilo se mu zabít 50 lidí.

Imigrace

Němci

deportovali do Alžíru Hamzu C., který se dlouho vydával za Syřana a žádal o asyl. Bohužel, pro nedostatek důkazů se ho nepodařilo usvědčit z plánování atentátu.

Macron

požaduje, aby státy, které se starají o "uprchlíky", braly od EU více peněz.

Imigranti,

kteří definitivně ztratili naději na získání azylu, obchodují se svými dočasnými doklady.

Dva lidé v jarmulce,

Žid a aktivista židovství předstírající, se stali v Berlíně objektem útoku antisemitských muslimů.

Prokázalo se,

že šéfka německého imigračního úřadu - pobočky  Brémách vydala neoprávněně cca 1200 azylových povolení.

Obecné

Lidovci

chtějí zákaz reklamy pohřebních služeb v blízkosti nemocnic.

"Sebevražedným"

pádem z balkónu zemřel ruský novinář Maxim Borodin, který psal o žoldnéřství, korupci a podobných věcech.

Německý advokát

vyhrál spor s Facebookem, který smazal jeho komentář, odkazující na projev V. Orbána. Nakonec vysoudil i obnovení komentáře, nejen zrušení své blokace.

Na chřipku

během letošní epidemie zemřelo 255 lidí.

Facebook

přichází o zákazníky, až každý jedenáctý maže svůj účet. Navíc vycházejí najevo stále nová a další fakta o zneužívání dat, která FB vydoloval od zákazníků, nebo získal jejich šmírováním.

EUnijní soud

rozhodl o tom, že porážení stromů, napadených lýkožroutem a hrozících infikovat stromy zdravé, je proti "zákonům EU".

Ochránci zvířat

se stavějí proti farmářům, požadujícím vybití vlků, páchajících škody na jejich chovech. IMHO by měli jít do exekuce a z ní by se měly hradit veškeré škody, které vlci způsobují.

Euro

může stát o prázdninách už jen 25 Kč.

EU

nám dala milostivě pětiletou výjimku na rumové aroma, kolem sta let bezproblémově používané (a používané i výrobci "pravých" rumů z odpadu po zpracování cukrové třtiny).

EU

chce povinně občanky s čipem, na němž budou otisky prstů. Velice to kontrastuje s tím, jak prosazuje přijímání a volný pohyb cizinců, o nichž žádné údaje neexistují.

Podle některých odborníků

je současná spalničková epidemie rozsáhlejší, než ukazují oficiální čísla.

Podle očekávání

zemřela v kruhu rodiny bývalá první dáma USA Barbara Bushová. Vypadá to, že se chýlí ke konci i život jejího manžela.

Island

po dvou letech hodlá obnovit lov velryb.

Úspěšně

odstartoval nový lovec exoplanet, sonda TESS.

Ministr zdravotnictví

navrhl odškodňování dětí za újmu, utrpěnou v souvislosti s očkováním. Problém spíše spočívá v tom, že příčinná spojitost mezi onou újmou a očkováním zpravidla nebývá prokazatelná.

Pouhý den předem

jsme zpozorovali planetku, která proletěla okolo Země v poloviční vzdálenosti, než je vzdálenost Měsíce od Země. V případě dopadu by nadělala větší paseku než Littleboy nad Hirošimou (až na radioaktivní zamoření).

Ostatky

kardinála Berana byly vráceny do Česka a uloženy do hrobu. Blekotání dobroserů vyvolala skutečnost, že president místo celebrování mše navštívil sjezd KSČM.
Problém je, že křesťanství, potažmo katolicismus, je stejně totalitní ideologie jako ten komunismus. To, že v souboji s komunismem prohrálo a jeho představitelé (někteří) byli persekuováni, na té věci nic nemění. Ostatně, neuplynulo mnoho času od "Vítězného února" a církve, včetně ŘKC, se ochotně staly "převodními pákami" komunistické moci.

Pachatelé dobra

budou plakat: v Indii zavadějí trest smrti za zneužívání dětí pod 12 let.

Antidemokraté

svolali demonstrace proti Orbánovi do Budapešti. Sešlo se jich ani ne procento oproti tomu, kolik dostal hlasů v řádných demokratických volbách.

Předsedkyní

německé SPD se stala Andrea Nahlesová. Vypadá na kariérní ultralevicovou političku, alespoň podle toho, co je o ní zveřejněno.

Skupina

sedmi cizinců v centru Prahy multikulturně obohatila zaměstnance restaurace, kteří je slušně upozorňovali na to, že nemohou v zahrádce konzumovat přinesený alkohol. Jeden číšník skončil v těžkém stavu (kopance do hlavy) v nemocnici. Policie, jak je zvykem, agresory nevypátrala, až po víkendu musela zareagovat na hlášku z letiště a vybrat je před odletem. Jedná se, jak jinak, o muslimy snad s nizozemským občanstvím.

3 komentáře:

  1. > Ministr zdravotnictví navrhl odškodňování dětí za újmu, utrpěnou v souvislosti s očkováním. Problém spíše spočívá v tom, že příčinná spojitost mezi onou újmou a očkováním zpravidla nebývá prokazatelná.

    Pokud ovsem stat neco narizuje, pak by mel prevzit zodpovednost i s dukaznim bremenem. Coz v tomto pripade neni jednoduche, ale jednoduche veci si obcan dokaze zaridit sam, na slozite ma stat (samozrejme ciste teoreticky).

    Jsem presvedceny priznivce ockovani.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je tu problém se statistickým a individuálním dokazováním.
      Příklad: V závodě Z pracuje 100 dělníků s karcinogenní látkou a 4 dostanou rakovinu. Podle studií na nezatíženém obyvatelstvu by rakovinu měli (v daném věku, pohlaví, zdravotním stavu atd.) dostat jen tři ze sta. Který je ten jeden, co má nárok na odškodnění?

      Vymazat
    2. Když jsem já byl dítě, očkování proti spalničkám se neprovádělo.
      Ale můj tatínek, lékař a hygienik, mne strčil do postýlky k mému bratranci (o 2,5 měsíce staršímu), který spalničky zrovna měl. A tak jsem se spalničkami neměl nikdy problém - imunitu jsem získal včas - v době, kdy mi to nemohlo zásadně ublížit.
      Milan

      Vymazat