neděle 12. září 2021

11. září.

Kupodivu se tu o 11. září objevilo víc ohlasů, než jsem při 20 výročí odhadoval. Alespoň někde byla citována i slova F. Novotného, že 21. století začalo, jako století terorismu, právě až tímto datem, jako začalo 20. století až atentátem v Sarajevu a jeho následky, jako století světových válek.

Subjektivní vzpomínka

Vedle práce jsem měl v počítači otevřeného Neviditelného psa, kde se objevila noticka o nárazu letadla do jedné z věží WTC. V podstatě až do druhého nárazu referující i diskutující předpokládali, že se jedná o sice strašlivou, ale nehodu. A už tehdy se objevili diskutující, hýkající blahem nad zničením "rohů Belzebuba" a velebící teroristy.

Konspirace

Už tehdy se vyrojily nejrůznější konspirace až po styl "Američané (respektive Světové Židovstvo) budovy odpálili sami, žádná letadla tam nebyla". Psalo se např. o "mikrotermitu". Ten má v podstatě velice jednoduché vysvětlení: Jak práškové aluminium tak i práškový oxid železitý jsou látky, které se dávají do barev na kovové (a zejména ocelové) konstrukce. Dokážu si představit typický produkt US školství, jak tyto dvě barvy míchá dohromady, buď, že mu zbyly, nebo aby vyrobil "barvu ještě kvalitnější". Aniž by věděl, vzhledem ke svým intelektuálním schopnostem a tomu, co se naučil ve škole, co vlastně činí. Na průběh samotné katastrofy nemohl ovšem mít takový nátěr sebemenší vliv.
Pravděpodobně tam byly odchylky od původních plánů.podle nichž měly věže náraz letadla a následný požár ustát rozvedením tepla po konstrukci. Jednak s jistotou byl na základě jekotu zelených organizací nahrazen v tepelných izolacích konstrukce azbest méně kvalitním izolačním materiálem. Můžeme pouze spekulovat, co by se stalo, kdyby byl tento vynikající izolant až nahoru, takže konstrukce věží by se zahřívala pomaleji a předávané teplo by se stačilo rozvádět po konstrukce - teoreticky by nemělo dojít k překročení kritické teploty pro ocel.
S dosti velkou pravděpodobnosti se nějak ušetřilo i na té oceli (horší kvalita, nižší cena), což mohlo vést k tomu, že začala ztrácet pevnost při nižší teplotě než ocel projektem daná. Pro tuto konspiraci svědčí skutečnost, že ocel byla velice rychle (ještě před ukončením dohledávání ostatků obětí) vybagrována a odvezena jako surový kov do Číny, což fyzicky zabránilo překontrolování jejího složení.

Nesmysly

Přestože se na troskách ocelové konstrukce objevovaly kapky a ztuhlé proudy, nešlo o projevy tavení konstrukce požárem. Ve skutečnosti konstrukce pouze ztratila své mechanické vlastnosti záhřevem (čím je ocel kvalitnější, tím větší je rozsah teplot, v jehož rámci si udržuje svoje mechanické vlastnosti, a tím je, pochopitelně, také dražší; mimo ten rozsah je méně pevná) a tavila se až vznikem tepla při jejích mechanických deformacích. Pokud budeme ohýbat sem a tam ocelový drát, můžeme oblast ohybu zahřát až nad sto stupňů. Zde šlo o daleko větší síly, které ocel skutečně mohly zahřát v místech největšího namáhání až nad teplotu tání.
Padání věží "v ose" bylo nejspíš dáno tím, že povolila nejdříve vnitřní konstrukce (méně silná, více zahřívaná). A jakmile se dala horní část do pohybu, takže se statická zátěž konstrukce vahou pater nad požárem změnila v dynamickou z jejich pohybu (na niž nebyla konstruována), neexistovala žádná síla, která by mohla tu masu vychýlit z osy. Rozhodně nešlo o nějakou "řízenou destrukci", jak hlásají někteří konspirátoři.

Důsledky

V podstatě jediný politik měl "gule" na reálné zhodnocení situace, jemuž se světová "elita" vyhýbá, jak čert kříži. Jeho výrok "S teroristy se nevyjednává, s teroristy se bojuje." je dodnes něco, v rámci zbabělých a na špičku vlastního nosu si nevidících "světových vůdců", naprosto ojedinělého.
A nikdo vlastně neřekl to podstatné: Nebojuje se s terorismem, ale s tím, za co ti teroristé bojují. Jako za druhé světové války bojovali naši vojáci (východní i západní) s Němci, nikoli "s letadly" nebo "s tanky" nebo "s pěchotou". Přestože je jasné, že se v reálu střetávali s německými letadly, tanky i další bojovou technikou a také, pochopitelně, s pěchotou, pořád bylo jasné, že bojují s Němci, případně německou "říší", a že boj neskončí vítězně tím, že budou poraženy tanky, letadla, pěchota, ale tím, že vůdcové této říše budou buď zabiti, nebo zajati, nebo i se svými rodinami v beznadějné situaci spáchají sebevraždu. Což se i stalo, a proto jsme vyhráli.
A náš boj neskončí vítězstvím, pokud ti, kdo teroristům velí, ať už po stránce vojenské, tak i po stránce ideologické, ale i zajišťující je po stránce ekonomické, nechcípnou v doupatech, do nichž před námi zalezou.

Máme před sebou volby. Máme v našem politickém spektáklu strany, které nemohou autorovi onoho výše citovaného výroku přijít na jméno a dělají vše pro to, aby naprosto zneschopnili jak náš stát tak i celý euroamerický svět v obraně proti teroristům a jejich vůdcům. A máme zde i strany, které mají k této problematice vztah opačný. Pokud zvolíme ty první, můžeme ještě stihnout vylizovat řitě, ne vrahům z WTC, ti jsou zdechlí a zahrabaní, ale těm, kteří je na tu misi poslali, ideologicky je "zpevnili" a zajistili jim na ni finance.

Žádné komentáře:

Okomentovat