neděle 5. ledna 2014

Co uplynulý týden dal

Dukovany
pokořily rekord výroby elektřiny v jedné elektrárně za jeden rok.

Před investicemi do zlata
varují "odborníci" a doporučují raději akcie. Nějak zapomínají na jejich umělé nadhodnocení (viz sobotní článek na NP), které může spadnout v podstatě v tom okamžiku, kdy se více lidí bude snažit získat za ně hotovost. Poněkud také nereflektují fakt, že zlato přežije i případný pád měny, což se ani o penězích (a peněžních vkladech) ani o akciích říci nedá. Spolehlivost pěněz nám také nedávno předvedla ČNB, která z každé uspořené stokoruny "ukousla" cca osm korun.

Poplatky v nemocnicích
skončily na přelomu Silvestra a Nového roku. Už se ozývá pláč pravice, jak si zdravotnictví poradí s výpadkem. Cudně se přitom pomíjí fakt, že tyto peníze doktoři v podstatě ani neviděli, protože skončily v černé díře zdravotnické administrativy.

V Pardubicích
zachránil babybox sté dítě od zavedení této pomůcky u nás. Je to významný hlas proti snaze o jejich zrušení (především z klerikálních kruhů). Ubylo také novorozeňat pohozených v parcích, popelnicích nebo kontejnerech.

Kalifornský soud
rozhodl o neodpojení mrtvé teenagerky od přístrojů. Je to ukázka "kvalifikovanosti" právníků v této oblasti.

Dvojí občanství
budou moci mít občané ČR od Nového roku. Nejsem si jist, zda je to dobré. Rozhodně bych plédoval za to, aby "občané neobčané" měli zablokován přístup k některým funkcím ve vedení státu (všetně legislativních). Člověku, který se v případě zavedení státu do nějakého průšvihu může sebrat a jít jinam, nelze IMHO věřit tak, jako člověku, který tuto možnost nemá a důsledky průšvihu si musí vyzobat se zbytkem obyvatel státu.

Vladimír Putin
do svého novoročního projevu příslib nesmlouvavé tvrdostiv přístupu k teroristům. Velmi kontrastní proti oficiálním postojům (a praxi ještě víc) politiků z EU. Ještě tvrději mluvil později ve Volgogradu. Vzhledem k současně probíhajícím aktivitam ruské policie nemluví do větru.

Lotyšsko
přistoupilo k eurozóně, vztah obyvatel k nové měně je spíš rozpačitý. Holt jsou čerstvé vzpomínky na to, jak dopadlo po vstupu do eurozóny Řecko.

Mladá žena se pokusila upálit
na prostějovsku. Její motiv je před veřejností tajen, případně bagatelizován. Je to jen ukázka toho, že "algoritmus Palach" prostě v současné době nefunguje, a že měl Breivik v podstatě pravdu, když použil jiný, na který spindoktoři do té doby nezvládli vypracovat "potlačovací algoritmy".

V Británii propustili
Victora Nealona, který si odseděl 17 let za znásilnění, které neprtovedl, jak prokázaly testy DNA. Je to jen jeden z mnoha případů, demonstrujících naprosto nekvalitu justice, provozované profesionály.

Hákové kříže
byly nasaříkány na mešitu ve Stockholmu. Svůj k svému, to je asi tak jediné, co se k tomu dá uvést.

Okamura
jednal s presidentem Zemanem. Údajne se v mnoha věcech shodli. Může to být i nenápadný tlak na KDU-ČSL, protože Úsvit má stejný počet poslanců a lze předpokládat, že by se s ním ve vládě dařilo ČSSD lépe plnit předvolební slib o zastavení církevních restitucí.

Atypicky teplé počasí
vede k prodloužení sezóny podzimních a časně zimních hub, ke kvetení některých stromů a k přežívání parazitických členovců, jako jsou klíšťata a komáři. V minulých dnech jsme zažili i velice drsné námrazy, které vedly k olamu větví či pádům celých stromů.

Kolem explozívní ambasády
"státu nestátu Plalestina" je stále více rušno a víc otázek než odpovědí. Závažný je nález zbraní, které by stačily k vyzbrojení pěší roty (trochu očesané o některé speciální zbraně). S takovuto silou by mohl kvalitnější velitel např. obsadit Pražský hrad a vzít jako rukojmí veškeré zde se nacházejícíc státní činitele, nebo vybít některou z ambasád (lze se důvodně domnívat, že cílem č. 1 by byla ambasáda státu Izrael).
Místní občané žádají o přesun tohoto hnízda zloči... - pardon, zastupitelství ušlechtilého a mírumilovného lidu, někam, kde by jimi nebyli ohrožováni. Já osobně bych za dobrou lokalitu považoval některou z opuštěných vojenských střelnic.

Sobotka a spol.
patrně "upekli" vládu. Sobotka se navíc "jistí" tím, že pokud mu Zeman nějakého ministra neschválí, bude dočasně vykonávat jeho funkci on. Možná, že by tímto krokem mohl president přinutit koalici k plnění předvolebních slibů o seštíhlení vlády (která se podle publikovaných návrhů ovšem oproti minulým rokům ještě dále rozšířila). Nějaká sestava Sobotka + 2 - 3 ministři by tu klidně mohla úspěšně vládnout, alespoň by neměli čas na vymýšlení ptákovin.

8 komentářů:

  1. * Mladá žena a pokus o sebeupálení: Jistě smutné a vzhledem k závislosti sdělovacích prostředků na státu (legislativě) neúčinné.. Ale řešení a la Breivik je vlastně řešením shodným s postupem islámských "mučedníků". Možná ale jiné není. V té rozbředlé společnosti mnoha pravd.

    * Putin a politika "tvrdé ruky". Zdá se, že je to poslední pokus o řešení v rámci nějaké "organizovanosti". Jinak nastane anarchie.Je to smutné, že příklad řešení přichází z Kremlu. Ale to, co se děje v EU a "západní kultuře" obecně, ta zoufalá nekompetentnost a "přizdisráčství" asi jiné řešení než "gusudarské" nemá. Jinak následuje rozpad, konec. Zcela nové rozdání karet. Kolo dějin dokončí další otáčku.

    * Odpor k babyboxům není jen černordelnický. Babybox je prostě něco, co zchraňuje život - a nepotřebuje to žádnou ideologii."Otci babyboxů" Ludvíku Hessovi by měli postavit pomník. Velký. A alespoň bronzový.

    OdpovědětVymazat
  2. Mezi Breivikem a sebevražednými atentátníky je podstatný rozdíl v tom, že Breivik zabíjel cíleně, v podstatě příslušníky politické elity, vychovávané k vládnutí a vedení celého státu zrůdným směrem

    OdpovědětVymazat
  3. Viděl jste Pergille,
    že muslimáci toho povraždili už tolik, že jim teď mrtvoly dokonce prší z nebe?

    Informace

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zachytil jsem vaši zprávu na kocouřím blogu, ale protože nejsem mocen italštiny, tak mi uvedený odkaz moc nepomohl a neměl jsem čas pátrat po něčem dalším.
      Nicméně v záhadologické literatuře jsou popsány "deště" kusů masa (v té době nebyly prostředky na zjištění druhu živočicha) a krve.

      Vymazat
  4. Anglického jazyka jste mocen?
    http://au.ibtimes.com/articles/533098/20140107/human-body-parts-fall-sky-saudi.htm#.UsvvN9J5M8w

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to, že těmi kusy mrtvol jsou lidé, kteří se snažili ilegálně cestovat letadly (na podvozku apod.) a byli "naporcováni" v souvislosti s normálním provozem letadla.
      Faktem ovšem je, že občas z oblohy kusy masa padaly, dokonce i v době, kdy ještě nebyla letadla, nebo ne taková, která by tak velké množství masa uvezla. Takové případy se řadí mezi tzv. forteana (podle Charlese Forta, 1874 - 1932, který takovéto správy sbíral a třídil).
      Jsem toho názoru, že ten současný saúdskoarabský případ mezi forteana nejspíš nepatří a v podstatě ani nepřispěje k rozluštění těch předchozích případů, které ano.

      Vymazat
    2. Vy jste stdnice vědění, Pergille. Stačí do Vás šťouchnour a hned se člověk dozví nové věci. Charlese Forta eznám a o jeho existenci se dozvídám až teď od Vás. Také zajímavá postava, část jeho knih se prý ztratila.
      A nemohly ty lidské části být spuštěny z letadla schválně? Něco jako výstraha?
      Informace

      Vymazat
    3. Zcela jistě mohli a po světě bychom v nedávném čase nalezli vícero režimů, které likvidovaly odpůrtce vyhazováním z vrtulníku. Nicméně stav těl svědší pro nezáměrné násilí na způsob: Rychle rotující kolo se po startu zatáhne do dutiny, do níž se schovali nějací černí pasažéři a zafunguje tak trochu jako vrtulka ponorného mixéru.

      Vymazat