pátek 25. července 2014

Co minulý týden dal

V týdnu dominovaly (kromě mojí nemoci) dvě události (a jejich následky, a následky následků...)

A- Sestřelení malajsijského letadla, které reálně mohly provést tři strany konfliktu na Ukrajině, a to ukrajinské vládní síly, ukrajinští protivládní povstalci a síly ruské. Všechny tři strany konfliktu měly zájem něco podobného provést (a ovšem mohly sestřelit letadlo úplně omylem), pokud by jeho sestřelení hodily na krk straně protivníka. Rusko a Ukrajina mají příslušné zbraňové komplexy. Povstalci je mohli získat i s obsluhou jak od ukrajinské armády, tak od Ruska. Sestřel tedy může být i důsledkem neloajality zajaté obsluhy.
B- Postupně gradující útok Izraele na pásmo Gazy, který primárně vyvolalo zavraždění tří izraelských studentů (či spíš "studentů", protože byli na jakémsi pochybném náboženském semináři) a eskalovalo to narůstajícím násilím z obou stran konfliktu.

Boko Haram
požaduje výměnu "zajatých" školaček za vězněné islámské teroristy. IMHO jo, ale něco bych jim před tím píchnul. Škoda, že nedaleko řádící ebola jde dost rychle. Zato takový AIDS by se mezi teroristy mohl roztahat docela dobře. Taky vzteklina by nebyla špatná (v duchu komunistického hesla "psovi psí smrt"). Nejreálnější by byl nějaký rezistentní kmen Myco. TBC.

Mohammed Zakarí,
"vrchní řezník" sekty Boko Háram, byl dopaden v Nigérii. Problém je, co s ním. IMHO by se měli teroristé ihned po zpravodajském vytěžení ihned fyzicky likvidovat společně s nevytěžitelnými.

Příbuzní bosenských muslimů,
pobitých ve Srebrenici, se dožadují odškodného od nizoźemského státu. K tomu dvě věci:
1. Nizozemský kontingent nebyl dostatečně početný ani dostatečně vyzbrojen, aby situaci zvládl. Navíc byl vybaven rozkazy typu "můžete se bránit, ale hlavně nesmíte nikomu ublížit", což není vinou nizozemského státu, protože o oboje se starala OSN, která si od Nizozemí vojáky "půjčila".
2. Zastřelení muslimové byli zrůdní hrdlořezové, kteří vyvraždili řadu bosenskosrbských vesnic, a to od nemluvňat až po starce a stařeny na smrtelných postelích, a popravu si zasloužili naprosto stejně, jako příslušníci SS, kteří vyvraždili Lidice (a jejich kolegové, účastní u řady známých i méně známých masakrů). Smrt si IMHO zasloužili i ti z nich, kteří byli pod 18, i těch málo, co byli pod 15. To je daň moderní technologii, která umožňuje vraždit i nevyspělým a fyzicky nezpůsobilým (případně ke vraždění účinně přispívat).

Talíban zaútočil
na letiště v Kábulu. Tentokrát je mimo ostřelování (prováděné relativně často) napadl i pozemními silami.

V Libyi
zavraždili liberální poslankyni.

Islamisté z ISIL
obsadili plynové pole Šaar a povraždili při tom na 270 osob.

19 ilegálů
se udusilo výfukovými plyny ve své skrýši na lodi, na níž se dostávali z Libye do Itálie. Můžeme je litovat, ale mrtví imigranti nam tu šaríju určitě zavádět nebudou, což se o živých říct nedá.

19 mrtvých
je výsledkem bombových útoků v Bagdádu. Zatím se nikdo nepřihlásil ale soudí se na teroristy s ISIL.

Jako hledaný sexuální násilník
z Metra se policii přhlásil neznámý mladík, načež se zjistilo, že má alibi. Byl propuštěn. IMHO by měl zaplatit výdaje za ty vyšetřovací úkony, které se jeho "zásluhou" prováděly zbytečně, a za vznik časové ztráty. Dráha už např, zvažuje domáhat se nákladů z pozůstalosti po sebevbrazích, co jí hupsnou pod soupravu.

V Oklahomě
bylo zemětřesení. Ihned vznikly obavy, že je způsobila těžby břidličného plynu. V tom smyslu vyznívají i titulky článků. Až "ztraceně v textu" se pozorný čtenář dozví, že souvislost prokázána nebyla. Nicméně břidličný plyn se nehodí řadě totalitních mocností i organizací, od muslimů a islámských teroristů, přes Rusko a teroristické režimy Jižní Ameriky až po různé ekoteroristické organizace.

Dukovany
instalovaly v JE dvojici mohutných dieselagregátů, které mají zajistit energii pro případ odstvení celé elektrárny a současného výpadku rozvodné sítě (tedy toho, co se stalo ve Fukušimě následkem tsunami).

Zdánlivě mrtvá
tříletá dívenka na Filipínách se v rakvi během pohřbu začala hýbat. Podobné případy se stávají i ve vyspělých zemích, byť tam je mrtvola zpravidla uložena do "mrtvolníku", specializovné chladničky, kde zdánlivě mrtvý nemá šanci přežít.

Nárůst rizika sextingu
prokázal výzkum UP v Olomouci. Děti si stále častěji vyměňují a dávají ke sdílení snímky i videa, včetně velmi intimních.

Zloděj popelnic
byl dopaden v Ostravě. Popelnice, pokud není příliš "použitá" se používá jako nádoba na zákvas pro slivovici nebo jiný ovocný destilát, proto je po nich poptávka.

Juncker
bude novým šéfem EUrokomise. Svým způsobem je to dobře, protože jednak Parlament EU prosadil svou vůli proti jejím dalším složkám, což dobrý precedent pro situace, až se tam podaří provolit někoho rozumného,  jednak Juncker zavede EU do ještě většího srabu než je ten nynější, což by mohlo vést k ještě většímu posílení EUroskeptických sil v přísštích volbách. Navíc asi nebude ten "pravý ořechový" schopný řešit v příštím roce možný odchod GB z EU.

Nízkoemisní zóny
hodlá mít od r. 2016 Praha. Problém je, že vžude, kde se zavedly, vedou ke snížení kvality života, zejména pro ociálně slabší věkové kategorie, neschopné nákupu aut, jejichž výrobci si "nízkoemisnost" zaplatili. Klesá i kvalita služeb, nelze tam dojet na návštěvu atd. Bude to mít synergický efekt s parkovacími zónami a povede to k vylidnění Prahy, jako byla vylidněna centra velkých měst na západ od bývalé "železné opony" a rozumnější urbanisté nás před tímto negativním jevem hned po roce 1989 opakovaně varovali.

V Litovli
byl nalezen patrně nejstarší dosud fungující kamenný most na Moravě. Později byl obestavěn mostem novějším, v rámci jehož konstrukce slouží od přelomu 13. a 14. století dodnes. Lze ho patrně "vsunout" mezi dosud stojící most v Písku a Karlův most v Praze. To "cajzly" jebne!

V mexickém sirotčinci
policie osvopodila na 450 dětí obou pohlaví a také přes sto dospělých osob, které zde byly drženy v nelidských podmínkách, týrány a sexuálně zneužívány. Inu, křesťané náš vzor!

Komunisté a Úsvit
se spojili ke svolání mimořádné schůze PS o církevních restitucích od čtvrtka za týden.


600 pedofilů
zadrželi ve Velké Británii. Zcela jistě se shodneme na tom, že sex s dětmi je odporný a měl by být trestán, problém je, že se neshodneme ani na tom, co je to "sex" (už byli postiženi i rodiče, provádějící lékařem nařízené ošetřování opruzenin v rozkroku; je snaha kriminalizovat coby "pedofilii" i např. návštěvu nudistických pláží), ani co je to dítě (rozptyl "zákonného věku" jen v rámci EU je 12 - 20, a to muslimové požadují, alespoň pro sebe, koránových 9). Problém je i s trestností "pedopornografie" vytvářené bez přítomnosti dětí, takže padá argument o jejich "ohrožování".

Čtyřkřídlý pták
byl nalezen v Číně. Novinka, známá v odborných kruzích už několik let, dorazila na zpravodajské servery. Zdá se, že roztažené okřídlené nohy ptákovi sloužily jako aeroplánu pevná křídla a křídla, s nimiž mával, jako další zdroj nadnášení a navíc pohonu. Není to nic exotického, všechny čtyři končetiny má do letu zapojeno více druhů, nejznámější jsou asi poletuchy, byť ty jen plachtí. Později se asi ukázal "čtyřkřídlý" let příliš těžkopádný (podle modelů to vypadá spíš na únik před predátory než aktivní sběr kořisti).

Spor o náhradu
postiženému dítěti s FN Královské Vinohrady spěje k mimosoudní dohodě o její výši.

Taiwanská studentka
si nepřetržitým nošením kontaktnch čoček po dobu 6 měsíců poničila rohovky obou očí. Přitom pokyny k používání těchto pomůcek podobné věci striktně zakazují.

Druhý blok JETE
byl po opravě čerpadla technické vody nahozen a připojen k síti.

Sněmovna
odhlasovala zrušení 30 Kč poplatku za návštěvu lékaře a podpořila zavedení porodného i na druhé dítě.

Juraje Thomu,
primátora v Českých Budějovicích,  budou zřejmě soudit "doma", byť byl podán návrh pro přeložení soudu do Prahy, v níž Thoma přece jen tolik "nekraloval" jako v Budějovicích. Vlastně tam neexistuje soudce, který by se s ním neznal. Až bude zase někdo naříkat nad výsledky průzkumů, ukazujících krajní nedůvěru občanů ve státní aparát (včetně těch soudů), tak je třeba mu připomenout i tuhle kauzu.

Jekot rudozelených tlam
zaléhá z Itálie, kde odvolací soud zprostil Berlusconiho z obvinění ve všech bodech obžaloby v "případu nezletilé tanečnice".

Umělé srdce
dostal 16letý chlapec v Motole. Problémem u této srdeční náhrady je zdroj energie, který musí být daleko mohutnější než v případě kardiostimulátoru, kde srdeční práce je stále zajišťována stahem srdce, a tedy přeměnou krevní glukózy a kyslíku na energii, a stačí malá baterka pro přístroj, který jen koordinuje činnost jednotlivých partií srdce. V době nedávné musel mít pacient (včetně pokusných zvířat) u sebe zdroj energie, odpovídající výkonem menšímu motocyklu. Energie se do srdce přenášela hydraulicky, trvalým průrazem skrze hrudní stěnu.

V Kalifornii spáchali
studii o statisticky významném vztahu mezi používáním pesticidů a rozením dětí, postižených autismem. Problémů zde vidím více:
- studie neprokázala kauzální vztah, ale jen statistickou souvislost, která může být zavádějící
- studie údajně prokázala vztah vůči všem hlavním typům pesticidů, bez ohledu na to, že se jedná o látky různé, se zcela odlišným mechanisměm účinku
- je zajímavé, že neprokázali vztah pro ty, kdo mají těmito látkami profesionální zátěž, takže jich dostávají víc, než běžná populace
- nemají podchycen ani např. vyšší říjem prostřednictvím rizikovějších potravin

Zemřel "Blbec z Xeenemünde",
herec i mnoha dalších rolí (ale tahle byla asi nejlepší a nejvýraznější), Václav Sloup.

1 komentář:

  1. Poznámky k poznámkám:
    - "označit" si takové lidi, jako jsou teroristé je naprosto nehumánní. To vydírání s výměnou rukojmí za teroristy je opravdu hnusné. A přiznám se, že už o něčem podobném několik let uvažuji. Teror je totiž rovněž "poněkud" nehumánní. Pokud se ale takové věc provalí, bude to znamenat strašný řev salónních humanistů. Ono je docela možné, že se něco takového už děje - něco jako předávkování morfia u smrtelně nemocných. Myslím, že lékaři jsou většinou na tom s morálkou i svědomím lépe, než zákonodárci, hrající své hry na všechny představitelné strany.

    - pedofilové: nebyl by takový problém, kdyby se do toho všeho nemontovali věční petenti a jiní "sebezviditelňovači". Pedofilie (a spousta dalších dokola diskutovaných problémů - např. euthanasie) je "hraniční problém". Tedy problém stanovení rozumných hranic. A přesné hranice se dají stanovit pro elementy v počítači, ale ne pro lidské chování. Odvolávka na "selský rozum" nepomůže.

    - břidličný plyn: znamená změnu v důležitosti dosud poněkud monopolních dodavatelů. Proto ten všeobecný řev. Zeleným hlavičkám totiž nevěřím - mám pocit, že dost často "kopou" ve skutečnosti za toho, proti komu oficiálně vystupují. Až někdo vymyslí výkonné, levné a dosažitelné akumulátory energie (a tím odblokuje skutečné, reálné využívání energie z "obnovitelných zdrojů") očekávám, že ty akumulátory budou obsahovat něco "šíleně jedovatého a neodbouratelného" a jejich používání "změní klima na celé Zemi".

    Vsaďme se, Pergille! [;>)

    OdpovědětVymazat