pondělí 7. července 2014

Co uplynulý týden dal

Na Ukrajině
přešla vládní vojska do ofenzívy. Jsou hlášeny vysoké počty mrtvých. Povstalci ohlásili i užití chemických látek ze strany Kyjeva.

Chalífát
vyhlásili povstalci na jihu Sýrie a severu Iráku. Plánovaný stát by měl zahrnovat i jih Evropy. Znalci tentokrát radí nebezpečí nepodceňovat.
Ve jménu islámské humanity zavedli povstalci popravy ukřižováním, které předepisuje šaríja.
Příznivci chalífátu už oznámili, jak "humánně" budou zacházet s nevěřícími psy, jejichž domy a manželky (i dcery, včetně nezletilých) budou muset být vždy připraveny jim posloužit.

Standardní vražda "ze cti"
proběhla v Pákistánu. Rodiče novomanželky sťali ji a svého zetě, další členové rodiny přisluhovali, a pak se šli udat. V samotném Pákistánu je takových vražd spácháno 800 - 900 ročně, celosvětově podle evidence OSN kolem 5000 za rok. I Německo vražd tohoto druhu přiznává oficiálně kolem stovky ročně.
Další tragédií bylo upálení 18 leté Pákistánky zhrzeným nápadníkem.

Letní ofenzívu
proti Talíbanu zahájila pákistánská armáda.

Izraelci
nalezli mrtvá těla tří unesených teenagerů. Podle všeho byli zavražděni bezprostředně po únosu.

Muslimové
se údajně bojí islámského extrémismu. Problém ovšem je ten, že ho všemi možnými způsoby podporují. Tak trochu připomínají Němce, zfanatizované Hitlerem, když došlo na lámání chleba při zhroucení Blitzkriegu.

Policie
odložila případ úmrtí palestinského "velvyslance" při výbuchu bomby, s níž neopatrně manipulovat. Konec konců, pachatel se zabil sám...

Meriam Ishagiová
dle svého vlastního prohlášení bykla nucena rodit spoutaná řeetězy (proislámofašistické weby, i v Česku) tuto skutečnost, zprávy o níž přinesla už minulý týden Amnesty Intrernational, zuřivě popíraly. Inu oni by nejraději popřeli a vymazali celou Ishagiovou a další oběti islamofašistické ideologie, které mají v civilizovaných státech publicitu.
Podle všeho se zdá, že těžký porod zanechal následky na novorozené holčičce, která je na dolní polovinu těla ochrnutá a patrně bude dlouhodobě (ne-li doživotně) odkázána na invalidní vozík. Inu, islám v celé svojí kráse.

"Islámský stát"
obsadil jedno z bohatých ropných polí v Sýrii. Na obsazených územích dle svého přirození uřezávají islamofašisté lidem hlavy.

Vůdce Muslimského bratrstva
dostal nakonec ještě doživotí (po dvou trestech smrti).

Elixír života
je prý krev mladých jedinců téhož druhu. Plyne to alespoň z pokusů na myších. Krev se musí dodávat čerstvá; zpracování, prováděné při výrobě tradičních krevních konzerv pro transfúzi, elementy imunitního systému znehodnotí. Proto se na to nepřišlo dřív. Ve středověku a v raném novověku se s čertvě podávanou krví experimentovalo, včetně odkrvení nemluvňat do žil stárnoucích papežů nebo králů (místo hadiček se používaly konstrukce z husích brků). Protože tehdy neznali krevní skupiny, končilo to většinou smrtí všech zúčastněných. Na začátku 20. století byly prováděny pokusy s parabiózou (dva jedinci se propojí tam a zase zpět krevními oběhy), nicméně je to dost náročné a stačí, aby měl jeden vyšší tlak a jdou do kopru oba, jeden se odkrví, druhý zahyne na přebytek krve.
Nicméně hraběnka Báthoryová tušila alespoň něco...

Neodstranitelný virus

hlásí počítačoví experti. Virus se tváří jako příloha ke smlouvě, která prý zakládá adresátův dluh, jehož úhrada je požadována a mail vyhrožuje dalšími sankcemi. Příloha je spustitelný exe soubor, který pak zamoří počítač a antiviry ho nedokáží odstranit.
Hrozba existuje jen na debily vyrobené platformě windows, kde není oddělen administrátorský účet od uživatelského a navíc uživatel ani nepozná, že příloha není text, ale spustitelný soubor, protože mu systém utají příponu souboru. A navíc platforma ještě neřeší práva spuštění souboru.
Na linuxu
1. Vidím celý název souboru SmlouvaXY.pdf.exe
2. Nemůžu to spustit z prohlížeče, protože nemám práva na spuštění této přílohy (musel bych přílohu uložit na disk a ručně v manažeru změnit její práva, abych to mohl spustit)
3. I kdybych to udělal, tak si dodrbu pouze svůj účet, protože nic z toho, co spustím, nemá právo zapisovat do systému
4. Nehledě k tomu, že se to nespustí, protože soubor si s linuxem nerozumí, taky jsem ho dostal

Bývalého presidenta
zatkli ve Francii a umístili do vazby. Je podezřelý z toho, že udržuje ve státním aparátu síť informátorů. Bylo i podezření n financování jeho kampaně z ilegálních zdrojů. Nakonec byl obviněn z korupce a vyzrazení služebního tajemství.

Kurdové
chystají referendum o samostatném státu, Turci šílí a hrozí odvetou. Kurdové jsou nejpočetnější národ, který nemá vlastní stát. Jeho území je rozděleno mezi Turecko, Írán, Irák a kousek zasahuje i na území bývalého SSSR. Kurdové jsou indoevropané a jsou potomky starověkých Chetitů, jejichž písmo a jazyk rozluštil náš badatel Bedřich Hrozný (část prací vykonával na frontě WW1 v rakousko-uherské uniformě).

Reinterpretaci
článku ústavy do takové podoby, že umožňuje to, co výslovně zakazuje: Vyslat voják bojovat do cizí země, provedlo Japonsko.

Nejdéle pracují
v EU Řekové a Rumuni. Je ovšem otázka, jak se tam počítají obědové pauzy apod.

Evropský soud
potvrdil zákaz zahalování obličee, uzákoněný ve Francii. Rakouští Svobodní vyhlásili, že se budou snažit vymoci tento zákaz i zde.

Zády k pódiu
se postavili britští EUroskeptici, a s nimi další, včetně našeho poslance Macha za Svobodné, při přehrávání Beethovenovy odrhovačky, sloužící jako (neexistující) hymna evropského superstátu.

Na ebolu
už zemřelo kolem 500 lidí.

Snížení
DPH na knihy, léky a dětskou výživu schválila vláda. Platit by to mělo od konce roku.

Zákazu nedělního prodeje
se dožadují křesťanští demokraté na Slovensku. Nejde jen o nemožnost nákupu od sobotního poledne, jaká panuje v Německu, Rakousku i dalších zemích, kde křesťané toto hovadství k obrazu svému už prosadili. Jde i o to, že k nám (i Slovkům) jezdí v "zákazových" dnech početné nákupní výpravy a nechávají tu docela nezanedbatelné peníze.

Krádež komixu
Murel a andělé policie nakonec odložila. Saudek údajně toto dílo prodal či daroval neznámé osobě a tvrzení rodiny, že ji dotačná osoba ukradla, se nepodařilo prokázat. Saudek sám leží osm let v komatu (měl problémy s alkoholem) s blbou prognózou stran možnosti úzdravy.

Úřad krajského koronera
bude zřízen v moravskoslezském kraji. Výhodou by měla být rychlejší spolupráce lékařských odborníků s policií, protože normálně se musí v případě úmrtá pacient shánět jeho ošetřující či obvodní lékař.

I soudně zastavené exekuce
se někteří exekutoři snaží dokončovat. Chamtivost těchto lidských zrůd je prostě bezmezná.

Soud s Janou Nečasovou
skončil s roční podmínkou při současném konstatování, že trestná činnost neexistovala.

V Podkrkonoší
bude obnovena těžba českých granátů.

Občanskoprávníci v USA
zjistili, že se přirozenou cestou obnovila rasová segregace v tamních školách. Afroamerické děti chodí do státních škol, bílé do soukromých. Nyní se hádají, zda budou zvyšovat úroveň státních škol nebo zakazovat ty soukromé.

"Rostoucí hřeb"
(ve skutečnosti teleskopicky se vysouvající) bude mít v kostech dívka, trpící zvýšenou lomivostí kostí. Operaci provedli v Přerově.

V Macoše
byl objeven nový druh pavouka.

Soudruzi plánují
převahu "obnovitelných" zdrojů do let. Potom nezbývá než poručit větru a dešti, aby taky fungovaly. Bruselští soudruzi v této souvislosti chystají změnu výběru poplatků, kdy významnou roli bude hrát síla pojistek, ne spotřebovaná elektřina.

Provalilo se,
že nacisté za "ideální árijské dítě" vybrali malou židovskou holčičku, která dodnes žije v USA jako profesorka chemie (rodině se podařilo z Německa utéct).

Horninu s polodrahokamy
použili v Rusku na stavbu dálnice. Je to přímo "aféra s křečkem", nicméne já pamatuji, jak jsme s rodiči odjeli z Nového Boru (růženíny) z bžundou a pak jsme nalezli lesní cestu, vysypanou novoborským štěrkem, která byla plná růženínů a záhněd.

Anthrax
objevili v Maďarsku dodatečně v mase načerno poražených zvířat. Konzumenti leží v nemocnici a jsou ládováni antibiotiky. Průšvih, ale vzteklina, která se občas také takto přihodí, by byla horší.

Ve Francii
zabila učitelku matka jednoho z dětí. Motiv není jasný, hovoří se o nutnosti zpřísnění kontroly zbraní na školách.

Mel Gibson
dostal na festivalu v Karlových Varech kříšťálový glóbus. K velké nelibosti mnoha "pokrokových" jedinců.

Sebevraždu
skokem z o kna se pokusila provést uklizečka na soudě v Chorvatsku. Protože se jí nepovedla a protože místnost, z níž skočila, neuklidila, dostala padáka. Možná jako pomoc při dalším pokusu.

599 let
od smrti Jana Husa bylo vzpomenuto v Kapli Betlémské.

1 komentář:

  1. Je docela zábavné pozorovat, jak se postupně dochází k tomu, že mnohé "prastaré pověry" mají racionální základ. ("Mladá krev" např.) Až bude jednou potvrzen "Kámen mudrců" to teprve bude bžunda!
    ===
    Bylo by na místě ke zprávě o třech unesených a zavražděných židovských mladících napsat i o tom jednom palestinském, kterého patrně upálili extrémisté židovští. Čímž vyrobili mučedníka a zhoršili už tak špatnou situaci v Izraeli a v Gaze.
    Zdá se, že je jedno na které straně kdo patří, podstatné je adjektivum: "extrémisté" nebo "ortodoxní".
    ===
    [;>)) Ovšem - i "ortodoxní bezvěrec" či ateista může být nebezpečný sobě i svému okolí.
    ===
    Jsem zvědav, jak se projeví pan Mach až půjde o jiné, podstatnější věci. A jestli bude mít dost charisma, aby ještě pár desítek EU poslanců strhl na svou stranu.

    OdpovědětVymazat