úterý 15. ledna 2019

Co začátek roku dal


Islám

Teroristu

z Manchesteru "vyšetřují" na duševní zdraví. Aneb je silný politický tlak, aby z něj udělali blázna, přestože se choval naprosto duševně konzistentně, pouze "naprogramován" islámem.

Německo

hodlá tajně prodat válečnou loď Egyptu (nás němečtí a Německem placení aktivisté ostouzeli za prodej pistolí egyptské policii).

Německý

ministr vnitra Seehofer si dovolil vyzvat k vyhoštění všech žadatelů o azyl, kteří se dopustili násilností.

Podařilo se zlikvidovat

údajného strůjce útoku na USS Cole.

Pokrok

v islámském právu: V Saúdské Arábii budou muset muži svým manželkám oznámit alespoň SMS, že se s nimi rozvedli.
Daleko větší pokrok je, že v Egyptě oficiálně otevřeli nový křesťanský kostel, což je akt, který islámské právo explicitně zakazuje. Pravděpodobně to vyvolá další vlnu odvet od islámských fundamentalistů.
V Thajsku se zase zabarikádovala mladá žena původem ze Saúdské Arábie s tím, že odešla od islámu k ateismu a nyní jí hrozí smrt. Thajská vláda ji podržela, odmítla žádost Saúdské Arábie na její deportaci, OSN jí udělila statut uprchlíka a uvažovalo se o imigraci do Austrálie, nakonec snad půjde do Kanady. IMHO zrovna v této liberálně demokratické zemi jí bude hrozit nebezpečí od islamistických aktivistů i od rodiny. Ty také v případě jejího zavraždění čeká v této zemi jen naprosto bagatelní trest.

Turecko

bombardovalo Kurdy v Iráku. Později začalo vyhrožovat vpádem do Sýrie, na což, naštěstí, zareagovaly jednoznačně negativně USA.

Imigrace

USA

použily proti davu, dožadujícím se "práva" na imigraci do USA (na mexicko- USA hranici) slzný plyn.

Afghánec

sexuálně napadal ženy ve Vídni. Jedna mu rozbila nos a stala se terčem nevybíravé kampaně liberálně demokraticky aktivistických policistů a soudců. Rakušané si budou muset udělat doma pořádek!

V Ambergu

byli nuceni vytvořit obyvatelé domobranu proti útokům ze strany imigrantů.

Aktivističtí

italští starostové odmítají protiimigrační dekret nové vlády.

V Německu

po čtyřech měsících konečně obvinili imigranta z vraždy, po níž v Chemnitzu následovaly demonstrace.

Obecné

Oslavili jsme nový rok.
Pokračovaly také kontraverze kolem firmy Huawei.
Pokračovaly protesty žlutých vest ve Francii. Žluté vesty si také stěžovaly na provokace ze strany policie. Na oplátku vandalizovala radary na měření rychlosti.
V Maďarsku se zase protestuje proti "otrokářskému zákonu", který zvyšuje množství povinně zaměstnavatelem naříditelných přesčasových hodin za rok.
V Británii pokračovaly kontraverze kolem brexitu, v USA zase okolo zdi proti imigrantům z Mexika.

Novoroční projevy

v podstatě odpovídaly politickému zaměření svých autorů. Lidé jako Kiska nebo Vondráček volali po fašizaci společnosti a zavádění politické cenzury, lidé jako Kubera po demokracii a toleranci.

Čína

pohrozila znovu útokem na Tchai-wan.
Její vozítko na Měsíci zatím funguje.

KLDR

začala vyrábět syntetický benzín z uhlí, čímž anulovala ropné embargo, které na ni bylo uvaleno.

Senátoři

neuspěli se stížností na povinnost potravinových řetězců dávat alespoň definovanou část neprodaných a procházejících potravin charitám. Jsou zde zcela jistě silná proti (omezování práva nakládat se svým majetkem) i pro (omezování plýtvání).

Dvě indické ženy

vstoupily do chrámu Sabarimala, kam mají teoreticky vstup zakázán ženy mezi pubertou a klimakteriem, v praxi (protože daná vlastnost je problematicky kontrolovatelná) tam byůl zakazován přístup všem ženám.

Podařil se

průlet sondy New Horizons kolem kuipierovského tělesa Ultima Thule. Toto těleso se skládá ze dvou dílčích (větší Ultima, menší Thule), které se dotýkají a štěrbinu v místě dotyku zaplňuje cosi jako suť nebo detrit. Sonda po odeslání prvních snímků s nízkým rozlišením zmizela za Sluncem, až se vynoří na druhé straně, bude celé měsíce posílat podrobnější obrázky i výsledky různých měření. Je otázka, zda bude možné ji nasměrovat ještě k nějakému dalšímu podobnému tělesu.

Soudruzi ekologisté

oslavili, že v Norsku mají už třetinu aut na elektřinu. Zamlčují dvě naprosto zásadní fakta:
  1. Elektřinu mají Norové z klasických vodních elektráren, které mají díky geografickému uspořádání země relativně hodně.
  2. Nicméně i tato elektřina začíná docházet a Norsko bylo nuceno ukončit dotování elektromobilů, protože by pro ně nemělo elektřinu
Pokud bychom chtěli přeměnit 1/3 aut na elektromobily, museli bychom postavit několik Temelínů.

Ukrajina

okázale oslavila výročí narozenin Stepana Bandery a doživším se banderovcům udělila titul válečných veteránů.
Zcela jistě to problematicky vnímají Poláci a Židé, protože banderovci organizovali etnické čistky spojené s rozsáhlým vybíjením těchto etnik (ale byli vybíjeni i etničtí Češi, kteří se do tehdejšího carského Ruska přistěhovali na konci 19. století). Na druhé straně je pravda i to, že banderovci bojovali, a to tvrdě, i proti bolševické Rudé armádě a bolševikům mezi místním obyvatelstvem.

Ekonomové

zjistili, že loni skončila ČR ekonomicky v přebytku.

Trump

se vyjádřil v tom smyslu, že se SSSR rozpadl kvůli neúspěchu v Afghánistanu. Ono to není úplně blbé, protože po odchodu z Afghánistanu nastal v SSSR určitý sešup, který nakonec vyústil do Gorbačovových reforem.
Také se vyjádřil v tom smyslu, že ho nízká obliba v evropských státech těší - coby signál úspěšnosti onoho "America first".

Brazilská vláda

za jekotu levice celého světa připravuje plán propouštění levičáckých úředníků. Guvernér Ria dal policistům volnější ruku pro střílení zločinců.

Soudruzi

snad dostanou pokuty za vyhození kytic od "nevhodných" politiků z pietního místa na Národní o výročí 17. 11.

54 000

případů spalniček mají na Ukrajině, a k tomu 16 mrtvých.

V Polsku

zemřelo pět patnáctiletých dívek (oslavovaly narozeniny jedné z nich) při tzv. "únikové hře", při níž soutěžící řeší úkoly, jejichž splněním se dostávají k možnosti dostat se z uzavřeného prostoru. Hřiště přestavěné z garáže nebylo řádně požárně zajištěné a nebyl zde únikový východ pro případ nouze. Jediná pozitivní okolnost (snad) je, že neuhořely zaživa, ale udusily se.

Pokračoval

rozchod ukrajinské a ruské pravoslavné církve.

Po propuštění

z basy byl zastřelen italský kněz (nebo podle jiných zdrojů pastýř, pasák?), který zneužil dvě nezletilé sestry, z nichž jedna spáchala sebevraždu. Vraždu si patrně najal otec obou dívek, ale snad bude problém mu to dokázat.
Je třeba si uvědomit, že dohnání k sebevraždě znamená z pohledu křesťanského věřícího větší zločin, než kdyby tu holku pachatel rovnou zabil sám, protože ji tím donutil spáchat jeden z nejtěžších hříchů a poslal ji do pekla. Což může být takto silně věřícími chápáno a proto těch 11,5 let, co si pachatel odseděl, může být považováno za neúnosně malý trest.
Podobný případ se zastřelením pachatele znásilňování nezletilé se stal v USA, otec oběti byl poté odsouzen na 40 let.

V USA

mají průšvih. Žena, která je 10 let ve "vegetativním stavu" (podle popisu novinářů se jedná o tzv. "coma vigile", kdy nemocný vypadá jako při vědomí, jsou zachovány i některé reflexy (takže může být např. opatrně krmen), ale je to vše na úrovni mozkového kmene, nefunguje kůra velkého mozku) porodila syna. Ani v bigotních USA nepředpokládají, že by ji navštívil duch svatý.

V. Klaus senior

nevyloučil kandidaturu na další presidentské období.

Otužilci

při tradiční plavbě ve Vltavě nadávali, že je jim moc horko. Voda měla tři stupně.

Francie

začala soudit katolické kněží v souvislosti s obviněními z pedofilie.

EU

přestala být pro USA "stát".

Frank Magnitz,

poslanec za AfD, byl bez příčiny napaden a těžce zraněn levicovým lidským odpadem, patrně "lidmi" z ANTIFA.

České strany

se začínají připravovat na EUrovolby.

EU

vymýšlí (respektive dále posunuje) další hovadinu: Zákaz olova pro myslivce a rybáře.

Pochybné strany

se snaží dále odsunout zdanění církevních "restitucí".

V Německu

se objevily náznaky ekonomické recese.
V tomto státě také proběhla stávka části personálu letišť. Byly zrušeny stovky spojů. Současně část německých dálnic ochromil sníh.

Podařilo se uprchnout

třináctileté Američance, jejíž rodiče byli zavražděni (únoscem?) a ona sama byla čtvrt roku vězněna. Byl dopaden muž, který je podezřelý z jejího únosu.

Exekutor

vyklidil a uzavřel tzv. Kliniku. V areálu je šílený b...l, množství exkrementů atd. Je docela možné, že bude nutno hlínu z pozemku odbagrovat, aby nehrozila kontaminace spodních vod. Část aktivistů protestuje v ulicích, část obsadila střechu budovy.

Barma

potvrdila sedmileté tresty pro novináře, kteří se zmocnili tajných dokumentů v souvislosti s aférou kolem islámistické minority Rohingů. Je naprosto jasné, že každý stát má právo hájit své zájmy, a tím tuplem proti protizákonné činnosti.

Liberálně

demokratického starostu Gdaňska pobodal blíže neznámý muž, tvrdící že trpěl za minulého režimu (= před vítězstvím nynější vládnoucí strany PiS).

Žádné komentáře:

Okomentovat