pondělí 2. prosince 2013

Aktualizace

Upřesnění: Řezník měl dostat cenu v kategorii Hvězda internetu (no jo, jsem starej a za mejch mladejch let takové ceny nebyly).
Objevilo se více umělců, kteří se rappera Řezníka zastali. Dochází ke vracení cen Český Slavík z minulých let.
Ukázka jednoho z Řezníkových textů je zde:
http://www.lidovky.cz/ruppert-vraci-ceskeho-slavika-kvuli-cenzure-zadneho-neziskal-oponuji-poradatele-ggl-/lide.aspx?c=A131128_073853_ln_kultura_pef#utm_source=clanek.lidovky&utm_medium=text&utm_campaign=a-souvisejici.clanky.clicks
Dle mého soudu, když přihlédneme k celkovému posunu společnosti, tak ten text není o nic "závadnější", než svého času texty "Plastiků".

Texty tohoto druhu mají dva aspekty, kvůli kterým je musejí nenávidět humanrightisté a jiné antidemokratické a fašistoidní živly:

1. Tyto texty mohou sloužit do určité míry jako "očkování" proti důsledkům násilí. Jsem toho názoru, že ve společnosti, v níž budou všechny zmínky o násilí cenzurovány, budou vyrůstat jedinci, schopní jako Šípková Růženka omdlít při spatření kapky krve na sto let. Takoví jedinci se, pochopitelně, budou snadněji podvolovat násilí, ať už ze strany státu nebo např. teroristů. Takže boj proti "řezníkům" mj. může zvýšit účinnost dopadu teroristických útoků (a nepochybuji o tom, že alespoň část hlasů proti němu je tímto motivována).

2. Zrovna v citované ukázce Řezník popisuje opravdové týrání dítěte. Docela věřím že se to nelíbí různým fašistoidním organizacím, zaklínajícím se "obranou proti týrání dětí", které ovšem za "týrání" označují naprosto normální a legitimní výchovné tresty. Přičemž případy, jako je ten popsaný v písničce, obcházejí velkým obloukem, protože tam by mohli dostat pár přes hubu nebo kudlou mezi žebra. A vyžívají se (aby vykázali činnost) v buzerování naprosto normálních lidí. A v poslední době se ukazuje, že v zahraničí už jsou podobné organizace napojeny na velice atraktivní obchod s dětmi, protože zabavené děti jsou předávány "pěstounům" za částky v desítkách tisíc euro a není možné je dostat zpět ani poté, co policie vyšetří a soud odsoudí, že se o žádné týrání nejednalo.
Konec konců, u nás máme historickou zkušenost s odebíráním dětí na "převýchovu" z dob nacistické okupace, takže si zdejší organizace tohoto druhu zatím tolik netroufají jako v zemích, kde tato historická zkušenost chybí. Nicméně si připravují terén prosazováním zrůdných pseudonorem a dříve nebo později se budou snažit tuto činnost dále rozvíjet. Takže organizace protestující proti Řezníkovi bychom měli průběžně pečlivě sledovat jako potenciálně zločinné a nebezpečné pro demokracii.

1 komentář:

  1. Je třeba více takových Řezníků. Protože násilí se dneska předvádí jen jako něco, co se děje nanejvýš na obrazovce TV v amerických seriálech. Je třeba si zvyknout na to, že svět je o dost horší, než ho vykresluje TV NOVA - a nejen ta.
    Je třeba zlobivých chlapečků, aby upozorňovali na jiné zlobivé chlapečky, které věrchuška - a už snad ani ne ta oficiální - čím dál tím úspěšněji "zametá pod koberec". Zdá se, že tu vznikla jakási paralelní řídící struktura novinářů, policistů, soudců kteří si uzurpují právo na jedinou, neomylnou, svou pravdu. Pokud budou osatnbí sdělovacím prostředky reagovat tak připos*aně jako dosud, myslím, že dopadneme bledě ještě před masívním atakem islámu. Ona je to vlastně stejná propaganda, jako byla před rokem. Tedy před rokem 1989 myslím. Srovnání s leukocyty je docela přesné.

    Takže A.S.Pergille - podepisuji.

    OdpovědětVymazat