neděle 12. ledna 2014

Co uplynulý týden dal

Dívka s mozkovou smrtí
má další dramatický (a bizarní) osud: Byla převezena k léčbě, přestože má vyplněný úmrtní list. Následně jí byla provedena tracheotomie, patrně kvůli snadnějšímu zavádění strojového dýchání.

Další dítě s dramatickým osudem
se narodilo v Itálii. Jeho matka byla střelena do hlavy a následně čtyři měsíce udržována na přístrojích, aby dítě mohlo dorůst.

A ještě další dramatické dítě:
V Afghánistanu byla zadržena osmiletá dívenka, kterou její příbuzní navlékli do šatů s výbušninou a poslali se odpálit. J.X. Doležal z Reflexu soudí: "Nezachraňovat, nechat odpálit." Další osudy zachráněné dívky, pro něž si už některé naše zpravodajské servery nenašly místo, mu dávají do jisté míry zapravdu: Afghánské úřady hodlají dítě vrátit rodině, která ji poslala k neúspěšnému útoku, patrně proto, aby to zkusila znovu a lépe.
Jinde v Afghánistanu zase američtí vojáci zastřelili čtyřletého chlapce. Jestli byl vybaven stejně, těžko říct. Faktem je, že pokud teroristé z Talíbanu a podobných organizací zneužívají děti jako živé nálože, tak ohrožují i ty, které jimi momentálně nejsou.

Dramatická
je i situace v rodině neplodné maminky, za niž dítě hodlá odnosit její osmapadesátiletá matka.

Rekordy padají
(protože ještě nezačala olympiáda, tak alespoň v počasí): U nás máme rekordní teplo, v USA rekordní mrazy. Pochopitelně, za obojí může "lidmi způsobené globální oteplování". Obávám se převelice, že statisticky to vychází asi jak ti dva, co jeden snědl dvě husy a jeden žádnou, takže se statisticky vzato oba dobře najedli.

V USA odsoudili
"Džihádovou Jane" za přípravu atentátu a jiné podobné aktivity. V EU by nejspíš dostala metál.

Islámští teroristé
zavraždili v Sýrii padesát zajatců.
Na tohle měl perfektní recept Prinz Eugen, der edle Ritter: Když po vyproštění Petrovaradinu (Turci tuto pevnost obléhali r. 1716 a Eugen vedl vojsko, které obležení prolomilo) zjistil, že Turci před ústupem pobili všechny křesťanské zajatce, dal rozkaz učinit totéž se zajatci tureckými, kterých bylo podstatně víc. Od té doby do konce jeho vojenské kariéry v tureckých válkách, se Turci něčeho podobného (nebo alespoň ne v takovém měřítku) nedopustili.

V Japonsku
došlo ke hromadné otravě pesticidem malathionem, obsaženým v rybách.
Ve Francii se hromadně otrávily předškolní a školní děti, také z ryb. Podle příznaků to tentokrát vypadá na biogenní aminy, které se v rybím mase vytvářejí vcelku obligátně, pokud zůstane před tepelným opracováním příliš dlouho v teple. Děti jsou citlivější než dospělí, u těch by se pravděpodobně příznaky lehké otravy nedostavily.

Brusel
se šklebí na německé mýtné na dálnicích "jen pro cizince".

Egyptská policie
údajně uzavřela vyšetřování loňského úmrtí českých turistek, matky s dcerou. Nicméně se tváří poněkud nezeměpisně, a to jako tajemný hrad v Karpatech. Vzhledem k tomu, že podle všeho zvorali, co se zvorat dalo, se jim ani nelze moc divit.

Vepřové
před brněnskou mešitou bylo kvalifikováno jako přestuek proti občanskému soužití. Tedy na stejné úrovni, jako pověstný popel na sousedčině rohožce v pavlačovém baráku. Můžeme v tomto ohledu chválit naši policii, že nepřistoupila na nějaké bláboly typu "urážky islámu", které nejsou v našem právním řádu definovány. Uvidíme, které aktivistické organizace začnou řvát.

"Král pirátů",
který zpřístupnil zájemcům řadu filmů na internetu, aniž by to dělal na komerční bázi, vyvázl s dvouletou podmínkou a nemusí ani hradit fiktivní škodu 25 milionů Kč, kterou údajně způsobil.

V Kanadě
mají první potvrzené úmrtí na ptačí chřipku.

Zemřel Ariel Šaron,
osoba zhruba stejně kontraverzní jako jeho političtí i vojenští protihráči.

3 komentáře:

  1. Ad Afghánci: USA se vmísilo do děje, který naprosto nepochopilo. Ale mohlo seAd Afghánci: USA se vmísily do děje, který naprosto nepochopily. Ale mohly se poučit, protože před nimi tu chybu udělali Angličané a po Angličanech Rusové - tedy CCCP. Všechny intervence v Afghanistanu či Iráku byly nesmyslné a nemohly být úspšné. Je to jinám kultura. Obř´čas mi připadá, že se snažíme naučit žít "tajúk nějak po našemu" třeba mravence nebo vlky. U vlků by to mohlo částečně vyjít - ale stejně se po skončení tlqku zvenku všechno cvrátí do původního stavu. Změny v kultuře jednak přicházejí většinou zevnitř a jednakl jsou nesmírně pomalé. Co je rychlé, nebývá trvalé. (Kromě smrti tedy...)

    Ad "král filmových pirátů" - nebo i jiných, hudebních, knižních atd.
    Kolem autorských práv začíná být poněkud nepřehledno. Jednak mám dojem, že vytvořit dílo není anin tak obtížné, jako zabránit jeho okopírování. Nelze, vždy se najde způsob. Druhý bod, kolem kterého se to všechno točí je snaha pojmout do oblasti autorských práv cokoliv. Náš ústav byl žalován překladatelem činohry "Jak je důležité míti Filipa" za to, že použil pmodernější, lepší přejklad aůe z tradičních důvodů starý název. Počkali si (dědici) až hra začala fungovat, všechno (plakáty, programy) bylo vytištěno a až pak požádali o předběžné opatření. Aby škoda byla co největší. Výpalné za to, že nedostali tantiémy za překlad jejich dědečka, protože už je dneska "fousatý". (Překlad, ne dědeček, ten už je v pánu.) Zdá se mi, že odměňování za duševní práci, která se dá okopírovat bude třeba řešit nějak jinak.
    Netuším sice jak, ale to co se děje s ochranou osobních údajů* a autorských práv je úděsná prd... totiž legrace.

    Ad "Táta Ariel": Nikdo, kdo se chová "mravně" nemůže něco změnit. (Gándí byl snad jedinou výjimkou.) Takkže Izraelci ho oplakávají a Palestinci se radují. Tedy i část Izraelců se raduje z jeho smrti. To se stává. Co mě ale dotalo byl jakýsi důstojník Hamasu, který prohlásil, že je Šaronova smrt ho zarmoutila - protože to byl velký protivník a už asi takového nikdy nebudou mít. Tomu říkám vojenskíá pocta od nepřítele!

    */ V TV už prakticky není vidět v repo vstupech vůbec nic. Vše rozostřeno. Tak ať chlapci se nenamáhají a vysílají jen zvuk. Dívat se na tanec rozostřených oblastí a jejich slévání a rozdělování je možná pro někoho zážitek estetický, ale s informovaniostí to nemá nic společného. poučit, protože púřed nomi tu udělali ANgličané a po Angličanech Rusové - tedy CCCP. Celá intervenc v Afghanistanu io Iráku byly nesmyslné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale kdepák, StK,
      za všechny ty trable v Afghánistanu nemůžou Britové, Rusáci nebo dokonce Američani..
      Za všechno může ten nestyda Alexand Makedonský, co se tam nacpal ve své nezřízené touze dobýt celý tehdejší známý svět. Vždyť to pak taky odskákal a my teď ještě dneska po něm. Nenažranec jeden Makedonskej. A podívejte se na dnešní Řecko, kam to až dotáh, chlípník jeden!
      http://www.ararauna.cz/atlas/alexandr-velky-psittacula-eupatria/alexandr-velky/

      Vymazat
    2. STK,
      jsem toho názoru, že úspěch zde nemůže mít nikdo, kdo nepůjde velmi důsledne proti islámu. Jakýkoli kompromis v této sféře (dělali to i sověti a američani v podstatě blbnou na kvadrát) je naprosto sebevražedný.

      Vymazat