neděle 19. ledna 2014

Co uplynulý týden dal

V Rakousku
sílí podpora plánu Svobodných navrátit se k šilinku, jehož hodnota by byla krytá zlatem.
V zásadě se tomu nelze divit. Euro se jeví stále méně a méně perspektivním a měna nekrytá zlatem se velice snadno může stát cílem různých šejdířů. Rakušané se zřejmě poučili i z nedávného zásahu "české" národní banky proti koruně. Ta jím ukousla z každé stokoruny, ať už v penžence nebo v bance cca 7,50.
Banka sice nyní zveřejnila jakousi pofidérní zprávu o tom, kolik vydělala, nicméně ten výdělek je v podstatě jen přesunem peněz z našich kapes (a kont) do kapes "národních" bankéřů. Obávám se rovněž, že onen "výdělek" je navíc podstatně nižší než součet ztrát jednotlivých občanů. Rozdíl mezi těmito dvěma sumami je v podstatě neoddiskutovatelná škoda, kterou bankéři způsobili, nehledě k tomu, že výdělek jakési "národní" banky je normálnímu občanovi platný asi stejně, jako za Husáka občas slavně vyhlašované slevnění lokomotiv nebo obráběcích strojů.
Diskutovat se jistě dá i o tom, jak velkou škodu bankéři způsobili celkovým znevěrohodněním koruny a naší ekonomiky obecně. Navíc stále sílí hlasy odborníků, podle nichž v kontextu vývoje státní ekonomiky i síly měny nebyl k takovému zásahu žádný odborný důvod.

Ministerstva a NKÚ
se obecně vzájemně obviňují ze zavinění pozdního spuštění toho či onoho programu, kdy vývoj je obligátně takový, že ministerstva rozjedou nějakou akci a NKÚ ji zastaví s odůvodněním že se mu nelíbí tendr na její pokrytí. Bez ohledu na to či ono by fungování státu mělo mít přednost před nějakými "tendry", které zpravidla pod dohledem NKÚ vyhrají firmy naprosto neschopné dostát svým závazkům, načež se celá akce léta vleče a žere peníze, aniž by fungovala. Naposled registr obyvatel.

Brněnští muslimové
si naběhli na vidle vlastní výroby: S velkou pompou ukázali video s natočenými "zločinci", kteří je obdarovali vepřovým masem a kostmi. Nyní se ukazuje, že natočení tohoto videa je v rozporu s pravidly, stanovenými Úřadem na ochranu osobních údajů. Jednak neměli právo natáčet bez povolení na veřejném prostranství, které jim nepatří, jednak i na svém pozemku (jako je ten bezprostředně u mešity) může majitel používat kameru se záznamem jen v situaci, kdy jsou v daném prostoru rozmístěny informační cedule o jeho střežení kamerovým systémem. Neomezeně se dají používat jen kamery bez záznamu, které v podstatě fungují jako náhrada systému zrcadel, používaných některými obchodníky ke střežení prostor, kam od pultu nevidí.
Nyní uvidíme, kdo všechno bude za muslimy lámat kopí, aby nemuseli platit pokutu, jakou by zaplatil i majitel večerky, který by bez povolení nebo upozorňující cedule natočil zloděje v akci.
Nejsem zrovna zastáncem omezování svobody občanů chránit svůj majetek. Kamera natáčející místa, kde může dojít ke krádeži nebo vandalizování soukromého majetku mi vadí rozhodně podstatně méně, než systém skrytých kamer na ulicích, schopných si předávat jednoho konkrétního člověka z jedné kamery na druhou a záznam o jeho pohybech udržovat neomezeně dlouhou dobu. Protože u toho soukromníka, pokud nechci krást nebo mu majetek poškodit, mi ta kmera nevadí, ale v případě těch státních kamerových systémů neexistuje žádné omezení, komu se ty záznamy dostnou do rukou. Následky něčeho takového mohou být různé, od náporu ještě cílenější reklamy až po např. zpětnou kriminalizaci některých dnes normálních a legálních aktivit. Nicméně zákon, ať vůči němu máme jakékoli výhrady, platí, a jestli může platit pokutu majitel večerky, natočivší zloděje, měli by stejně dopadnout i ti muslimové, natočivší dárce.

Zdravotní pojišťovny
kvílejí o šílených částkách, o něž jsou "okrádány" lékaři. Nakonec se ovšem prakticky vždy ukáže, že příčinou nesrovnalostí ve vyúčtování je záměna pacienta, případně překlep ve výkaznictví, což se při složitosti agendy, pojišťovnami požadované, může velice snadno stát. Pojišťovny si zahrávají s ohněm, protože stále více sílí hlasy pro jejich násilné sloučení nebo zrušení a nahrazení jednou pojišťovnou státní.
Faktem je, že v současné situaci, kdy zdravotní pojišťovny ze zákona musejí nabízet naprosto stejné druhy pojištění za naprosto stejné peníze, je jejich existence ekonomický nesmysl. Pokud to nevypadá na dohledné vítězství regulérní pravice, která by tato legislativní omezení zrušila, pak by zrušení či sloučení bylo zcela logickou věcí a spousta problémů výše uvedeného druhu by prostě zmizela.

Politkorektní BBC
uveřejnila reportáž o tom, že "středoafrický křesťan zabil muslima a okousal mu nohu". Poněkud pomíjí fakt, že křesťanů a jiných jinověrců, povražděných v posledních měsících islámistickými povstalci, jsou minimálně desítky tisíc, a že se prostě lidé brání tomuto násilí, jak mohou.

Pomalu se rozjíždí
jmenování vlády, byť různé peripetie nás zcela jistě ještě čekají.

Uprchlý vězeň Roztočil
zatím v Německu nenastoupil zbytkový trest za údajnou vraždu egyptského studenta, z níž byl krajně nevěrohodným způsobem usvědčen socialistickou policií a justicí. Navíc mu do toho "zbytku" nebyly započítány různé vyšetřovací vazby a také snižování trestů regulérně proběhlými amnestiemi.

Transplntace dělohy
úspěšně provedli ve Švédsku u devíti žen, které měly buď vrozený defekt tohoto orgánu, nebo o něj přišly v souvislosti s nádorem. IMHO by asi totéž zvládla plastická úprava některého nitrobřišního prostoru, pokud by se počítalo s ukončením těhotenství císařským řezem. Nejsem si také jist, nakolik bude transplantovaná děloha schopná zafungovat během přirozeně probíhajícího porodu, nebo zda bude císařský řez stejně nutný.

Nový občanský zákoník
ukazuje další ze svých nedostatků: V jeho důsledku se drasticky snížil počet pitev. To má vícero důsledků, v současné době asi patology nejvíce trápí fakt, že v době přípravy k atestaci (která je časově limitovaná) nebudou moci provést požadovaný počet pitev. Buď půjdeme s kvalitativními požadavky na patology dolů (což se možná časem nějakou formou stane), nebo se bude muset změnit legislativa (optimální by bylo zrušení celého toho paskvilu), nebo se to bude muset nějak obcházet, třeba tak, že se z většího procenta úmrtí udělají úmrtí podezřelá, vyžadující zdravotně policejní pitvu (i to je v našich končinách možné, ostatně kdyby z obcházení zákonů byla nějaká mezinárodní soutěž, tak máme první misto zcela jisté).
Dalším důsledkem, na který se nemyslí, může být "vymizení" některých diagnóz, které jsou prokazatelné pouze (nebo alespoň převážně) pitvou. Zcela jistě na toto téma nějaký novinářský idiot napíše oslavný článek. Až ho budete číst, tak si vzpomeňte na tuto glosu.
A až budete chtít vědět, vážení čtenáři, co vám vlastně bylo, tak vám nezbyde, než na smrtelné posteli provést seppuku (nesprávně nazývanou "harakiri"), pochopitelně, před zrcadlem a s dobrým osvětlením.

USA jsou ze neomezených možností,
jak se zase (a nejednou) ukázalo.
Zjistilo se, že jakýsi později odsouzený zločinec zaměňoval svoje sperma za sperma regulérních dárců ze spermabanky a stal se biologickým otcem nejasného počtu dětí.
Při popravě vraha Denise McGuira se ukázalo, že nemůžou sehnat pentobarbital, a tak do něho narvali jakousi směsku opiátů a sedativ. Posléze asi čtvrt (podle rodiny půl) hodiny pochrchlával a lapal po dechu, než zesnul. Kvílející pozůstalí a humanisté, kteří je podporují, poněkud zapomínají na utrpení jeho oběti: Těhotná žena, kterou znásilnil a poté zavraždil, zcela jistě trpěla víc a déle.
Dle mého soudu sehnat nějaký barbiturát srovnatelných vlastností by neměl být naprosto problém, ony se totiž používají nejen coby léky, ale např. jako složky ústojných roztoků v chemii. A neměl by být problém to koupit více méně anonymně, když se výrobci brání tomu, "aby jejich výrobek byl užíván k popravám". Druhá věc je, že do něho mohli naprat mnoho  jiného účinnějšího, od dostatečné dávky etanolu (cca 200 ml 25 procentního by mělo stačit, pokud by se to podalo v rychle kapající infuzi), nebo chloridu draselného (byl to za socialismu oblíbený sebevražedný prostředek užívaný lékaři), nebo spoustu dalších věcí. A třetí věcí je, že kulka do týla, jako v Číně (případně rána z jateční pistole) by zapracovaly ještě líp. A v nouzi se dá použít i vrtačka s vrtákem většího rozměru (8 - 10 mm) a narvat ho do štěriny mezi nejvyšším obratlem a týlní kostí v horní části týlního otvoru. Smrt by nastala také prakticky okamžitě, a to zničením mozkového kmene.

V Polsku padl rekord
nejmladších rodičů: Jedenáctiletá dívka čeká díte se svým o rok starším spolužákem. I když jim bude 12 a 13 až se dítě narodí, budou nejmladším rodičovským párem v zemi.
Případ je jednoznačně důsledkem omezování sexuální výchovy na školách, proti níž bojuje katolická církev (a jiné křesťanské církve v zemích jiných).
Děvčete nám může být líto, ale dopadla ještě dobře. Místo těhotenství mohla chytit AIDS, což se žákům a žákyním v církvemi organizovaných školách bez sexuální výchovy stává také, a to podstatně častěji než žákům škol, kde tato výuka probíhá.
Nicméně není vyloučeno, že je Polsko doženeme. Církve hodlají "restituovaných" peněz využít mj. na rozvoj církevního školství, kdy by se také neprováděla sexuální výchova a jen se vymývaly mozky dětí křesťanskými dogmaty.

Ze stejného soudku
je porod jedenatřicetileté řeholnice v Itálii, která se domnívala, že má koliku a byl to chlapeček, kterého pojmenovala po současném papeži.

ČSSD a ANO
se budou snažit přesvědčit církve, že výše náhrad ze strany státu je zjevně nepřiměřená.
Jsem toho názoru, že přesvědčovat je v podstatě nemusejí, to církevníci velice dobře vědí, protože příslušný zákon byl pod jejich taktovkou přesně za tímto účelem vytvořen. Sám jsem zvědav, zda si církve snížením zjevně nepřiměřených požadavků budou snažit vylepšit renomé, nebo zda budou fungovat jak opice s prackou v kokosovém ořechu, kterou nevytáhne, pokud nepustí oříšek, nastražený tam lovcem, a pro svou hamižnost toho puštění není schopna.

2 komentáře:

  1. Ad Velký Bratr:
    Sledování osob je fakt, který musíme vzít na vědomí. Prostě JE TO TAK. Pokud to technologie dovolí, tak se to BUDE dělat. A to nejdou jen kamery, ale i mobily, internet, platební karty. Úřad na ochranu osobních údajů dělá podle mne jen trapné dusno a snaží se zdůvodnit, proč vůbec existuje. Některé věci jsou nové a zakazovat je je nesmyslné - třeba autorská práva na kopírovatelná díla. Kopírovat se budou a bude třeba najít novou dikci autorského zákona, jinak to celé skončí v nekonečných soudních sporech. Zakázat fotografování a filmování v době, kdy má takovou funkci vestavěný skoro každý mobilní telefon je rovněž marná snaha. Bude se fotit a bude se vyvěšovat,. Počítejme s tím, nic jiného se rozumně dělat nedá. Každý má svého Papprazziho. Může nám to vadit a můžeme se ohrazovat. To je tak asi všechno.
    P.S.: Špionážní technika je volně ke koupi a za koruny. Počítejme s tím - nic jiného se s tím stejně ... atd.

    Ad popravy: Způsobů, jak připravit člověka o život je fůra. Co třeba takhle poprava pomalým podřezáním hrdla, ak tom praktikují muslimové? Jateční pistole není tak špatný nápad. Když to funguje na prasata...

    Ad Restituce: Pracka v láhvi je problém tak říkajíc napříč společnosti. Lidi se nechají pro peníze i zabít. Nemyslí na to, že po smrti už jim peníze žádný užitek nepřinesou. Takže se od těch opiček zase tak moc nelišíme. To není jen ZÁLEŽITOST CÍRKVE, Pergille.

    OdpovědětVymazat
  2. K těm restitucím: Souhlas, je to dokonce fenomén, o němž se učí, jakožto o druhu iracionálního ekonomického jednání, i na ekonomických fakultách (dokonce to má nějaký odborný název).
    Nicméně člověk by očekával, že organizace, sofistifikovaně podvádějící a okrádající lidstvo už celá tisíciletí, bude mít v čele kádry, které tohle doukážou mentálně zvládnout a ukučírovat.

    OdpovědětVymazat