pondělí 19. května 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina
se stále více propadá do stavu, který už bude nutno jednoznačně pojmenovat jako občanská válka. Východní území vyhlašují samostatnost, podpořenou referendy. Taková by asi neprošla ve "starých" zemích EU, ale na území bývalého SSSR jsou přímo vzorově korektní. Některá ze samostatných území vyhlásila válku Ukrajině či ukrajinské armádě.
Vysoká komisařka OSN kritizuje zákaz demonstrací na Krymu, které plánovali Tataři proměnit na nepokoje.

Omlazení
se zdařilo u myší. Byla použita krev velmi mladých myšek. Došlo ke zlepšení celkového stavu i mozkových funkcí.

Boko Haram,
nigerijská sekta, která unesla kolem tří set křesťanských školaček, naznačila jejich možné "propuštění".
Má to ovšem dva háčky:
1. chce propustit pouze ty z nich, které se poddaly tlaku a konvertovaly na islám
2. chce je měnit za islámistické zločince v nigérijských vězeních
Z toho plyne asi následující poučení
1. islámské teroristy a podobné zločince likvidovat, IMHO trest smrti i za banálně se jevící aktivní spoluúčast
2. vyjednávání s islámskými zločinci nemá sebemenší smysl, význam má jedině silové řešení.

Talíban
zahájil každoroční jarní ofenzívu (se sejitím sněhu v oblastech, kde operuje).

Klimaalarmisté
mají další poplašnou zprávu: údajně se rozpadá antarktický ledovec. Problém je, že tam byla (při teplotách na našem území srovnatelným se dneškem) zelená krajina s četnými živočichy, a pokud nejsou mapy Piriho Reise padělek, tak ještě v době, kdy už na Zemi byli lidé, schopní ji zmapovat.

Soudruh Stropnický
se ukecl, když prohlásil, že nechce ve státě "cizí vojska NATO". Tak nějak mu nedošlo, že jsou to vojáci vojenskopolitického bloku, jehož jsme členy. Jeho kritikům zase nedochází, že i vojska "dočasně rozmístěná" byla dle téhož kritéria "naše", protože to byla vojska Varšavské smlouvy, jíž jsme byli také členy. Jediný rozdíl je v tom, že do Varšavské smlouvy jsme vstoupili pod tlakem jak zevním, tak i komunistické diktatury do značné míry na tom zevním tlaku závislé (to ukázal rok 1968 názorně), zatímco vstup do NATO byl výsledkem demokratického procesu. Druhým rozdílem pochopitelně je, za jaké hodnoty bojuje (či ještě do nedávna bojovalo) NATO a za jaké bojovala Varšavská smlouva.

Druhý a třetí případ
koronaviru MERS mají v USA. Druhý je import přímo z Rijádu, třetí byl v kontaktu s prvním v USA zjištěným nemocným.

"Přežila s vlky"?
ne, vymyslela si to a teď musí vracet peníze. Misha Defoncecaová, která sepsala fikci jako údajně pravdivé vlastní vzpomínky na holokaust.

Podmínku
dostal otec, který rok dceru neposílal do školy, od Nejvyššího soudu. Asi musí mít nějakou tlačenku, že mu holku dávno nesebrali.

Ministr Chládek
vyslovil přání vytěsnit automaty na slazené nápoje ze škol a přidat hodinu tělocviku. Kromě toho se ovšem zabývá totálními a zcela jednoznačně škodlivými ptákovinami, jako je např. vymývání dětských mozků islamofašistickou propagandou v projektu "Muslimové očima českých školáků".

Soud EU
rozhodl, že "lidé mají mít právo být zapomenuti" ve vyhledavači Google. Problém je, že i v případě, kdy se Google podvolí, jsou tu vyhledávače ruské a čínské, které už teď v některých oblastech dávají kvalitnější a přínosnější výsledky. Takže si "lidé, co chtějí být zapomenuti" nejspíš budou muset vyřvat zrušení internetu nebo omezení přístupu k němu pro obyvatele EU. Zcela jistě se najde dost fašistoidů, kteří je v tom podpoří.

Aktivista Penc
odmítl papír za "protikomunistický odboj", jehož vydání se jednak léta táhlo, jednak by ho měl dostat od lidí, proti kterým tehdy bojoval. Peníze, které k osvědčení patří, věnoval na zlepšení podmínek bydlení konkrétních romských rodin.

Pevnou víru v Boha
osvědčili polští sourozenci (39 a 39 let), kteří umučili svou matku za to, že ji "posedl ďábel".
Povídky Andrzeje Pilipjuka o ochlastovi a amatérském exorcistovi Jakubovi Vandrovcovi tím dostávají poněkud pochmurný podtón.
V Polsku také objevili šest mrtvolek novorozenců, které měla jejich matka každé s jiným mužem a hned po narození je usmrtila a zakopala. Je to důsledek křesťanského nazírání na sex a jeho důsledky.

Pět studentů
postřelil neznámý útočník v areálu jedné ze středních škol v Atlántě, stát Georgia. USA takovýmito excesy platí za přísný federálně prosazený zákaz držení zbraní na školách všech typů. Chce-li si nějaký šílenec zastřílet na živé terče, tak ví, že na škole mu v tom nebude nijak bráněno.

Dělníkům s rakovinou
se omluvila firma Samsung za to, že tuto a jiné nemoci dostali při práci v jejich továrnách.
Jaká je základní kontraverze kolem podobných problémů:
Existuje dvojí koncepce limitů škodlivin v pracovním prostředí: Evropská a americká (zjednodušeně řečeno). Evropské limity mají zajistit, aby průměrný příslušník populace mohl v daném prostředí pracovat od vyučení až po odchod do důchodu, aniž by to na něm zanechalo vedlejší následky. Americké limity jsou zase postaveny tak, že na daném pracovišti může pracovat nadprůměrně odolný (a jako takový nějakými testy vybraný) příslušník populace omezenou dobu. Riziko a dočasnost práce se mu vrátí v podstatně vyšším platu - řádově o stovky procent ve srovnání s podobnými pozicemi, ale bez rizika.
Je jasné, že pro asijské filmy, kde panují až "velkorodinné" vztahy, by se spíše hodily limity evropské a v některých případech (při zohlednění kratší dovolené, která navíc často nebývá ještě celá vybírána, i při často delší než osmihodinové pracovní době a práci o víkendech) ještě dále zpřísněné. Nicméně často mechanicky přebírají ty limity americké.

Odvolání odpůrců očkování
zamítl Ústavní soud a napařil jim pokutu. V platnosti zůstává, IMHO problematické, usnesení, že pardonovat by se mělo odmítání z prokazatelného náboženského přesvědčení.

Označování potravin
mění EU. Definuje velikost a barevný konstrast písma, rozšiřuje množství údajů, zejména v oblasti alergenů. Nově mají o výskytu alergenů informovat i stravovací provozy - jak, to ponechávají na kreativitě místní legislativy. Nic proti tomu, ale v případě některých potravin a také vzhledem k nutnosti to tam mít ve vícero jazycích, už obal prostě nebude stačit.

Fiskální pakt
prošel prvním čtením ve sněmovně. Poslanci jsou nadšení z toho, že budeme ručit za dluhy, které v EU nadělají občané jiných států.

Dánský parlament
stáhl oficiální "zvací" film pro prvovoliče k eurovolbám. Údajně pro sex a násilí. Tahle hrůza (vystavená na Novinky.cz) by měla být superarbitrována pro stupiditu. Je tam jeden nádherný moment: "Voteman" mezi to, co pokazil, když minule nešel k volbám, zařazuje i ti, jak se otrávil tradičním dánským skořicovým šnekem, které se před nedávnem EU rozhodla zakázat. Člověku se tak nějak asociují některé aktivity protektorátních kolaborantů.

Ruský parlament
dává dohromady zákon, který by dával povinnost nahlásit získané cizí občanství v rozumném termínu (jeden měsíc) pod hrozbou pokuty ve výši celoročního příjmu nebo 400 hodin nucených prací. IMHO je to zákon velice správný, pro jaký bych zvedl ruku i u nás.

Vydavatelé Hitlerových projevů

mají být příští měsíc souzeni. Problém vidim v tom, že necenzurované nacistické spisy velmi názorně ukazují spřízněnost nacismu a některých v současné době hlásaných ideologií (socialismus obecně, ale i třeba EUropeismus), takže je maximální snaha tyto texty vydávat pouze "převyprávěné" takovým způsobem, aby tato podobnost a ideová spřízněnost byla co nejvíce zakamuflována.

Názorná ukázka toho,
co nám zde zrůdy z projektu "Muslimové očima českých školáků" chtějí zavést: Těhotná sedmadvacetiletá Meriam Yehyu Ibrahim Ishagová byla v Súdánu odsouzena ke smrti oběšením za odpadlictví od islámu (byla vychovávána svou matkou odmalička jako křesťanka) a ještě k bičování za "cizoložství", neboť islám křesťanské manželsví jako takové neuznává. Multikulturalisté se snaží fakta zmírnit tím, že "se ještě může odvolat" a "i kdyby ji odsoudili, tak se vlastně nic neděje, protože hrdelní rozsudky se v Súdánu vykonávají vzácně".

Z matematiky propadla
čtvrtina studentů u státních maturit. Je to logický důsledek dlouhodobé debilizace výuky matematiky, k níž připravuji samostatný text, či spíš sérii textů.

Hinduističtí nacionalisté
drsně zvítezili v Indii. INC, který zde dlouho dominoval, totálně propadl. Je to důsledek několika věcí:
1. Tradiční zkorumpovanosti INC (nedělejme si ovšem sebemenší iluze, že politikové z BJP budou jiní, lepší; to se děje jen v parodických filmech typu Limonádový Joe).
2. Anglický volební systém, který umožňuje dlouhodobě držet opozici i s nevyřešenými problémy pod pokličkou, až to "bouchne" a dojde k přesmyku na opačnou stranu. Přitom u nás je většinový volební systém vydáván za záruku stability, inu, ukázalo se názorně, že to pak bouchne o to víc.
3. Nástup islámu v Indii, proti kterému INC nic nedělal a ignoroval postupné znepokojení hinduistické většiny obyvatel.
Po dopočítání hlasů mají 282 mandátů a se spojenci 340 v parlamentu o 534 poslancích.

Volební kalkulačka
posloužila jako zdroj dat. Politickokorektníci šílejí z toho, že 2/3 jejích uživatelů (u nás) považují islám za problém. Tato data dosti nesmyslně srovnávají s regulérními průzkumy po Evropě a vychází jim, jací jsou Češi šílení rasisté a xenofobové. Je vcelku jasné, že volební kalkulačku budou používat především ti, kdo nejsou spokojeni s "klasickými" politickými stranami a hodlají jít k EUrovolbám. Ti, co tam jít nechtějí, nebo jsou rozhodnutí volitněkterou ze "zavedených" stran se mezi uživatele volební kalkulačky dostali jen v podstatně menším počtu. Nepochopení rozdílu mezi daty, získanými natolik odlišným způsobem, jen ukazuje "kvality" naší sociologie a zejména té její části, která zaměňuje vědu za ideologicky podbarvené blábolení.
Nicméně by bylo jistě ideální, pokud by 2/3 voličů volily "rasisty a xenofoby". To se, bohužel, nestane.

Přelomové rozhodnutí
vydal ÚS ohledně střídavé péče o děti z rozvedených manželství. Podle něj není ani nesouhlas jednoho z rodičů překážkou k takovému řešení péče o dítě. Je zde tedy judikatura, pro soudy nižšího stupně závazná, o niž se mohou opřít desetitisíce rodičů, vesměs otců, jimž je kontakt s dítětem nejrůznějšími způsoby blokován a znemožňován.

NS zase potvrdil
nepodmíněných jedenapůlroku rozvedené ženě, která falešně obvinila otce své dcery z jejího pohlavního zneužívání. IMHO jí měli dát nejméně tolik, kolik se dává usvědčeným pachatelům tohoto zločinu.

Tendr na jízdenkové automaty
zrušily České dráhy. Cestující o ně neměli zájem. IMHO právem, protože stávající automaty jsou natolik složité a nepřehledné, že se stávají spíš nástrojem na výrobu pokut za nedoplatky v jízdném, nebo naopak "dobrovolného" přeplácení jízdenek.

Minimální mzdu
odmítli občané Švýcarska, tradičně, v referendu.

Žádné komentáře:

Okomentovat