pondělí 27. října 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina

Separatisté soustřeďují síly

k ovládnutí konzistentního a hájitelného území na východě země.

Ukrajina

používá proti separatistům, ale i civinímu obyvatelstvu na východě země kazetovou munici.

Ukrajinská armáda

ostřelovala Doněck a poškodila tamní stadion, separatisté zase vyhlásili plán na dobytí tří měst na východě země.

Vedle ruských dobrovolníků

bojují za separatisty i ruští vojáci, kteří dobrovolnou účast dostali rozkazem.

Islám

Turecko

po velkém zdráhání a zdržování nakonec přislíbilo umožnit kurdským bojovníkům z Iráku přijít na pomoc Kurdům v Kobani.

Zahalenou muslimku

vykázali z představení Traviaty v pařížské opeře. Pozitivní příklad, hodný následování!

V Kanadě

vjel radikální muslim (podle jména nejspíš konvertita) do dvojice vojáků, jednoho zranil, jednoho zabil. Po následující automobilové honičce byl v přestřelce s policií zabit.
Levičácký islamohujer Russel Brand se ihned ujal parodování vyjádření politiků na téma islámského terorismu a jeho potírání. Vždyť přece islám je suprový a sluníčkový a kdokoli by se odvážil konstatovat fakta, svědčící o něčem jiném, je zločinec!

O cca polovinu mužů

přišla od začátku bojů s islamisty Assadova armáda. Budu krutý, ale to je osud všech armád, které byly dlouho v nečinnosti a pak se dostaly do dostatečně vleklých bojů, aby se v nich oddělilo zrno od plev. Totéž se v podstatě dělo i za obou světových válek. Ti, co přežijí, jsou následně výrazně kvalitnější než nové přírůstky i vojáci zemí, které se do bojů zapojily dodatečně.
Assadova armáda teké koncem týdne přešla do ofenzívy, včetně likvidace dvou letadel, které užíval chalifát k výcviku pilotů.

Islamisté

z chalifátu zveřejnili video z kamenování údajně nevěrné ženy. To, že na něm není zachycena i smrt popravované, vede propagátory k propagandistickým prohlášením na způsob "nakonec ji neukamenovali". Dotyční, ale i mnozí další, si tak nějak neuvědomují, že např. konzumace civilních sňatků (ale i některých církevních) je podle islámského "práva" nevěrou. Doplněný blábol "dnešní kodifikovaná podoba koránu verš, který to dříve přikazoval, již neobsahuje" je už zcela mimo realitu, protože Korán byl po Mohamedově smrti kodifikován a od té doby na něm nebylo změněno ani písmeno (včetně pasáží, dnešním muslimům zcela nesrozumitelných). Horlivý propagandista mohl narazit na některou z "vylehčených" verzí Koránu, které vystavují muslimové na webu, v nichž řada "propagandisticky problematických" veršů buď chybí, nebo je pozměněna. To ovšem není autentický Korán, ale jen lhaní "nevěřícím psům".

OSN

konečně uznala aktivity chalifátu proti jezzidům za genocidu.

Američané

blbě mířili a část zbraní, určená Kurdům, skončila v rukou bojovníků chalifátu. Pochopitelně, pokud to nebyla sabotáž se strany příznivců B. Obamy.

V Německu

zadrželi dvě Somálky a jednu Súdánku, které byly na cestě z USA do chalifátu za účelem sexuálního uspokojování džihádistů. Soudružka Šabatová by měla protestovat!

V Británii

zadrželi ženu, připravující teroristické útoky, patrně jako odvetu za nasazení britských bezpilotních letadel proti islamistům.

Do lidí na tramvajové zastávce,

najel islámský terorista v Jeruzalémě. Proti Hepnarové je ovšem packal: zavraždil na místě akorát tříměsíční holčičku a jedna zahraniční turistka zemřela až po několika dnech. Spoléhal se na to, že ho nepověsí, nicméně podlehl po několika dnech zraněním, která utrpěl při střetu s policií.

Další dívky

unesli islamisté z Boko Haram, a to navzdory sjednanému příměří. Z toho je vidět, že muslimům se prostě nedá absolutně věřit naprosto nic.
V závěru týdne muslimové podobnou akci ještě zopakovali.

Chalífát

znovudobyl část města Kobani, z níž byl před nějakou dobou vytlačen.
Chalifát je považován za nejbohatší teroristickou organizaci na světě. Peníze má z ilegálního prodeje ropy, bankovních a jiných loupeží i z únosů za výkupné.

Kosovská "univerzita"

učí, že "znásilněné ženy jsou obvykle nemorální" a podobné "perličky" i o homosexulitě a dalších jevech, které jsou v rozporu s islámským "právem". Průšvih je, že diplomy tohoto "ústavu" jsou celoevropsky uznávané.

Navzdory

rozsáhlé mezinárodní kampani oběsili v Íránu Rejhanu Džabbaríovou, která se "provinila" tím, že se úspěšně ubránila muži, který se ji snažil znásilnit, a ten pak na následky zranění zcepeněl. Chceme-li, aby se podobné věci děly i u nás, stačí podporovat "sluničkové aktivisty", blábolící o mírumilovnosti a humánnosti islámu.

Tisíce Němců

se hlásí k radikálnímu islámu. Dá se odhadnout, že je fascinuje mj. i značná podoba islámu s nacismem.

Irácké armádě

se podařilo dobýt město na severu země. Je to jedno z mála vítězství této armády v boji proti chalifátu.

Chalifát

zajaté rukojmí mučí a týrá hladem.

Ebola

Španělská sestra,

první nakažená na evropském území, se začala uzdravovat.
Následné testy nenalezly virus v její krvi.

Vstupní kontroly na ebolu

zavádějí česká letiště.

Výrobce biovaků

ve Zlíně má silnou konjunkturu a v podstatě nestíhá plnit zakázky a bude muset rozšiřovat výrobu. Biovaky se užívají k izolaci pacientů, podezřelých z onemocnění ebolou.

WHO

má sérum proti ebole. Tuto zprávu světového tisku je nutno uvést na pravou míru: nemají sérum, ale sérum, vyráběné z krve rekonvalescentů, kteří nemoc přežili a mají ještě po uzdravení nějaký čas zvýšené hladiny protilátek. Problémem je exponenciální nárůst počtu nemocných, protože takto získávané sérum prostě nebude stačit.

Další dvě zdravotnice

se vyléčily z eboly, tentokrát v USA.

Obecné

Prahu

postihl výpadek eletřiny, minutu po půlnoci. Nejela MHD, ulice se ponořily do tmy. V Thomayerově nemocnici nahodili generátory. Zvykejme si, tohle byl jen výpadek jedné rozvodny. Bude hůř.

Na ministerstvu kultury

se ztratily notebooky, kopírky a také obraz od Zrzavého za cca 2,5 mil. Kč.

Možná Žižkova calva

byla tomografována v táborské nemocnici. Tomografie umožní nedestruktivně zjistit další podrobnosti o její struktuře. Podle Vlčka tento fragment lebky neobsahuje znaky, které by byly v rozporu s tím, co se o Žižkovi ví. Pouze zranění, po kterém její nositel přišel o jedno oko, utrpěl už v dětství, zatímco o Žižkovi se později (léta po jeho smrti) tvrdilo, že o oko přišel v bitvě u Grunwaldu. Podrobněji o tom M. Ivanov: "Kdy umírá vojevůdce".

Vláda se zalekla

střetu s radikálními islamisty, a tak nejspíš budou naši vojáci jen v Afghánistanu, ale ne na Golanských výšinách.

Švédsko

zahájilo lov na ponorku, která operovala v jeho teritoriálních vodách.

Euroskeptici

přijetím polského poslance udrželi v chodu euroskeptickou frakci, která měla být zlikvidovaná odlouděním lotyšské europoslankyně. "Pachatelé dobra" dopadli tradičně: Názory nově přijatého polského poslance jsou ještě radikálnější než názory poslankyně, jejímž odstraněním chtěli frakci zlikvidovat.

Zákon o dětských skupinách

vetoval president Zeman a lidovci se vyslovili, že ho při přehlasovávání presidentského veta možná znovu nepodpoří. Byla by to patrně první pozitivní věc za dobu jejich existence ve sněmovně.

Vysokoškolák,

který zjistil, že bisexualita je nevyléčitelná (na rozdíl od toho, co tvrdí církevníci), spáchal sebevraždu.

V Polsku

se podařilo zčásti opravit míchu, naříznutou nožem, přenesením buněk z nervu v oblasti kotníku a z jednoho čichového bulbu.
Jedná se o jakousi náhražku kmenových buněk. Je ovšem třeba si uvědomit, že odoperování jednoho z čichových bulbů je riskantní operace (zásah do mozkové dutiny a do samotného mozku a ještě na špatně přístupném místě - ještě před pár lety se tam dostal leda kat Mydlář poté, co provedl dekapitaci pacienta), zanechávající trvalé následky. Sice méně špatné, než ochrnutí poloviny těla, ale taky nic moc.

V Česku

narůstá počet žádostí o zmenu pohlaví. Lidí, kteří už takovou změnu prodělali, je už mezi 1000 a 1500.

Škůdci,

zvaní Děti Země napadají systematicky opravy a modernizaci dálnice D1, aby co nejvíce prodloužili, prodražili a zkomplikovali práce na ní.

SUJB dal souhlas

s umístěním dalších jaderných bloků v Temelíně.

Uskupení

Žít Brno s podporou Pirátů šlo do voleb s kandidáty, kteří neměli trvalé bydliště v Brně. Výsledek voleb proto napadlo uskupení "Antibursík - stop ekoteroru".

Srpnová úroda hub

vedla k nárůstu otrav houbami, předčícím minulá léta. Zatím ale nikdo nezemřel.

Belgií otřásá

typicky křesťanský skandál: Mladým dívkám, které "upadly do hříchu" byly zabavovány v porodnicích pod kontrolou církve děti a prodávány za milionové částky bezdětným rodinám. Typická ukázka křesťanské charity a zároveň i toho, proč je dobré do zdravotnictví církevníky nepouštět.

Ashiya King

se po protonové léčbě zlepšil. Bude následovat další terapie, úspěšnost bude moci být potvrzena až za cca půl roku, do té doby by případné nezničené části nádoru obnovily růst. Pravděpodobnost úspěchu je do 80 procent. Do Česka přijeli i jeho sourozenci.

Britská ekologická aktivistka

byla zpravodajsky vytěžována tak intenzívně, že jí špion britské zpravodajské služby udělal dítě. Nyní dostane odškodné půl milionu liber. Dá se předpokládat, že počty zájemců o práci v britských tajných službách poněkud narostou.

V Austrálii

se podařilo uvést do chodu srdce, která až dvacet minut netloukla. Rozšířil se tím počet možných dárců pro transplantaci.

V Seattlu

došlo k další střelbě na střední škole. Jedna oběť je mrtvá, další čtyři raněné. Útočníkovi se hrdinně, protože holýma rukama, postavila jedna z učitelek, ten se pak zastřelil. Faktem je, že toto mají nejlépe vyřešeno v Izraeli, kde učitelé jsou ozbrojeni, a co je snad ještě důležitější, pravidelně obranu proti teroristům cvičí.

Niger,

který je v blízkosti epidemie eboly, bojuje s cholerou, má kolem tisícovky nakažených.

President Zeman

nepozval dva rektory na oslavy 28. října. Jednoho proto, že zakázal na "své" univerzitě jeho přednášku pro studenty, druhého v souvislosti kolem událostí, navazujících na jmenování kontraverzního Putny profesorem.

3 komentáře:

  1. Pedro, bývalý rusofil28. října 2014 v 1:30

    Tak dneska bude Ovar - pardon, pan president Zeman - udělovat nejvyšší státní vyznamenání. Jsem zvědav, zda si z Ruska někdo z rodiny přijede převzít vyznamenání pro Natalii Garbaněvskou. Ještě loni na podzim tady byla na návštěvě (živě si ji pamatuji, byl s ní rozhovor v ČT), ovšem Ovar - pardon - pan president jí vyznamenat odmítl. Necelý měsíc na to pak zemřela. Tedy já být z její rodiny, tak bych mu vzkázal, že když ji nechtěl vyznamenat za jejího života, tak ať si teď to vyznamenání ráčí vsunout do konečníku.
    BTW: Z osmi spravedlivých, kteří 25. srpna 1968 demonstrovali na Rudém náměstí proti vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa, ještě žijí Pavel Litvinov, Viktor Fainberg a Vladimir Dremljuga
    Čeká Ovar až zemřou, aby je taky mohl vyznamenat?

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Demonstrace_na_Rud%C3%A9m_n%C3%A1m%C4%9Bst%C3%AD_v_roce_1968

    OdpovědětVymazat
  2. Dovolím si nepustit starší verzi vašeho příspěvku, která se liší od tohoto jen absencí odkazu na wikipedii, aby zde zbytečně nebyla duplicita.

    OdpovědětVymazat
  3. Nevěděl jsem jistě, zda příspěvek prošel, tak jsem ho raději zopakoval.
    K oněm osmi statečným třeba tento odkaz: http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/take-jsme-chteli-prazske-jaro-rika-sovetsky-disident/r~i:article:614507/
    Na udílení vyznamenání jsem se večer nedíval, nemám na toho vysoce žoviálního pána žaludek (a to jsem mu kdysi fandil). Dívala se však má zákonitá manželka, tak mi poreferovala. Vyznamenání za Natalii Gorbaněvskou převzal její syn (narodil se krátce před demonstrací v srpnu 1968, při zatýkání ho matka nesla na ruce), ovšem ceremoniálu se odmítli zúčastnit Pavel Litvinov a Viktor Fajnberg. Tak teď už nemají šanci žádné vyznamenání od Ovara dostat, ani po smrti jako Gorbaněvská. Vladimir Dremljuga (http://www.ustrcr.cz/cs/vladimir-dremljuga) v roce 1974 emigroval do USA (údajně žije v New Jersey). V roce 2005 se zúčastnil natáčení dokumentárního filmu "Zvolili svobodu", další údaje o něm se nedají zjistit.

    OdpovědětVymazat