pondělí 3. listopadu 2014

Co uplynulý týden dal

Ukrajina

proběhly volby na území státu a separátní volby na separatistických územích. Určitým zpestřením bylo zvolení letkyně, která se účastnila potlačování separatistů a byla následně unesena do Ruska.

Rusko uzná

výsledky voleb jak na Ukrajině, tak i na separatistických územích. USA volby na separatistických územích neuznají.

Rusko žádá

po Ukrajině finanční záruky za dodaný plyn.

Islám

Jako živé štíty

a nosičky munice začala používat unesené dívky islámská skupina Boko Háram. Další ukázka islámského humanismu.

Ústy zajatého novináře

ohlásili bojovníci chalifátu, že už téměř dobyli strategické město Kobani.

Britští muslimové

se chtějí vrátit domů. Tam jim ovšem hrozí stíhání za vlastizradu a v chalífátu pro změnu za zradu. V chalifátu jsou ovšem vyšší tresty, tam je při dopadení podřežou jako kuřata. Jejich problémy mě opravdu nedojímají.

Džihádisté

údajně zajali a umučili kurdskou bojovnici Rehanu, Kurdové to popřeli.

V Egyptě

začali bourat domy podle hranice s pásmem Gazy. Plánuje se zde obtížně překročitelné pohraniční pásmo, vybavené mj. vodním příkopem, který by měl ztížit budování tunelů a zvýšit riziko pro pohyb v nich.

Několik států

uznalo "samostatnou Palestinu".

Odvetou

za střelbu na židovského ortodoxního aktivistu uzavřel Izrael přístup muslimům k mešitě Al Aksá.

Pětileté děti

cvičí chalifát k teroristickým aktivitám. Je to značná racionalizace války, protože tkto krátký vitální cyklus bojovníka jim umožní dramaticky přečíslit vojska okolních států. Sázejí patrně i na to, že civilizovaní lidé budou mít zábrany tak malé děti zabíjet (což je, pochopitelně, značný hendikep).

Únosy,

znásilňování a otrokářství - to vše je chalífát. Tentokrát se provalily po útěku několika sexuálních otrokyň podrobnosti o zacházení muslimů s jezzidskými dívkami. Pochopitelně, předchozí informace o těchto jevech s islamisty spříznění sluníčkáři zuřivě popírali a někteří to popírají dál, asi jak nacističtí bonzové existenci koncentračních táborů během norimberského procesu.

Boko Haram

sice využila výhod příměří, ale zajaté školačky nevrátila, protože "mezi tím byly provdány". Přejme jim, aby se co nejrychleji staly vdovami.

Další sebevražedný útok

v Afghánistanu má nejméně 11 obětí.

Islámský mullah

znásilnil desetiletou, přiměřeně věku velkou (18 kilo) a vyspělou dívku, údajně v domění, že je jí víc než 17, znásilnění od tohoto věku je v islámu normou. Dívce teď hrozí smrt z rukou rodiny, protože islám.

Chalifát

se pustil do genocidy kmene Abu Nimr.

Kurdové

nastoupili proti chalifátu v a u Kobani. Jsou vyzbrojeni těžkými zbraněmi a odhodláni strategické město ubránit.

Obecně

„Frustrace

běžných občanů pramenící z problematického soužití s některými zástupci romské menšiny a z neřešení této situace může kdykoli – v důsledku sebemenšího impulzu – vyústit nejen v radikálnější projevy a v podporu populistických či pravicově extremistických subjektů (...), ale může vést i k eskalaci problému a zejména k nárůstu skepse a nedůvěry obyvatel vůči demokratickým principům ČR,“ varovala BIS.
Není to porvé, všechna předchozí varování skončila v koši (pardon, asi v nějakých šanonech) a nic dalšího se nedělo.

Vydírání ebolou

se objevilo v Česku. Zdá se, že hrozba byla planá, nicméně vyděrači byli velice dobřa zorganitźováni, co se týče anonymního získání výkupného.

Litva

zprovoznila terminál na odběr kapaného plynu z tankerů, a tím se stala nezávislá na trubkách z Ruska.

"Otec"

prvních dětí ze zkumavky a průkopník této metody i ve světovém měřítku, profesor Pilka, zemřel v 81 letech.

Presidentské veto

k zákonu, který by zlikvidoval alternativní dětská zařízení typu lesních školek, hodlají poslanci přehlasovat s tím, že slibují jeho novelu, která by tato zařízení zbavila nutnosti dodržovat pro ně nesmyslné a nedodržitelné normy. Problém je, že tento slib se nikdy nemusí realizovat.

Rakovinou slinivky

prý trpí ruský president Putin. Novináři mu dávají 3 roky života. To je IMHO na toto onemocnění moc, naprostá většina pacientů umírá do roka od stanovení diagnózy. U nás na tuto chorobu (byť histologických typů zhoubných nádorů ze slinivky může růst více druhů, prognóza je velice podobně špatná) zemřel bývalý ministr kultury Dostál.
Putinův mluvčí informace o rakovině popřel.
Faktem je, že nejen Rusko, fungující na principech orientální despocie, ale i relativně civilizovaná Francie tajila presidentovu (Mitterand) rakovinu a veškeré průsaky informací o ní na veřejnost zuřivě dementovala.

Ekologové

pláčou nad vymíráním ptactva, za které, pochopitelně může "globální oteplování". Pochopitelně, účelová pitomost.

Soukromá raketa

Antares explodovala krítce po startu.

Událostí roku

se stala mikina Roberta Sedláčka, dekorovaná řádem od presidenta Zemana.

Soudruzi z brusele

vymysleli ekologické štítky pro kuchyňské digestoře a trouby. To by se ovšem měli také vzájemně dekorovat sami.

Brusel

nebude pokutovat Francii a Itálii za nedodržení rozpočtových pravidel. "Všechna zvířata si jsou rovna, ale některá si jsou rovnější." Kdeže jsme to četli?

Prodej sladkostí

zakázali ve školních bufetech a automatech ve školách na Slovensku. Jinde to už udělali a epidemii dětské obezity tím nijak neovlivnili.

"Musíme zabíjet

teroristy a teroristou je každý, kdo úmyslně zabíjí civilisty. Je jedno, jestli jsou součástí al-Káidy, Tálibánu, nebo třeba Islámského státu," prohlásil president Zeman. 

Vypadá to,

že by všichni uživatelé mobilů v okolí místa, kde se ztratilo dítě, mohli dostat SMS s jeho popisem.

Další psychicky nemocný,

tentokrát sexuální deviant, po propuštění do ambulantní léčby začal napadat "cíle", dané jeho chorobou (v tomto případě ženy).

Zemřel chlapec,

poškozený při porodu ve vinohradské nemocnici.

Soudruzi z BESIPu

se snaží protlačit další buzerace: Povinné ometání aut od sněhu a povinné nošení reflexních prvků pro chodce.

Podle vojenských zpravodajců

se sanží Al Káida oslovit i české muslimy. Podle výroků muslimů na FB a v různých diskusních fórech zde nachází víc než připravený "materiál".

Hysterie

propukla v Polsku. U pacientky, které náhodou vyšetřovali moč, zjistili, že tam má stopy morfia. Pocházel z máku, kterým bylo sypáno konzumované pečivo. Je to, pochopitelně, ukázka fantastické citlivosti příslušných laboratorních metod, nikoli nebezpečnosti makových rohlíků.

Raketoplán

Space Ship Two vybuchl při pilotovaném letu, jeden pilot nepřežil, druhý je vážně zraněný.

Rozsáhlé protesty

proti dani z vody proběhly v Irsku.

1 komentář:

  1. Poznámky k přehledu:

    - Tři roky na rakovinu slinivky - rok by bylo málo, zjistilo by se příliš brzy, že to byl blaf. Je tak o čem psát, o čem spekulovat. V co doufat. Čas to prověří.

    - Lita má terminál na kapalný plyn - ale má dodavatele? Potažmo - má na něj peníze? Dost peněz?

    - Příliš lidový Zeman - staráme se převelice o slušnost jeho výraziva, kdekdo je arbitrem elegance, ale nějak nám uniká, co vlastně ten samolibý stařík říká. Účel hry?

    OdpovědětVymazat