pondělí 29. prosince 2014

Co uplynulý týden dal

Islám


"Alláhu akbar"

volal muž, který v Paříži najížděl autem do lidí, způsobil vážná zranění, ale zatím nikdo nezemřel. Případ, pochopitelně, nijak nesouvisí s islámem ...

Většinu města Sindžár

dobyli zpět kurdští osvobozenečtí bojovníci. Chalifát oplátkou "popravil" několik desítek vlastních vojáků za zbabělost před nepřítelem.
Tady je problém v tom, že "bojovníci Alláhovi" si nedovedou představit jiný přirozený průběh událostí, než naprostý úspěch. A pokud k němu nedojde, musejí za to moci kacíři, odpadlíci apod. (křesťanské církve za podobných okolností pořádaly hony na čarodějnice).

Popravy pěti set vězňů

připravuje Pákistán jako odvetu za masakr, provedený Táliby ve státní škole. Jedná se o zločince, řádně odsouzené k trestu smrti, který však v Pákistánu delší dobu nebyl vykonáván.
Dle mého soudu by se takto mělo začít nakládat s islamistickými zločinci na celém světě.

Novinář Todenhöfer

vynesl informace z centra chalifátu, kde se pohyboval v převlečení za zahraničního džihádstu. Jsou to přitom informace naším multikulturalistům naprosto nemilé, protože "mírumilovný a vysoce tolerantní" islám hodlá vyvraždit všechny Evropany mimo křesťany a Židy v Evropě (a z nich ty, kteří by se vzpěčovali zotročení, nebo byli vlažní ve víře) a je mu naprosto jedno, jestli jich vyvraždí stopadesát milionů, nebo půl miliardy.
Navíc se politicky korektně diví "jako křesťan, který několikrát přečetl Korán", tomu, jak může mírumilovný islám tento program vůbec mít.
Přitom je to jasné: Islám nikdy jiný program neměl. Pokud se choval smířlivěji, tak jen v situaci, kdy byl pod takovým tlakem, že svoje skutečné cíle nemohl prosadit (a za určitých okolností se je i obával přímo deklarovat). Také nejvyšší islámská instituce, univerzita Al Azhar v Káhiře, potvrdila, že chalifát dělá přesně to, co islám dělat má, a co dělal i jeho zakladatel Mohamed, jakmile se dostal k moci.
Dotyčný je také "zděšen" přívalem džihádistů z Evropy, ať už jsou to konvertité, nebo imigranti v Evropě žijící. IMHO je to dobrá zpráva: Bylo by potřeba počkat, až se tam tento lidský odpad nahrne, a pak ho vymazat údery ZHN i s celým chalifátem. Ušetřilo by to práci s lovem psychopatických extrémistů, maskovaných mezi normální populací. IMHO by také navrátilci z chalifátu měli automaticky dostávat trest smrti.

Atentátu v Bombaji

(rok 2008, 166 mrtvých) šlo údajně zabránit, pokud by tajné služby USA, Velké Británie a Indie vzájemně spolupracovaly a vyměňovaly si údaje. (Zjednodušeně řečeno, jedni věděli, že pachatel asi cosi chystá a je na to připraven, druzí zase sledovali jeho výběr cílů, ale nevěděli o jeho možnosti provést bezprostředně po výběru cíle zničující útok.)

Před dalšími teroristickými útoky

varoval australský premiér Tony Abbott. Včetně konstatování, že tajné služby a další vyšetřující orgány zachycují zvýšenou komunikci mezi potenciálními teroristy.
V Sydney byli následně zatčeni dva islamisté, kteří podle indicií (zbraně, plány vládních budov apod.) připravovali další teroristický útok.

Islamisté

zajali jordánského pilota. Není jasné zda byl sestřelem, nebo měl poruchu letounu.

Čtrnáctiletá

sebevražedná atentátnice se v Nigérii vzdala policii. Rodiče ji prodali skupině Boko Háram jako "materiál" na sebevražedný atentát. Džihádisté ji opatřili sebevražednou vestou a pod pohrůžkou smrti zahrabáním zaživa (s názornými ukázkami) vyslali na tržiště, kde se neodpálila, ale vzdala. Typická ukázka rodinných vztahů v islámu i celkové "humanity" této ideologie.

Islamistický aktivista,

dělající jako vedlejšák presidenta Turecka, byl uražen projevem 16 letého studenta na vzpomínkovém aktu na počest učitele, zavražděného islamisty, a nechal ho zadržet.
Později byl student, po bouři nesouhlasu na sociáních sítích (ach, ten internet, co by každá totalita dala za jeho likvidaci!) a co se jeho obhajoby dobrovolně ujala řada právníků, propuštěn. "Soud" bude, pochopitelně, pokračovat.

Mešitu zapálil

kdosi ve Švédsku. Může to být stejně dobře reakce autentických odpůrců islamizace země, kteří bojují především proti nezřízené imigraci, jako provokace, mající uvedené politické síly diskreditovat, a spáchaná islamisty samými nebo jejich příznivci.

Ke smrti

odsoudili v Mauretánii Muhamada Šajcha Uld Muhamada za kritiku Mohameda na blogu. Je to další ukázka toho, čemu se snaží zabránit odpůrci islamizace Evropy.

Reality show,

v níž jsou přeživší strůjci teroristických útoků konfrontováni se zrzačenými oběťmi nebo pozůstalými po obětech začali natáčet v Iráku. Kdo protestuje? Pochopitelně Amnesty International a další zrůdy ze zločineckých "lidskoprávních" oranizací, kterým se to nelíbí. Zločinci přece mají právo nemuset být konfrontování s následky svých zločinů, což by je mohlo rozrušit a způsobit jim dyskomfort.

Aktivistky,

bojující za právo žen řídit auto, budou v Saúdské Arábii souzeny jako teroristky. Má Šabatová řidičák, nebo se s ní ustanovení tohoto bodu islámského "práva", za jehož přijetí v Česku bojuje, míjí?

Zastřelen byl

údajný velitel skupiny, která spáchala atentát ve škole v Pákistánu, při přestřelce s bezpečnostními silami.

Další vlna uprchlíků

dorazila do Itálie před Vánoci.

Írán

pravděpodobně stojí za hackerskými útoky na počítače zbrojního průmyslu a vojenských institucí v Evropě.

Ukončení

bojové mise v Afghánistánu oznámily USA. Část vojáků tam zůstane jako instruktoři.

Ukrajina


Síly separatistů

se na některých místech stahují od frontové linie, jinde zůstávají. Klid zbraní je porušován, ale na místní poměry v relativně malém měřítku.

V tělech

mrtvých z majsijského boeingu, který se zřítil nad Ukrajinou, byly nalezeny střepiny, identifikované jako střepiny rakety země - vzduch. To je silná podpora pro hypotézu setřelení z pozemního stanoviště, která měla nejvyšší míru pravděpodobnosti i dříve. Nyní zbývá jen rozhodnout, zda bylo stříleno z ukrajinského, povstaleckého nebo dokonce ruského území, a kdo vlastně a s jakým záměrem letadlo sestřelil.
Rusko a Nizozemsko zveřejnily protichůdné teorie o sestřelení tohoto letadla a důkazy pro ně.

Zrušení neutrality

a vstup do NATO schválil ukrajinský parlament. Problém je, že Rusku byla svého času garantována neutralita Ukrajiny, protože možnost mít bezprostředně na svých hranicích jaderné rakety NATO, je pro ně zneklidňující. Z jiného pohledu: My jsme na svém území měli, v důsledku sovětské okupace od přelomu 60. a 70. let do roku 1990 sovětské jaderné rakety a na ně mířily jaderné rakety NATO a více-méně bylo jasné, že první rány konfliktu slízneme za Rusy - a taky jsme s tím nějak přežili.

Výměnu zajatců,

ale nic jiného, se podařilo domluvit na rozhovorech v Minsku.
Další kolo rozhovorů bylo zrušeno.

Spolu s humanitární pomocí

se podařilo Rusku do Donbasu propašovat i veterány speciálních ruských jednotek.

Ukrajina

začala omezovat spojení na Krym s perspektivou totálního odříznutí Krymu od Ukrajiny.

Rusko

aktualizovalo svou vojenskou doktrínu, podle aktualizované je jeho hlavním soupeřem NATO.

Ebola

V USA 

provedli zkoušku vakcíny proti ebole na dospělých dobrovolnících z USA a Ugandy. U obou skupin došlo ke kýženému nastartování imunitního systému proti původci této nemoci.
Teď jen najít dobrovolníky, kteří si takto imunizováni nechají píchnout tu ebolu, protože tak, zpravidla na sobě, zkoušeli účinnost vakcín jejich autoři v 19. a na počátku 20. století.

Vzorky s ebolou

za jiné zaměnili v Atlantě v USA a nyní mají problém, protože s nimi jednali jako s běžným biologickým materiálem. Alespoň mají dobrovolníky exponované (asi) opravdovou ebolou, lze cynicky okomentovat (vzhedem k předchozímu bodu).

Vinu za ebolu nese MMF

alespoň podle prohlášení vědců z Cambridgské university. Pochopitelně, univerzita prosazuje potlačování volného trhu, který údajně "nefunguje". Problém ovšem je, že země třetího světa jsou zbídačovány systémem nejrůznějších kvót a regulací, z nichž mnohé má na svědomí i EU. Proto se jejich zboží nemůže dostat na trhy vyspělých zemí a to vede k jejich zbídačování. Tedy právě opatření, která s volným trhem nemají absolutně nic polečného.

Obecné

Neznámí hackeři

napadli ovládací systémy v jihokorejských JE. Údajně nemohli způsobit havárii reaktorů, prtože jejich řídící systémy jsou od internetu fyzicky odděleny. Dovedu si ale představit vložení nějakého červa, který by se přes tento hiatus přenesl na flešce nebo jiném podobném médiu.
Odvetou se podařilo Severní Koreu, podezřelou z tohoto útoku, odpojit dočasně od internetu. Není úplně jasné, zda to byla akce Washingtonu nebo Pekingu.

Vláda váhá

s udělením dotace tří milionů Kč na "vysoce ziskovou" Grand Prix Brno.
Faktem je, že pokud je ta akce tak výhodná, tak by si ji měli stoprocentně financovat ti, kdo na ní (nebo na doprovodných akcích a službách) vydělávají.

Židovská obec v ČR

se distancovala od pozvání Putina na oslavu výročí osvobození největšího komplexu holokaustových koncentráků v Osvětimi a do terezínskoho ghetta, které bylo předstupněm vyhlazovacích táborů (rovněž osvobozeného vojáky RA). A strašně se divila, že tento nevděk vůči zachráncům životů mnoha tisíc Židů byl negativně (a pochopitelně "silně antisemistsky") glosován normálními lidmi.
Do debaty přispěl i exministr Pecina připomínkou známého bonmotu, pochopitelně, silně antisemitského: "kdo se nedovede poučit z dějin, bude odsouzen k tomu, aby si je zopakoval".

Český rozhlas

odmítl pustit živě presidentovy hovory z Lán a snažil se o jejich cenzuru. Ohání se usnesením Rady ČRo, která poslední hovory kritizovala.
Problém je v tom, že ani vedení ČRo ani Rada ČRo nejsou ústavní činitelé, kteří by měli právo cenzurovat projevy hlavy státu. Tato věc má v zásadě dva aspekty:
  • nikým nevolení a nikomu neodpovědní úředníci se touto cestou derou k další porci moci, kterou by podle ústavních pořádků mít neměli
  • ukazuje se tím problematičnost konceptu "veřejnoprávních médií" a jediná rozumná reakce je jejich zrušení, včetně zrušení daně, maskované jako "poplatky". Jsem zvědav, zda se toho některé strana neujme. Mohla by zabodovat, protože se jedná o každoměsíční platbu prakticky všech domácností.
Následně zapracovala ruka trhu a hovory s hlavou státu bude vysílat komerční stanice Frekvence 1. Jen ukázka toho, že "veřejnoprávní rozhlas" opravdu k ničemu není.

Unikla příručka

pro agenty CIA, jak projít pohraničními a celními kontrolami. Obsahuje, obávám se, mnoho dosti banálních věcí.
Mám pocit, že v této souvislosti bude nutno oprášit starý totalitní vtip:
CIA vypravila speciálně vycvičeného superagenta do SSSR. Ten přišel k dělníkům, perfektní ruštinou s nimi pohovořil, vodky popil, i dostalo se mu ocenění: "Ty charašó gavariš i pjoš, no ty ně naš!" I prchl zděšen a ukryl se mezi inteligencí. I zde se snažil zapadnout, avšak opět se mu dostalo hodnocení: "Ty charóšij, no ty ně naš!" A tak prchl do sovchozu, kde opět vodky popil (co na to jeho játra, anekdota zamlčuje), zakousl okurkou i kvašenou houbou, o životě pohovořil i dostalo se mu opět komentáře: "Ty charašó gavariš, pjoš i ješ, no ty ně naš!" I zvolal zoufale: "Kak ja němagu byť vaš, kagda pjom, jem i gavarim kak vy?!" "Ty čjórnyj", zazněla politicky nekorektní odpověď.

Početí manželky kubánského špiona

umožnily USA odebráním jeho spermatu. Špión patří mezi vyměněné vězně v rámci Obamova programu oteplování vztahů s USA.

USA

nebudou stíhat dalšího policistu za zastřelení černošského násilníka v sebeobraně.

Vláda se pochlapila

a naše ministerstvo zahraničí předalo norskému velvyslanectví nótu, vyzývající k umožnění návratu unesených synů Evy Michálkové do vlasti.
Připomínám, že nejsme jediný stát, jehož občané mají problémy s norskými únosci dětí. Pan Větvička si dělá na svém blogu legraci z bojkotu norského zboží, ale pokud by se tyto státy spojily, jednalo by se o sílu (jak území tak počet potenciálních nebo reálných spotřebitelů), kde už by koordinovaný bojkot nějakého typu norského zboží mohl mít citelný dopad. Případně přerušení jiných způsobů kontaktů, z nichž má Norsko benefit.

Druhý průplav

mezi Atlantikem a Pacifikem začali stavět v Nikaragui. Trasa je sice delší, ale krátí ji protínané jezero Nikaragua, na němž lze zbudovat také logistiku pro průplav, která se v Panamě musela kopat. Proti jsou, pochopitelně, ekologisté.

Prořídnutí kostí

současných lidí proti neandrtálcům a dalším předchůdcům moderního člověka asi o 20 procent konstatoval tým amerických antropologů. Údajně za to může "méně náročný život" po přechodu k zemědělství.
IMHO ptákovina, protože:
  1. Srovnávací studie opakovaně potvrdily, že lovecké skupiny musejí k zajištění žvotních potřeb pracovat daleko menší část dne než zemědělské.
  2. Lovci měli nejspíš vyšší příjem vápníku (z masa) než zemědelské populace
  3. Docela by mě zajímalo, jak to fitovali na rozdílné věkové spektrum populace, když víme, že od finále puberty Ca v kostech prakticky u všech lidí ubývá. Přičemž bych se silně rozpakoval nad tím, dělat nějaké převody mezi tímto jevem u současných lidí a neandrtálců (o nám ještě vzdálenějších hominidech ani nemluvě). Ony stačí i jen rozdílné hodnoty pohlavních hormonů v krvi, a ty se ze zkamenělých kostí zjišťují opravdu špatně.

Dvacetiletá Tibeťanka

protestovala sebeupálením proti národnostnímu a kulturnímu útlaku Tibetu Čínou.

V Německu

zrušili zbytek trestu taxikáře Roztočila za údajnou vraždu egyptského studenta v roce 1975. Je třeba konstatovat, že celá kauza je nejasná, vyšetřovala to komunistická policie a komunistická justice a po roce 1989 nebyl případ řádně došetřen, protože vinou Havla zůstali v justici staří komunističtí soudci s krví na rukou. IMHO byl dotyčný student, či spíš "student" obětí nějakých aktivit tajných služeb a Roztočil jen nastrčenou obětí.

Rubl

se na začátku týdne vrátil na hodnotu před katastrofálním propadem. Je to IMHO důkaz toho, že tento propad byl vyvolán uměle koordinovanou záškodnickou akcí.

Sestřelení USA

jako další možnost důvodu zmizení malajsijského boeingu se objevilo jako hypotéza. Boeing po ztrátě komunikace mohl směřovat k US základně na britském ostrově Diego García a mohly být obavy, že bude použit jako nástroj teroristického útoku.
Je nutno připomenout, že politicky korektní příznivci a spojenci teroristů si prosadili v řadě zemí (mj. i v sousedním Německu) ustanovení, že unesené letadlo nesmí být sestřeleno ani v případě, kdy je jasné, že bude použito k teroristickému útoku. V tom Německu jde o ty samé síly, které dostaly z vězení mnohonásobné vrahy z "frakce Rudé armády", kteří byli odsouzeni, bohužel, krátce po odstoupení Německa od trestu smrti, a tak dostali doživotí s původně garantovanou nemožností předčasného prouštění. Z toho plyne, že takto unesené letadlo by skutečně mohlo být sestřeleno v režimu utajení.

Rusko

vyzkoušelo novou těžkou nosnou raketu, která by měla nahradit starší rakety Proton a mohla být i konkurencí soukromým projektům v USA.

OPEC

neomezí těžbu ropy ani po poklesujejí ceny pod 20 dolarů za barel. Prosazuje to Saúdská Arábie, která má odhadované náklady na těžbu kolem 8 dolarů za barel, takže má dostatečně vysoké marže. Cena je likvidační pro většinu dalších producentů ropy, pro těžbu alternativních uhlovodíků (ropné písky, břidlice atd.), o "ekologických" konkurentech, kteří dodávají elektřinu cca 25 a více krát dráž, ani nemluvě.
Neefektivní se stává i těžba v oblastech, které obsadil chalifát, nebo jsou takovým obsazením ohroženy.
IMHO by svět měl tč. neefektivní ložiska zakonzervovat a mít připravena na situace kdy
- Saúdům ropa dojde
- začnou se snažit opět vydírat ropnou kartou.

Před Vánoci

padly v Česku na mnoha místech teplotní rekordy (směrem nahoru), nicméně tříkrálová či Štěpánská zima přišla a přinesla mrazy i sníh. V této souvislosti se objevilo i konstatování, že na Ladových "vánočních" obrázcích jsou velice často právě tříkráloví koledníci, tedy z období, kdy obligátně končí vánoční obleva a přituhuje.

Další exekuční skandál

se provalil. Exekutor pokračoval v "konání" i přesto, že exekuce byla soudem zastavena. Pokud nenajdou občané ochranu před neoprávněnými exekucemi ani u soudů, pak dříve nebo později dojde někomu trpělivost a prostě toho zloděje odpráskne (nebo něco podobného).
Problém vidím i v tom, že ve prospěch exekutorů existuje i ustanovení o nezvratnosti exekucí, takže ani v případě exekuce, která je v rozporu s rozhodnutám soudu, případně byla provedena na nesprávné osobě (takové omyly, či spíše "omyly" se dějí neúnosně často) není reálná možnost výsledek exekuce zvrátit a zabavené věci dostat zpět (o náhradě druhotných škod nemluvě).

56 lidí

bylo oběťmi kmenového násilí v indickém Assámu. Politkorektní média pouze decentně naznačují, že motivací byl nejspíš útlak místního kmene Bódů islámistickými přivandrovalci.

Protonovou terapií

v Praze léčený Ashya King začal mluvit a projevují se u něho další příznaky ústupu onemocnění. Rekonvalescenci prodělává ve Španělsku.

Další černošský mladík,

vyhrožující policistům střelnou zbraní, byl zastřelen na předměstí St. Louis.

Proses s R. Polanskim

za zneužití třináctileté dívky (navíc na něm závislé, jako jím zaměstnávané modelce) chtějí US soudy dotáhnout do konce. "Svetová pokroková veřejnost" bude, pochopitelně, zuřive protestovat, protože "pokrokovým uměleckým tvůrcům" by měly být podobné excesy automaticky povoleny.

Ve Finsku

se bude konat referendum o vstupu do NATO.

Putin

nařídil zastropovat cenu vodky, a to z toho důvodu, aby lidé nepili problematický a rizikový na černo pálený alkohol. Chová se tedy opačně než EU a i naši "protidrogoví odborníci", kteří právě k tomu chtějí lidi dohnat šroubováním cen oficiálně prodávaného alkoholu do nezaplatitelných hodnot.

Rusové

chtějí nechat prošetřit bombardování Hirošimy jako "zločin proti lidskosti". Zahrávají si s ohněm, protože takovýchto zločinů spáchalo Rusko obrovské množství a podobné zpětné hodnicení válečných a politických aktů by se mohlo snadno obrátit proti němu.

President Zeman

přirovnal své odpůrce z incidentu na Albertově k neandrtálcům. Být neandrtálec, tak se urazím.

Osobností roku

je časopisem Times jmenována kancléřka Merkelová. Je v dobré společnosti: Loni byl takto poctěn Putin a v závěru roku 1938 Hitler.

Egypt

zakázal film Exodus. Je to podle trailerů trapná Holywoodská sračka s počítačovými efekty. V podstatě znásilňuje dějiny i Bibli současně.

Členka

skupiny Femen, s nápisem na odhalené hrudi "bůh je žena", byla zadržena, jak bere sošku Ježíška.

"Čech"

(= podle jména i vzhledu Rom), který "nalezl" spoustu kovových destiček na Terezínském hřbitově - jen tam překážely, a tak vynaložil námahu na jejich likvidaci odnesením do sběrných surovin, byl zadržen ve Velké Británii.

Čtvrtina propuštěných

Klausovou amnestií je zpět za mřížemi. IMHO by nebylo špatné tu amnestii formulovat tak, aby se v případě další trestné činnosti automaticky přibrala i ta amnestovaná, včetně trestu za ni.

Bezpilotní kamikadze

vyzkoušel Írán. Letadlo je určeno k "likvidačním útokům".

Další letadlo

zmizelo mezi Indonésií a Singapurem. Později byly z moře vyloveny trosky, které mohly být ve spojení s jeho zničením. Navíc do doby, než mu mělo dojít palivo, nikde nepřistálo.
AirAsia, jíž letadlo patří, je sice nízkonákladová společnost, ale splňuje evropské bezpečnostní standardy a může létat i do Evropy.

Na trase mezi

Řeckem a Itálií došlo k požáru trajektu. Mimo jiné se ukázalo, že nemá dost člunů pro všechny cestující. Oproti Titaniku je výhoda, že cestující v záchranných vestách mají naději na delší přežití v moři, nevýhodou je silný vítr a vlny.

Jeden z jaderných reaktorů

záporožské JE se havarijně a sám odpojil od sítě a snížil svůj výkon. Přičina je nejasná, ale ukazuje to, že i relativně staré reaktory (80. léta) jsou bezpečné, pokud obsluha násilím nevypne ochranné okruhy, jak se to stalo v Černobylu.

3 komentáře:

  1. Ad reaktor:
    Je to stejné jako s pojistkami. Nemusely by se mnohdy měnit za chrániče, kdyby bylo vše podle předpisu řádně ukostřeno/uzemněno a do tavných pojistek se nedávaly hřebíky nebo zvonkové dráty.
    Selský rozum, nic víc. A nejde jenom o pojistky.
    S mnohými zákony je to stejné, jako s chrániči.

    OdpovědětVymazat
  2. Ad amnestie
    Nechce se mi to hledat, ale pokud se pamatuji, tak alespoň některé části byly podmíněné.

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud se týče onoho: Ty ně naš, patamu čto ty čjornyj", doporučuji kliknout si na tento odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=KI_hDS4WiP8&feature=youtu.be

    OdpovědětVymazat