úterý 12. června 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Afghánští klerici

(v podstatě ovšem odpadlíci od pravého islámu) dali do klatby (resp. jejího islámského ekvivalentu) sebevražedné atentátníky, načež se sami stali terčem útoku tohoto druhu. Ukazuje to, že snahy zcivilizovat islám nefungují ani zevnitř.

Osmnáctiletá

britská muslimka byla usvědčena z pokusu o teroristický útok na Britské muzeum.

Írán

začal rozšiřovat své jaderné aktivity. Včetně zprovoznění odstředivek, umožňujících obohacovat uran na úroveň, potřebnou pro jaderné bomby. EK hodlá Íránu napomáhat obcházení US sankcí (tedy chce, aby měl Írán k dispozici jadernou bombu).

Palestinci

začali vypouštět na Izrael draky s ohněm, schopné zapálit pole nebo budovu. Izrael začal vyhrožovat tvrdou odvetou.

Kdo s čím zachází...

V šíitské mešitě v Bagdádu skladovali zbraně a nějak se jim to vymklo z ruky. Po mešitě je volná stavební parcela a skladovatelé se miliskují s huriskami.

Uzbek Rachmat Akilov,

pochopitelně, muslim, dostal za masakr, spáchaný automobilem ve Stockholmu, doživotí. Tj. za pár let ho nějaká aktivistická hovada propustí, jak se to stalo v Německu s teroristy z "Rudých brigád".

V Iráku

zadrželi Alího Bašára, který pravděpodobně zavraždil 14letou německou Židovku. Snad bude vrácen do Německa. Prý si na nic nepamatuje.

Ve Francii

zadrželi jednoho z vůdců chalifátu, který se tam snažil získat azyl.

Imigrace

V Paříži

policie zlikvidovala dva tábory ilegálních migrantů.

Nevládkáři

kvílí nad tím, že při potopení lodi s ilegály jich u břehu Tuniska zahynulo přes sto. Kolik na ně mohli dostat grantových peněz od sorosů a jiných "lidumilů"!

Yassin Atar,

podezřelý z páchání teroristických vražd ve Francii, byl vydán z Belgie do Francie.

V Hradci Králové

se otrávilo kolem 60 lidí kebabem, patrně vyrobeným z nahnilého masa, obsahujícího bakteriální toxiny. Dobrou chuť všem milovníkům kebabu! Též díky všem kulturním obohacovatelům!

Do Evropy

utíkají i lidé z Venezuely. Jsou s námi, na rozdíl od muslimů, kulturně kompatibilnější a navíc mají akutní zkušenosti s budováním socialismu.

Vláda

schválila zákon, podle něhož musí přibyvší cizinci do roka zvládnout integrační kurz.

Norský parlament

schválil za nesouhlasného řevu lidskoprávníků zákaz zahalování obličeje na veřejnosti.

Itálie

natvrdo odmítla přijmout do svých přístavů loď s ilegálními imigranty, podařilo se i zpacifikovat aktivisty, kteří jí některé přístavy chteli otevřít.

Obecné

Babiš

vyjádřil souhlas se zdaněním církevních "restitucí". Klerofašisté všeho druhu začali ječet. Církve se chystají na soudní pře.

Statistici

vydali zprávu, podle níž rostou ve státním sektoru platy. Problém je, že se to netýká všech oblastí, a že např. ve zdravotnictví rostou platy jen proto, že se již potýká (s dlouhodobě očekávaným) nedostatkem lékařů a sester a ti zbylí slouží přesčasy na hranici stanovené zákonem (nebo i za ní).

Merkelová

odmítla odpisy dluhů, které pořaduje nová italská vláda. Problém vidím v tom, že Německo se pakuje na efektu eura, které přepumpovává pozitiva z jihu EU do německé ekonomiky. Itálie by IMHO měla reagovat odchodem z eurozóny, který by toto pumpování přibrzdil.

Putin

opakovaně prohlásil, že nemá zájem štěpit EU. Já jsem už před časem psal, že EU, degenerující pod samoděržavím brusleských subbiľaků, je snem pro kohokoli, kdo má toto soustátí za potenciálního konkurenta nebo dokonce soupeře.
Nehledě k tomu, že narůstající násilí ze strany bruselí protežovaných muslimů může vést k tomu, že se Evropané sami a rádi poddají Putinovi.

Rakouský kanckéř

navrhl zeštíhlení EU, což, pochopitelně, nemá šanci projít.
Putin požádal Rakousko o zprostředkování schůzky s Trumpem.

Soudruzi ekologové

protlačili novelu zákona, podle níž budou muset občané držet řadu let doklady o vyvážení senkruvny.

Soudruzi demonstranti

se zase sešli na několika náměstích "proti Babišovi a Zemanovi". Jejich problém je, že se se na těchto akcích schází zanedbatelné množství demonstrantů oproti počtu voličů těchto politiků.

Facebook

sdílel svá data o uživatelích s výrobci mobilů.

V červenci

vejdou v platnost odvetná opatření EU proti clům, uvaleným Trumpem na zboží z EU.
Kanada se rovněž bouřila proti clům. "Před 200 lety jste nám vypálili Bílý dům", odpověďěl v telefonickém rozhovoru Trump Trudeauovi.

Fašisté

z městské knihovny v Liberci zakázali přednášku spolku "Naštvané matky", protože by mohla být "protiislámistická".

Důvěra v presidenta

opět narostla přes 50 procent.

Trumpův velvyslanec

v Německu pobouřil "elity" prohlášením, že podporuje konzervativní síly, a že "malá elita", která nyní v Evropě vládne, je na odchodu.

Britové kvičí,

že u nich nemá kdo sklízet sezónní úrodu. Jejich problém, respektive jejich soudnictví (které toleruje vraždění obyvatel východních států EU) a jejich sociálních systémů, vykrmujících parazity (především muslimy) místo toho, aby je přinutily dělat smysluplnou práci.

Soudružka

EUrokomisařka Vestagerová hodlá postihnout Google za dominantní postavení jeho OS Android.

Cermat

zase připravil problematické testy z matematiky, které se používaly při přijímačkách na střední školy.

Válka znalců

Státní žalobkyně zažalovala znalce, kteří svědčili ve prospěch Kramného, právní zástupci Kramného zase znalce, kteří svědčili v jeho neprospěch. Problém vidím ve fyzice - "vražda elektřinou", kterou vyplodili zástupci obžaloby, se prostě z fyzikálních důvodů nemohla stát - Kramný by musel překopat (a pak hned zase vrátit zpět) významnou část elektroinstalace v hotelu, kde ke smrti jeho manželky a dcery došlo.

23letou

ženu na Šumavě uštkla zmije, byla léčena na intenzívní péči. Zřejmě však jde o lehčí otravu.

Kvůli suchu

(a pochopitelně i ekologům) se v Česku šíří kůrovec.

Curiosity

nalezla na Marsu stopy organických látek. To by mohla být hranice přelomu, po němž už nebude možné existenci života na této planetě (alespoň v minulosti) popírat.

IKEA

hodlá kvůli plastové debilizaci ukončit prodej plastových výrobků na jedno použití.

Připomenuli jsme si

76. výročí vypálení Lidic a zavraždění většiny jejich obyvatel.

V Praze

se při hledání "kešky" (cíl hry, hrané pomocí GPS) utopili dva lidé v podzemním korytě potoka. Byli spolu s přeživšími spoluhráči vyplaveni z tunelu záplavovou vlnou.

Trump

odešel ze summitu G7, v podstatě se v ničem s ostatními neshodl, na setkání s Kimem III. Podle prvních informací to vypadá, že Kim má opravdu zájem vyměnit mír a hospodářskou spolupráci za jaderné odzbrojení.

Žádné komentáře:

Okomentovat