úterý 4. září 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

OSN,

která je ve stále větším vleku islamistů, odsoudila to, že si Barma na svém území dělá pořádek a zbavuje se islamistických ilegálů, kteří jsou zdrojem bezuzdného vraždění a další kriminality.
Je více-méně v pořádku, že president Zeman odmítl účast na Valném shromáždění této stále pochybnější organizace.

V Idlibu

jsou shromážděni džihádisté ze Sýrie, kteří dosud neuprchli ze země nebo nebyli zajati. Nyní se vedou jednání, co s nimi. Je jasné, že až tam zaútočí legitimní syrská armáda, tak se s těmito zločinci mazlit nebude.

Talíban

v Afghánistanu rozšířil ovládané území. Obávám se, že bez nasazení ZHN je boj proti němu nemožný.
President Zeman konstatoval, že v "Afghánistanu se bojuje za Prahu", v čemž má mnoho pravdy.

Antiislamizační aktivista

Theo Sarazin vydal v Německu novou knihu "Německo se samo ničí" aneb "Jak dáváme svou zemi všanc". "Pokrokoví" aktivisté vřeští jak prasata na jatkách.

Imigrace

Pokračovaly události v Saské Kamenici. Levicový póvl nakonec svozil z celého Německa "správně" smýšlející (= proislamistické fašistoidy, islamisty s německým občanstvím, imigranty, včetně ilegálů apod.) osoby, aby přečíslil demonstrace místních lidí.
Ukázalo se, že alespoň část policie fandí spíše demonstrantům: Na veřejnost se dostala kopie zatykače na islamistického vraha, jehož čin současný občanský neklid spustil. Část policie sympatizuje s antiisalmizačními aktivisty. Provalilo se i to, že pravděpodobný pachatel byl závislý na alkoholu a drogách (což u džihádisty nevadí) a nosil při sobě nůž, což je normálním lidem v Německu přísně zakázáno.
Saský premiér odsoudil hajlování několika málo (něco přes deset) demonstrantů. IMHO by mě dost zajímalo, kolik z nich byli policisté v civilu.

Hamáček

odsoudil ilegální imigraci a zdůraznil potřebu řešit problémy zemí původu imigrantů na místě. Problém vidím v tom, že bez rekolonializace takové řešení není možné.

V Itálii

pokračuje boj "pokrokové" (= neomarxismem indoktrinované) justice a právoplatně zvolené "nesprávné" vlády.
Salvini sklidil hněv "právně politicky orientovaných" i za prohlášení, že Maďarsko je vzor pro Itálii.

Imigranti

se vylodili na turistické pláži na jihu Španělska. Španělská "pokroková policie" nijak nezasáhla.

Na summitu v Římě

Babiš pokračoval v linii zásahu na místě původu imigrantů a řešení problémů těchto zemí pomocí a zvyšováním vzdělání. Ultralevice prská, protože potřebuje masy negramotných a pologramotných. Babiš také připomenul nutnost změny návratové politiky.
Salvini na téže akci kritizoval Macrona.

USA

hodlají kompletně zrušit svou finanční účast na financování palestinskoarabských "uprchlíků" ze strany OSN. USA výrazně snížily pomoc pákistánské armádě, protože Pákistán podporuje islánmistické teroristy, především z Talíbanu.

Afghánec

zaútočil na vlakovém nádraží v Amsterodamu nožem a pobodal několik lidí. Se zpožděním byla přiznána národnost a náboženská orientace útočníka i skutečnost, že útok měl teroristické pozadí. Útočník patrně reagoval na jednu z teroristických výzev Talíbanu.

Obecné

Babiš

odmítl odchod Česka z EU. Je ovšem nutno připomenout, že jeho podniky pobírají obrovské dotace, o které by přišel.

Fašista

Andrej Danko (Slovenská národní strana) ve slovenském parlamentu vystoupil s návrhem omezit imunitu poslanců z "nesprávných" politických stran.
Další příspěvek neofašistů a neomarxistů k rozkladu demokracie, a to dokonce i v případě, pokud bude tento "pokrokový" návrh zamítnut.

Rusko

provedlo spolu s Čínou rozsáhlé manévry na Sibiři. Aktivisté z NATO ječí jak zjednaní. Faktem je, že uvedené manévry by mohly secvičením štábů a vojáků významně ztížit útok na Rusko.

Mayová

se nechala slyšet, že brexit bez dohody nebude znamenat konec světa.

President Zeman

se přátelsky sešel se současným velvyslancem USA a pozval ho do Lán. Vztahy Hradu s předchozím velvyslancem, Obamovým ultralevičáckým aktivistou, byly napjaté.

Soudružky feministky

získaly další terč pro svoje útoky: Jsou to termostaty na pracovištích, které jsou údajně nastaveny "sexisticky". Muži totiž preferují nižší teplotu.

Byl snížen

plán financí neziskovek, přesto se pro ně plánuje v rozpočtu více peněz, než kolik dostaly loni.

Podle soudu

mohou být v datlích housenky, s tímto odůvodněním (a odvoláním na EUronormy) byla zrušena pokuta pro Lidl. Zdůvodňují to, že výskyt hmyzu signalizuje absenci chemie (což není tak úplně pravda).
Já pamatuji, jak nám dovezli známí z expertního pobytu v Alžíru bedýnku datlí. V jedné jsem našel červa, tak jsem ji dal stranou do krabičky a po čase se tam objevilo cosi jako potravinový mol, ale bylo to cca 3 - 5 krát větší.

Epidemie eboly

v Kongu narůstá. Podle expertů může nabýt větších rozměrů než nedávná epidemie u Guinejského zálivu.

Katolická církev

v Austrálii explicitně odmítla zákonem ukládanou povinnost hlásit sexuální zneužívání dětí.

Trump

komentoval, že EU je stejně špatná jako Čína, akorát je menší.

Na Slovensku

blahořečili dívku, která se bránila znásilnění sovětským vojákem a raději se nechala zastřelit.

První září

oslavily setkáním rodiny s dětmi ze zkumavky.

V Antarktidě

byly naměřeny rekordu blízké nejnižší teploty. Globální oteplování prostě zuří.

5 komentářů:

  1. S tim, co pisete o Afghanistanu nesouhlasim. Nemam tuseni, jak tam vyhrat ale jsem si celkem jisty, ze to nestoji za to.

    Jejich lidem nedokazeme pomoci, rozhodne ne za cenu jakou bysme byli ochotni zaplatit.

    Bat se jich nemusime, vojensky nas (Evropu/Zapad) ohrozit nemuzou. Pokud vyzvou k teroristickym akcim na nasem uzemi, pak problem neni v jejich vyzve ale na nasem uzemi.

    Pokud nevyzvou oni, vyzve nekdo jiny. Neverim na precizne koordinovane akce rizene z nejake centraly. To by vypadalo uplne jinak (bojim se ze i toho se dozijeme).

    Problemem je pritomnost teroristu. Tu je potreba vyresit a to v Afghanistanu nepujde.

    A bombardovat Brusel asi nechceme. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. František Novotný připodobnil boje v islámských zemích ke konvojovým bitvám za WW2, které nutily nepřítele nasazovat zbraně a lidi mimo hlavní bojiště.

      V momentě, kdy Afghánistan pustíme, stane se zdrojem teroristů pro celý civilizovaný svět. Ano, je nutno použít nekonvenční zbraně, které by eliminovaly výhodu nepřítele ve členitém a špatně prostupném terénu.

      Vymazat
    2. Nesouhlasim. Vyhrat by se dalo kompletnim znicenim zeme nebo masivnim nasazeni pechoty pripadne nejake AI. Oboji mi prijde nepruchodne.

      Podle me je jedno kolik je tam v zasobe teroristu, kdyz jich doma mame pravdepodobne desitky tisic (latentich) a kdyz jine casti sveta jich produkuji statisice (potencialnich).

      Vymazat
  2. Členitý terén znemožňuje účinně nasadit jaderné zbraně. Ze ZHN tak zbývají chemické nebo biologické. Biologické by se nám mohly vrátit po čase nebo dálkovým přenosem případně pohybem lidí nezemřelých, ale nakažených do sousedních zemí. Navíc je to poněkud hodně nehumánní záležitost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dala by se zničit úroda (defolianty), zlikvidovat dobytek a nechat je vyhladovět.
      Velká Británie plánovala proti Německu operaci "Vegetarián", která by spočívala v nasazená anthraxu proti německým stádům dobytka. Dostala se až na úroveň polních zkoušek.

      Vymazat