čtvrtek 27. září 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Český islamista,

který byl zadržen pro připravování pumového atentátu, byl podle sousedů "slušný hoch, dokonce dělal ministranta". IMHO právě to poslední svědčí, že "slušným" nebyl, protože mezi křesťanstvím a islámem zase tak velký rozdíl není. A komu je od mládí vymýván mozek křesťanstvím, ten ochotněji přejde na "tvrdší drogu", představovanou islámem.
Policejní president posléze potvrdil, že tento muslim chystal teroristický útok.

Idlib

byl řešen jednáním mezi Ruskem a Tureckem.

Rusko

ztratilo svůj špionážní letoun. Sestřelili ho Syřané, avšak ti stříleli na za ním se schovávající útočné letouny Izraele. Rusko také připsalo hlavní část viny Izraeli a pohrozilo mu odvetou.
Rusko dodá Sýrii protiletadlové komplety S300, patrně i s obsluhami. Pro Izrael to znamená, že už nebude moci beztrestně útočit na cíle v tomto státě.

Talíban

neustále porušuje dohody a provádí nevyprovokované útoky na vládní síly i mezinárodní vojenský kontingent.

Írán

viní USA z teroristického útoku na vojenskou přehlídku.

Imigrace

Prakticky po celý týden probíhalo pruzení komunistických aktivistů v čele s EUroposlankyní Šojdrovou s "50 sirotky", v reálu potenciálními džihádisty z chalifátu, protože překračujícími věk, v němž nechávají imámové podřezávat zajatce (+- 10 let), případně se účastnit bojů na frontě či teroristických útoků (+- 12 let). Zeman obvinil Šojdrovou ze snahy sbírat před volbami hlasy pro komunisty.

Rakousko

se snaží prosadit celoevropský limit pro ilegální imigranty.

Babiš

spolu s dalšími politiky kritizoval posílení "pohraniční stráže EU", která je podle něho zbytečná. Vzhledem k tomu, že tato instituce imigranty "zachraňuje" a naváží do EU, je spíše škodlivá.
EU nakonec tuto akci provede.

Německo

hodlá propustit na vyšetřování na svobodě islamistu, podezřelého z vraždy v Chemnitz. Je otázka, zda by multikulturní věrchuška s tím propuštěním čekala tak dlouho, pokud by nedošlo ke známým občanským demonstracím.

Provalilo se,

že Afghánci, který znásilnil maďarskou občanku, pomáhala při vyřizování pobytu ve státě nevládní organizace "Helsinský výbor". Alespoň víme, k čemu ty nevládky jsou.

Maasen,

šéf německé civilní kontrarozvědky byl vykopnut za své pochyby o pravosti videa, údajně dokazujícího hony na cizince v Chemnitz. Skončil na postu s vyšším platem, k velké nelibosti aktivistů. Mezi tím se provalilo, že někteří z hajlujících na demonstracích v tomto městě byli levicoví aktivisté. Nijak bych se nedivil, pokud by se prokázalo, že ti zbylí byli neuniformovaní policisté nebo nějaké jejich ekvivalenty (placené německou vládou).

V Londýně

najelo do muslimů před mešitou auto, dva zranilo a ujelo. Zdá se, že Evropané začínají oplácet muslimům stejným. Neschvaluji to, ale v situaci, kdy úřady zjevně netrestají jasné islámské zločiny, asi jiná cesta k právu než soudce Lynč není.

Sněmovna

podpořila novelu cizineckého zákona, podle níž mj. budou muset cizinci absolvovat "integrační kurz". Ono je to problematické, protože civilizovaní lidé se integrují i bez tohoto zákona a muslimy k integraci patrně i tento zákon nedonutí (maximálně nastaví přísnější limity pro jejich sankcionování).

ODS a SPD

si vyžádaly stanovisko vlády k dosti pochybnému "paktu o migraci", který protlačily v OSN především zločinné režimy.

Obecné

Polská

katolická církev bude platit doživotní rentu oběti znásilňování knězem. IMHO toto je cesta, jak církve eliminovat ze společenského vlivu. V USA některé církve v důsledku podobných odškodnění, přisouzených jejich obětem, musely vyhlásit bankrot.

Kurz s Macronem

se nechali slyšet, že by nemělo dojít ke "tvrdému brexitu" (tj. bez nějakých dohod). Nicméně snahou věrchušky EU je práve takovýto typ odchodu GB z EU.

Syntetický kanabinoid

usmrtil na Opavsku další oběť.

Provalilo se,

že hlasování o Maďarsku nebylo podle regulí EU platné, Maďarsko ho hodlá napadnout u EUrosoudu.

Austrálií

otřásá skandál s jehlami, zabodanými do ovoce od některých farmářů (což je může přivést na mizinu). V této souvislosti je asi třeba alespoň vzpomenout na jednu z "kapesních" povídek Karla Čapka o jehle v housce. Byl dopaden jeden chlapec s jehlami, vypadá to však, že není hlavním pachatelem, jen ho zprávy o jehlách "inspirovaly".
Jehly v jahodách byly posléze objeveny i na Novém Zélandu.

Apple vyměkl

a doplatil Irsku daně v hodnotě 13 a něco miliard eur.

Nevládka

Transparecy International podala další udání na Babiše.

Celosvětově

údajně poklesly teroristické útoky o 25 %, nicméně v některých státech, jako je Velká Británie, došlo naopak k jejich nárůstu. Uvedla rozvědka USA.

Soudruzi

se rozhodli nekonat soutěž "Český slavík", protože v ní občané nesprávně hlasovali.

Polsko

nabídlo USA lokalitu k vytvoření vojenské základny.

Indonézie

zastavila zřizování nových plantáží na palmový olej. Považuji za nanejvýš pravděpodobné, že se na tom podepsala kampaň, vedoucí ke snižování odbytů výrobků s touto komoditou, případně že se očekává odstoupení od "biopaliv", která jednoznačně zhoršují životní prostředí a poškozují motory aut.

Štrasburský soud

se snaží kriminalizovat Polsko za exhumaci těl obětí katastrofy u Smolenska. Asi tím neučiní "evropské" instituce populárnějšími, protože jednak je tato událost pro Poláky trauma blízké Katyňskému masakru, jednak exhumace odhalily strašlivou úroveň nekvality zacházení s ostatky obětí pod taktovkou levičácké proEUrounijní vlády. Která pochopitelně dává za pravdu názorům, že docházelo k maskování nějakých stop zločinů. Takže by si Štrasburský soud zasloužil karikaturu zametače, přemísťujícího špínu pod koberec.

Podle statistiky

většina obyvatel ČR dochází do zaměstnání na dřívější dobu než ostatní obyvatelé EU. Což je asi jedna z příčin většinově negativního vztahu k letnímu času.

Po mnoha letech

se podařilo zprovoznit první náramky, hlídající vězně v "domácím vězení".

V Indii

zatkli katolického biskupa, který měl několikrát znásilnit jeptišku.
Další kněz, obviněný ze sexuálního zneužívání, spáchal ve Francii sebevraždu v kostele. Tím kostel v podstatě odsvětil a navíc by se teoreticky měl sám stát upírem, nebo něčím podobným.

V neděli

jsme si připomenuli 80. výročí mobilizace proti Hitlerovi. Začal také astronomický podzim, ten "počasový" začal o den dříve. Na samém konci týdne a začátku následujícího se přehnala nad Českem bouře Fabienne, která začala dříve řádit v Německu.

Soud

přiřknul činžovní dům německým Židům, přestože byl zabaven podle Benešových dekretů.
Problém je, že tito Židé, kteří se mnohdy hlásili k německému nacionalismu stylem "papežštější než papež", se počítali za "německé obyvatelstvo" a i oni přispívali k tomu, že některé okresy byly prohlášeny za "většinově německé" a spadající pod mnichovský zábor. Tedy šlo, bez ohledu na to, jak se s nimi jejich němečtí soukmenovci posléze vypořádali, o německé nepřátele Československa.

2 komentáře:

  1. Chronicky působící jedy v potravinách jsou vzhledem k islamistům problém. Ale jde spíše o potraviny s obsahem tuku, protože tam je většina takových jedů rozpustná. Otrávených a časem mrtvých by klidně mohlo být i přes 100.

    OdpovědětVymazat
  2. Nejhorší jsou koordinované útoky ohněm. Kdyby tam poslali všechny členy komanda a zatarasili 3 hořícími auty s pneumatikami východy Bataclanu, tak by tam zemřelo i tisíc lidí (z 1500 přítomných). IS to ale asi zatrhl, aby nebyla moc velká odveta.

    OdpovědětVymazat