neděle 24. listopadu 2013

Co uplynulý týden dal

Členům Greenpeace,
zadržovaným v Rusku po útoku na ropnou plošinu, byla prodloužena vyšetřovací vazba, jinak by je museli propustit 24. 11., což by znamenalo nejspíš jejich "zmizení" z Ruska. Jo, Ruská justice si hlídá termíny daleko lépe, než ta naše.

Multikulturalisté
pořád běsní. Jejich terčem je opakovaně seriál Sanitka 2. "Antiislámská" scéna (= střet hrdinů seriálu s realitou islámu, velmi realisticky podaný) je "šíleně nesmyslná a atypická" a neodpovídá realitě v ČR. Tento blábol usvědčuje ze lži fakt, že řada velkých zdravotnických zařízení má již léta "etické kodexy", mající takovéto problémy řešit. Pochopitelně, takovou funkci mít nemohou, protože v situaci, kdy je kodex v souladu s řádně přijatými zákony, je zcela zbytečný a v situaci opačné mají ty zákony přednost (jinak by si mohla každá tlupa aktivistů dle své libovůle přepisovat právní řád). Správným řešením by bylo, aby spolu se záchranáři k takovým případům jezdili ozbrojenci, po vzoru izraelských pořádkových sil cvičení ve střelbě na hlavu. A, pochopitelně, s povolením na tu hlavu v případě potřeby skutečně střílet.
Autoři těchto agitek poněkud připomínají lidi, bránící při požáru města polévání střechy jejich domu vodou s argumentací, že ten dům ještě nehoří.

Kometa ISON
se sice zjasnila na viditelnost pouhým okem, ale současně se natolik (zdánlivě, z naší perspektivy, i reálně) přiblížila ke Slunci, že ji nemůžeme pozorovat. Pokud příští týden úspěšně projde přísluním, měla by být viditelná i pouhým okem.

Křeče ČSSD
dostávají nový rozměr: Jeden z jejích význačných bossů byl odstřelen zatím neznámým pachatelem či pachateli.

DSSS
si lízala na dolním konci Václaváku rány, utrpěné při posledních volbách. Nicméně, nezlepší-li se poměry v politice (což je vysoce pravděpodobné) a zklamou-li nové politické subjekty (což je téměř jisté), bude sbírat protestní hlasy o volbách příštích.

Prolomení limitů
těžby je opět na stole, včetně aktivizace lítých bojovníků. Ti si zjevně neuvědomují, že to uhlí se stejně dříve nebo později vytěží. IMHO problém je s náhradami za "vytěžené" nemovitosti, které byly za socíku nahrazovány naprosto zoufalým způsobem: Za rodinný domek se zahradou byt v panelové haluzně. Takže se lidi naučili proti tomu bojovat a těžařům nevěří.

ODS se snažila v JMK
Odvolat Haška z hejtmanství a pohořela: Nikdo se k ní nepřidal a disponuje jen 5 křesly z 65.

Množí se zprávy o tom,
že z týrání dětí se stává velkolepý byznis obchodování se zabavenými dětmi:
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/pomoz-mi-aby-me-neukradli-rodicum-pozor-na-juvenilni-justici/

Žádné komentáře:

Okomentovat