neděle 15. prosince 2013

Co uplynulý týden dal

Dvojpresidentí Policie ČR
by se mohlo nachýlit ke konci. Červíček se ovšem vzpírá víc, než Jan Hus v Kostnici. Téměř by se dalo říct, že se kroutí jako pořádně velká žížala.

Ruština
se vrací do škol, tentokrát na přání studentů. Mno, snad případným vnoučatům k něčemu budou knížky, které jsem kdysi nakřečkoval ze Sovětské knihy.

Kanada
vyhlásila své nároky na severní pól. Podobné nároky má i Rusko. Na severmím pólu tedy může být pěkně horko.

Brněnští zastupitelé
použili v EU osvědčený postup: Opakovat referenda (či ankety) tak dlouho, až se dostaví kýžený výsledek. Z tohoto důvodu bude v bezprostřední blízkosti divadla Husa na provázku ulička Václava Havla.

Další důkaz lidmi způsobeného globálního oteplování
je na světě: V Antarktidě naměřili -93,2 stupňů Celsia, což je o 4 stupně méně, než se tam kdy podařilo naměřit.

ANO
slíbilo zařazení plen do skupiny zboží s nižší DPH. Uvedenou věc explicitně zakazuje EU, pravděpodobně proto, aby se obyvatelé Evropy nemnožili a uvolnili místo civilizačně méněcenným imigrantům.
Uvidíme, co se z toho vyklube: Mohli by to zkusit jako Němci dálniční poplatky: Budou je vybírat ode všech, ale svým občanům budou peníze vracet. Teoreticky by se to dalo udělat velice snadno: Zaplaťte plínky s vyšším DPH, s útenkou zajděte na místní radnici a tam vyinkasujte rozdíl mezi vyšší a nižší sazbou DPH a radnice si tu částku nechá proplatit cestou nahoru padajícího exkrementu.
V praxi, pokud by se něco takového realizovalo, by se na to vytvořil úřad, platící stovky úředníků a desítky inspektorů. A v reálu stojící víc než peníze, co skrze něj projdou.

Skandál
nad Rusnokovými slovy pořád ještě pobublává. Faktem je, že jeho úpřímná slova jsou asi ten jediný druh politování nad smrtí Nelsona Mandely, které bylo vyřčeno bez vědomého a evidentního lhaní.
Na pohřbu samém se sešel kde kdo s kde kým, včetně hledaných zločinců a podobných živlů.

Vědci z řezenské univerzity
nalezli na lidské pokožce mikroby ze skupiny Archea. Jedná se o bakteriím podobné mikroorganismy, které však mají od bakterií, sinic i eukaryontních buněk přibližně stejně geneticky (a vývojově) daleko. Existuje předpoklad, že patří mezi nejstarší živé obyvatele Země a po rozvoji konkurenčních organismů se stáhly do různých exotických nik.

Okamura
sklidil negativní reakce za návrh zákona na ochranu seniorů. Osobně a z mého odborného hlediska vůbec nepovažuji za nesmyslné, aby takový zákon existoval. Senioři minimálně mají "delší vedení" a jsou snadněji obalamutitelní. Navíc řada z nich žije mentálně v době, kdy možností krást v mantinelech zákona bylo, přes všechno znárodňování, zabavování majetku atd., podstatně méně.
Alespoň víme, členové kterých stran jsou v podobných aktivitách namočení, nebo z nich nějak profitují.
Další nevoli sklidil od multikulturalistů a jiných fašistoidů za návrh snížit či zrušit dávky v nezaměstnanosti zahraničním pracovníkům, kteří se nijak, nebo jen nevýznamně, podíleli na vytváření příslušných fondů.

V Ukrajině
se to pořád mele. Stále víc jejích obyvatel chápe, že výměna Ruska za EU by patrně nebyla žádná výhra, a že v mnoha ohledech by na tom následně mohli být i hůř.

Další sebevražedný atentátník
byl dopaden v USA. Policie ho delší dobu sledovala a místo výbušnin mu podvrhla neškodné látky. IMHO měly být nálože alespoň tak účinné, aby k té sebevraždě došlo, jinak bude jen dalším žroutem vězeňských nákladů.

Stát nevydá
církvi (patrně Církvi) nemovitosti na pražském hradě. Správný krok správným směrem. Zdá se, že ANO spolu s ČSSD se hodlají domluvit i na jiných nemovitostech, než je Hrad.

Babiš naznačil,
že lidovci mohou strunu napnout tak, že se přetrhne. Asi jim nedochází, že Okamura má stejný počet poslanců a přitom rozumnější a přijatelnější program i větší ochotu ke kompromisům.

2 komentáře:

  1. Staříci a stařenky pomalu začínají senilnět.Tak to chodí. (Taky nás to čeká - pokud nebude nějaká letální choroba rychlejší.) Jakási ochrana (něco jako Pampersky) by se možná hodila, jenže už vidím, jak se to zneužívá a jak někdo žene důchodce do ulic s transparenty, že tenhle zákon snižuje jejich důstojnost. Třeba zrovna ti, kteří mají v plánu je okrádat. Úřední zákaz okrádání kohokoliv kýmkoliv je totiž stejně smysluplný jako zákaz nevěry nebo prdění.

    Restituce: Jistěže se bude nivě nabytého majetku zneužívat. Už teď jsou asi ustaveny mechanismy se spolupracovníky mimo církev, které majeteček vyvedou do soukromých rukou. Čekal snad někdo něco jiného? Ale měnit ho po několika měsících po schválení? Pak ovšem můžeme začít účelově měnit všechny zákony poté, co se změní politická garnitura. Čili "1984" v praxi. Nevím, jestli je to rozumné - řítíme se na druhou stranu silnice a zase se bouchneme do svodidel.
    A navíc: čeká snad někdo, že se církev dobrovolně vzdá toho, co jim už bylo pravomocně přisouzeno? (Všimněte si, jak se krásně mění význam slova "přisouzeno" [;>)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K reštitucím:
      ČSSD a ANO cítí, že stát na církve ztratí klacek a oni si na církvním majetku už nelíznou. Co nelíznou, ani z dálky nepřičichnou, proto tolik řevu.
      A dodatečně gratuluji komunistům, jak dokonale dokázali v otázce víry a církví lid obecný sprostný oblbnout.

      Vymazat