neděle 7. května 2017

Česko "reprezentuje" přívrženkyně extrémistů

Sluníčkáři ucvrkávají blahem nad tím, jak se 16 letá Lucie Myslíková "stavěla na prvního máje proti náckům".
V čem je problém
Kromě "virózní fotografie", která "proletěla svět" existují i fotografie skupiny "aktivistů", na níž jsou celé postavy. Na jedné z nich je dobře vidět, že slečna aktivistka má na ponožkách (či punčochách, v textilní terminologii se zase tak dobře nevyznám) emblém organizace Antifa.
Fotografie je možné spatřit například ZDE.
Je to organizace, která funguje tak, že někoho označí za "nácka", čistě dle svojí libovůle a bez ohledu na jakákoli fakta nebo stav, vytvořený kompetentními společenskými (státními) orgány, a poté proti "náckům" bojují násilnými prostředky, případně je vraždí. Terorizují také běžné občany, pokud si o nich myslí, že nějak s "nácky" sympatizují.
Je to tedy organizace, která má velice blízko k neblahé SA v dobách, kdy se nacisté drali k moci. Nejen svými metodami, ale i svými politickými preferencemi, protože to, co Antifa hlásá, je eklektická směs komunistických (včetně maoismu a pol-potismu), nacistických a fašistických idejí.

Nedejme se mýlit názvem

Pojmenování "Antifa" má zcela jistě navodit dojem, že tato organizace nějak vystupuje proti fašistům. Není na tom nic pravdivějšího, než prohlášení, že pod fasádou "lidové demokracie" či "socialistické demokracie" se skrývaly nějaké skutečně demokratické režimy, nebo že "normalizace" vedla společnost k normálnímu stavu.
Političtí zločinci se prakticky vždy snaží své režimy označit za "legální", "demokratické", případně "svobodné". Příznačně to ukazuje osud brněnského Náměsti svobody. Ačkoli se názvy okolních ulic se v novodobé historii města měnily jako apoštolové na orloji, i nacistická i komunistická totalita se tvářily, že svobodu podporují (přičemž na nich ke svobodě měl vztah akorát ten název brněnského náměstí, jinak nic).
Antifa je svým programem jednoznačně antidemokratická a prototalitní strana.

Časová souvislost

Zatímco v Brně členové a sympatizanti Antifa násilně blokovali dlouhodobě povolenou akci zcela legální DSSS (rozhodně k sympatizantům této strany nepatřím, nicméně respektuji, že jde o stranu řádně registrovanou, jejíž stanovy nejsou v rozporu s ústavním pořádkem tohoto státu), v Paříži sympatizanti a členové této organizace házeli Molotovovy kokteily na policisty. Čtyři policisté při tom byli těžce zraněni, jeden z nich má na těle popáleniny v rozsahu, v jakém je měl po svém sebeupálení Jan Palach, a jeho přežití je silně nepravděpodobné (pokud už nezemřel).
Naše lžimédia tento útok pečlivě tají, takže kdo neumí francouzsky a nevyzná se v tamních zpravodajských webech, tak se patrně o jeho smrti nemá šanci dozvědět.
Je třeba v této souvislosti připomenout upálení jordánského pilota džihádisty z chalifátu, aby bylo jasné v jakém kontextu politické praxe se Antifa pohybuje.

Virtuální realita

Sluníčkáři a pražští kavárníci ovšem žijí ve virtuální realitě, přes jejíž filtry vraždění a další zločiny příslušníků Antifa nepronikají.
Jinou věcí je, že zřemě s touto extrémistickou organizací spolupracuje skaut, který se tím mění v jakési novodobé "Hitlerjugend", vymývající dětem a mládeži mozky totalitní ideologií.
Bylo by zcela jistě zajímavé zjistit, v jakém rodinném prostředí jmenovaná aktivistka a fanynka vraždících extrémistů vyrůstá.
A mimochodem, pokud by někdo na naší politické scéně hledal autentické fašisty, tak strana s politickým i ekonomickým programem, kompatibilním s fašistickým, sedí v Parlamentu, má obsazeno několik křesel ve vládě a říká si ANO.

Události z prvního května ukázaly opět, a opět i velice názorně, že naše společnost je silně rozdělená na příznivce demokracie a příznivce totality, a že naše lžimédia jednoznačně fandí těm, kdo se snaží demokracii zničit a vyrobit další (po nacistické a komunistické již třetí) totalitu.

1 komentář: