pondělí 15. května 2017

Co uplynulý týden (od prodlouženého víkendu) dal

Islám


Kausa křesťanského guvernéra

v Indonésii progredovala jeho umístěním ve vězení za "urážku islámu". Ukazuje názorně, že soužití nemuslimů a muslimů v jednom státě je naprosto vyloučené a měli bychom podle toho k muslimům přistupovat.

Český

přívrženec chalifátu, který hodlal jet vraždit do Sýrie, byl nakonec v odvolacím řízení poslán do vězení na šest let. Problém vidím v tom, že se takto důsledně nejedná se sympatizanty chalifátu z řad muslimů.

V Německu

se podařilo zadržet dva džihádisty původem ze Sýrie.

Turecký prokurátor

požaduje pro pachatele novoročního teroristického útoku v Istambulu 40 doživotí a 1555 let navíc.

V Rakousku

se podařilo odsoudit spolupachatele teroristů z Paříže.
Dále se podařilo odsoudit teroristu, který ve službách chalifátu vraždil bezbranné zajatce a dorážel raněné nepřátele.

Podařilo se dobýt

město Tabka, které je strategickým cílem k dobytí poslední velké bašty chalifátu - měšsta Rakká.

Německo

uzákonilo zákaz zahalování tváří pro vojačky a úřednice.

Atentát

na místopředsedu senátu v Pákistánu si vyžádal 25 obětí.

V Belgii

byla podána žaloba na prioncezny ze Spojených Arabských emirátů kvůli týrání služebných. Je třeba konstatovat, že islám vychovává "cyklistické povahy" (= nahoru se krčit a dole šlapat), a že týrání služebných, za jaké by se nemusela stydět ani známá Čachtická paní, je v islámských zemích více-méně normou.
V této souvislosti: Existují teorie, že Ersbéth Báthory byla odsouzena z čistě politických důvodů (její rodina byla zapletena do protihabsburských aktivit), protože tak, jako ona, se chovala v její době v Uhrách ke služebným většina šlechtičen.

Imigrace


Slovensko a Madarsko

vysvětlovaly EUrosoudruhům, proč si dovolují mít negativní vztah ke kvótám na "uprchlíky".

Italská prokuratura

zveřejnila podezření, že se organizace "Lékaři bez hranic" podílí na pašování ilegálů do Evropy.

Řecký soud

politicky nekorektně odsoudil dva naturalizované Švédy s mačetami, kteří se snažili dostat ilegálně do Turecka.

Německo

provedelo rozsáhlou protiteroristickou razii, zaměřenou na džihádisty z chalifátu a jejich sympatizanty.
Zpřísňuje rovněž podmínky pobytu a nespolupracujícím "uprchlíkům" mohou být (konečně!) kráceny sociální dávky.

Afghánec,

který v nemocnici v Motole znásilnil zdrvotní sestru, bude možná souzen podle přísnějšího paragrafu, kde je maximum až 12 let.
Řekněme si to upřímně: Pokud by soudruzi neměli zájem co nejvíce oslabit podporu konvičkovcům a podobným aktivistům, tak by byl už nejspíš v tichosti na svobodě.

Obecné

Pokračuje vládní krize, její nějaké vyústění týden velkohubých prohlášení i zákulisních podrazů rozhodně nepřinesl.

Norsko

má problémy s výskytem chronického chřadnutí jelenovitých, což je choroba velice blízká "nemoci šílených krav". Ta byla řešena masovým vybíjením stád, ovšem chovaného hovězího dobytka. U volně žijících zvířat je problém v tom, že priony přetrvávají v prostředí léta až desítky let.

V dílčí části

"metanolové kausy" padlo několik osvobozujících rozsudků.
Je třeba stále znovu připomínat, že skuteční viníci této séria úmrtí sedí ve strukturách EU, na jejíž příkaz jsme metanol vyřadili z kategorie zvlášť nebezpečných jedů a přeřadili mezi méně jedovaté látky. Tím se stalo, že metanol mohl být dáván do postřikovacích směsí pro mytí skel na autech (se zvlášť nebezpečným jedem, který se odepisuje po mililitrech by se to dělat nemohlo), a tím pádem se dostal i do pančovaných lihovin, které se z těchto směsí vyráběly.
Protože se metanol nedá senzoricky odlišit od etanolu (právě proto jsme ho měli v kategorii zvlášť nebezpečných jedů), nemusel nikdo ze zúčastněných vědět, že připravuje smrtící jed.

FBI

zveřejnila, že odemčení teroristova iPhonu stálo 900 000 dolarů.

Rezignaci

ohlásila na konec května ministryně Valachová v souvislosti se skandálem zneužívání dotací ve fotbalu.

Německé

bezpečnostní složky zadržely několik vojáků, kteří údajně chystali teroristické útoky na politiky, které měly být svedeny na imigranty. Problém vidím v tom, že "společenská objednávka" na takovouto kauzu byla velmi vysoká.

Trump

odložil jednání o pařížské klimatické dohodě. Je to pozitivní zpráva, protože bez USA se tento nesmysl stane zjevným a postupně se rozpadně.
Také pro neschopnost odvolal ředitele FBI

Marion Maréchalová - Le Penová

ohlásila, že se chce dočasně stáhnout z politiky a věnovat práci a rodině.

Nizozemský soud

rozhodl, že Rusko úmyslně nechalo zkrachovat Jukos.
Problémy zde vidím dva:
  • nevidím důvod, proč by měli nějací nizozemští soudci rozhodovat o něčem, co se dělo v Rusku
  • pokud byla ekonomika Jukosu založena na tom, že bude prosperovat pouze tehdy, když nebude platit daně, tak je jasné, že výběr daní musel vést k jeho zkrachování

Uprostřed týdne

přišli poněkud uspíšení "ledoví muži". Došlo k pomrznutí části vinic, ořešáků vlašských a dalších méně odolných rostlin. Padly "mínusové" rekordy za posledních sedmdesát let. To globální oteplování je holt svíčka lojová!

11 policistů

zadržovalo zdrogovaného agresívního pachatele, který zkolaboval a zemřel. Nyní jsou souzeni. Problém je, že zdrogovaní nefungují na "hmaty a chvaty", které mají policisté nacvičené, protože nemají čití bolesti a zpravidla ani rozumovou kontrolu nad svým konáním. Dokážu si představit, že ho opravdu nedokázali zvládnout. Navíc zde ještě panoval zmatek ve velitelských pravomocech jednotlivých skupin policistů, které se k němu sjely (a za to by neměli být souzeni řadoví policisté).

Pražská kavárna

zorganizovala demonstrace proti Zemanovi. Účast na nich nebyla moc valná.

Ústavní soud

zvrátil zeleně hovadský zákaz motorových plavidel na Brněnské přehradě.

Ruský blogger

byl odsouzen za "hanobení náboženství", kterou provedl tím, že hrál v chrámu na mobilním zařízení počítačovou hru. Ukazuje to názorně, že křesťané jsou principiálně to samé, co muslimové.

Zbankrotoval

německý dodavatel zařízení pro sluneční elektrárny Solar World. Jen více takových zpráv!

Klimatologové

varují před nedostatkem vody. Asi proto, že máme po dlouhé době typicky deštivé jaro.

Armádní vrtulník

po vysazení motoru nouzově přistál ve známé rezervaci Hadcová step u Mohelna.

Ústavní soud

si dal závazek, že rychle rozhodne nejednotný výklad Ústavy ohledně odvolávání ministrů a vlády presidentem.

V USA

proběhla největší policejní razie proti kriminálním gangům.
Obávám se, že i toto je důsledek Trumpa na presidentském postu, protože v dobách prohibice prorostl organizovaný zločin se všemi třemi složkami demokracie v USA (mocí zákonodárnou, justiční i exekutivou) tak silně, že se z toho USA dodnes nevyhrabaly a dodnes k takto razantním zásahům proti organizovanému zločinu prostě nebyla politická vůle.

Byla vytvořena

busta šamanky z Dolních Věstonic, která měla po úraze (asi) v dětství zdeformovyný obličej. Tato žena "slaví" několik primátů. Je první, jejíž individuální portrét (z mamutoviny, právě kopíruje asymetričnost jejího obličeje) se zachoval, jednak se jedná o první doložený případ jednostranné fraktury krčku mandibuly.
Oboustranná fraktura krčků mandibuly byla "oblíbeným" výsledkem rytiřských turnajů, respektive "držkopádů" v jejich průběhu. Měl ji i Karel IV. z dob svého rytířského mládí. Dnes tuto zlomeninu vídáme spíše u cyklistů a motorkářů jako následek přeletění přes řídítka.

Běží dohady,

kdo uveřejnil Macronovu e-mailovou korespondenci v době před druhým kolem presidentských voleb, zda "krajní pravice", nebo Rusko.

V Kongu

se objevila nová epidemie eboly.

Na konci týdne

ochromil řadu počítačů s Windows na celém světě ransomware.
Kolabovaly nemocnice, dráhy, benzínové pumpy.
Část napadení se podařilo zlikvidovat počítačovému expertovi, který si všiml, že se virus snaží spojit s neexistující doménou na internetu, a tak ji vytvořil. Virus po úspěšném spojení s ní přestal být aktivní, ale již poškozená data se neobnovila.

Kajínek

bude s vysokou pravděpodobností amnestován presidentem Zemanem. Prohlásil, že neustane ve snaze o obnovu procesu, protože nevraždil.

V Madridu

protestovaly tisíce lidí proti býčím zápasům. Podle dokumentárních fotografií se ovšem vesměs nejedná o Španěly.

Babiš

nabídl svou výměnu za svou náměstkyni Schillerovou z ANO, Sobotka se k tomu postavil negativně.

President Zeman

se angažoval v Číně ohledně napojení českých ekonomických vztahů na eurasijský projekt "Hedvábná stezka". Setkal se s Putinem.

Volby v Severním Porýní - Vestfálsku

vyhrála CDU. Socialisté "EUrosubbiľaka" Schulze skončili druzí. Uspěla i AfD, přečíslila zelené. Patrně propadli Linke a zcela jistě i Piráti.

V Rakousku

se změnilo vedení Lidovců a chce předčasné volby.

Žádné komentáře:

Okomentovat