středa 10. května 2017

Co uplynulý týden (s prodlouženým víkendem) dal

Islám

"Typický Brit"

Samat Ullah byl v Londýně poslán na osm let do vězení za členství v teroristické organizaci "Islámský stát".

Ve Francii

bylo zadrženo pět teroristů, vyzbrojených kulomety. Pravděpodobně je zrovna šli odevzdat kvůli zákazu těchto zbraní Evropskou unií.

V Kábulu

zaútočil na konvoj NATO sebevražedný atentátník, osm mrtvých na místě a další jsou zranění.
Do tohoto města se vrátil warlord Hekmatjár "řezník z Kábulu".

Firma Nike

vyrábí "sportovní hidžáby" a chce na nich vydělávat. Problém spočívá v tom, že i "sportovní" hidžáb bude pro sportovkyně představovat silný handicap. Nelze moc pochybovat o tom, že se najdou i lidé ochotní se prostituovat s islámem prosazováním takovéhoto úboru i pro nemuslimky.
Mimochodem, pomyslete na tento fakt až si půjdete vybírat nějaké oblečení.

Rusko

oficiálně obvinilo televizi Al Džazíra, že útok sarinem zinscenovala. Ta to odmítla. Nicméně je fakt, že řada nepřímých důkazů (včetně chování zdravotnického personálu k údajně zasaženým) svědčí pro to, že tento útok zinscenován byl.

Teroristická organizace

Boko Haram "propustila" kolem padesáti unesených školaček.

Bylo potvrzeno,

že nedávno shozenou "superbombou" se podařilo zabít emíra chalifátu Abdula Hasiba.

V Indonézii

byl odsouzen "za hanobení islámu" křesťanský guvernér, který si dovolil argumentovat citováním veršů z Koránu. Je to jasný důkaz, že "umírněnost" islámu v Indonésii, kterou se velice často ohánějí různí proislámističtí aktivisté, je jen fikce (a i kdyby nebyla, byla by to jen jedna země z několika desítek).

Imigrace


Přes nevůli sluníčkářů

byl pomocí kamerového systému jako zloděj v podniku v českém pohraničí odhalen "uprchlík" z Iráku.

Italské úřady

"politicky korektně" nenalezly žádné důkazy o tom, že jsou "záchranářské" NGO spojeny s pašeráky lidí. Mohou si odškrtnout splnění dalšího úkolu od fašistických sluníčkářů.

V Německu

se podařil zátah na církevní organizace, podporující ilegální "uprchlíky".

V Miláně

proběhla mimořádná policejní razie proti ilegálním migrantům.

Přes 600 imigrantů

zachránilo u sváých břehů Španělsko. Stále více se můžeme setkávat s tím, že lžimédia se už ani neobtěžují tyto lidi lživě označovat za "uprchlíky".

Obecné

Týdnu ve světě dominovaly volby presidenta ve Francii, které nakonec vyhrál agent globálního velkokapitálu Macron. Sluníčkáři se radují, nicméně poklesla naděje na zachránění EU nějakými reformami. Tato organizace bude muset padnout do kopru během několika následujících let až desetiletí.
Macron ovšem zvítězil mj. pro zneplatnění cca 4 milionů volebních lístků pro Le Penovou, takže se západní levice zcela nepokrytě začíná hlásit ke stalinskému heslu, že "Není důležité jak lidé hlasují, ale kdo hlasy počítá".
Zdá se, že důsledkem voleb bude i výměna v čele FN, přičemž horkou kandidátkou je neteř nynější předsedkyně, která má údajně větší potenciál zmobilizovat mládež.

U nás dominovala demise - nedemise Sobotkovy vlády. Rozjíždí se vládní krize.

Velká Británie

rozběhla jednání ohledně Brexitu. EU se snaží Velkou Británii "trestat" nesmyslnými požadavky (typu "odejdete z EU, ale budete platit do její kasy stejně, jako byste v ní byli"). Faktem je, že vyděračský potenciál EU je dosti omezený, protože Velká Británie má jaderné zbraně.
Juncker oslovil EUroposlance ve francouzštině s tím, že "angličtina v EU ztrácí na významu".

Na Slovensku

pokračuje "Kausa Bureš" u slovenského ústavního soudu, k němuž se odvolal slovenský Ústav paměti národa.

Microsoft

předvedl novou verzi Windows. Má údajně fungovat i na slabších strojích, podobně jako Chrome od Googlu. Problém může být pochopitelně s ovladači částí počítačů (různých karet) a periferií (tiskárny, scannery), protože starší zařízení MS cíleně a systematicky nepodporuje už od opuštění platformy XP.

Levičáci

kvičeli nad Trumpovým výrokem o válce Severu proti Jihu, v němž opomenul mantru o "zrušení otroctví".
Problém je, že důvodem této války byly rozdílné názory na metodiku vykořisťování pracujících, černochů i bělochů. Osvobození černochů vykrystalizovalo spíše mimochodem a "s křížkem po funuse" protože v době, kdy ho Lincoln slavnostně vyhlásil pro celé USA, už ve většině jižních států nějaká forma uvolnění černochů z otroctví proběhla. Navíc sám Lincoln se vyjádřil v tom smyslu, že kdyby mohl zachovat jednotu soustátí bez osvobození jediného otroka, tak by to udělal.

Trumpovi

se ovšem podařilo přesvědčit US zákonodárce ve Sněmovně reprezentantů k výraznému omezení (v praxci zrušení) socialistické obamacare.

Trump

také povolil církvím politickou činnost. Tedy v podstatě legalizoval reálný stav.

Clintonová

založila hnutí, které má za cíl "tepat do Trumpa".

Levičáci

mají také problém s tím, že nezávislý soud osvobodil policisty, kteří zastřelili černocha Altoina Sterlinga, kterého vyšetřovali pro oznámení, že v obchodě vyhrožoval zbraní. Tato kauza ilustruje skutečnost, že naprostá většina případů "policejního násilí vůči černochům" je objektivním vyšetřením reklasifikována na "obranu proti ozbrojenému delikventovi".
Podobný případ v Jižní Karolíně vyznívá opačně, bělošský policista se k vraždě přiznal výměnou za nižší trest, ale tento akt je poznamenán odlišnou filosofií US soudnictví; původní porota policistu neodsoudila, je docela možné, že byla vyměněna za ryze černošskou, která by ho zcela jistě, bez ohledu na realitu, odsoudila za vraždu 1. stupně, což nám lžimédia neřeknou.

Část politických stran

se vyjadřuje v tom smyslu, že by chtěla uspíšit termín voleb.

Mayová

prohlásila, že se EU snaží ovlivnit výsledky voleb ve Velké Británii.
Občané zemí EU, pracující ve Velké Británii, se postupně připravují na odchod nebo odcházejí.
Britští konzervativci v místních volbách na konci týdne posílili.

Začalo

rozsáhlé vyšetřování podvodu s dotacemi ve sportu. Jsou už první zadržení podezřelí a kauza vedla k ohlášení demise ministryně školství, pod jejíž resort sport patří.

Soud

zrušil rozsudek za protižidovské nadávky na internetu. S odůvodněním, že se nepodažilo prokázat, že je napsal obžalovaný. K tomu asi tolik:
  1. Kategorie verbálních trestných činů" by v civilizovaných státech neměla v zákoníku co pohledávat, prosazuje ji tam levice, která si civilizovaný stav státu a společnosti prostě nepřeje
  2. Žádný národ by neměl mít výhody typu, že výroky proti němu jsou trestné a identické, nebo velmi podobné, výroky proti jiným národům nikoli. I z ryze pragmatického důvodu, protože toto je setba větru, jejíž sklizní je "z definice" bouře.
  3. Internet skutečně neumožňuje bezpečně stanovit, kdo co napsal nebo pozměnil, protože k něčemu podobnému ani není dělaný.

Slovenskem a Českem

projeli ruští motorkáři "Noční vlci". Cestou se klaněli památce padlých sovětských vojáků, kterou naši i slovenští prozápadní řiťolezové připomínají čím dál tím méně.

Češi v cizině

budou volit kandidátku středočeského kraje.

VZP

tvrdí, že náklady na léčení rakoviny rostou rychleji než počty pacientů. Toto je docela pravděpodobné, protože roste cena léčby.

V Bělorusku

popravili pachatele brutálních vražd, předcházených brutálním znásilněním. Pachatel systematicky nabízel spolupracovnicím odvoz domů, místo toho je odvezl do lesa, kde je znásilnil, zavraždil a zakopal.
Opravdu s popravou někoho takového nemám, na rozdíl od ultralevičáků (a patrně tudíž i sympatizantů s takovýmto jednáním), problém.

Prahou

prošel cca sedmitisícový průvod za legalizaci marihuany.

V Německu

mají problém s "pravicovými extrémisty" v armádě.

Proteroristické aktivistce

z prvního máje v Brně údajně vyhrožují lynčem. IMHO se dělá zajímavou, případně se z ní soudruzi snaží dělat chudinku. I FB stránku, vyzývající k jejímu lynčování, mohla vyrobit antifa, skaut nebo někdo podobný.

CDU

porazila ve Šlesvicku - Holštýnsku SPD. Je to především porážka exšéfa EU parlamentu Schulze.

President Zeman

opravdu jmenoval navrženou kandidátku Lenku Šmerdovou první generálkou v novodobé historii české armády.

Žádné komentáře:

Okomentovat