pondělí 11. prosince 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

V Sarajevu

zadrželi po zuby ozbrojeného džihdistu.

Trump

uznal Jeruzalém hlavním městem Izraele. Rozpoutala se bouře zuřivých reakcí. Zejména Hamás vyzývá k teroristickým útokům a obnovení "intifády".
Zeman se enchal slyšet, že i česká ambasáda by se měla přemístit do Jerulaléma, vládní politici jsou spíš proti.

Rusko

ohlásilo, že zvítězilo nad džihádisty z chalifátu a následně i stahování svých jednotek ze Sýrie.
Irák ohlásil vítězství nad džihádisty o pár dní později.

Turecký president

označil Izrael za "teroristický stát, vraždící děti".

Imigrace


Pozůstalí

po 12 obětech loňského islámského teroristického útoku se zmohli na dopis kancléřce Merkelové, v němž konstatují, že to byla její nečinnost, která přispěla k tomu, že teroristický útok byl úspěšně proveden.
Pozůstalý manžel po české občance, zavražděné v Berlíně, kritizoval Merkelovou za to, že se ani neobtěžovala poslat rodině kondolenci (byť na to má poskoky a fondy).

Švédové

prokázali (a nejsou v tom sami), že významná část migrantů lže o svém stáří a dělají se mladší, aby se na ně vztahovala vyšší práva, která mají nezletilí.

Soudruzi umělci

z Dánska přirovnali teroristy z 11. 9. k Palachovi či M. L. Kingovi. Jsem toho názoru, že to druhé přirovnání do značné míry sedí, protože M. L. King byl fakticky agentem KGB (nebo byl agenty KGB ve svém okolí řízen) a jeho úkolem bylo co největší poškození USA a jejich společnosti vyvoláním rasových nepokojů.

Byli chyceni

islamisté, kteří chystali výbuch v Downing Street, který by vyvolal zmatek, v jehož rámci hodlali vniknout do sídla premiérky a zavraždit ji.
B. Kuras to komentoval ošklivě, leč reálně v tom smyslu, že Mayová je vysoce vstřícná k islamistům a stejně ji to před tím, aby byla zařazena na seznam osob, určených k likvidaci, nezachránilo.

V Rakousku

zadrželi imigranta, který se chystal k útoku na vánoční trh.

Do Česka

přišlo za dva roky 3929 ilegálních imigrantů (o nichž se ví, dodávám já). To jsou ty "desítky", o nichž blábolí sluníčkáři.

Obecné

Tony Blair

chce vyvolat nové hlasování o Brexitu. Občané podle něj hlasovali špatně (nebo málo zapracovali sčítatelé hlasů).

NKU

objevil Ameriku: Stamilióny dotací z fondů EU šly na naprosto zbytečné projekty. To je zcela jistě pravda. Soudruzi ovšem nechápou, že podmínky získání dotací jsou nastaveny tak, že se za ně rozumné a užitečné věci pořídit nedají.

Rusku

spadla družice, přestože byla posvěcená. Církev je teď kritizována za to, že ji posvětila špatně. Dobře jim tak, středověkým tmářům, nemají se montovat do moderní doby.

Kolem spadlé

lávky z Císařského ostrova na Troju se vedly další diskuse, ve stylu "kdo za to může" (vypadá to, že nikdo, jako vždy). Jako náhrada byl slibován pontonový most, ale to je údajně nemožné kvůli předpisům, že ten může sloužit jen krátkodobě a v případě "katastrof". Takže tam nejspíš bude přívoz jako ve středověku.
Byly zavřeny lávky, postavené podobnou technikou.
IMHO je u lávek tohoto typu dost problém v tom, že nosná lana jsou v otvorech, jdoucích skrze kanálky v bocích panelů (asi jako korálky se dvěma dírkami), z nichž je lávka sestavena, a tudíž nejsou dostupná kontrole.
Začíná i trestání činovníků, patrně alespoň na seznamu potrestaných uvidíme ty, kdo za to určitě nemohli (jako vždy v podobných případech).

Trump

za jekotu ekologistů zmenšil rozsahy rezervací v USA. Naši "seriózní" sdělovatelé a kritici ovšem zapomínají na fakt, že Obama tyto plochy vyhlásil rezervacemi teprve před krátkou dobou (a tudíž nemají žádné významné přírodní hodnoty), jen proto, aby zkomplikoval těžbu průmyslových surovin (jako muslim sabotoval ekonomiku USA).

Naši marxisté

se mohou zjevit z toho, že Rusko označuje Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky jako "cizí agenty".

Ukrajina se hroutí

Porošenkovi poplatná policie zadržela Saakašviliho a dav ho osvobodil.
Ukrajina se prostě pod taktovkou EU mění na konglomerát oligarchy řízených pašalíků bez jakékoli centrální vlády.

V Rakousku

povolili sňatky homosexuálů. Já s tím, na rozdíl od mnoha náboženských vypatlanců, nemám problém.

Němečtí "ekologové"

(v reálu ekologističtí fašistoidé) atakují BMW kvůli emisím. Soudruhům by už měl konečně někdo vysvětlit, že existují jakési přírodní zákony, které se skřeky nevládkářů jednoduše oblafnout nedají. A kdo to pochopit nedokáže, měl by přijít o občanku.
Kvůli "dieselgate" šel sedět jeden z managorů Volkswagenu. Ovšem, totální blb, protože v USA ně něj byl vystaven zatykač a on odjel z Německa (kam na něj nemohli) na dovolenou na Floridu.

Byly zadrženy

4,3 tuny sušených fíků s obsahem karcinogenních aflatoxinů nad limitem. Zemí původu je Turecko. I tak se dá dělat džihád.

Ostravan

zbil zahraniční studenty s tím, že jsou v Česku, tak mají mluvit česky. Je to možná extrémně řečeno, ale do jisté míry to pravda je.

Francie

hodlá snižit podíl jádra ve svém energetickém mixu. Současně hodlá podporovat elektromobily, což nepovede k ničemu jinému než k nárůstu emisí CO2.

Antidemokrat Kiska

musí podle slovenského soudu jmenovat navržené ústavní soudce, jejichž ustanovení do funkce dlouhodobě blokoval.

Senátoři

trpasličích stran začali kritizovat volební systém (těm samým to nevadilo tehdy, když jejich strany ještě trpasličí nebyly a diskriminovány byly strany jiné).

President Zeman

jmenoval A. Babiše premiérem.

Lékařská komora

neustále bojuje proti klinice čínské medicíny v Hradci Králové. Jejich předchůdci zase bojovali proti antisepsi, "Pasteurovým mikrobům" a podobným nebezpečným věcem.

Eurokomise

začala během týdne přitvrzovat v kurzu přeměny EU na centralizovaný stát.
Tato organizace také podala žalobu na státy V4 kvůli uprchlickým kvótám. Babiš chce vyjednávat v Bruseli její stažení, ale je otázka, zda uspěje. Navíc je problémem jeho závislost na EUrodotacích, takže si nemůže moc vyskakovat.
M. Schulz se vyjádřil explicitně, že státy, které si nedokáží odhlasovat připojení k EU coby federaci, budou z této organizace vyhozeny.

Senát

podpořil odložení eReceptů, bezcenné blbosti od SUKL. Jeho návrh ale musí ještě schválit PS, a ta to asi do konce roku nestihne.
Lékařská komora to doplnila výzvou svým členům, aby se po Novém roce nebáli dál vypisovat klasické papírové recepty.
Navíc senát vyzval poslance ke zrušení EET pro lékaře a ambulantní zařízení.

Do rady ÚSTR

byli jmenováni vysloužilí politici. Je otázka, zda se tím nějak zvýši tč. tristní kvalita výstupů z této organizace.

Senát

neprohlasoval úpravu protikuřáckého zákona. V chodu je ale žaloba, podaná skupinou senátorů k ústavnímu soudu.

Schulzovi

němečtí sociální demokraté kývli Merkelové na jednání o nové "velké koalici". Problémem ovšem může být "vzpoura" poslanců za CSU, která by způsobila ztrátu nadpoloviční většiny poslanců této kolalice (hrozí přinejmenším po jarním sněmu CSU).

Během příštího roku

mají být spláchnuty do žumpy církevních restitucí a s nimi souvisejících výdajů další tři miliardy korun.

Odborníci

volají za povinné reflexní prvky i ve městech.
Faktem je, že městské noční osvětlení je (dost často kvůli bojovníkům proti "světelnému smogu") tak mizerné, že lidé prostě vidět nejsou. Největším problémem ovšem je, že reflexní prvky toho moc nevyřeší, protože ve městě se jednak nemůže svítit dálkovými světly, jednak je zde velké množství světel a odrazů, mezi nimiž budou zanikat i "oreflexovaní" chodci. IMHO by bylo nejlepší investovat peníze do řádného a kvalitního osvětlení, nejlépe bílými LED. Bez ohledu na jekot ekologistů o  nutnosti "tmavé oblohy".

Krajský soud

jasně prohlásil (při zamítnutí rozsudku soudu okresního), že děti paní Michalákové jsou čeští občané a české soudy musejí mít tudíž možnost do dění kolem nich zasahovat.

Designovaná

ministryně financí se nechala slyšet, že do dvou let se budou v Česku daně platit on line. Problém ovšem není ve způsobu platby daní, ale v jejich totální zmatečnosti a značné výšce.

Soudy

jsou nuceny přiznávat, že nároky církví na restituce jsou často neoprávněné.

Ve Velké Británii

mají skandál, protože lékaři u pacientky 80+ přehlédli (či "přehlédli") v dokumentaci kartu s podepsaným prohlášením, že si nepřeje být udržována při životě v situaci, když by byly její životní funkce narušeny tak, že by nemohla komunikovat s personálem. Což se jí po mozkové příhodě stalo a ona byla proti své vůli uměle udržována při životě téměř dva roky.

Okamurovci

podpořili kandidaturu presidenta Zemana na druhé období.
President Zeman na sjezdu SPD oplátkou podpořil jejich program, pouze se vymezil proti jejich negativnímu postoji k zahraničním misím AČR.

V Oslo a Stockholmu

byly předávány Nobelovy ceny

Hasiči a záchranáři

se týden mořili s jezevčíkem Mildou, který zalezl do rozpukané skály a nechtěl ven. Nakonec pomohla deka, na níž ležela hárající se fena. Že to někoho nenapadlo dřív?

Britské Listy

připomenuly, že v neděli byl Den lidských práv (výročí přijetí příslušného dokumentu OSN) a málokdo na to reagoval. Problém vidím v tom, že tato problematika je natolik zprofanovaná a natolik zneužívaná (ve smyslu "lidská práva mají jen zločinci a nikoli jejich oběti"), že opravdu není co připomínat a nad čím jásat. Maximálně konstatovat, že pozitivně vypadající myšlenku se podařilo levičáckým politikům a aktivistům zvrátit na totální paskvil.

1 komentář:

  1. Dobrý den, dá se někde ověřit tento údaj?... "přišlo za dva roky 3929 ilegálních imigrantů" S pozdravem. P. H.

    OdpovědětVymazat