úterý 26. prosince 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Džihádistka Linda,

která konverovala k islámu a odešla bojovat do chalifátu, kde se i vdala, se snaží o repatriaci do Německa. V Iráku jí za její aktivity (pravděpodobně prováděla šmírování mezi ženami pro náboženskou policii chalifátníků) hrozí až trest smrti (a není jisté, zda přežije i případný mnohaletý žalář). Komentáře tam, kde je komentování dovoleno, jsou vcelku jasné: Pustit ji zpět do Evropy představuje bezpečnostní riziko a trest za to, co páchala, si plně zaslouží (navíc by repatriace znamenala se skoro stoprocentní jitotou její nepotrestání či jen bagatelní trest, protože své zločiny začala páchat jako mladistvá).
Faktem je, že konfidentky gestapa, které prováděly podobnou činnost, z jaké je tato dáma obviňována, se u nás po válce věšely.

V Německu

odsoudili islámistu, který plánoval teroristický útok. Dostal tři roky, tj. v půlce roku 2019 se dostane ven za dobré chování a před Vánoci 2019 se může pokusit o reparát.

USA

v OSN zablokovaly vetem protiizraelskou rezoluci. Při hlasování o ní se Českojako jeden z mála civilizovaných států zdrželo hlasování, naprostá většina států EU se projevila jako antisemitský póvl.
VS OSN posléze vyrobilo "nezávaznou rezoluci".

V Německu

si také připomenuli útok na předvánoční trh v Berlíně, při němž zahynula i jedna česká občanka. Lidé, a zejména pozůstalí po obětech, kritizovali naprostou neschopnost útoku předejít, přestože pachatel byl policii jako potenciální terorista znám, i chaotický postup, který umožnil pachatelův útěk. Ten byl pak zastřelen více-méně náhodou v Itálii při namátkové silniční kontrole, kdyby neztratil nervy a nezačal na hlídku střílet, tak by patrně úspěšně zmizel (je otázka, zda právě to neomarxisté neplánovali, mohli by pak účinněji lhát o tom, že tento útok neměl nic společného s islámem).
Německá vláda se bez velkého nadšení omluvila, to ji nic nestojí. Památník obětem zaplatili daňoví poplatníci.

Rohingové

se odmítají vrátit do Barmy, přestože tlak mezinárodních dobroserů tento stát k jejich přijetí nutí.

Sýrie

dočišťuje zbytky džihásdistických enkláv na svém státním území. neomarxisté a podobná chátra ječí, přestože masové vraždění, prováděné džihídisty z chalifátu, je nechávalo zcela chladnými.

V Karlsruhe

zmařila policie pokus o džihádistický útok autem na kluziště.

Islámistický aktivista

byl zatčen za plánování teroristického útoku v San Franciscu.

V Melbourne

najel do lidí terénním vozem islámistický terorista, původem z Afghánistánu. Pro lžitisk je charakteristické dlouhé mlžení o příčinách útoku a identitě pachatele, přestože byl zadržen na místě.

Němci

přiznali, že letos vyšetřovali asi pětinásobek teroristických útoků (včetně příprav a pokusů) než loni.

V Bonnu

byl vyklizen vánoční trh, pak se ale ukázalo, že v podezřelých balíčcích nebyly bomby, ale drogy.

Nedaleko Káhiry

napadl islámistický dav koptské křesťany, oslavující Vánoce. Záměrem islamistů bylo i zničení kostela. Přesně tohle chtěji všichni, kdo podporují islámskou imigraci, dosáhnout i u nás.

Papež

si cintal pentli když přirovnal invadující islámské džihádisty ke "svaté rodině", prchající do Egypta.

Obecné

Bylo připomnuto šesté výročí úmrtí Václava Havla, včetně rozporů, které tuto osobnost (jako ostatně každou významnou) provázejí a znečitelňují.
Bitcoin na sebe upozorňuje kolísáním své hodnoty.
Vrcholily předvánoční trhy, "tolerantnost a mírumilovnost" muslimů názorně demonstrovala protiteroristická opatření, prováděná v celém civilizovaném světě.

Začala fungovat

první Babišova vláda. Babiš se v průběhu týdne snažil pro ni získat podporu, ale dosud neuspěl. Jeho vládní program většina konkurenčních politiků cupuje, byť sami mnohdy před volbali slibovali podobné věci.

Trump

Zakázal úřadům v USA používat antivirus Kaspersky, protože může obsahovat ruské malware.

Rakousko

má novou vládu, v níž jsou zaangažováni Svobodní, k velkému jeku fašistoidních póvlů z celé EU.
Rakouská vláda naštvala Itálii plánem dát občanství obyvatelům Jižního Tyrolska.

Odstoupil

šéf SÚKL, nenáviděný většinou lékařů i dalšími rozumnými lidmi za prosazování naprosto nesmyslného eReceptu, který vyjma šmírování preskripce ve prospěch farmaceutických firem (umožní jim zjistit, který lékař co jak často předepisuje, a tím na něho cílit reklamu, či další nátlakové postupy) nic nepřinese, protože je v rozporu s evropskou legislativou o ochraně osobních údajů.
eRecept bude údajně od ledna, ale bez sankcí.

EU

nám hodlá diktovat další nesmysl: K mnoha idiotismům přibyla směrnice o podpoře "obnovitelných zdrojů".

JE Dukovany

dostala povolení na výstavbu dalších dvou bloků, to je daleko příznivější zpráva než podpora "obnovitelných zdrojů", která představuje jen nalévání peněz do kapes hochštaplerů a šmejdů.

Šéf US programu

pro sledování UFO zveřejnil, že byly zachyceny objekty, jejichž chování neodpovídá známým fyzikálním zákonům.

Bavorský soud

bude vyšetřovat Jakeše a Štrougala v souvislosti se zavražděním německých občanů na našem úseku "železné opony".

K soudu

se dostala žena, která léta obviňovala manžela ze zneužívání dětí. Lživost takových obvinění se prokazuje velice obtížně. IMHO by jí měli napařit takový trest, jaký by dostal její manžel, pokud by se její lži nepodařilo vyvrátit (prostě "kdo jinému jámu kopá...").

EUrosoud

vynesl rozsudek, podle něhož mají pro Uber platit stejné podmínky jako pro taxi. Je to asi na stejné úrovni, jako kdyby soud povolil auta s tím, že do každého bude povinně zapřažen kůň nebo vůl.

EU

aktivivala proti Polsku článek 7. Faktem je, že "šílená reforma" polské justice navodila stav, který je normální v řadě států EU. I to ukazuje úroveň bruselských.

Drahoš

opsal nějaké agitační cinty od Horáčka. Proč se něco takového uchází o presidentství?

Provalilo se,

že Severní Korea testuje rozhoz anthraxu balistickými raketami. Problém anthraxu spočívá v tom, že se léčba musí zahájit poměrně rychle, a že ani USA ani Japonsko by nemusely mít dost antibiotik pro všechny zasažené (léčí se méně běžnými antibiotiky).
Proti anthraxu se dá ovšem i očkovat, To by ovšem ječeli zastánci "svobody zemřít na banální inffekce", kteří proti očkování bojují. IMHO alespoň část z nich je placena od teroristů, aby zvýšila citlivost populace civilizovaných zemí vůči případnému biologickému útoku.
USA navrhly další restrikce na obchod se Severní Koreou.

Zemřel

Rajko Doleček, z jehož pera jsme se o válce v Jugoslávii dozvěděli fakta, která "humanitární bombardér" se svou suitou "Pravdy a Lásky" zamlčoval.

Katalánsko

zvolilo na příkaz Madridu nový parlament. I v atmosféře silné antiagitace a hrozeb násilím se podařilo stranám, prodporujícím odchod z madridského neofalangistického hnojiště, získat nadpoloviční vetšinu.

Soudruzi

nás opět oblažili svátečním uzavřením obchodů. Můžeme alespoň vzpomínat, jak to bylo hnusné za komunistů, kdy se dělo totéž a navíc bylo zavřeno i každou neděli.
Alza.cz nezavře své výdejny a pokutě se chce bránit žalobou.

Čínská společnost

Damon Paper Industrial vyrobila toaletní papír s potiskem odpovídajícím pětitisícovce. Jsou rozhořčeni bojovníci za svobodu (protože je na této bankovce T. G. Masaryk). Je otázka, zdy by se na takový výrobek nevztahovaly i paragrafy o padělání peněz (museli by to posoudit odborníci, zda odlišná kvalita papíru a tisku spolu odlišnou velikostí oproti předloze jsou dostatečné, aby to nebylo možné jako padělěk použít).

Od soboty 23. 12.

nahradila zřícenou lávku z Císařského ostrova na Troju přívoz s kapacitou stovek lidí denně. V pracovní dny funguje od 07:00 do 19:00 a o víkendech od 08:00 do 19:00. Interval přívozu je ve špičkách pracovních dnů 10 minut. Na loď se vejde téměř 30 cestujících najednou.

Policie

vychytala ekoaktivisty, vydírající podnikatele. Je otázka, zda se kauzu podaří dotáhnout k soudu a k rozsudku.

Ve Švédsku

řeší šíleně důležitý problém: Jak v řeči neutralizovat gender Boha.

Žádné komentáře:

Okomentovat