čtvrtek 5. dubna 2018

Levičáci zaplakali

Levičáci si připomenuli 50. výročí zastřelení M. L. Kinga, údajného aktivisty za lidská práva.

Martin Luther King

Byl černošským pasorem a bojovníkem proti rasové segregaci. Byl zdrojem mnoha občanských masových akcí a nepokojů. 4. 4. 1968 byl zastřelen, údajným atentátníkem byl James Earl Ray, který posléze zemřel ve vězení na hepatitidu C (jak ji dostal, dovoluji se zeptat, když 21 let nepřetržitě seděl?).

Problém

Pamatuji, že jak se po zhroucení SSSR za Jelcina otevřely archivy, ukázalo se, že černošské emancipační hnutí bylo do značné míry řízeno sovětskými zpravodajskými službami. Objevil se i text, podle něhož Kingův nejslavnější projev "I have a dream" byl napsán sovětskými odborníky na psychologickou válku.
Dalším problémem je, že prosazoval v larvované podobě afirmační akci, tedy "rasismus naruby", který byl rozvinut do obludné podoby, srovnatelné s poměry v nacistickém Německu, až po jeho smrti, především za vlády demokratických presidentů Clintona a Obamy (problém akcentovalo velmi slabé presidentování G. W. Bushe).
"Rasismus naruby" navíc ve skutečnosti černé populaci nijak neprospěl. Naopak, za dobu jeho trvání se zhoršily některé významné sociální i ekonomické parametry této části americké populace (procento svobodných matek, procento dětí, vyrůstajících v neúplných rodinách, procento zaměstnaných apod.). Od samého počátku proti zavádění těchto opatření protestovali sociálně a ekonomicky úspěšní členové černošské komunity.
Pamatuji si, jak silně vychvalovalo MLK ještě před jeho zastřelením Rudé Právo (že ho vychvalovali potom tím tuplem, je vcelku jasné, ale to už je vůči jeho skutečným aktivitám podstatně méně relevantní.

U nás

Afirmační akce je v zásadě to samé, co provozovali komunisté za totality, kdy byl výhodou zase "správný třídní původ" a kdo ho neměl, musel být buď o tolik lepší, aby to překompenzoval, nebo (v některých situacích) neměl ani při o mnoho vyšších odborných kvalitách šanci.
Komunisté zdůvodňovali preferenci třídního původu prakticky stejně, jak zdůvodňoval potřebu preference podle rasy MLK: "Rodiče jsou znevýhodněni, a tak musí být zvýhodněni jejich potomci, aby se to vyrovnalo".
Pochopitelně, šlo o to, aby zde vyrostla vrstva pracovníků na klíčových pozicích, kteří by byli "straně a vládě" zavázáni a bojovali za režim až do roztrhání těla, protože bez jeho existence byli ničím.
V roce 1989 jsme zvonili klíči mimo jiné proto, aby se tato prasečina u nás skončila. Nelze se proto divit rozhořčení většiny normálních lidí, když nám neomarxisté v podobě genderistických kvót a zvýhodňování některých minorit tento komunistický systém vracejí zpět.

Martin Luther King byl problematická a vysoce pochybná osobnost, která požadovala pro černé američany jednak rovnoprávnost (což lze kvitovat pozitivně) a jednak neoprávněné výhody (což je nutno hodnotit jednoznačně negativně). Je velmi pravděpodobné, že byl zlikvidován jako možný (či neveřejně usvědčený) vnitřní nepřítel v rámci studené války.

Žádné komentáře:

Okomentovat