pondělí 18. června 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Vycházejí najevo

stále nové okolnosti ohledně islámských teroristických útoků. Nyní se vyvrbilo, že francouzští vojáci byli poblíž dění při islámisty prováděném masakru v Bataclanu a nezasáhli, protože jim to zakazuje jakýsi předpis. Dokonce ani nesměli půjčit zasahujícím policistům své účinnější zbraně.
Tak trochu mi to připomíná scénu ze známého filmu "Svítání Zuluů", v němž je britská armáda poražena divochy s kopími jen proto, že poddůstojnící, vydávající munici, musejí podle předpisů pečlivě zaznamenávat, kolik nábojů a komu vydali.

Útočník, patrně z Íránu

držel v Paříži čtyři hodiny rukojmí, polité benzinem. Nakonec se ho podařilo zneškodnit s nasazením hasícího robota. Pochopitelně, "čin ani útočník nemají nic společného s islámem".
Provalilo se, že francouzská policie zabránila i dalším dvěma teroristickým akcím.

Saúdská Arábie

zaútočila na jemenský přístav Hudajda, kterým se do země dostává část humanitární pomoci. Po dvou dnech ho i dobyla.

Turecko

hodlá trvale okupovat sever Iráku. Po Řecku a Kypru je to další země okupovaná Turky.

Vojáci USA

zlikvidovali mullaha Fazulláha, který byl vůdcem pákistánského Talíbanu.

Imigrace


Pokračovala

akce imigrační lodi Aquarius, která se snažila udat někam svůj náklad - 629 imigrantů, o které normální lidé v celé Evropě nestojí. Nakonec dostala povolení přistát ve Valencii. Pochopitelně, španělská centrální vláda hodila migranty na krk nenáviděným Kataláncům. Posádka lodi tam odmítla jet.
Mezi tím přivezla loď Diciotti 932 imigrantů a byla vpuštěna do Itálie, protože se jedná o loď italskou.
Aquarius dorazil do Valencie na samém konci týdne.

Další

imigrantem spáchaná vražda, ubodání patnáctileté dívky, proběhla v německém městě Viersen. Pachatelem byl údajně 25letý občan Bulharska, To má ovšem poměrně silnou islámskou menšinu.
Navíc informace o jiném incidentu: Zneužití 13leté dívky "několika mladíky bulharské národnosti" jasně ukazuje, že kdyby vrah byl Bulhar (národností), tak bychom se to dozvěděli. Inu, musíme opět číst mezi řádky, jako za soudruhů Goebbelse a Kojzara. Oba by se zcela jistě v současné EU perfektně uplatnili.

Kvůli imigrantům

se střetla Merkelová s Horstem Seehoferem (CSU). CSU je v prekérní situaci, protože má na krku bavorské volby, v nichž by mohla dostat výprask od voličů, kteří hrozí dát přednost AfD.
Celý konflikt je do jisté míry odrazem konfliktu Rakousko - Německo, protože Seehofer v podstatě stínuje návrhy rakouského premiéra Kurze.
Ministr Seehofer se nechal slyšet, že "s touto ženou nemůže spolupracovat".

Babiš

správně prohlásil, že je nutno zlikvidovat základnu imigrace v zemích původu imigrantů.
Má stoprocentně pravdu, vše ostatní je jen o ucpávání děravého škopku sirkami. Problém ovšem vidím v tom, že tato státy dostávají ročně miliardy euro, které místo pomoci místní populaci končí na švýcarských (a jiných zahraničních) kontech tamní kleptokracie. Nepomůže ani dodávání přímo zboží - na to už se vytvořil kriminální průmysl, který toto zboží přeprodává dál a živí místní kleptokraty vydělanými penězi.
IMHO nejlepším řešením by byla rekolonizace prakticky celé Afriky.

Skandál

s neoprávněným udělováním azylů v Německu se dostal až na úroveň kdy může údajně ohrozit Merkelovou.
Německá policie začala navíc rozkrývat fingované sňatky s imigranty.

Brusel

chce zvýšit třikrát peníze na ochranu hranic a řešení imigrantů.

V Kolíně nad Rýnem

zadržela policie Tunisana, který patrně připravoval teroristický útok.

25 let natvrdo

dostali v Maďarsku pašeráci, kteří nechali v dodávce zemřít 71 imigrantů.

Ve Finsku

zese odsoudili na doživotí Maročana, který loni v srpnu spáchal teroristický útok nožem ve finském Turku.

Francie

adaptovala svůj protitankový systém, aby mohl být použit proti sebevražedným atentátníkům. Problém vidím v tom, jak ho rychle dostat tam, kde atentát právě probíhá.

Německo

opět začíná koketovat s možností "slučování rodin běženců". Patrně těch běženců podle nich přichází do EU málo.

President Trump

v telefonickém rozhovoru s Orbánem podpořil jeho úsilí k zamezování ilegální imigrace.

Obecné

Proběhla schůzka

Trump - Kim. Minimálně se oba dohodli na zmírnění napětí na Korejském poloostrově a na zahájení procesu denuklearizace severního státu. To je víc, než kolik se podařilo komukoli od skončení korejské války. Respektive ta dosud formálně neskončila, jen byla přerušena dlouholetým příměřím. Uzavření míru je jedním z možných výsledků tohoto procesu.
Do výsledků schůzky se hned pustili liberálové, podle nichž se vlastně nic nestalo (ovšem, jejich miláčkové na tomto poli nezvládli naprosto nic) a ozval se i Írán, který Kima před Trumpem varoval.
Trump byl již navržen na Nobelovu cenu míru. Rozhodně toho na tomto poli dokázal víc než Obama, který ji dostal pár dnů po první inauguraci.
Dalším benefitem summitu je, že Severní Korea začala vracet ostatky padlých US vojáků.
Byly rovněž zrušeny společné manévry US a jihokorejské armády, které v minulých letech mívaly scénář útoku na Severní Koreu.

V Brně

byla na sedátku sdíleného kola nalezena jehla. Zda byla i infekční se pozná podle vývoje zdravotního stavu toho, kdo se o ni píchnul a kolo s jehlou nahlásil.
Je to názorná ukázka zádrhelů, spojených se "sdílenou ekonomikou".

Ve Spišské Nové Vsi

zkolaboval při tělocviku 14 letý žák a následně zemřel. Poněkud méně vzdělaní a inteligentní novináři sáhdlouze uvažují nad příčinou žákovy smrti. Já ji vidím v informaci: "Učitelé okamžitě přivolali záchranáře, kteří zahájili resuscitaci". Jinými slovy, žáka do přijezdu záchranářů zřejmě nikdo neresuscitoval, což v souvilosti s vysokými teplotami (a žák byl patrně z kombinace horka a námahy přehřátý) muselo vést k rychlé smrti mozkových buněk. A záchranář, který přijede po víc než pěti minutách, už jen cvičí s mrtvolou.
U nás jsme vždy učitele učili základům první pomoci, na Slovensku to v dobách Československa muselo být podobné. Je ovšem možné, že nějací "pachatelé dobra" vyplodili předpis, který učitelům oživovací pokusy zakazuje. U Slovenska, které je do EUrounijní žumpy propadlé víc než my, je to docela pravděpodobné.

"Odborníci"

z ministerstva vnitra vytvořili "kočkopsovitou" zprávu, podle níž sice SPD "není extrémistická", avšak "efektivně pracovala s agendou extrémismu".
Na druhé straně jsme se dozvěděli, že demokracie a lidská práva jsou podle těchto odborníků "extrémismem". Taky dobře.

Záchranka

z Hradce Králové zvládla organizačně a vybavením možnost poskytnout převáženému pacientovi transfúzi krve již za letu záchranného vrtulníku. IMHO se projevilo umístění vojenské lékařské fakulty v tomto městě, protože vojáci tyto věci řeší už dlouho a ledacos mají i vyřešeno.

Premiérka Mayová

vyhrála další klíčová hlasování, která dopadla pro brexit.

Připomenuli jsme si

15. výročí hlasování o vstupu do EU a páté výročí velkých povodní v Čechách. A také 56. výročí posledního boje parašutistů, kteří zlikvidovali Heydricha. Na webu valka.cz je roztomilá, leč, bohužel, pravdivá, hláška: "horší ztráty než němečtí ponorkáři měli jen čeští parašutisté a japonští kamikadze".

Po 30 letech

se podařilo francouzské policii zjistit identitu mrtvé dívenky, která byla nalezena se známkami týrání u dálnice A10. Zadržený mladík (kvůli naprosto jinému deliktu) byl podle DNA identifikován jako její bratr.

Tenistce Kvitové

se podařilo při policejní konfrontaci identifikovat muže, který ji přepadl a pořezal.

President

spáchal happening, na kterém spálil červené trenýrky, které "hovínka" vyvěsila místo presidentské standarty (tu ukradla a zničila). Záměrně celou akci připravil tak, aby se novináři dohadovali, co na ní bude, a předvedli tím svou stupiditu. I to se mu v podstatě povedlo.

EU

schválila cla na některé druhy amerického zboží.

Itálie

hodlá potopit smlouvu CETA mezi EU a Kanadou. IMHO jen dobře, tyto smlouvy (i ta s USA, kterou zlikvidoval Trump) byly jednoznačně špatné.

Merkelová

odmítla dávat NATO a německé armádě adekvátní částky na obranu Německa a dá na ni jen 1,5 procenta HDP.

Hygienici

došetřují kebabárnu, která vyvolalal onemocnění desítek lidí. Šlo o otravu baktérií Staphylococcus aureus, ktará produkovala (ne všechny kmeny tohoto druhu to dělají) stafylokokový toxin. Ten vydrží tepelné opracování suroviny na pokrm. Vyvolává velmi rychle po požití průjmy, případně kombinované se zvracením. Zdrojem infekce byl podle hygieniků člověk (tato bakterie může být v nosohltanu, odkud se naprská, profláklé jsou kožní oděrky, v nichž se vyskytuje jako součást hnisu a dostává se na cílový substrát rukama).
Faktem ovšem je, že pokud by se s masem zacházelo řádně, tak by neměl mít zlatý stafylokok příležitost se na mase pomnožit a naprodukovat toxin. Předpisy pro práci s masem na tuto bakterii pamatují.

ČSSD

oficiálně vyhlásila, že jde do vlády, podporované komunisty. Ona ostatně ničím jiným než křídlem komunistické strany ani nikdy nebyla. Nastal střet kolem EUroposlance Pocheho, který by měl být ministrem zahraničí a pro ANO a další strany (i presidenta) je nepřijatelný; do konce týdne se to nedořešilo.

Česko

vyhrálo další spor s firmou Diag Human, což nám zachránilo miliardy. Pravděpodobně za to alespoň částečně může Babiš, protože porážky v soudech a arbitrážích s touto firmou vznikaly v sopuvislosti s nekompetentními a mnohdy jako spojenec nepřítele se chovajícími úředníky. Ten pán prostě "maká". Můžeme ho nemít rádi kvůli mnoha jiným věcem, ale na tomto poli funguje efektivně.

USA

vyhlásily, že chtějí opustit radu OSN pro lidská práva, pro její zaujatost a omezenost. Faktem je, že se tím "pachatelům dobra" z této organizace řádně přiškrtí zdroje peněz.
Tento stát rovněž začal řešit ilegální migranty z Mexika zadržením a souzením rodičů a zacházením s jejich dětmi jako s bezprozorními.

Papež

přirovnal interrupce k praktikám nacistů. Ukázal tím jasně, že křesťanství je nezcivilizovatelné.

Výročí (53)

osvobození Brna bylo připomenuto rekonstrukcí bitvy u Ořechova.
Je třeba připomenout, že sověti se na počátku dostali až k ústřednímu hřbitovu, ale poté zaváhali a byli vytlačeni desítky km zpět na jih a museli Brno vyprostit právě touto bitvou.

Věřící soudruzi

zase oplakávali u Přerova Němce (údajně 267), kteří byli postříleni po osvobození Přerova.
Je třeba konstatovat ad nauseam, že šlo o Němce, kteří se aktivně účastnili vyvražďování Slováků na územích, dobytých na povstalcích v závěru SNP. Ti byli rozpoznáni československými vojáky, účastnými osvobozování Slovenska, přičemž někteří se účastnili i SNP. Mnozí pří následných německých represích přišli o rodiny. Stalo se to na nádraží, kde jejich vlaky (vojáků a německých uprchlíků ze Slovenska) stály vedle sebe.
Existují konspirace, že ty vlaky na vedlejší koleje poslal někdo schválně. Reakce lidí, kteří čerstvě (před pár měsíci) přišli o rodiny, se dala očekávat a předpokládat.
Negativem celé akce je, že byly postříleny i malé děti. Minimálně některé ze starších se však udávání a vyvražďování rodin, které se zapojily do SNP, účastnily také. Celá akce se navíc udála ve městě, kde německé branné a policejní síly bezpříkladným terorem vyvražďovaly obyvatele, kteří, bohužel předčasně, oslavovali konec války. Takže opravdu neexistovala vůle tomuto lynčování zabránit.
Řekněme si to upřímně, známý brněnský "pochod smrti" (při kterém nikdo nezemřel, ale to soudruzi goebbelsové nezohledňují) byl motivován mj. tím, aby se německé obyvatelstvo s tolika máslem na hlavě, že mu čvachtalo v botách, dostalo z dosahu podobných soukromých nebo skupinových vendet. V Brně to bylo ještě akcentováno přítomností "východních krajanů", tedy bývalých německých osadníků na "dobytých územích" v SSSR, které sovětští vojáci v případě identifikace (jako příslušníků této skupiny, ne konkrétních jednotlivců) stříleli na potkání. A nelze se jim nikterak divit, pokud vezmeme v úvahu to, co tam ti Němci páchali.

5 komentářů:

  1. > Babiš správně prohlásil, že je nutno zlikvidovat základnu imigrace v zemích původu imigrantů. Má stoprocentně pravdu

    Nema. Nedavno jsem cetl prirovnani k prohibici. Pro tu bylo nejlepsi resenim ji proste zrusit a alkohol povolit. Toto u priprchliku nepripada v uvahu, protoze je opravdu nikdo nechce.

    Nemuzeme zabranit produkci nechtencu, ale muzeme jim migraci znechutit. Nepoustet je sem, ihned vracet pokud nekdo projde, nic jim nedavat a ukazat jim ze je tady nechceme. Zridit tabory pro opravdu pronasledovane (a pro ty co neni kam vratit) a zavest tam rozumny ale prisny rezim (styl zakl. voj. sluzba). Stalo by to kopec penez, ale furt radove mene nez aktualni priprchlictvi.

    Rekolonizace by neprosla, ale souhlasim, ze by byla nejlepsi. Humanitarni pomoc omezit na kondomy, nic jineho nepomuze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stačí pořádně hlídat hranice, což v době radarů a družic rozhodně nemůže být problém. Má-li italský berňák k dispozici ozbrojená letadla pro potírání rychlých motorových člunů pašujících chlast, tabák a narkotika, tak proč se něco podobného nenasadí i na hlídání hranic? „Svoje” pašeráky si pozabíjíme a cizí invazní hordy si sem budeme vozit sami?

      Vymazat
  2. Dobré informace, dík za skvělou rešerši.
    Mám však námitku k těm interrupcím: zabíjení dětí rozhodně není znak civilisace. To dělali Punové, Aztéci, Inkové, kenánské kmeny. Všichni zmizeli, zanikli. Zabíjení vlastních dětí nemůže vést k ničemu jinému než k zániku národa. (Uvidíme, jak se to bude vyvíjet s Číňany.)
    Milan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja to ctu a vidim "zabijeni deti" a rikam si "coze? jake deti?". Vy jste si zase zobecnil definici. Clocek aby se pomalu bal to striknou do krovi aby nebyl obvinen z vrazdy.

      Sladkym tajemstvim vsech risi je ze jednou zaniknou. I tisicileta rise vydrzela jen par let (13 podle wiki). My (EU) to mame taky za par ale interupcema to nebude (ty nikde nejsou natolik benevoletni, ze by to nekdo delal jen tak z pleziru).

      Vymazat
    2. Neplánované rodičovství = Neregulované množení, to pak vede k přemnožení a to je pak příčinou migračních tlaků, neboli dnešních palčivých problémů. To není a nebude ta správná cesta...

      Vymazat