úterý 9. října 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Írán

ostřeloval Sýrii za údajnou pomoc či podporu atentátu mudžahedínů na Revoluční gardy.

EP

provedl jednu z mála pozitivních věcí za dobu své existence: Zarazil financování diktátorského islamistického režimu v Turecku našimi penězi.
Turecko se mezi tím začlo hroutit do 24 procentní inflace, což je více-méně charakteristické pro totalitní režimy, pokud si nemohou nakrást někde v zahraničí (jako Německo a Itálie, které v 30. letech řešily svou ekonomiku vyvoláním války).

Británie a USA

musely zastavit humanitární pomoc pro obyvatele Idlibu, protože si ji přebírali teroristé (což není nic divného).

Co je třeba extra zdůraznit:

  • V Iráku náboženští fanatici (tolerovaní státem) zavraždili modelku Taru Farasovou a nyní vyhrožují smrtí Miss 2015 Šajmě Kasimové.
  • V Íránu popravili mladou ženu za to, že v 17 letech zavraždila manžela, za něhož byla jako 15 letá násilně provdána, a který ji opakovaně, i s dalšími členy rodiny, znásilňoval.
Právě přesně tohle tu chtějí mít všichni ti, kdo propagují islám a snaží se nám přitom namluvit, jak šíleně mírumilovný a humánní je.

Imigrace

U marockých břehů

se utopilo 35 imigrantů a nikdo jim nepřišel na pomoc. Je to smutná leč pozitivní zpráva, asi jako počítání padlých nepřátel ve válce. V zásadě to signalizuje, že tlak na "zachraňující" nevládky je úspěšný. Ovšem na druhé straně je docela dobře možné, že se jednalo ze strany těchto organizací o "oběť pěšce", aby se mohlo s těmi mrtvými propagandisticky pracovat.

V Itálii

zatkli starostu města Riace, který byl podezřelý z napomáhání ilegální imigraci. Měl také organizovat falešné sňatky, umožňující imigrantům trvalý pobyt, na který by jinak neměli nárok.
Levice ječí jak prasata na zabijačce. Podle ní byl příkladem "tolerance a úspěšné integrace" (alespoň názorně vidíme, jak si takovou věc sluníčkáři představují).

Velká Británie

odsoudila na 1,5 roku nepodmíněně českého řidiče kamionu za údajné pašování imigrantů, kteří se do jeho kamionu prokazatelně dostali utajeně a bez jeho vědomí. IMHO by to už chtělo nějaké odvetné akce proti GB, stejně jim ještě mnohé dlužíme za Mnichov.

Obecné

V Polsku

bodoval film Klérus, který líčí nejrůznější prohřešky církve proti morálce i zákonům.

Francouzský člen

Švédské akademie, která udílí Nobelovy ceny, Jean-Claude Arnault byl odsouzen za znásilnění. Z tohoto důvodu nebude letos udělena Nobelova cena za literaturu (akademici jsou natolik nepružní, že nejsou s to se bez něj obejít).

Katalánsko

si připomenulo výročí zmařeného referenda a v podstatě okupace země Španělskem. 180 tisícová demonstrace v Barceloně se nakonec zvrhla v násilné střety s policií.
Katalánský premiér následně podmínil podporu španělské vlády (bez katalánských separatistů nemá dost hlasů) referendem o nezávislosti Katalánska. Španělsku vládnoucí Francovi pohrobci to pochopitelně odmítají.

Západonilská horečka

má další závažně nemocnou oběť, která je hospitalizovaná v Břeclavi.

Zeman

dal nevyužité peníze ze své kampaně Klokánkům.

V Německu

chystají tažení proti autům s dieselovými motory. Sice bylo dosaženo "kompromisu", ale ten je pro normální lidi naprosto nepřijatelný.

Biologové

plánují genetickou operaci přenašečů malárie, která by umožnila její vyhubení během 10 let. Problém bude IMHO se zelenými, kteří už dávno na základě lživých argumentů vyřvali zákaz insekticidu DDT, kterým mohla být malárie zlikvidována už na přelomu 70. a 80. let.

Petr Štěpánek

byl znechucen řevem fašistického póvlu a svou kandidatury do RRTV stáhl. IMHO to byla jedna z posledních možností (ne-li vůbec poslední) o přeměnu "veřejnoprávních" medií na media poskytující skutečně veřejnou službu. Pravděpodobně nezbude nic jiného než je prostě odříznout od státních peněz a nechat přeměnit na standardní média nebo zaniknout.

Australané

mají povolen průzkum ložisek lithia, ale ten není povolením k těžbě (a to ani na povolení průzkumu automaticky nenavazuje).

Slovenský

expremiér Fico reagoval na to, že se ze zavraždění novináře Kuciaka vyklubala standardní mafiánská vražda: Slovensko čelilo pokusu využít tuto vraždu k politickému puči. Další věcí je, že fikce političnosti zavraždění tohoto novináře významnou měrou oddálila zadržení skutečných pachatelů (pěšáků) a patrně znemožnila dopadení těch, kdo za tou vraždou stáli coby šéfové a zadavatelé.

Čeští poslanci

"si dovolili" přijmout usnesení, že hlasování EP proti Maďarsku byla chyba. Fašisté, tj. "liberální demokraté". u nás i v cizině ječí.

Fašisté

z "demokratické strany" USA zorganizovali obvinění Trumpova kandidáta do nejvyššího soudu USA Bretta Kavanaugha ze "sexuálního obtěžování, kterého se měl dopustit v 17 letech, tedy před 36 lety. Trump se za něho postavil a mj. veřejně parodoval blábolení obviňovatelky.
Navzdory snaze "demokratů" Senát USA nejprve posunul Kavanaugha ke konečnému hlasování a následně ho i potvrdil, což je silná porážka antidemokratických sil v USA, reprezentovaných Demokratickou stranou.

V Praze

měli průšvih s mambou, která uštkla ženu, co ji ilegálně chovala, a utekla. Žena byla uložena do umělého spánku a mambu se po několika dnech podařilo chytit.

Od roku 2020

by snad mohlo platit zálohované výživné, jehož zavedení dosud blokovali klerofašisté. Podstatou této vymoženosti je, že u neplatičů peníze rodiči, starajícím se o dítě, zaplatí stát a ten je vymůže z neplatiče daleko efektivněji (má na to profesionální aparát).

Provalilo se,

že Skripal zřejmě pomáhal identifikovat ruské agenty, pracující v západních zemích (ty, co osobně znal).

Ve Velké Británii

zakázali reklamní spot řetězce Costa Coffee, který kritizoval avokáda a nabízel své produkty jako "něco, co se nekazí". Problém avokáda je v tom, že ho nelze považovat za ovoce, jak tvrdí strůjci zákazu. Je to spíš olejnina (podobně jako olivy) a jeho nutriční přínos je sporný (mnoho energie a nepříliš hodnotné mastné kyseliny, skoro žádné vitamíny, vyjma kyseliny listové se nic z vitamínů nedostane přes 20 procent denní doporučené dávky, ale při poměrně vysoké energetické hodnotě má "vytěsnávací efekt" vůči jiným zdrojům potřebných nutrientů).

Soud v San Franciscu

zabránil vracení nelegálních migrantských dětí. Právě z důvodu existence takovýchto právnických politických aktivistů byl boj o post Nejvyššího soudce v USA tak důležitý.

Ukrajina

se dostala do sporu s Maďarskem, které dává Maďarům v zahraničí (tedy i na Ukrajině) maďarské pasy.

Sorosova

nadace Open Society Foundation se musela přesunout z Maďarska do Berlína.

12 letá školačka

a její 22 letý přítel zavraždili a snědli muže. Stalo se v Rusku, které se stává stále více "zemí neomezených možností".

Proběhly volby

dosti nejednoznačného výsledku, který je možné vydávat za vítězství i porážku u řady stran. TOP 09 se, jak konstatoval i president Zeman, stala prakticky jen pražskou stranou.

Žádné komentáře:

Okomentovat